Şimdi Ara

Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.139
Cevap
77
Favori
190.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • .
  • D&D den hiç bişi beklenmez bundan sonra. Adamlar Stannis'i ne hale getirdiler. Daha yeni yeni toplanıyor Stannis, o da az biraz. Düşünsene

    Stannis Sur'da çıkıyor ortaya, kaldırıyor Isık Getiren'i, parıl parıl, ''Westeros'un tek gerçek kralı var, elimdeki bu kılıç ile bana diz çökenleri koruyacak, onların canına kast edenleri yok edeceğim. Diz çökerseniz, size yiyecek, toprak ve adalet vereceğim. Diz çökün ve yaşayın. Ya da çökmeyin ve ölün. Seçim sizin.'' dese o sert tonu ile.


    Verilen sezon spoilerında Azor Ahai muhabbeti var ancak, dizi izleyenler Azor Ahai ne bilmiyor. Işık Getiren ne bilmiyor. Stannis'in o seçilmişliği hakkında birşey bilmiyor.

    Daha bunlar yokken ortada biz, Victarion diyoruz, Euron diyoruz, Griff diyoruz, Moqorro diyoruz.
    ne zaman girsem bu foruma birisi soruyor diziyi izledim kitabi okumaya deger mi ? alta da iki yorum geliyor . oku deger diye. kardesim sen daha forumu okumaya useniyorsun kitabi nasil okuycaksin. son 2 - 3 sayfayi okusan zaten boyle soru sormana gerek kalmiycak.

    suraya giriyoruz kitapla ilgili degisik yorumlar farkli seyler ogrenelim. anca kitap okumaya deger mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bybursa

    HEP OKUMAYI İSTEDİĞİM FAKAT İKİNCİ ELİNİ BULAMADIĞIM KİTAP.

    Kardeş burası sözlük sitesi değil yanlış geldin heralde.
  • Son kitaptayım. Dany povları sayesinde seriden soğumak üzereyim. Yok kimi öpsem kime versem falan daha önceleri de sevmezdim ama bu kitapta nefret derecesine geldim. Öyle nefret ettim ki köleliğe sempatiyle bakacak kıvama geldim artık
  • Dua edinde Hacı Abi'nin seriyi bitirmeye ömrü yetsin yoksa işimiz yaş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jonny_J

    ancak dany serinin en önemli karakterlerinden biri. ben aegon'u sadece bir yardımcı karakter olarak görüyorum. Serinin sonuna yapacağı etki de daha az olacak. bu arada, aegonun dizide belirmemesi bu teorimi kuvvetlendirir.

    Aegon kesinlikle önemli bir karakter. Eğer blackfyre teorisi doğruysa westerosta yeni bir Ejderhaların dansı görülebilir. Eğer gerçek bir Targaryense Dany'nin taht iddası kalmaz çünkü veliahtın oğlu halasından önce gelir. Dizide belirmemesinide reytinge bağlıyorum Dany'i evrenin tanrısı gibi bişi yaptılar anasını satayım herşey danyde toplanmış. Aslında paralı askerlerle yatan azgın bir ergen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aegon VI Targaryen


    5x5'in promosunda Stone Men gözüküyor çok kısa bir süreliğine.Ne kadar istemesem de muhtemelen diziden Aegon ve Jon Connington'u çıkarttılar.
    Tyrion, Aegon ile seyahat ederken Stone Men saldırıyordu biliyorsunuz.Stone Men'lerde Greyscale hastalığı var.
    Jorah bu hastalığı kapacak ve Meeren'e gelecek.Pale Mare ile Greyscale'i değiştirecekler.Quaithe Kehanetlerini de tamamen çıkarttıklarını düşünüyorum.Kraken, Mummers Dragon, Dark Flame falan fıs çıktı hepsi oysa ne hayallerimzi vardı.
    Her neyse, ayrıca buradan geçerken Brightroar'ı da bulabilirler, hatta uzun vadede bu kılıç sayesinde Tyrion'un Casterly Rock'u alacağını ve Daenerys ile evleneceğini bile düşünüyorum.Ama bu sadece düşük ihtimalli bir teori bu.


    Hala içimde 3x10'un sonunda sürpriz bir karakter çıkacağı hissi var.Şöyle gösterseler mor saçlı bir genç, dizi izleyicileri ''Bu kim lan?! tipe bak eheuehe'' falan yapsa biz çıldırsak ne güzel olur.

    Ve bana göre bu dizi tamamen asoiaf bağlantılı değil artık, iki Westeros var bence.Bir senaryoyu izleyeceğiz diğerini de okuyacağız.

    D&D den hiç bişi beklenmez bundan sonra. Adamlar Stannis'i ne hale getirdiler. Daha yeni yeni toplanıyor Stannis, o da az biraz. Düşünsene

    Stannis Sur'da çıkıyor ortaya, kaldırıyor Isık Getiren'i, parıl parıl, ''Westeros'un tek gerçek kralı var, elimdeki bu kılıç ile bana diz çökenleri koruyacak, onların canına kast edenleri yok edeceğim. Diz çökerseniz, size yiyecek, toprak ve adalet vereceğim. Diz çökün ve yaşayın. Ya da çökmeyin ve ölün. Seçim sizin.'' dese o sert tonu ile.


    Verilen sezon spoilerında Azor Ahai muhabbeti var ancak, dizi izleyenler Azor Ahai ne bilmiyor. Işık Getiren ne bilmiyor. Stannis'in o seçilmişliği hakkında birşey bilmiyor.

    Daha bunlar yokken ortada biz, Victarion diyoruz, Euron diyoruz, Griff diyoruz, Moqorro diyoruz.




  • Elinde kitabı olmayan arkadaşlar, 9 kitapta elimde mevcut isteyen pm atsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drago -- 26 Haziran 2014; 13:47:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elured


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cypon

    quote:

    Orijinalden alıntı: elured

    Sanırsam ned starkın yaptığı tek onursuzca davranış 7 ye 3 girmesiydi

    O üç kişiye diyardaki kimse üçe üç girmezdi, o yüzden sıkıntı yok. Ekmek keser gibi keserler adamı ki kestiler de zaten, 2 kişi sağ kaldı 7 kişi içinden.

    O 3 kişinin yerinde syrio forel reyiz olaydi 7ye tek alirdi onlari

    Şımaykıl değil bütün maykıllar gelse gene sağ çıkamazdı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Bora.

    Arkadaşlar bir sorum olacak kitapların tamamını okuyanlara. Spoilerı abartmadan cevaplarsanız sevinirim.


    Son bölümde jon snow bıçaklandı kardeşleri tarafından. Bu olay kitapta da var değil mi? Dizide gösterildiği gibi mi oluyor kitapta da? Jon snow ölüyor mu yoksa akıbeti belli değil mi?




    Azcık spoiler kattım çünkü işin gidişatını anlaman lazım, oldu bittiye gelmiyor çünkü dizideki gibi.




    Malum Stannis Mance'in ordusunu yendikten sonra sağ kalan yabanileri Jon kaleye davet ediyor. Birlikte yiyip içiyorlar, erzaklarının bir kısmını zaten Stannis aldı diye Gece Nöbetçileri huzursuz oluyor çünkü Sur hiçbir kralın yanında olamaz prensip olarak, bunun üzerine bir de kış gelmiş, düşman oldukları yabaniler onların yemeğini yiyor filan diye huzursuzlar.

    Stannis Kışyarı'na yürüyor. Kızını, karısını ve Kızıl Hatun'u Sur'da bırakıyor. Aradan biraz vakit geçiyor. Sur'a pembe bir mektup geliyor üstünde Bolton mührü olan. Jon mektubu okuyor. Mektup Ramsay tarafından kendisine yazılmış ve Stannis'in öldüğünü, sihirli kılıcının Ramsay'de olduğunu ve eğer Kızıl Hatun, kraliçe ve Shireen kendisine teslim edilmez ise Jon'un kalbini çıkarıp yiyeceğini söylüyor.

    Bunun üzerine Jon, Kışyarı'na yürüyeceğini ve kendisine katılacak gönüllü aradığını söylüyor. Epey bir yabani başta Tormund bunu kabul ediyor. Sur'dakiler yapma etme, yeminini bozma diyorlar ama Jon dinlemiyor, Sur'u bu olaya karıştırmıyorum, kendim gidiyorum diyor. Jon her ne kadar gönüllüler ile birlikte gitse de Boltonlar Kuzey'in Koruyucusu ünvanın sahip ve Jon yenilirse Boltonların Sur'a gelip herkesi öldüreceği de malumu. Gelirdin gelmezdin derken bir kargaşa oluyor, Jon noluyo derken elemanın biri buna bıçak sallıyor boğazına geliyor. Jon neden demeye kalmadan herkes toplanıyor bunun başına, herkes bir bıçak darbesi alıyor. Hepsinin de gözleri yaşlı Nöbet için diyorlar.

    Jon yere düşüyor. Bıçak yaralarından duman tütüğünü görüyor. Aklına ilk kitapta Arya'ya ''Sivri ucunu batıracaksın,'' deyişi geliyor. Dördüncü bıçak darbesini hissetmiyor. Hissettiği tek şey soğuk. Sonra bilincini kaybediyor.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: T-Y

    İlk kitabın 600lerine doğru gelirken diziyi keşke izlemeseydim dedim. Kitabı okuyup diziyi izlemek daha iyi olurdu, çünkü gerçekten dizi kitabı iyi yansıtmış en azından okuduğum alanda yani 1. sezonda.

    4-5 boka sarıyor. Kitap çok daha iyi diyorsun
  • Dizi mıçtıkça mıçıyor yetiş ya George yetiş Martin
  • ne zaman girsem bu foruma birisi soruyor diziyi izledim kitabi okumaya deger mi ? alta da iki yorum geliyor . oku deger diye. kardesim sen daha forumu okumaya useniyorsun kitabi nasil okuycaksin. son 2 - 3 sayfayi okusan zaten boyle soru sormana gerek kalmiycak.

    suraya giriyoruz kitapla ilgili degisik yorumlar farkli seyler ogrenelim. anca kitap okumaya deger mi
  • Buz ve Ateşin Şarkısı

    Buz ve Ateşin Şarkısı, Amerikalı yazar George R. R. Martin'in halen devam etmekte olan epik fantezi türündeki roman serisinin adıdır. Martin serinin ilk kitabını 1991 yılında yazmaya başladı ve daha sonra Taht Oyunları adıyla ilk kez 1996 yılında yayınlandı. Martin seriyi yedi kitap halinde yayınlamayı planladı. Serinin beşinci kitabı A Dance with Dragons (Ejderhalarla Dans) 2011 yılında yayınlandı; altıncı kitap The Winds of Winter (Kış Rüzgarları) ise halen yazım aşamasındadır.
    Kitapta anlatılan hikaye kurgusal iki kıta olan Westeros ve Essos'ta binlerce yıl öncesinde geçmektedir. Hikaye üçüncü bir şahsın ağzından 31 farklı karakterin bakış açısıyla anlatılır. Hikaye üç ana konuda beraber işlenir: Westeros'u kontrol etmek isteyen farklı hanedanların mücadelesi; Westeros'un kuzeyindeki duvarın arkasında yaşadıklarına inanılan doğaüstü varlıklar olan "Diğerleri"'nin yükselen tehdidi; ve 15 yıl önce öldürülen kralın sürgündeki kızı Daenerys Targaryen'in Westeros'a ateş saçan ejderhalarıyla dönüp tahtı geri alma hırsı.
    Fantezi alanındaki bu seri, savaş ve siyasi oyunlardaki gerçekçiliğinden ve sihir gibi öğelerin az işlenmesinden dolayı takdir topladı. Martin tarihi olaylardan esinlenerek, seride kasıtlı olarak bolca şiddet ve cinsellik kullanarak fantezi türünün alışılagelmiş kurallarına meydan okudu. Ana karakterler, sözde kahramanların da bu tür savaşlarda sağ salim kurtulamayacağını göstermek maksadıyla öldürüldü ve okuyucunun hangi karakterin iyi ya da kötü olduğuna karar vermesi yine okuyucuya bırakıldı. Kitap aynı zamanda kadın, din ve yiyecek konusundaki betimlemelerinden dolayı eleştiriler aldı.
    Seri dünya genelinde 15 milyondan fazla sattı ve 20'den fazla dile çevrildi. Martin'in 5 yıldan fazla sürede yazdığı serinin dördüncü ve beşinci kitapları New York Times'ın En Çok Satanlar listesine girdi. Serinin HBO tarafından Game of Thrones adıyla bir dizisi çekildi. Aynı zamanda kitaptan esinlenerek video oyunlar geliştirildi.

