Şimdi Ara

YGS Kalktı OLGUNLUK SINAVI geldi.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Üniversite giriş yolu olarak da bilinen YGS sınavı kalktı. Yerine ise “Olgunluk Sınavı” adı altında yeni bir sistem geldi. İşte YGS sınavının yerine gelen yeni sistem hakkında ilk detaylar. . . Türkiye’nin eğitim sisteminin her yıl tartışılan basamağı olan YGS ( ÖSS vs. ) son birkaç yılda uygulamadaki hatalarının yanı sıra kopya skandalları ile gündeme [...]

    YGS Kalktı Olgunluk Sınavı Sistemi GeldiTürkiye’nin eğitim sisteminin her yıl tartışılan basamağı olan YGS ( ÖSS vs. ) son birkaç yılda uygulamadaki hatalarının yanı sıra kopya skandalları ile gündeme gelir oldu. Benim şahsi görüşüm olan “Sınav sistemi kaldırmak için ortam hazırlıyorlar.” düşüncesini destekleyen ve hatta yanılmadığımı gösteren açıklama Yüksek Öğretim Kurulu tarafından yapıldı.

    YGS OUT-OLGUNLUK SINAVI İN

    ÖSYM Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın 1,7 milyon öğrenciyi ve bu öğrencilerin ailelerini ilgilendiren resmi açıklaması şu şekilde:

    “Öğrenciler çok yoruluyor, bütün hayatları boyunca bu imtihanları dikkate alarak çalışıyorlar ve bu yüzden müzik, fotoğraf gibi sosyal aktivitelerle hobileri gelişemiyor. İşin özeti yüksek öğretimi talep eden sayı biraz aşağı inerse biz bu sınavları başka şekilde yaparız. Üniversite sınavları o kadar merkeze oturdu ki artık liselerde ders yapılamaz oldu. Ama size söyleyeyim, biz çalışmayı tamamladık, MEB’e gönderdik. YGS‘yi kaldırıp yerine ‘olgunluk’ sınavını getiriyoruz. Böylece lise bitirme sınavını getirip ortaöğretim başarı puanını da bu sınavın sonucundan alacağız. Bu sınavı MEB yapacak, biz sadece LYS yapacağız. Öğrenciler lise son sınıfta “lise bitirme sınavı”na girecekler bu sınav öğrencinin lisede gördüğü derslerle ilgili olacak. Eğer hazırlıklarımızı yapabilirsek bu sınavda açık uçlu soru da sorabiliriz. İşte o zaman öğrencinin lise eğitimini desteklemiş oluruz. Öğrenciler bu sınavı geçmeden üniversiteye gidemeyecekler. Bu sınavı geçen öğrenciler LYS’ye katılıp tercih yapabilecekler. Sınavın bize bir faydası da öğrencinin hangi dersten başarılı olduğunu göreceğiz. O zaman belki LYS’de de öğrenciyi buna göre yönlendireceğiz. Ama tekrar söyleyeyim bundan sonra top MEB’dedir.”


    Açıklamalardan anlaşıldığı üzere bir de ortaya lise bitirme sınavı ve derdi çıkıyor.

    DAHA ÖNCE NE ZAMAN VE NASIL UYGULANMIŞ

    Gençlerin merak ettikleri konulardan biri ise bu sistemin nereden çıakrıldığı? Yani daha önce bu veya benzeri bir uygulamanın Türkiye’de olup olmadığı. İşte cevap:

    Olgunluk sınavları Osmanlı döneminde ilk kez Mektebi Sultani’de (Galatasaray Lisesi) 1869′da uygulanmaya başlandı. 1955′te olgunluk sınavı yerine lise bitirme sınavları getirildi. 1974′teyse ÖSYM’nin kurulmasından itibaren kaldırıldı. Gerek olgunluk sınavı gerekse lise bitirme sınavları öğrencinin lise eğitimini tamamlayıp tamamlamadığını ölçmeye yarayan sınavlardı. Sonucuna göre lise mezuniyeti belirlenir ve öğrenciler üniversitelere başvurabilirlerdi.


    Ben 10.sınıf öğrencisiyim. Burdan karnemizdeki notların, ortaöğretim başarı puanına etki etmediğini mi çıkartmamız lazım ? Ortaöğretim puanı galiba artık lise bitirme sınavıyla belirlenecek. doğru mu anlamışım ?



  • beyler yok mu bilen ? 10.sınıfım benim zamanıma gelir mi olgunluk sınavı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kızıldag

    beyler yok mu bilen ? 10.sınıfım benim zamanıma gelir mi olgunluk sınavı ?

    Bunların ne zaman ne yapacağı hiç belli olmaz. Seneye bile gelebilir.
  • kalktı değil kalkabilir heycana no gerenk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VoLken7

    kalktı değil kalkabilir heycana no gerenk.



    Adaş kesin kalkacak ama ne zaman kalkacağı kesin değil. Benim derdim banada denk gelmesi çünkü ortaöğretim puanım düşük. Eğer bu sistem gelirse ortaöğretim başarı puanı o sınavdan alınacak. Yani okuldan aldığın sözlüler,yazılılar çöpe
  • kafa yormayın kalkar kalkmaz. bu ülkede calısan degil 'gülen' kazanır nede olsa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.