Şimdi Ara

Kanal D - Yeni Sezonun İddialı Dizisi - Cevdet Bey ve Oğulları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
11.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Kanal D - Yeni Sezonun İddialı Dizisi - Cevdet Bey ve Oğulları


    Yeni sezonun en iddialı projelerinden biri olan Nobel ödülü yazar Orhan Pamuk’un iki edebiyat ödüllü ilk romanı ‘Cevdet Bey ve Oğulları’ da diziye uyarlanıyor. Dizi, sadece gerisindeki büyük edebiyat eseri ile değil, ‘Yaprak Dökümü’ ve ‘Aşk-ı Memnu’ gibi ekrana veda eden reyting şampiyonu iki dizinin starlarını buluşturmasıyla da dikkat çekiyor.




    Kıvanç Tatlıtuğ ve Tolga Karel’i buluşturan dev projede Tiyatro Krek’in ‘Güzel Şeyler Bizim Tarafta’ adlı oyununda canlandırdığı başörtülü Ayşe rolüyle dikkat çeken Öykü Karayel de yer alacak. ‘Cevdet Bey ve Oğulları’nın senaryosunu ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ ile ‘Aşk-ı Memnu’ dizilerine de imza atan Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu yazacak. Kanal D’de ekrana gelecek diziye esin kaynağı olacak ve yazarı Orhan Pamuk’un hayatından gerçekçi kesitler de sunan romanda Sultan Abdülhamit’in son yıllarında dükkan sahibi, ilk Müslüman tüccarlardan Cevdet Bey ve oğullarının, yüzyıl başından günümüze uzanan ‘üç kuşaklık’ serüveni anlatılıyor. Projenin merak edilen bir özelliği de inanılmaz bir tahrifatla ekrana yansıtılan klasiklerden sonra yazar Orhan Pamuk’un kendi romanının tahrifatına ne derece izin verip vermeyeceği.


     Kanal D - Yeni Sezonun İddialı Dizisi - Cevdet Bey ve Oğulları


    Henüz Kıvanç Tatlıtuğ, Tolga Karel ve Öykü Karayel dışında oyuncular belirlenmedi..Kıvanç'ın filmdeki erkek kardeşlerini oynayacak kişiler henüz belirlenmedi, Ay yapım uğraş veriyor.Hergün arayış içindeler ama bakalım sonuç olarak ne olacak? Orhan Pamuk'un bu güzel eserini Kanal D ekranlarında yeni yayın döneminde izleyebileceğiz.Sabırsızlıkla bekleyen bayanlarımız var, heleki benim annem en başta geliyor.Dizi oyuncuları isimleri kesinleşdikçe buradan birbirimizi bilgilendirelim.


     Kanal D - Yeni Sezonun İddialı Dizisi - Cevdet Bey ve Oğulları


    Evet yeni kanal D dizisi olan ve Kıvanç Tatlıtuğ ile birlikte sağlam bir oyuncu kadrosu olacağı gözüyle kesin bakılan Cevdet Bey ve Oğulları'nın özetini merak edenler için paylaşıyorum.Bugün biraz araştırma fırsatı yakaladım ve sizler için kısa ve öz olarak konusu senaryosu olacak olan Cevdet Bey ve Oğullarını buldum sonunda.Dizinin Eylül ayında yeni sezonda bizlerle olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ay yapımın projesi olan bu diziye merak oldukça büyük.