    Başlamak isteyenler için kitapların listesi;

    1-Taht Oyunları(Tek cilt)
    2-Kralların Çarpışması(Kısım 1-2)
    3-Kılıçların Fırtınası(Kısım 1-2 )
    4-Kargaların Ziyafeti(Kısım 1-2)
    5-Ejderhaların Dansı(Kısım 1-2)
    6-Kış Rüzgarları(Çıkmadı)
    7-Bahar Rüyası(Çıkmadı)

    Kitap özetleri aşağıdadır. SPOİLER İÇERİR


    Taht Oyunları;


    KİTAP 1 - TAHT OYUNLARI

    Taht oyunları, aynı anda cereyan eden üç ana hikâyeyi konu alır.

    Yedi Krallık’ta

    Eddard Stark (dostları tarafından “Ned” olarak bilinir) Kışyarı lordudur. Yedi Krallık adına Gece Bekçileri’nden kaçan bir nöbetçiyi kınamak ve çocuklarının gözü önünde onu bizzat idam etmek zorundadır. İdamdan sonra Kışyarı’na dönüş yolculuğunda Eddard’ın çocukları, daha sonra kendilerine(5 meşru 1 gayrimeşru çocuk) emanet edilecek olan 6 ulukurt yavrusu bulur(Stark Hanesi’nin arması olan Ulukurt, Stark geleneğinin ayrılmaz bir parçasıdır). Bir önceki Kral Eli(Kral’dan sonra en yetkili kişi) olan Jon Arryn’in ölümünden sonra Kral Robert Baratheon Eddard’ı Kışyarı’nda ziyaret eder, çünkü önceki taht mücadelesinde dostu ve müttefiki olan Eddard Stark’a çok güveniyordur. Kral Robert Eddard’a yeni “Kral Eli” olmak isteyip istemediğini sorar. Eddard içgüdülerine karşı da olsa, aynı zamanda eşi Leydi Catelyn Stark’a Jon Arryn’in ölümünü araştıracağı sözünü de vererek bu teklifi kabul eder. Lysa Tully, Catelyn’in kız kardeşi ve Lord Arryn’in dul eşi, Starklar’a gönderdiği gizli bir mesajda, eşinin siyasi entrikalar yüzünden Kral Robert’ın karısı Kraliçe Cersei ve onun güçlü ailesi Lannisterlar tarafından zehirlendiğinden şüphelendiğini söylemiştir.

    Starklar Kral Toprakları için yola çıkmadan önce, Eddard’ın küçük oğlu Bran Stark tırmandığı bir kulede Lannister ikizleri Jaime ve Cersei’nin ensestine tanık olur ve yakalandıklarını gören Jaime sırlarının açığa çıkmaması için Bran’ı öldürmek amacıyla kuleden aşağı atar. Bran büyük bir şans eseri hayatta kalır ama komaya girer. Bran komadayken bir kiralık katil onu öldürmeye teşebbüs eder ama Bran’ın yanından bir an olsun ayrılmayan annesi Catelyn ile karşılaşır. Catelyn’in kazandırdığı zamanın da yardımıyla Bran’ın ulukurdu katili öldürerek Bran’ı kurtarır. Eşinin Kral Toprakları’nda tehlikelerle karşılaşacağını fark eden Catelyn geride, Kışyarı’nı yönetmesi için en büyük oğlu Robb Stark’ı bırakır ve Eddard’ı uyarmak için gizli bir kılıkta gemiye binerek Kral Toprakları’nın yolunu tutar. Catelyn’in yola çıkmasından kısa bir süre sonra Bran komadan belden aşağısı felç olmuş bir şekilde uyanır ancak nasıl düştüğüne dair hiçbir şeyi hatırlamıyordur. Bran büyük abisi Robb ve küçük kardeşi Rickon ile Kışyarı’nda kalır.

    Bütün bunlar olurken Lord Eddard, kızları Sansa ve Arya ile Kral Toprakları(başkent)’e yolculuk ediyordur. On bir yaşındaki Sansa tahtın varisi olan, Kral Robert’ın on iki yaşındaki oğlu Joffrey ile nişanlandırılmıştır. Kral Toprakları’na geldiklerinde Eddard, Kral Eli’nin görevlerini ve Yedi Krallık’ın yönetimini üstlenir. Kral Robert ise devlet işleriyle pek ilgilenmeyen şanlı bir şövalyedir.

    Kral Toprakları’na gelir gelmez Catelyn, çocukluk arkadaşı olmakla beraber ona hayran olan, “Paranın Efendisi” ya da Kral Toprakları’nın hazinedarı olarak anılan ve “Serçeparmak” olarak da bilinen Petyr Baelish ile gizlice buluşması için götürülür. Lord Baelish Catelyn’e, Bran’ı öldürmeye çalışan katilin hançerinin sahibinin, Jaime ve Cersei Lannister’ın küçük kardeşi Tyrion Lannister olduğunu söyler. Kışyarı’na dönüşünde Catelyn, “Sur”dan dönen Tyrion Lannister ile karşılaşır ve onu esir alır. Bu olay sonrasında Catelyn rotasını değiştirir ve kız kardeşi Lysa’nın, Vadi’nin Leydisi olarak yönettiği Kartal Yuvası’na yönelir. Lysa, eşinin ölümünden Lannisterları sorumlu tutmaktadır ve Tyrion’u idam etmek için can atıyordur ama Tyrion dövüş ile yargılanmayı ister ve hiç kimsenin beklemediği bi şekilde, onun şampiyonu olmak için gönüllü olan paralı asker Bronn’un düelloyu kazanmasıyla özgürlüğünü kazanır. Oğlu Tyrion’a yapılanlara misilleme olarak, Tyrion’un babası Lord Tywin Lannister savaş ilan eder. Şehri terk etmeden önce Kral Toprakları’nda Lord Eddard ile karşılaşıp adamlarını öldüren ve onu sakat bırakan Jaime de kısa süre içinde babası Tywin Lannister’a katılır.

    Öldürülen Jon Arryn’in daha önce öğrendiği gibi Eddard, tahtın meşru varisleri olarak bilinen Robert’ın çocuklarının aslında Jaime’nin Cersei ile ilişkisinden olduğunu öğrenir. Eddard Cersei ile konuşur ve ona gerçeği Robert’a söylemeden önce şehirden kaçma fırsatı tanıdığını söyler, ama Robert gittiği avda vahşi bir domuz tarafında ölümcül bir şekilde yaralanır ve Robert ölüm döşeğinde yatarken Eddard ona çocukları hakkındaki gerçeği söylemeyi istemez. Robert ölürken onun küçük kardeşi Renly Eddard’a, Cersei’yi ve çocukları engelleyip, Lannisterlar harekete geçmeden gece tahtın kontrolünü ele geçirmek için muhafız güçlerini birleştirmeyi teklif eder ama Eddard bunu onursuz bir iş olarak görür ve teklifi reddeder. Bunun üzerine Renly, sadık Baratheon Hanesi muhafızlarıyla şehirden kaçar. Eddard ise Cersei’yi tutuklatmak için Şehir Muhafızları’nı emrine almak hususunda Serçeparmak ile anlaşır fakat Lord Baelish ona ihanet eder ve bu ihanet Eddard’ın tutuklanması, tüm adamlarının ölmesi ve Sansa’nın esir alınmasıyla sonuçlanır. Lannisterlar Arya’yı da yakalamaya çalışır ama dans ustası Syrio Forel’in araya girmesi sayesinde Arya kurtulur ve şehirden kaçar.

    Eddard’ın tutuklanmasından sonra Cersei ve Jaime’nin büyük oğulları Joffrey’ye Robert’ın varisi ve Yedi Krallık’ın Kralı olarak taç giydirilir. Eddard ise krallığın istihbarat işlerinden sorumlu olan Varys tarafından, Sansa’nın ve kendi hayatının bağışlanması karşılığında, Krallığa ihanet ettiğini ve Joffrey’in Robert’ın meşru oğlu olduğunu söylemesi için ikna edilir. Varys aynı zamanda Cersei’yi, Eddard’ın idam edilmesindense Gece Bekçileri’ne gönderilmesinin daha iyi olacağı hususunda ikna eder. Daha sonra Eddard tüm şehir halkının önünde, krallığa ihanet ettiğini söyler. Tüm planlara, annesinin ve konseyin aksini önermesine rağmen Joffrey Eddard’ın idam edilmesini emreder. Lord Eddard kızları Sansa ve Arya’nın gözleri önünde Stark Hanesi’ni kılıcı olan “Buz” ile kafası kesilerek idam edilir. Bu olaydan sonra kalabalığın arasındaki Arya’yı, Lord Eddard’ı seven Gece Bekçisi Yoren şehirden kaçırır.

    Eddard’ın tutuklanma haberinin Yedi Krallık’a yayılmasıyla beraber bir iç savaş patlak verir. Kışyarı’nın veliaht prensi olan Robb kuzeylilerden oluşan bir ordu toplar ve güneye yürür. Lady Catelyn de kızları ve kocasını kurtarmak için oğluna katılır. Babasının ölüm haberini alması üzerine Robb, dedesi Hoster Tully’nin desteğini almak için rotasını Nehirova’ya çevirir. Nehirova’ya ulaşmak için Robb, Frey Hanesi’yle bir evlilik anlaşması yapar. Nehirova’da ise Jaime Lannister’ın kuşatması vardır. Jaime şehri kuşatırken aynı zamanda Lord Hoster’ın veliahtı Lord Edmure’u da esir tutmaktadır. Robb’un ilerleyişini haber alan Lord Tywin, onunla karşılaşmak için ordusuyla yola çıkar. Cesur bir hareketle Robb ordusunu ikiye ayırır ve süverileriyle beraber Nehirova’ya giderken Roose Bolton’un emrindeki piyadelerini Lord Tywin’in ordusuyla çarpışmaya gönderir. Tyrion ve dağ kabilelerinin de katıldığı Lord Tywin, Roose Bolton’un birliklerini mağlup eder ancak, onların sadece yem olduğunun farkına çok geç varır. Robb’un birlikleri ise gece sürpriz bir şekilde Jaime’nin ordusuna saldırır ve kurduğu tuzakla Jaime’yi esir alır. Jaime’nin komuta ettiği Lannister ordusu dağıtılır ve Lord Edmure özgürlüğüne kavuşup tüm Nehirova ordusuyla Robb’un birliklerine katılır.

