Şimdi Ara

The First Templar İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Tapınak Şövalyeleri, Kutsal Kâse ve sıradan bir aksiyon.


         Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da bulunan Haemimont Games, 50 kişiden oluşan ekibi ile sadece strateji oyunlarına odaklanmış bir yapımcıydı. Biz bu stüdyoyu daha çok Celtic Kings, Imperium Romanum ve Tropico 3 gibi oyunlarıyla tanıyoruz. Raflarda yeni boy gösteren The First Templar ise Bulgar yapımcının aksiyon / macera türündeki ilk deneyimi oluyor.

         The First Templar’da Tapınakçıların, Tapınak Şövalyelerinin ve Kutsal Kâse’nin hikayesi işleniyor. Birinci Haçlı seferi sırasında Kudüs kuşatılarak ele geçirilirken, pek çok kişi zenginlik bulmak ve yağmalamak için Kutsal Topraklara akın etmekteydi. Bu kargaşada dokuz şövalye, Hristiyan din adamlarını kurtarmak için güçlerini birleştirmiş ve Tapınak Şövalyeleri’nin ortaya çıkmasının ilk adımını atmış oldu. Bu olaylardan yüzyıllar sonra bu topluluk genişlemiş, güçlenmiş ve zenginleyerek Tapınakçılar olarak isimlendirilmeye başlamış. The First Templar bu konuyu baz alarak sizleri Kutsal Kâse (Hz. İsa’nın Son Akşam Yemeği’nde içerisinden içtiği ve özel güçleri olduğu iddia edilen kap) için arayışa çıkacağınız bir maceraya sürüklüyor.



    ''





         Bu hikaye boyunca yönlendirebilceğiniz üç farklı karakter bulunuyor. Oynanış Co-op üzerine kurulu olduğu için sürekli iki kişi olarak hareket ediyorsunuz. Başlangıçta kontrol ettiğiniz Celian ve Roland ismindeki Tapınak Şövalyeleri’ne sonradan soylu bir bayan olan Marie katılıyor. Bu nedenle ana karakter Celian, yolculuğu boyunca hiç yalnız kalmıyor. Bu şekilde tüm oyun boyunca iki kişi olarak ilerlerken, tek başınıza oynadığınızda iki karakter arasında hızlıca geçiş yapabiliyorsunuz.
         Üç karakterin de farklı dövüş teknikleri ve yetenekleri bulunuyor. Dövüş tekniklerindeki farklılık oynanıştan çok karakterlerin saldırma animasyonlarında kendini gösterirken, karakterlerin sahip oldukları yetenek ağaçları ile kendi alanlarında daha fazla özellik kazandıklarını göreceksiniz. Bu yetenek ağaçları klasik RPG’lerde olduğu gibi kazandığınız XP’leri yeni özellikler ve hareketler açmak için kullandığınız bir yapıya sahip. Mesela Marie kendi hançerleri ile yeni aktif veya pasif yetenekler kazanırken, Celian ise daha çok kılıç ve kalkan üzerine yoğunlaşıyor.



    ''





         Karakterlerin bir de can ve Zeal olmak üzere küre şeklinde gösterilen iki farklı hayati kaynağı bulunuyor. Eğer canınız biterse can kürelerinden birini kaybediyorsunuz. Aynı şekilde savaştıkça doldurduğunuz Zeal’lar özel hareketler yaptıkça harcanıyor. En başta her ikisinden de birer tane küreye sahip olsanız da ilerledikçe bu sayıyı arttırabiliyorsunuz.

         Yetenek ağaçlarında öğreneceğiniz yeni yetenekler genelde Zeal kullanıyor ve yeni tuş kombinasyonları ile geliyorlar. İki sağ tıklama ya da üç sol tıklama gibi tuş kombinasyonları ile ufak çaplı kombolar yapabiliyorsunuz. Fakat bu kombo sistemine hiç gerek kalmamış çünkü gelen düşmanlar, her türlü saldırıyı engellemeden kabul ediyorlar. Sadece kalkan tutan düşmanların kalkanlarını kırmak için güçlü saldırı yapmanız gerekiyor. Bu kalkanlı düşmanlar da olmasa mouse’un sürekli sol tuşuna basarak ve yön tuşlarını kullanarak oyunu bitirebilirsiniz.
     



    İncelemenin devamı için tıklayınız






  • incelicek başka oyun bulamadınız bu hafta
  • Ya ben donanımhaber de ipad 2 ye şaşırıyorum ya.Android için o kadar uygulama oyun ve android tablet, tel incelemesi yapılıyor, apple için neredeyse hiç birşey yapılmıyor.Bir ara ios oyunları diye bir program vardı, oda geç çıkıyor hep.ipad 2 geleli kaç gün geçti hala incelemesi yok oratada.Ama bütün yeni çıkan android table ve telefonların tantımları ve uygulama ları var.Apple bölümü için bir kişi görevlendirilmeli dh de.Android programını sunan kişi bir çok incelemesi var ve apple ile ilgilenemez.Lütfen apple yönüne biraz daha tanıtım yapın.En azaından ipad 2 video incelemesi yapın.
  • Appledan Para Gelsin oyle hacım. Durduk yere urunun neden reklamını yapsınlarki adamlar... Apple amca oglumu :D
  • Donaımhaber her ne kadar reklam yaparak para kazansada aynı zamanda bir tanıtım ve inceleme sitesi.Daha küçük bloglar ve siteler bile ipad 2 yi elde edip, detaylı video incelmelerini yapıyor.Donaımhaber çoğunlukla android tablet tanıtımı yapıyor.Şimdi yanlış anlamayın ben android tablet incelemsi yapmasınlar demiyorum.Fakat bir sürü android tablet incelemesi yaparken sadece inceleyebilecekleri bir ürün olan ipad 2 ye neden inceleme yapmıyorlar onu anlamıyorum.Apple amca oğlu değil fakat mobil alanında kendi katagorisindeki rakiplerini
    kısa bir zaman içerisinde büyük gelişme göstererek piyasada ezmiş durumda.Bu nedenle birçok kullanıcı var.
  • Güzel bir oyun olmayacağını biliyordum zaten. Ayrıca assassins creed oynayan biri neden karşı tarafa geçip tapınak şovalyesi olsun ki
  • 5,2 çok fazla bir rakam olmuş.Bu oyun 2'den fazla etmezdi bana göre
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.