Şimdi Ara

Amatör Denizci Belgesi ADF ADB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
7.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam Arkadaşlar.

    Bu sayfa sitemizdeki tüm Denizci ve Amatör Denizciler için açıldı.

    Boyu 24 metreden küçük en fazla 12 Kişi kapasiteli tekneleri kullanabilmek için gerkeli ehliyet AMATÖR DENİZCİ BELGESİ'dir.
    Ayrıca teknenizde telsiz varsa KMT Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Belgeside almanız lazım.

    Bu sınavları Denizcilikik müsteşarlığına bağlı Amatör Denizcilik Fedarasyonu ADF yapıyor.www.adf.org.tr

    Bu belgeler için kursa gitmek zorunlu değildir. Sadece sınava girmeniz yeterlidir. Sınavlar Türkiye'nin çoğu ilinde Çevrim içi sistemi ile yapılmaktadır. Yani sınav gününü ADF nin sitesinde siz seçiyorsunuz. Sınav yerine gidip bilgisayar üzerinden sınav oluyorsunuz. Sınav ücreti 100 TL dir. (2011)

    Tecrübeli arkadaşlarla bilgi alışverişi yapmak isteriz.



  • Geçen yıl açılmış olan bu konuyu görmediğimden, (gözümden kaçmış olacak) benzeri başlıkla bende konu açtım. Site adminlerinden özür dilerim.

    Konu ile bende ilgileniyorum. Bildiklerimi aktarayım.

    http://adf.org.tr bu konuda Türkiye'de tek yetkili kurumdur, sınabvıda onlar yapıyor, belgeyide onlar veriyor. Evet, dediğiniz gibi kursa gitmek zorunlu değil. Amatör Denizci Elkitabı ve Denizde Çatışmayı Önleme Tüzüğü kitaaplarından çalışmak sınavı kazanmak için yeterli olabiliyor fakat ben yinede size, çok güzel eğitim veren bir site önereceğim. http://amatordenizcilik.com
    Bu siteyi mutlaka ziyaret etmenizi öneririm. 50 TL bedel ile uzaktan eğitim veriyor, eğitimleride oldukça iyi. farklı yerlerde 3 - beş yüz liradır kurs bedeli. Kitapla kalmayın, mutlaka eğitim alın, hatta belgeyi aldıktan sonra biraz paraya kıyıp, teknelerde pratik eğitimde alın. Şaka değil, denize açılacaksınız, hem kendi canınız hemde teknede olacakların canı söz konusu.

    bende sınavlara hazırlanıyorum. Önce Amatör Denizci Elkitabı ve Denizde Çatışmayı Önleme Tüzüğü isimli kitapları bitirip, ardındanhttp://amatordenizcilik.com sitesinden videolu eğitim alacağım.

    Denize giden milyonlarca insanımız var ama amatör denizci sayımız maalesef yüz binin biraz üzerinde. Amatör Denizcilikle, yelken ve diğer su sporları ile ilgilenmeyi herkese tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.