    Renly Baratheon, Stannis Baratheon’un küçük kardeşidir, bu yüzden tahtın ondan sonraki varisidir. Buna rağmen Renly, Demir Taht için mücadele başlatır ve Baratheon Hanesi’nin desteğini kazanır. Ayrıca Renly, Lord Mace Tyrell’in kızı Margaery ile evlenerek Tyrell hanesinin desteğinide arkasına alır ve güneyin gücünü birleştiren Renly, kendini kral ilan ederek ordusuyla Kral Toprakları’na ilerler. Uzun tartışmalardan sonra Stark ve Tully Hanelerinin sancaktarları ile Nehirova lordları, Robb’a yaklaşık 300 yıldan beri terk edilmiş olan bir ünvanı vererek onu Kuzeydeki Kral ilan ederler.


    Sur’da

    Kitabın girişi, yaklaşık 200 metre uzunlukta ve 480 km genişlikteki, krallığı Kuzey’den koruyan buz ve eski büyüden oluşan bir kalkan olan Sur’un kuzeyini tanıtır. Sur’u koruyan birlik Gece Bekçileri’dir. Gece Bekçileri’ni adamları “Karga” olarak da bilinir. Gece Bekçileri, suru ölene kadar koruyacaklarına, asla evlenmeyip çocuk sahibi olmayacaklarına dair hayatları üzerine yemin ederler. Ayrıca Gece Bekçileri tamamen siyaha boyanmış bir kıyafet giyerler. Kuzey’in kanunsuz topraklarında Gece Bekçileri’nin küçük bir devriyesi, soylarının tükendiğine inanılan, mitolojik, kadim ve şeytani yaratıklar olan Akgezenler ile karşılaşır ve devriyedeki Gece Bekçileri’nden sadece biri hayatta kalır(Lord Eddard’ın idama mahkum edip kafasını kestiği kaçak). Lord Eddard’ın Leydi Catelyn tarafından hor görülen gayrımeşru çocuğu Jon Snow, Birinci Muhafız olan amcası Benjen Stark tarafından siyahları giyip Gece Bekçileri’ne katılmaya ikna edilir. Daha sonra Jon, Tyrion Lannister ve diğer Gece Bekçileri ile Sur’a doğru yola çıkar. Oraya vardıklarında ise Jon Snow hayal kırıklığına uğrar, çünkü yabanılları(Sur’un kuzeyinde yaşayan özgür insan kabileleri) kontrol altında tutmaya çalışanların ceza mahkûmlarından oluşan küçük bir birlik olduğunun farkına varmıştır.

    Sur’da Jon, arkadaşlarını gaddar eğitmenleri Sör Alliser’a karşı birleştirir ve aralarına sonradan katılan korkak ama temiz kalpli ve zeki Samwell Tarly’yi korur. Jon, silahlı dövüş alanındaki yeteneklerinin onun Gece Bekçileri’nin askeri kolu olan Muhafızlar’a alınması için yeterli olduğunu düşünür. Fakat Yaşlı Ayı olarak da bilinen Gece Bekçileri kumandanı Jeor Mormont’un kâhyası olarak görevlendirilir. Jon buna ilk başta çok sinirlenir ama arkadaşı Samwell Tarly ona gerçekleri göstererek Lord Kumandanın, onu kumandan olarak yetiştirmek için yanına aldığına ikna eder. Bunun üzerine Jon hırsına tekrar kavuşur ve yitmiş umutları geri gelir, ayrıca Samwell Tarly’nin, Üstat Aemon’un kâhyası olmasını da sağlar. Bütün bunlar olurken Benjen Stark küçük bir muhafız birliğiyle devriyeye çıkar ama geri dönmez. Yaklaşık altı ay sonra Benjen’in grubundaki muhafızlardan ikisinin cesedi Sur’un kuzeyinde bulunur ve Kara Kale’ye götürülen cesetler gece wightlere dönüşüp ayaklanırlar. Kılıç yaralarından etkilenmeyen wightler altı Gece Bekçisini öldürürken Jon Snow, ulukurdu Ghost’un da yardımıyla wightlerden birini ateşle yakarak yok edip Lord Kumandan’ın hayatını kurtarır. Hayatını kurtardığı için Jeor Mormont Jon Snow’a, Mormont Hanesinin yadigârı olan Valyria çeliğinden dövülmüş bir piç kılıç olan “Longclaw”ı hediye eder. Hediyesini vermeden önce Lord Kumandan, kılıcın sapındaki ayı biçimindeki oymayı bir ulukurt başıyla değiştirmeyi de ihmal etmez.

    Babasının idam edildiği haberini aldığında Jon Gece Bekçileri’nden kaçar ve kardeşi Robb’a katılıp Lannisterlara karşı savaşmak için yola koyulur fakat arkadaşları, o Sur’dan çok uzaklaşmadan onu yakalarlar ve geri dönmesi için ikna ederler. Jeor Mormont da Jon’u taht savaşlarının, kuzeyden kışın getirdiği şeytani kötülük ve zorluklarla mücadelenin yanında bir hiç olduğu hususunda ikna eder. Jon’un Gece Bekçilerine bağlılığı sağlandıktan sonra Mormont, ölü veya diri Benjen Stark’ı bulmak, çok sayıda yabanılın ortadan yok olma sebebini öğrenmek ve Gece Bekçilerinden kaçan Mance Ryder’ın Sur’un ötesinde krallığını ilan ettiğine dair söylentilerin gerçekliğini araştırmak için büyük bir devriye yapmaya niyeti olduğunu açıklar.

    Doğu’da

    Dar denizin ötesinde Pentos özgür şehrinde Viserys Targaryen ve on üç yaşındaki küçük kız kardeşi Daenerys sürgün hayatı yaşamaktadır. Viserys, Gaspçı’nın Savaşında Robert Baratheon tarafından tahtı elinden alınan Çılgın Kral II. Aerys Targaryen’in tek erkek çocuğu ve tahtın tek varisidir. Targaryenlar Westeros’u ejderha lordları olarak 300 yıl boyunca yönetmişlerdir fakat artık ejderhaları ve güçleri yok olmuştur. Viserys, göçebe Dothraki savaş lordu Khal Drogo ile bir evlilik anlaşması yapar ve Westeros’taki Targaryen Hanesinin hakkı olan Demir tahtı tekrar almak için ordusunu kullanması karşılığında kız kardeşini Khal Drogo’yla nişanlar. Viserys ve Daenerys’i evinde misafir eden zengin tüccer Illyrio Mopatis, Daenerys’e düğün hediyesi olarak üç tane taşlaşmış ejderha yumurtası verir. Ayrıca sürgünde yaşayan bir şövalye olan, Lord Kumandan Jeor Mormont’un oğlu Sör Jorah Mormont da Viserys’e danışman olarak katılır.

    Beklenmedik bir şekilde Daenerys barbar kocasıyla birlikte güveni ve aşkı bulup daha önce kehanette bulunulan, tüm Dothrakileri birleştirip Dünya’nın geri kalanını fethedeceğine inanılan, Dünya’yı Süren Aygır olarak bilinen bir çocuğa hamile kalır. Drogo, Westeros’u fethetmeye ilgisiz kalınca Viserys kardeşi Daenerys’i sert sözlerle yıldırıp, onun kocasına bu konuda baskı yapmasını sağlamaya çalışır fakat Khal’ın eşi olmasının gücünü de alan Daenerys kardeşinin zorbalığının karşısında dimdik durur. Drogo ise Viserys’in bu çıkışını onu halkının önünde aşağılayarak cezalandırır. Viserys Daenerys’i halkın önünde açıkça tehdit ettiğinde ise Khal Drogo ironik bir şekilde, Viserys’in başından aşağı erimiş altın döküp ona Daenerys karşılığında söz verdiği tacı hediye ederek öldürür. Daenerys ise son Targaryen olarak abisinin Westeros’un Demir Tahtı’nı alma mücadelesini devralır.

    Kral Robert tarafından mükâfatlandırılmak isteyen bir katil, Daenerys ve doğmamış çocuğunu zehirlemeye çalışırken başarısız olur ve yakalanır. Öfkeden deliye dönen Khal Drogo, intikam için Westeros’u istila edeceğine and içer. Khal Drogo, Khalasarı ile köyleri yağmalayıp istila ederken yaralanır. Drogo’nun yarası iltihaplanır ve Daenerys esir bir büyücü kadına, Kan Büyüsü kullanarak Drogo’yu iyileştirmesini emreder. Hilekâr büyücü, büyüyü güçlendirmek için Daenerys’in doğmamış çocuğunu kurban eder ve Drogo’yu hayata döndürür fakat onu yaşayan bir ölüden farksız yapar. Lidersiz kalan Dothrakiler dağılırken Daenerys kocasının haline acır ve onu yastıkla boğarak huzura kavuşturur. İntikam ateşiyle yanan Daenerys, büyücü kadının Drogo’nun cenaze ateşi için yığılan odunlara bağlanmasını emreder ve Drogoyla birlikte, taşlaşmış üç ejderha yumurtasını yığının üzerine koyar. Cenaze ateşini izlerken ateşin güzelliği tarafından cezbedilen Daenerys cehennemin içine yürür. Daenerys alevlerin arasında harap olmak yerine o cehennemin içinden zarar görmeden etrafında üç yavru ejderhayla çıkar. Bu mucizevi olayı gören az sayıdaki Dothraki ve sadık Sör Jorah, Ejderhaların Annesine bağlılık yeminlerini ederler.


    Kralların Çarpışması;


    KİTAP 2 - KRALLARIN ÇARPIŞMASI

    Serinin ikinci kitabı olan ''Kralların Çarpışması'', ilk kitabın hemen ardından hikayeye devam ediyor. Westeros'taki Yedi Krallık iç savaş ile boğuşmakta, Kuzey'deki Gece Nöbetçileri Sur'un kuzeyine, bilinmeyene doğru keşfe çıkmakta ve Dar Deniz ötesinde Daenerys Targaryen ise Yedi Krallık'a geri dönüp doğuştan hakkı olan Demir Taht'ı elde edebilmek için çıktığı maceraya devam etmektedir.

    Yedi Krallık'ta

    Yedi Krallık içindeki iç savaş olayların içine Greyjoyların da girmesi ile daha da karmaşık bir hal alır. Robb Stark'ın Greyjoylar ile yapmak istediği müttefiklik teklifi reddedilir ve Greyjoylar Kuzey'in batı sahillerine büyük bir çıkarma yapar. Demirdoğumlu yağmacılar, Moat Cailin'i, Torrhen Kalesi'ni ve Derinorman Kalesi'ni ele geçirir bir yandan da Taşlı Kıyı'yı yağmalarlar.