    Cevdet Bey Ve Oğulları Özeti

    1905 yılında yaşanan bir günün öyküsünden oluşmaktadır. Bu bölümde Cevdet Bey otuz yedi yaşında genç bir tüccardır. O sabah, görmüş olduğu bir rüyayı anımsayarak uyanır. Rüyasında eğitim aldıkları sınıfı su basmıştır. Bu su, Cevdet Beyin teridir. Sınıfı su içinde bıraktığı için “hoca” onu cezalandırmak ister. Ama buna cesaret edememektedir. Çünkü Cevdet Bey, Herkesten başkadır, yalnızdır… Düşünde, sınıf içinde yapılmaması gereken bir iş yapmış ve sınıfı tehlike içinde bırakmıştır. Buna benzer davranış özelliklerini gerçek hayatta da sergilemektedir. Tüccarlığı seçmiş olmakla başkalarına benzememekte, toplumdan uzaklaşmakta ve hatta değerler yönünden toplum düzenini tehdit etmektedir. Müslüman halkın gözünde ticaret, gayrimüslimlerin işi olarak görüldüğünden iyi bir uğraş olarak algılanmaz. Toplum her bakımdan geridir kati değerlerle, dini kurallarla yönetilmektedir. Cevdet Bey, bu yanlış algılamaları ortadan kaldırmaya yönelik davranışları nedeniyle, bir bakıma da yenilikçi biri olarak karşımıza çıkar. Toplum değerlerine aykırı hareket etmek, bilinçaltında bir çatışma yaratır. Söz konusu rüyanın görülmesinde bu çatışmanın da rolü olduğu söylenebilir. Rüyasındaki hoca Cevdet Beyi cezalandıramaz çünkü Cevdet Bey, suçlu olduğu kadar da hakli bir öğrencidir. Toplum, bu rüyada hoca imgesiyle karşımıza çıkar. Rüyada, Osmanlı toplumu bir bakıma da Cevdet Beyin bilinçaltı algılamalarında, içinde bulunduğu çıkmazdan, geri kalmışlıktan kurtulmayı istemektedir. Bu konuda ne yapması gerektiğini bilemediği içinse önder ya da önderlere gereksinim duyar. Hoca, Cevdet Beydeki bu gücü ayıramamıştır. Cevdet Bey teriyle topluma bir çıkış yolu gösterir. Ter, sürekli akacak, toplumun ilerlemesi önünde duran engelleri yıkıp geçecektir. Söz konusu rüya aynı zamanda Osmanlı toplumunun değişme özlemlerinin de simgesel bir anlatımıdır. Düşündüğü en önemli şey, hiçbir engelle karşılaşmadan ticari hayatını geliştirebilmektir. Zamanla, siyaset-ticaret ilişkisini iyice öğrenecek, mesleki çıkarları için bir takım siyasilerle az da olsa ilişki içine girecektir. Hükümet gibi muhalefeti de karşısına almayacak, herkese eşit uzaklıkta durmak gibi politik bir tutum geliştirecektir. Cevdet Bey, birçok bakımdan babası gibidir. Aile hayatına onun kadar düşkündür. Henüz evlenip çoluk çocuk sahibi olmadığı halde, yeni açtığı ticarethanesine şöyle bir isim koyar: Cevdet Bey ve Oğulları İthalat-İhracat-Nalburiye Zengin, soylu ve kültürlü bir kadınla evlenmek ister. O güne kadar hiç paşa yetiştirememiş orta sınıf bir aileden geliyor olması paşaları önemsemesine yol açar. Toplumsal konumu nedeniyle sürekli bu üst sosyo-ekonomik sınıf karşısında ezildiği, aşağılık kompleksi içinde yaşadığı anlaşılmaktadır. Bir paşa kızı olan Nigar Hanım’la yapacağı evliliğin bir anlamı da bu aşağılık duygusundan kurtulma isteğidir denebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amen-Ra -- 14 Haziran 2011; 1:35:21 >







  • Orhan Pamuk'un sevdiğim kitaplarından biridir. Dizi olmasına çok sevindim. Modernleşmeyi gerçekten güzel işleyen bir eser. Ay Yapım zaten güzel dizi yapıyor. Merakla bekliyorum.
  • Behlül ile Oğuz
  • Tutabilir
  • %100 tutar.Genç kızların sevgilisi Kıvanç'ı yine başrole koymuşlar.Aynı gün oynayacağı diğer dizilerede şimdiden geçmiş olsun.
  • dizide cevdet in yanına birde cevriyar hanım koyarlarsa süper ikili olurlar
  • Kesin tutar.
  • Romandan dizi yapmaya alıştılar iyice 1 sezonda Roman bitiyor sonra sıkıyor zaten.
  • Behlül varsa ben varım
  • Kıvanç'ın olduğu dizi kesin tutar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GooodJob

    Kıvanç'ın olduğu dizi kesin tutar.




    bkz:

    Gümüş: 21 Eyl 2005 - 20 Hzr 2007
    Menekşe ile Halil: 7 Eylül 2007 – 24 Mayıs 2008
    Aşk-ı Memnu: 4 Eylül 2008 – 24 Haziran 2010
  • Arap sermayesi de ekranlarına yeniden Kıvanç'ı getirecek onlarda mutlu.
  • Bi yorum da benden.

    Pamuk varsa ben yokum; hanım seyredecektir orası kesin...
  • Büyük ihtimalle tutar.
  • Abi zaten Behlül varsa adamın kız kitlesinin hepsi izliyor.Aileler falan istenmeden bütün dizileri tutuyor.
  • Kıvanç Tatlıtuğ varsa garanti tutar.
  • reşat nuri güntekin bitti orhan pamuk başladı.
  • Masumiyet Müzesi kesinlikle dizi olmalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.