    Kışyarı'nda Brandon Stark ise artık tek yetkilidir ve sürekli garip rüyalar ile boğuşmaktadır. Bu mücadelesine, gördüğü rüyalar ile yakından ilgilenen, babası Ned Stark'ın eski arkadaşı Lord Howland'ın Bran'a arkadaşlık etmesi maksadı ile gönderdiği evlatları Jojen ve Meera Reed destek olur.

    Bu arada Stannis Baratheon, Dar Deniz Lordlarının ve Melisandre adlı R'hllor inancına sahip bir kızıl büyücünün desteğini alarak kendini ''Yedi Krallığın Gerçek Hükümdarı'' ilan eder. Kardeşi Renly'nin kendisini kral ilan etmesine büyük öfkeye kapılan Stannis, ordusu ile kendi hanesinin başkenti Fırtına Sonu'nu kuşatarak Renly'nin ordusunu doğuya çekip kendisi ile yüzleşmeye zorlar. Bu yüzleşmede Renly'ye Lannisterlara karşı olası bir müteffiklik arayan Catelyn Stark da eşlik eder. Yapılan müzakerede bir anlaşma sağlanamaz ve Renly abisini, emri altındaki devasa ordu ile yok etmeye karar verir. Ancak savaş günü arifesinde Renly'nin çadırının içinde aniden gizemli bir gölge belirir ve Renly'yi öldürür. Cinayete tanık olan Catelyn Stark ve savaşçı bakire Tarth'lı Brienne olay yerinden kaçar. Renly'nin ölümü ile birlikte onun destekçileri olan Fırtına Lordlarının Stannis'in tarafına geçmekten başka bir seçenekleri kalmaz. Fırtına Sonu kalesi ise, Stannis'in sadık destekçisi Sör Davos'un kızıl büyücü Melisandre'yi küçük bir bot ile kalenin altındaki tünellere gizlice sokması sonucu düşer. Davos kendisine verilen bu görevde korku içinde, Melisandre'nin bir gölge bebek doğurduğunu görür ve o gölge bebek kaleyi teslim etmeyen kale kumandanını öldürerek Stannis'in kaleyi kan dökmeden alması sağlar.

    Kral Toprakları’nda Tyrion Lannister, babası Tywin Lannister yerine Kral Eli görevini ifa etmek için şehre varır. Kız kardeşi Cersei ile entrika savaşına giren Tyrion bir yandan şehrin kale savunmasını güçlendirmeye uğraşır. Renly'nin ölümünü haber alan Tyrion hemen Stannis'e karşı politik hamleler gerçekleştirmeye başlar. İlk önce Renly'nin ölümünden dolayı Stannis yanlısı olmayan Tyrell hanesine müteffiklik önerir. Ayrıca savaşta sessiz kalmış Dorne hanesini yanına çekmeyi düşünür. Tyrell hanesine teklifini iletmesi ve onları ikna etmesi karşılığında Harrenhal Lordluğunu vereceği konusunda anlaştığı Serçeparmak'ı gönderir. Görüşmeler evlilik önerileri ile olumlu sonuçlanır. Lord Mace Tyrell kızı Margaery'yi Kral Joffrey ile, Prens Doran Martell ise oğlu Trystane'ni Joffrey'in kız kardeşi Myrcella ile evlendirmeye razı olur.

    Theon Greyjoy, emrindeki küçük bir grup demirdoğumlu asker ile Kuzey'e ilerler ve Kışyarı'nı ele geçirerek Bran ile Rickon'u esir alır. Theon'un kız kardeşi Asha ona, kaleyi yakıp yıkmasını ve Kuzeyli askerlerin kaleyi geri almak adına bölgeye varmadan kaçmasını önerir. Theon ise kızgınlıkla öneriyi geri çevirir ve kaleyi elinde tutmaya çalışacağını söyler. Beklendiği üzere kaleye güçlü bir Kuzey ordusu varır ve kalenin girişine asılmış Bran ile Rickon Stark'ın yanmış cesetlerini görürler. Bununla birlikte Kışyarı'nı kuşatma altına alacakmış gibi davranan Bolton Hanesinden Roose Bolton'ın piç oğlu Ramsay Snow'un askerleri, Kuzeyli ordusuna ihanet eder ve orduyu dağıtır. Theon hevesle bu yeni müttefiklerine kalenin kapılarını açar ancak Ramsay Theon'u esir alır. Bolton ordusu Kışyarı'nı yakar ve Dehşet Kalesi'ne döner. Kısa bir süre sonra Bran ile Rickon saklandıkları yerden çıkarlar ve ayrılmaya karar verirler. Kışyarı'nda onlara hizmet eden Osha adlı yabani, Rickon'u alıp güvenli bir yere götürmeye razı gelir ve Bran, Meera ve Jojen ile birlikte Sur'un kuzeyine doğru yolculuğa çıkar.

    Robb Stark emrindeki Kuzey Ordusunu Batı Topraklarına doğru sürer ve Oxcross, Ashemark ve Crag'de birbirinden büyük galibiyetler kazanır. Bu başarılara karşılık, Tywin Lannister isteksizce içinde bulunduğu Harrenhal kalesinden çıkar ve Nehirova topraklarının yanından geçerek Batı Topraklarına ulaşmaya çalışır. Lakin bu teşebbüsü Catelyn'in kardeşi ve yatalak Lord Hoster Tully'nin varisi olan Edmure Tully tarafından engellenir. Ancak Edmure'un bu hareketi Tywin'in Robb Stark'ın peşinden gitmesini engelleyerek Tywin'i, hızlıca güneye inip ordusunu yeni müteffikleri olan Tyrell ordusu ile birleştirmeye iter.

    Arya Stark ise Gece Bekçileri'ne yeni eleman olarak katılacak erkek çocuk ''Arry'' kimliği ile Yoren'in yanında Kuzey'e doğru seyahat eder. Ancak bu seyahat sırasında Lannister hizmetindeki Sör Amory Lorch tarafından saldırıya uğrarlar ve bu saldırıda Yoren hayatını kaybeder. Arya, Gendy, Al Turta ve Lommy ile birlikte kaçmayı başarır ve bu kaçış sırasında Yoren'in Sur'a götürdüğü Jaqen H'ghar, Rorge, ve Isırgan adlı üçü tehlikeli suçlunun hayatını kurtarır. Kısa bir süre sonra Arya, Gendy, Al Turta ve Lommy, Dağ lakaplı Sör Gregor Clegane komutasındaki askerler tarafından yakalanır. Bu esnada Lommy yaralanır ve ölür. Arya, Genry ve Al Turta ise Harrenhal'a getirilerek kalede hizmetçi olarak kullanılırlar.

    Harrenhal'daki hizmeti sırasında Arya kendine ''Gelincik'' ismini verir. H'ghar, Rorge, ve Isırgan kısa bir süre sonra ''Cesur Dostlar'' adlı bir birliğin üyesi olarak ortaya çıkarlar. Saldırı sırasında Arya'nın hayatlarını kurtardığını söyleyen H'ghar, Arya'ya kurtardığı hayatlar karşılığında üç ölüm sözü verir. Arya ise ölmesini istediği üç kişi için Dağ'ın emrinde bir asker olan Chiswyck'i, Weese adlı bir hizmetçiyi ve son olarak Jaqen H'ghar'ın kendisini seçer. İlk iki seçimi sualsiz yerine getiren Jaqen, üçüncü seçimi gerçekleştirmemek için, Arya'nın yeni isteğine uyup Harrenhal'da esir tutulan Robett Glover'ı kurtarma görevini zorla da olsa kabul eder. Glover serbest kaldıktan sonra Cesur Dostlar taraf değiştirir ve Kuzey'e katılır. Harrenhal ele geçirilir ve kale Roose Bolton'a devredilir. Arya ise Roose Bolton'ın uşağı olarak ona hizmet etmeye başlar.

    Jagen Arya'ya gizemli bir demir sikke verir ve eğer kendisinin edindiği gizemleri öğrenmek ister ise Braavos'a gelmesini öğütler. Ve yüzünü değiştirerek yeni bir kimliğe bürüp oradan ayrılır. Roose Bolton, Sör Lorch'u Harrenhal içindeki Ayı Çukuru'nda infaz eder. Diğer yandan elindeki Kuzey Ordusuna, emrin direkt Kral Robb Stark'tan geldiğini bildirerek, Kral Toprakları’nı Kuzey'den tehdit edebilmek için hemen Gölgeli Vadi’ye ilermelerini emreder. Arya Roose'un askerlerinden birini öldürür ve yanına Gendry ile Al Turta'yı alarak kaçar.

    Stannis Baratheon'ın ordusu Kral Toprakları’na varır ve şehri karadan ve denizden kuşatarak büyük bir saldırı başlatır. Tyrion, Baratheon donanmasını, Karasu nehri ağzına gizlediği zincir ile tuzağa düşürür ve kraliyet gemilerinin içine gizlediği Çılgın Ateş ile Stannis'in bütün donanmasını yok eder. Verilen ağır kayıplara rağmen Stannis'in ordusu kuzeydeki bir bölgeyi ele geçirir ancak Tyrion Lannister'ın öncülüğündeki karşı saldırı, bu birliği bozguna uğratır. Tyrion kendisine ihanet eden Kral Muhafızları’ndan Sör Mandon Moore tarafından öldürülecekken yaveri Podrick Payne tarafından kurtarılır. Savaş, Stannis'in süpriz bir şekilde Tywin ile Tyrell güçleri tarafından iki taraflı sıkıştırılması ile sona erer. Ve Stannis birkaç bin askeri ve bir avuç dolusu gemi ile kaçmak zorunda kalır.


    Sur'da

    Gece Bekçileri Sur'un kuzeyindeki Lanetli Orman'a doğru ilerlemektedir. Craster adlı Gece Bekçileri'ne ara ara bilgi veren bir yabaninin evinde mola verirler. Tekrar yola koyulurlar ve ''İlk İnsanların Yumruğu'' adlı yıkılmış ancak güçlü bir savunma pozisyonunda olan kalede kamp kurarlar. Sur'un ötesindeki Kral olarak bilinen Mance Rayder'ın emrindekilerin hareketliliğin şüphelenen Kumandan Mormont, Jon Snow ile Qhorin Yarımel'i Çığlık Geçiti'nde keşif görevine yollar.

    Geçit'te Jon ve Yarımel, dağlarda çokça yabani haraketliliği görür. Köşeye sıkışırlar ve Yarımel Jon'a Gece Bekçileri'ne ihanet ediyormuş gibi görünüp yabanilerin arasına sızma emri verir. Yabanileri kendine inandırmak adına Jon, Yarımel'i öldürmek zorunda kalır. Ygritte adındaki yabani bir kız Jon'a, Sur'a onbinlerce kişiyle ilerleyen Mance Rayder ile tanıştıracağı sözünü verir.


    Doğu'da

    Sahip olduğu üç ejderhaya rağmen Daenerys Targaryen'ın takipçilerinin sayısı bir hayli azalır. Kocası Khal Drogo tarafından yönetilen ordu, Khal'ın ölümü ile birlikte parçalara ayrılır ve Daenerys'in emrinde kendi kansüvarileri, Jorah Mormont ile birkaç yüz kişi kalır. Daenerys'i izleyenler ise onu ''Ejderhaların Anası'' ve ''Yanmayan'' olarak kabul eder.

    Daenerys yasak Kızıl Çöl'e doğru yol alır ve bu yolculukta içinde bulundukları ağır koşullar sebebi ile birçok kayıp verir. En sonunda taze su ve meyve bulabildikleri terkedilmiş bir antik şehir olan Vaes Tolorro'ya varırlar. Daenerys'in kansüvarileri etrafı kolaçan ederler ve Jade Denizi kıyısındaki büyük ticaret şehri olan Qarth'a güvenli bir güzergah saptarlar. Qarthlılar Daenerys'e ve ejderhalarına büyük ilgi gösterirler ancak Daenerys'in, Westeros'taki Krallık hakkını elde edebilmek için istediği yardım talebini geri çevirirler. Daenerys, şehirdeki büyücü locası ile anlaşma yapmak için onların mekanları olan Ölümsüzler Evi'ne gider ancak Ölümsüzler, Daenerys'e kafa karıştırıcı ve rahatsız edici birçok imge gösterirler. Ejderhası Drogon'un, Ölümsüzler Evi'ni yakması, Qarthlılar ile Daenerys arasında düşmanlık oluşmasına neden olur ve bu da Daenerys'i şehir terketmek zorunda bırakır. Büyücüler tarafından kiralanmış bir suikastçi, Daenerys'i şehir limanında öldürmeye çalışır ancak bu teşebbüs Güçlü Belwas ile onun yaşlı yaveri Arstan Beyazsakal adlı iki yabancı savaşçı tarafından engellenir. Kendilerinin Illyrio Mopatis'in temsilcileri olduklarını ve Daenerys'i Pentos'a götürmek için emir aldıklarını söylerler. Daenerys onlarla birlikte Özgür Şehirlere geri dönmeyi kabul eder.


    Kılıçların Fırtınası;


    KİTAP 3 - KILIÇLARIN FIRTINASI

    "Kılıçların Fırtınası" hikayeyi selefi "Kralların Çarpışması"nın bittiği yerin biraz öncesinden devam ettiriyor. Westeros'un Yedi Krallığı hala Beş Kralın Savaşı'nın pençesindedir, aynı zamanda Robb Stark, Balon Greyjoy, Joffrey Baratheon ve Stannis Baratheon kendi hükümdarlıklarını savunmak için savaşıyorlardır, Renly Baratheon ise çoktan ölmüştür. İç savaş diyardaki insanları tahrip etmektedir, diyarı yöneten Baratheon Hanesini ve Westeros'un diğer ana hanelerini : Kartal Yuvası'ndan Arryn Hanesi, Fırtına Burnu'ndan Baratheon Hanesi, Pyke'dan Greyjoy Hanesi, Casterly Kayası'ndan Lannister Hanesi, Güneş Mızrağı'ndan Martell Hanesi, Kışyarı'ndan Stark Hanesi, Nehirova'dan Tully Hanesi ve Yüksek Bahçe'den Tyrell Hanesini. Stannis Baratheon'un Kral Toprakları'nı alma girişimi Lannister ve Tyrell Hanelerinin işbirliği ile bozguna uğratılmıştır. Martell Hanesi'de Lannisterlara Dorne kuvvetlerini sağlayarak bağlılık yemini etmişti, öte yandan Kartal Yuvası'ndaki Arryn Hanesi ise henüz ne ordusunu sahaya sürdü ne de onlara bağlılığını bildirdirdi. Bu arada büyük bir Yabanıl ordusu Mance Ryder (Duvar'ın ötesindeki Kral) önderliğinde Duvar'a yürümekte, ve yollarının üzerinde Gece Nöbetçilerinin sayısı gittikçe küçülmektedir ; ve uzak doğuda, Daenerys Targaryen orada Demir Tahtı geri alabileceği kuvvetler toplayacağı umuduyla Pentos’a geri dönüş yolculuğundadır.


    Yedi Krallık’ta

    Kuzey/Nehirova'da


    Nehirova'da, Catelyn Stark, Kuzeydeki Kral olarak anılan oğlu Robb Stark'ın esiri olan Jaime Lannister ile resmi olmayan bir anlaşma yapar: Catelyn'in kızları; Sansa ve Arya karşılığında Jaime'nin özgürlüğü. Jaime kabul eder, ve yanında Tarth'lı Brienne'nin refakâtliğinde güneye yollanır. Robb'un ordusu Batı Toprakları'nda Lannister birliklerini bozguna uğrattıktan sonra Nehirova'ya geri döner. Robb Crag Hanesi'nden Jeyne Westerling ile evlendiğini duyurur. Bu şekilde Frey Hanesi'nin kızına olan nişanını bozmuş ve onların desteğini kaybetme riskine girmiştir.

    Jaime'nin serbest bırakılması Fısıltı Ormanı'nda iki oğlu bizzat Jaime tarafından öldürülen Lord Richard Karstark'ı çileden çıkartır. Richard bir baba olarak intikamını ısrarla iki Lannister esirini (bu esirlerden bir tanesi Kevan Lannister'ın küçük oğludur) öldürerek almak ister. Robb, Rickard'ın onun doğrudan emirlerine karşı çıkmasına ve iki soylu esiri öldürerek savaş yasalarını çiğnediği için çok sinirlenir. Ölümlerini telafi etmek (ve Lannister'ların başka Stark esirlerini idam etmesini önlemek) ve saygınlığını korumak için Richard'ı ölüme mahkum eder. Robb babasının ilkesine uyarak Richard'ın başını bizzat kendi vurur. Bu şekilde Lannisterlar'ın kendi esirlerine aynını yapmalarını önler, ama bu aynı zamanda Robb'un Karstark Hanesi'nin desteğini kaybetmesine neden olur, ve Karstark askerleri Kuzey'e evlerine çekilmeye başlayarak Robb'un savaştaki zaten belirsiz olan konumunu dahada tehlikeye sokar.

    Jaime ve Brienne Cesur Dostlar (şuan artık Roose Bolton'un emrindeler) diye bilinen paralı askerler tarafından pusuya düşürülürler ve Harrenhal'a götürülürler. Onların cani lideri, Vargo Hoat suçun Bolton'a atılacağını umarak Jaime'nin kılıç elini keser , ama Jaime Lord Bolton'u suçlamayı onun üzerine atmayacağına ve babasına onun adını temize çıkaracağına dair ikna ettikten sonra Jaime Kral Topraklarına geri yollanır. Esir olarak pek bir değeri olmayan Brienne ise Hoat'ın askerlerine bırakılır, ama Jaime dönüp onu kurtarır.

    Robb'un kuvvetleri, Gölgeli Vadi Savaşı'nda Stark kuvvetlerinin neredeyse yarısının öldürüldüğü haberini alınca, daha da küçülür. Roose Bolton'un komutasında, Stark'ların doğu kuvvetleri doğudaki Kırıkpençe Burnu'na ilerlerler, ama orada Gregor Clegane ve Lord Randyll Tarly komutasındaki müşterek Lannister-Tyrell ordusu tarafından pusuya düşürülürler. Ordu Gölgeli Vadi'den çekilirken daha fazla kayıplar verir.

    Daha da kötüsü, şimdi Greyjoylar Robb'un evi Kışyarını ellerinde tutuyorlardır. Yine de, Robb'un Moat Cailin'i Greyjoylar'dan almak için bir planı vardır. Ama buda Frey'lerin desteğini gerektiriyordur, ki onlarda bu durumda desteklerini pek verecek gibi görünmüyorlardır, çünkü Robb onlara karşı yeminini bozmuştur. Lord Hoster Tully öldüğünde, Catelyn'in kardeşi Edmure Nehirova Lordu olur. Robb, Balon Greyjoy'un gizemli bir şekilde bir köprüden düşüp öldüğünü duyunca tekrar umutlanır. Dahası, Demir Adalar şimdi kriz içerisindedir, çünkü Balon'un iki erkek kardeşi ve kızı Asha, ölen Balon Greyjoy'un yerine geçmek için rekabet içerisine girmişlerdir, bu nedenle demirdoğumlular bölünmüş ve herhangi bir saldırıya karşı savunmasız haldedirler.

    Arya Stark ve arkadaşları Lord Beric Dondarrion ve kırmızı rahip Myr'li Thoros önderliğindeki Sancaksız Kardeşlik denen bir grup adamla karşılaşır. Beric'in grubu, aslında Eddard Stark tarafından Lannisterlara baskınlar yapmak için yollanmış, ama sonra savaştan zarar gören Nehirova köylüsünü koruma görevini devralmıştı. Grup, Kral Joffrey'in kişisel koruması, Tazı diye de bilinen Sandor Clegane'i ele geçirmiş ve onu dövüşle yargılamaya karar vermişlerdir, teke tek dövüş sonunda Tazı Lord Beric'i öldürerek bu durumdan sağ kurtulur.Thoros Beric'i diriltir ve bu yeteneğin kendi tanrısı R'hllor tarafından ona verilen bir hediye olduğunu söyler. Kısa bir zaman sonra, Arya Tazı tarafından kaçırılır. Tazı onu ailesine fidye karşılığında götürmeye karar verir, ve ikisi kuzeye doğru yola çıkarlar.

    Robb Stark'ın ordusu İkizler'e varır. Frey, Frey kızlarından biriyle Robb yerine Lord Edmure Tully'nin evlenmesi şartıyla Robb'u bağışlamayı kabul eder. Düğün kutlamaları sırasında, müzisyen kılığında kamufle olmuş savaşçılar beklenmedik bir anda arbaletlerini çıkarıp oklarını Starkların üzerine yağdırırlar ve konukları ev sahibinden koruyan kutsal yemini bozarlar. Boltonlar ve Freyler ihanet ederek Robb'un tüm ordusunu katlederler. Catelyn ele geçirilmiş, boğazı kesilmiş bir şekilde bedeni nehire atılır.

    Robb bizzat Roose Bolton tarafından kalbinden bıçaklanır, ve Freyler son bir hakaret olarak Robb'un kafasını kesip yerine ulukurdunun kafasını diker ve Robb'un tacını kurdun kafasına geçirirler. Kuzeyli lordların çoğu öldürülür, az sayıdaki kurtulanlarda esir edilir.

    Bakılacak olursa, Gölgeli Vadi'deki feci yenilgiyi Roose Bolton düzenlemiş, kendi Bolton kuvvetlerini yanında korumaya almış, lakin kendi komutasındaki diğer askerleri (Starklar ve diğer kuzeyliler) pusu kurmuş Lannisterlar'a yollayarak onlara ihanet etmiştir. Sonra geri çekilirkende ilk kendi Bolton kuvvetlerini önce çekilmeye yollarken, diğer Kuzeyli Hanelerin askerlerini arkada çarpışmanın şiddetli olduğu yerlerde bırakmıştır. Daha sonra Bolton kasıtlı olarak kendi ordusunu geri çekilirken yavaşlatmış ki diğer arka saftaki Kuzeyli ordusu Tuzçukuru'nun güney tarafından gelen Gregor Clegane tarafından sıkıştırılsın ve kayıplar versin. Bunların hepsinin amacı Robb'a sadık olan diğer Kuzeyli Hanelerin kuvvetlerini(dokuz binin beş bini ona emanet edilmişti) öldürmek, ve kendi Bolton ordusunu (üç bin kişi) yarasız beresiz oradan çıkarıp, Roose'u Robb'un Kızıl Düğün'deki kuvvetlerinden daha fazla bir orduya kavuşturup zorluk çekmeden Robb'un ordusunu yok etmekti. Kızıl Düğün ve Gölgeli Vadi arasında geçen vakitte, Roose'un ihaneti o kadar beklenmedik olmuştur ki Kuzeyli önemli tüm Hanelerin üyeleri o onlara ihanet edip öldürürken karşılık veremediler bile. Boltonlar ve Karstarklar (daha önce kuzeye çekilmişlerdi) dışında, Robb Stark'ın güneye doğru götürdüğü ordunun hepsi yok oldu. Tywin Lannister Roose'u, Bolton Hanedan'ını Stark Hanedanı yerine Kuzey'in Muhafızı olarak ilan ederek ödüllendirdi. Taht ayrıca Roose'un piç oğlu Ramsay Snow'u meşrulaştırdı: yeni adıyla Ramsay Bolton artık Kışyarı'nın yeni Lordu oldu. Kuzeydeki Kral'ın ölümü, Stannis'in yenilgisi ve Demirdoğumluların bölünmesiyle, savaşın galibi Lannisterlar gibi görünüyordu.

    Arya ve Tazı "Kızıl Düğün"ün olduğu kalenin çevresine varırlar. Arya korkunç bir şekilde birşeylerin yolunda gitmediğini farkeder ve kaleye girmeye çalışır, ama Tazı onu bayıltır ve onu baygın bir şekilde nehrin aşağılarına götürür. Arya rüyasında uzun zamandır kayıp olan ulukurdu Nymeria'nın bedenine girer. Rüyada, Nymeria nehrin kenarında yüzen bir kadın cesedi bulur. Arya Tazıya annesi Catelyn'in öldüğünü söyler.

    Arya ve Tazı, kardeşi Gregor Clegane'in adamlarıyla karşılaşır. Tazı onları öldürür, ama ağır yaralanır. Yarası ölümcül bir hastalık kapar, ama Arya ona temiz ve kısa bir ölüm vermeyi reddeder ve onu orada terkeder. Arya Özgür Şehirlerden Braavos'a bir gemi bulur, ama kaptan onu gemiye almayı reddeder, ta ki Arya kaptana Jagen H'ghar'ın ona verdiği sikkeyi gösterip "Valar Morghulis" diyene kadar. Bunun üzerine kaptan "Valah Dohaeris" cevabını verir ve birlikte Braavos'a doğru yelken açarlar.

    Kitabın sonunda, yeniden yaşama döndürülmüş Catelyn Stark'ın Sancaksız Kardeşlik ile birlikte, ona ve oğluna ihanet edip onları katledenlere karşı öç almaya karar verdiğini öğreniyoruz; she oversees the lynching of two Freys who were present at the Red Wedding.


    Güney / Kral Toprakları'nda

    Davos Seaworth Karasu Savaşı'ndan sonra taş bir adaya vurur. Daha sonra Kral Stannis'in adamları tarafından bulunur ve Ejderha Kayası'na götürülür. Davos Stannis'in yenilgisi için kırmızı rahibe Melisandre'yi suçlar, ve ihanetten hapse girer (Melisandre onun kendisini öldürmeye niyetli olduğunu alevlerde öngörür). Melisandre Davos'tan kralına sadık olmasını ister, ve Stannis de Davos'u serbest bırakıp ona El olarak hizmet etmesini ister, çünkü Stannis'in güvenebileceği ona karşı en dürüst insan Davos'tur(çünkü diğerlerinin çoğu hırslı dalkavuk ve fanatiklerden başka bir şey değillerdi). Stannis'in de elbirliği ile, Melisandre "taştan ejderhalar"ı uyandırmak için kanlı ayinler yapar, onun düşüncesine göre bu uyanacak taştan ejderhalar kaleyi koruyan büyük ejderha şeklindeki heykellerdi. (Kronolojik olarak, bu olay Kızıl Düğün'den kısa bir süre önce oluyor)

    Kral Toprakları Tyreller'i Stannis'e karşı olan savaşta ettikleri yardımdan dolayı kurtarıcıları olarak hoş karşılarlar. Kral Joffrey Sansa Stark ile olan nişanını bozup yerine Leydi Margaery Tyrell ile evlenmeye karar verir. Sansa da yakında Tyrion Lannister ile evlenmeye mecbur bırakılır. Tyrion Sansa'ya kibar davranır ve evliliğin gereklerini o istemeden yapmayacağını söyler. Demir Adalar'dan Balon Greyjoy Demir Adalar'a hükmetmesine izin verilmesi ve Kuzey'in ayrı bir Krallık olarak kabul edilmesi şartında ittifak önerir, ama Tywin Lannister, Joffrey'in büyükbabası ve aynı zamanda El'i, krallığın yarısını vermeyi reddeder bu teklifi geri çevirir. Ayrıca Balon bu teklifi yaparak, Theon'un düşmeyeceğini söylediği halde, Kuzey ellerinden düşse bile Lannisterlar'ın onun yine de Demir Adalara hükmetmesine izin vermesini umuyordu.

    Balon Greyjoy'un ani ölüm haberi Kral Topraklarına ulaşır, ve bunu İkizler'den gelen Kızıl Düğün ve Robb Stark'ın öldürüldüğü haberi takip eder. Joffrey Robb'un ölümünü duyunca savaşı "kazandığını" söyleyerek sevincinden kına yakar. Bu Tyrion'u sinirlendirir, çünkü Joffrey oğlanının aslında savaşta hiçbir rolü yoktur. Küçük Konseyâ'in geri kalanı, Roose Bolton, Walder Frey ve Kızıl Düğünü aslında Tywin'in gizli bir şekilde tertip ettiğini öğrenince şok olur. Tyrion babasına en basit şekilde, mağlup edilen Kuzeylilerin bu vahşeti hatırlayacağını, unutmayacağını ve başları eğik bir şekilde Bolton himayesine boyun eğmeyeceklerini anlatmaya çalışır. Ama Tywin bu endişeleri savuşturur ve düşmanlarını savaş alanında öldürmekle düğünlerinde misafirken öldürmek arasında bir fark görmediğini söyler.

    Margaery ve Joffrey'in düğünleri planlandığı gibi başlar; ama, şenlikler devam ederken, Kral Joffrey zehirlenir. Joffrey, zehir onu boğarken çaresizlik içinde tırnakları ile kendi boğazını parçalayarak acı ve utanç verici bir şekilde can verir. Cersei Lannister şüpheli olarak yargılanmak üzere kendi kardeşi Tyrion'u tutuklattırır. Bu arada, Sansa kaleden kaçırtılır ve Joffrey'in ölümünün sorumluluğunu ve aynı zamanda birkaç Tyrell ailelerinide bu komploya bulaştırdığını ona itiraf eden Serçeparmak'a götürülür. Serçeparmak, Sansa ile birlikte, Kral Topraklarından Vadi'ye doğru yeni bir entrika planıyla ayrılır: Leydi Lysa Arryn'e, Catelyn'in kız kardeşine, kur yapıp onunla evlenmek.

    Davos Seaworth Gece Nöbetçilerinden gelen bir mesaj alır, mesajda Mance Ryder ve Akgezenler’e karşı destek istenmektedir. Melisandre Stannis'i ,Edric Storm'u (Stannis'in büyük ağabeyi Kral Robert'in piç oğlunu) ejderhaları uyandırmak için alevlere kurban etmeye ikna eder; ama Davos Edric'i güvenli bir yere kaçırır. Stannis tam Davos'u ihanetten idam etmeye hazırlanırken; Davos ona Gece Nöbetçilerinden gelen mektubu gösterir.

    Jaime Lannister ve Tarth'lı Brienne Kral Topraklarına varırlar ve tahtın Joffrey'in küçük erkek kardeşi Tommen'e kaldığını ama çocuğun henüz tacı takmadığını görürler. Tyrion Joffrey'in ölümünden sorumlu tutulmakta, ve Tyrell sancaktarlarıda Brienne'yi Kral Renly'nin ölümünden sorumlu tutmaktadırlar. Şimdilik, Lannisterların konumları her zamankinden dahada sağlam görünüyordur. Sağı solu belli olmayan Joffrey'in gereğinden fazla sorun yaratmasından sonra, onun yumuşak başlı küçük kardeşi şimdi tahtın arkasındaki gerçek güç, Tywin Lannister için tam ideal bir kukladır. Jaime'nin eskiden sağ elinin olduğu yerdeki kök kalıntısı ölümcül bir enfeksiyon kapar; ancak üstat Qyburn tıbbi tecrübelerini kullanarak Jaime'yi tedavi ederek Cersei'nin saygısını kazanır. Ancak Jaime Cersei'nin iddia ettiği gibi Joffrey'i Tyrion'un öldürdüğüne inanmak istemez. Robert'in ölümünden beri başkentten uzakta olan Jaime, Joffrey'in kraliyeti nasıl bu kadar çabuk Deli Kral gibi korkunç bir hale getirdiğine inanmakta güçlük çeker. Özellikle, Jaime Kral Muhafızlarının o anki halinden iğrenmekte, çünkü Kral Muhafızları şimdi, Cersei'nin görevden aldığı Barristan Selmy gibi Jaime'nin hayatı boyunca hayran olduğu onurlu adamların yerine, şimdi Cersei'nin kendisince atadığı haydutlardan ve Joffrey'in sadist isteklerini karşılayan onursuz bir grup sersemden ibarettir. Bir tartışmadan sonra, Jaime Cersei'yi geri çevirir. Ve Kral Muhafızları Kumandanı olur ve babasının onu Casterly Kayası'na varis yapma teklifini reddeder. Tywin ise nefret ettiği oğlu Tyrion'u varisi yapmak zorunda kalmamak için her zaman Jaime'yi Kral Muhafızlarından almayı ve onu varisi ilan etmeyi hayal ettiği için bunu şaşkınlıkla karşılar, ama onu pozisyonundan zorla aldırıp dikkatleri üstüne çekmeyi göze alamaz ve yerine bu durumu kabullenir, ama aynı zamanda Jaime'yi artık evlatlıktan reddettiğini söyler.

    Cersei'nin onun aleyhinde tanıklık edecek bir sürü insan toplaması -bunlara Varys ve Tyrion'un metresi Shae de dahil- Tyrion'un hapı yuttuğunun göstergesiydi Dorne'dan Lord Oberyn Martell Tyrion'a yanaşır ve ona Cersei'nin şampiyonu Dağ lakaplı Gregor Clegane’e karşı dövüşle yargılanmada Tyrion için dövüşmek istediğini söyler. Bunun nedeni Gregor Clegane'in Oberyn'in henüz bir çocuk olan kız kardeşini öldürmesi ve Oberyn'in bunun intikamını almak istemesidir. Oberyn neredeyse dövüşü kazanacakken ölümcül şekilde yaralanan Gregor son anda onu öldürür. Tyrion yine ölüme mahkum olur ama bu sefer Jaime ve Varys'in yardımıyla zindanlardan kaçar. Jaime Tyrion'a onun ilk karısının aslında çiftçinin kızı olduğunu, babasının söylediği gibi bir fahişe olmadığını itiraf eder; gözü dönen Tyrion ağabeyini tokatlar ve Cersei ve Tywin'den intikam almaya yemin eder. Kaçışı sırasında, Tywin'in odasına giden gizli bir geçit bulur, ve orada, Tywin'in yatağında çıplak bir şekilde Shae'yi bulur. Tyrion kıza hiç onun dokunuşlarından hoşlanıp hoşlanmadığını sorar, kız hoşlandığını söyler, daha sonra Tyrion kızı yatakta boğar. Odada bulduğu arbaleti eline geçirdiği gibi tuvaletteki babasıyla yüzleşmeye gider. Tywin Tyrion'un onu ciddi olarak tehdit edebileceğine inanmıyordur ve onunla alay etmeye devam eder; ve bu sırada Tyrion soğukkanlılıkla babasının karnına arbaleti boşaltır. Tywin ölür, son nefesinde bile Tyrion'un onun oğlu olmadığını söylerken bağırsaklarından boşalan dışkıyı gören Tyrion, babasının söylendiği gibi "altın sıçmadığını" farkeder.

    Jaime Brienne'yi serbest bırakır ve ona Ned Stark'ın kılıcından tekrar dövülen Valyria çeliğine sahip babasının hediye ettiği kendi kılıcını verir. Ona Leydi Catelyn'e verdiği yemine sadık kalmasını, Arya ve Sansa'yı evlerine geri götürmesini söyler. Ayrıca ona kendi yeminini bozmasının ve Kral Aerys'i öldürmesinin sebebinin, Aerys'in şehri Robert Baratheon'a bırakmaktansa içindeki herkesle birlikte yakmayı planlaması olduğunu itiraf eder. Jaime kendisini kötü bir üne kavuşturan bu olayı aslında masum insanları kurtarmak için yapmıştı. Ama bu durumdan kimseye bahsetmemişti çünkü kimsenin ''Kralkatili''nin ağzından çıkanlara inanacağını sanmıyordu.

    Kartal Yuvasında ise, Serçeparmak ve Lysa evlendi, ve Sansa Serçeparmak'ın Alayne Stone adındaki gayrimeşru çocuğuymuş gibi davranarak gizli kaldı. Sadece Serçeparmak ve Lysa onun gerçek kimliğini biliyorlardı. Sansa, Serçeparmak'ın onu öptüğünü gördükten sonra onu Kartal Yuvasından atmakla tehdit eden psikopat teyzesi Lysa'nın korkuyordu. Serçeparmak araya girdi, ve Lysa'yı beklenmedik bir anda "Ay Kapısı"ndan aşağı itti. Sansa Serçeparmak'ın Lysa'yı Jon Arryn'i zehirleyip suçu Lannisterlar'a atmaya ikna ettiğini öğrenir, ki bu Taht Oyunlarını başlatan en kilit olaylarından biri olarak kabul edilir.


    Sur'da

    Lord Kumandan Jeor Mormont komutasındaki Gece Nöbetçileri birliği, İlk İnsanların Yumruğu'nda Qhorin Yarımel ve Jon Snow'dan haber beklemektedirler. Gözcüler wightslar ve efsanevi yaratıklar Akgezenler tarafından saldırıya uğrarlar, büyük kayıplar verirler ama hayatta kalan grupları onları geri püskürtmeyi başarır. Samwell Tarly Akgezenler’den birini obsidiyen maddesinden yapılmış "ejderhacamı" denilen bir bıçakla öldürür. Daha sonra Gözcülerin bir kısmı Craster Kalesinde ayaklanma çıkarır ve Lord Kumandan Jeor Mormont'u öldürürler. Bunun üzerine Sam Craster'ın kızlarından biri Gilly (Epsilon'un TR çevirisinde Şebboy diye bilinen) ile birlikte, oradan kaçar ve güneye Sur'a doğru dönüşe başlarlar. Yolda onlara Sam'in Soğukel dediği geyik süren tuhaf bir yaratık yardım eder. Duvar'ın ötesine yapılan sefer hezimete uğramıştır, Mormont'un yanına aldığı 300 adam (Sur'un tamamı 1000 adam)'dan sadece bir düzinesi Kara Kale'ye sağ dönmeyi başarabilmiştir. Ölenlerin arasında Lord Kumandan Mormont'un yanısıra Gece Nöbetçileri'nin önemli liderleride bulunuyordu.

    Bran Stark, yanında Jojen ve Meera Reed ile birlikte, Kışyarının kalıntılarından kaçıp, Bran'ın garip rüyalarındaki üç gözlü kargayı bulmaya Kuzey'e yola çıkmışlardır. Sur'a varıp Samwell Tarly ve Gilly karşılaşırlar. Sam onları kuzeye götürüp Kara Kale'ye geri getirmeyi ve Bran'in hayatta oluşunu sır olarak saklamayı kabul eden Soğukel'e yönlendirir.

    Jon Snow Mance Ryder'a götürülür ve Jon onu kendisinin Gece Nöbetçilerinin kaçağı olduğuna, artık onlardan olmadığına ikna eder. Öğrenir ki Akgezenler Yabanılları da güneye Sur'a doğru sürmektedir. Jon ve Ygritte ayrıca seks yapmaya başlarlar. Ygritte Jon'u bir mağaraya götürür ve orada sevişirler, Ygritte Jon'a ona aşık olduğunu söyler. Bu arada Mance efsanevi Sur'u yerle bir etme gücüne sahip "Kış Borusu" nu aramaktadır ama bulamamıştır. Sur'u tırmandıktan sonra, terkedilmiş bir köyde evsiz bir adam bulurlar. Yabanıllar Jon'a adamı infaz etmesi için baskı yaparlar. Ama Jon reddeder, Ygritte Jon'a korkak der ve adamı kendi öldürür. Bir anlık öfkeyle, gökgürültülü sağanak ve Bran'in ulukurdununda (o sırada o bölgede bulunuyordu) yardımıyla Jon Yabanıllardan kaçar ve Mance Ryder'ın ordusunu üzerine sürmekte olduğu Kara Kale'ye doğru gider. Ygritte kaçarken Jon'un bacağına bir ok saplamış ve bu yüzden Jon yaralanmıştır.

    40 binin üzerindeki sayısıyla Yabanıl ordusu Kara Kale'ye ulaşır ve Sur'a hücum ederler; Jon savunmanın komutasına geçer ve saldırıların birkaçını püskürtür. Jon Ygritte'i savaş sırasında öldürülenler arasında bulur, ve kız Jon'un kolları arasında son nefesini verir. Jon Snow Sur'u savunurken, Janos Slynt ve Sör Alliser Thorne Kara Kale'ye gelirler ve Jon'u yemin bozmakla ve ihanetle yargılarlar. Onu Sur'da buzdan yapılmış bir hücreye tıkarlar. Janos Slynt ve Sör Alliser daha sonra Jon Snow'u Mance Ryder'ı öldürmesi şartıyla Sur'un ötesine yollarlar ve onu öldürmeden geri gelirse ölümünün kendi ellerinden olacağını söylerler. Böylece hem Yabanıllar'dan hemde Jon'dan kurtulacaklarını düşünmüşlerdir. Mance şimdi Kış Boru'sunu elinde tutuyordur, ama onu üfleyip Su'u yıkmaktansa Sur'u geçip arkasına sığınmayı tercih ediyordur, çünkü Sur insanlar ile Akgezenler arasındaki tek engeldir.

    Jon Mance Ryder'ın yanına anlaşma yapmaya geldiğini söyler, onunla konuşurken Stannis ordusuyla Yabanıl kampına baskın yapar. Davos Seaworth, Stannis'i gerçek bir kralın asıl görevinin herşeyden önce Yedi Krallığı Kuzey'deki istiladan korumak olduğuna ikna etmiştir, çünkü Sur düşerse geride kalan hiçbir şeyin önemi kalmayacaktır. Melisandre yabanıl ordusunun istilasının, Great Other (kendi kırmızı tanrısı R'hllor'un ezeli düşmanı)'ın dönüşünün habercisi olduğuna inanır. Savaş sonunda Yabanıllar hezimete uğratılır ve Mance Ryder esir olarak ele geçirilir. Stannis Jon Snow'a ona destek vermesi karşılığında onu piçlikten meşrulaştırmayı ve Kışyarı Lordu yapmayı teklif eder, ama Jon bu teklifi düşünürken Samwell Tarly kurnazlığıyla insanları oybirliğine getirip Jon'u beklenmedik bir şekilde seçimlerde Sur'un Lord Kumandanı yapar, ve bunun üzerine Jon yeminini tutmak zorunda olduğunu söyleyerek kibarca Stannis'in bu teklifini reddeder.


    Doğuda

    Daenerys Targaryen, deniz yoluyla Pentos'a doğru yola çıkmıştır. Orada büyük bir köle ordusu satın alabileceğini öğrenir. Bunun üzerine Daenerys sahiplerine Lekesizlerin tümünü, Astapor'un en korkusuz savaşçılarını, ona vermeleri karşılığında ödemeyi ejderhalarından birini vererek yapmayı kabul eder. Daenerys Lekesizler'in yeni sahibi ilan edildiği anda, Lekesizlere eski sahiplerini öldürmelerini ve şehri yağmalamalarını emreder. Dany'nin ejderhaları henüz üzerlerine binilecek kadar büyümemişlerdir, ama yinede uçarak havadan ateş püskürterek Lekesizlerin şehri yağmalarına yardım ederlerler. Daha sonra Astapor'daki tüm köleleri serbest bırakılır. Daenerys Dothraki/Ejderhalar/Lekesizler'den oluşan ordusuyla birlikte köle şehri Yunkai'ye doğru harekete geçer. Yunkai'nin paralı askerlerinin birçoğu öldürülür, kalanları da Daenerys'n gittikçe büyüyen ordusuna katılır ve Yunkai kolayca düşer. Ancak Meeren'in lordları çocuk köleleri öldürerek ve topraklarını yakarak Daenerys'i kışkırtırlar ve onun hakimiyetini reddederler. Daenerys şehri kuşatır ama başarısız olur.

    Daenerys yanındaki iki kişinin aslında olmadıkları biri gibi davrandıklarını farkeder ve onların gerçek yüzünü öğrenir. Bunlardan biri Jorah Mormant'ın Varys'in casuslarından biri olduğu ve Kral Baratheon zamanında ona bilgi aktardığıdır; diğer kişi ise Arstan Beyazsakal'ın aslında Sör Barristan Selmy, yani Robert Baratheon'un eski Kral Muhafızlardı Kumandanı olduğudur. Sör Barristan Cersei tarafından aşağılanıp görevinden alındığında gerçek Targaryen hükümdarını aramaya gelmiştir. Daenerys ikisine de günahlarından kurtulmaları için bir şans verir: Meeren'e sızıp içeriden köleleri serbest bırakarak isyan çıkarmalarını ister. Bunun üzerine Meeren kısa bir süre içinde düşer; çocuk kölelerin öldürülmesine karşılık, Daenerys şehrin tüm liderlerini aynı şekilde infaz ettirir. Sör Barristan Selmy Daenerys'e bağlılık ve koruma yemini eder; kız onu affeder ve Kraliçe El'i yapar; ancak Mormont yanlış bir şey yapmadığında ısrar eder ve Dany onu ihanetten dolayı yanından uzaklaştırır. Dany Astapor'da bıraktığı konseyin Cleon denen yerli bir cani tarafından katledildiğini öğrenir. Bu adam kendisine Kral Cleon, the Great, diyordur ve yeniden Lekesizler yetiştirmeye başlamıştır, şehir yine yolsuzluk ve açlık içindeki eski haline dönmüştür. Daenerys Meeren'de kalmaya karar verir, burada bir şehrin nasıl yönetileceğini öğrenecek, ve karşılığında Westeros'ta Kraliçe olmak için gereken niteliklere sahip olacaktır.


    Kargaların Ziyafeti;


    KİTAP 4- KARGALARIN ZİYAFETİ

    Beş Kral’ın Savaşı yavaş yavaş sona gelmektedir. Stannis Baratheon Sur’un yardımına gitmiş, Jon Snow Gece Nöbetçileri’nin Komutanı olmuştur. Kral Tommen Baratheon, Joffrey’nin 8 yaşındaki kardeşi, Kral Toprakları’nda Cersei’nin sıkı korumasında ülkeyi yönetmektedir. Joffrey’e dikkat etme zorunluluğunun bitmesi, Tywin’in ölmesi ve Tyrion’un kaçmasıyla ; Cersei Yedi Krallığın tek hakimidir. Gücünün doruğunda ve düşmanları rüzgarla savrulmuş olmasına rağmen, Cersei ironik bir şekilde birçok kişiyi öldürüp manipüle ederek elde ettiği gücü kontrol edemeyecek ve bu güçle kendi kendini yok etme durumuna gelecektir. Brienne, eşi Tyrion’la Joffrey’nin suikastini planlayarak kaçtığı sanılan Sansa Stark’ı bulma görevini üstlenmiştir. Jaime Lannister Catelyn Stark’a verdiği sözden dolayı Brienne’nin görevine yardım etmektedir. Aynı zamanda, Sansa Stark Vadi’de, Lysa Arryn’i gizlice öldüren ve kendini Vadi’nin ve 8 yaşındaki Lord Robert Arryn’in koruyucusu ilan eden Petyr Baelish tarafından korunmaktadır.

    Yedi Krallık’ta

    Kral Toprakları’nda


    Çok kısa zamanda Cersei’nin güce erişmek için gerekli entrikalarda yetenekli, ancak Krallığın gerçek günlük yönetiminde ise yeteneksiz olduğu ortaya çıkar. Cersei’nin iktidarı, kendi yönetimini sağlamlaştırmak için konseyini sadık ama kapasitesi yetersiz kişilerle doldurması ile göze çarpar. Cersei’nin başta, Joffrey’nin ölümünden sonra Tommen’le evlenen Margaery olmak üzere Tyrell’lere olan güvensizliği işleri daha kötü hale sokar. Kendisine küçükken bir cadı tarafından söylenen kehaneti paranoya haline getirir. Kehanet: Çocuklarını tahta çıkardıktan sonra hepsi Cersei’den önce ölecek, kendi tacını da Valonquor (Valyria dilinde küçük kardeş anlamına geliyor) tarafından öldürülmeden önce, daha genç ve daha güzel bir kraliçeye bırakacak. Cersei kehanette bahsedilen küçük kardeşin Tyrion, genç kraliçenin de Margaery olduğuna inandığı için Margaery’yi yok etmeye kararlıdır.

    Savaş öncesi ve esnasında oluşan devasa borç ve yeteneksiz yöneticilerinin buna çözüm bulamaması çözememesi çok büyük bir sorun olmuştur. Borcun çoğu Braavos’un Demir Bankası ve Yedi’nin İnancı(kilise)‘na aittir. Cersei Demir Bankası’nın temsilcilerini saygısızca başından savar, ödemenin devam eden isyanların bitmesine müteakip verileceğini söyler. Demir Banka, ödenmemiş tüm borçları talep ederek ve yeni borç vermeyi reddederek, ülkenin tüm varlıklarını dondurduğunu açıklar. Bu Banka krizi Westeros’un ekonomisini çökertir. Kilise’ye olan borçları sıfırlamak için Cersei, başkent ve Westeros genelinde kendinin zinadan yargılanması taraftarlarının her gün artmasına rağmen, tarihte birçok kez monarşiye sorun çıkarmış ve yasaklanmış olan kilisenin askeri unsuru Muharip İnanç’ın tekrar kurulmasına izin verir. Cersei bunun sadece bir sorunu başkasına dönüştürdüğünü görecek öngörüye sahip değildir, zira Kilise kendine ait silahlı askerlere sahip olduğu an Kraliçe’nin üzerlerindeki otoritesi önemli derecede azalacaktır.

    Tyrell’ların konsey, halk ve Kral Tommen üzerindeki etkisini azaltmak umuduyla, Cersei Loras Tyrell’ı Ejderha Kayası’ndaki Stannis’in kuvvetlerine karşı yapılan kuşatmayı çabuk bitirmek üzere görevlendirir. (NOT : Greyjoy’lar Tyrell’lerın sahildeki kıyılarına saldırmıştır. Tyrell’lar Ejderha Kayası’nı kuşatan birliklerini çekip kendi topraklarını korumak ister. Cersei buna izin vermez. Loras kaleyi ele geçirmek için izin ister, Cersei de Loras dahil çok kayıp verilmesi umuduyla(dışa belli etmeden) Loras’a izin verir. )

    Ejderha Kayası çok büyük kayıplarla ele geçirilir. Kaleye yapılan hücumda 1000 civarı asker (sadece piyade değil, çok sayıda şövalye ve kavalye dahil) ölmüş, Loras Tyrell kızgın yağ sonucu çok ağır yaralı ve ölüm döşeğindedir. Cersei düşüncesizce Margaery’e Loras’ın yaralanmasından dolayı duyduğu hazzı belirtir. Tyrell tehlikesini azaltmanın tam tersine, bu hareket Margaery Tyrell’in de Cersei’ya karşı harekete geçmesine neden olur, Tyrell-Lannister ittifakı çatırdamıştır. Margaery’nin Kilise tarafından zina suçundan yargılanması için Cersei’nin hazırladığı plan ters teper (Margaery kilise tarafından hapse alınmasına rağmen, hakkındaki deliller zayıf bulunur). Yeni yapılanmayla kuvvetlenen Kilise bu sefer Cersei’yi zinadan (haklı bir şekilde) yakalar ve hapse atar.


    Nehir Toprakları’nda

    Farklı birkaç konu hakkında yaşadığı anlaşmazlıklar sonrasında Cersei ikizi Jaime’yi Nehir Toprakları’na, savaştan yıpranmış bölgenin kontrolü ve düzenin sağlanması için gönderir. Cersei’nin Çılgın Kralı anımsatan bir paranoyaya düştüğünü gören ve geçmişte yaptıkları nedeniyle zedelendiğine inandığı onuru için kaygılanan Jaime, kızkardeşinden bir miktar soğumuştur. Cersei’nin layık olmayan kişileri Kral Muhafızları’na dahil etmesinden dolayı rahatsızdır. Ailesine karşı direnen son unsurlardan olan Nehirova’nın kuşatmasını kan dökmeden bitirdikten sonra, Cersei’nin başkente dönüp kendini dövüşlü mahkemede savunmaya çağırdığını öğrenir. (Bu arada Karabalık kaleyi teslim etmeden kaçmayı başarır). Kuzeni Lancel Jaime’ye, Kral Robert’ı Cersei’nin emriyle bizzat kendisinin öldürdüğünü söyler. Tyrion’un kapalı olduğu hücreden kaçmadan önce Jaime’ye söylediği Lancel’in Cersei ile ilişkiye girdiği iddiasını da doğrular. Jaime aynı zamanda Cersei’nin Ejderha Kayası kuşatmasındaki tavrını öğrenir. Sadık askerlerin bu şekilde ziyan edilmesi ve çok ihtiyaç duyulan müttefiklere ihanet edilmesi Jaime için bardağı taşıran son damladır. Cersei’nin mektubunu yırtar ve kızkardeşini kaderine terkeder.

    Brienne’nin Sansa’yı arayışı onu Nehir Toprakları’nın tüm köşelerine götürür. Savaşın sıradan halk üzerinde ne kadar tahribat ve kötülük getirdiğini gözlemler. Kendini takip eden bir çocuğu fark eder; bu Tyrion Lannister’ın eski yamağı Podrick’tir. Podrick silah eğitimi almadığı için, Brienne onu eğitmeyi kabul eder. Aynı zamanda Kral Renly öldürülmeden önce beraber olan Sör Hyle ile karşılaşır. Sör Hyle Brienne’ye Renly’nin katili olmadığına inandığını söyler ve gruba katılır. Aynı zamanda Brienne’yi hakir gören ve ona hakaret eden Lord Tarly ile karşılaşır. Sonunda Sancaksız Kardeşlik grubuna yakalanır ve Brienne’nin kendisine ihanet ettiğini düşünen Taşyürek tarafından ölüm cezasına çarptırılır. Jaime Lannister’ı bulması ve öldürmesi koşuluyla yaşamasına izin verilir. Reddedince, Brienne ve arkadaşları asılır, ilmiğin boynunu sıkmasıyla tam boğulmak üzereyken bir kelimeyi bağırır. (Yazar daha sonra bir söyleşide bu kelimenin KILIÇ olduğunu söylemiş.)


    Kartal Yuvası’nda

    Sansa Petyr’ın piç kızı Alayne rolünü oynamakta, Robert Arryn’e (Lysa’nın çocuğu) arkadaş olmakta, ev işlerini halletmekte ve ‘babası’ndan siyaset dersi almaktadır. Bu süre esnasında Petyr, öldürdüğü eşinin sancaktarlarını manipüle etmekte, başlangıçta tehlikede olan Vadi’nin Koruyucusu makamını yavaş yavaş sağlamlaştırmaktadır. Sonunda Sansa’yı Harrold Hardyng’e (Robert’ın varisi) evlendirecektir. Hasta Robert ölünce Sansa gerçek kimliğini açıklayacak ve Vadi ile müttefik olarak Kışyarı’nı geri isteyecektir.


    Demir Adalar’da

    Demir Adalarda Aeron, Balon Greyjoy’un ölümü sonrasında yeni kralın belirlenmesi için toplantı çağrısı yapar. Sıcak tartışmalardan sonra, sürgünden dönen Euron Greyjoy, sahip olduğu büyülü boru ile ejderhaları kontrol edebileceğini ve böylece Westeros’u fethedeceklerini iddia etmesi üzerine kral seçilir. Rakipleri olan kardeşi Victarion kıyıları yağmaya devam, yeğeni Asha Greyjoy’ da barış sözü vermiş ama seçilmemiştir. Asha ve Victarion hem kendilerinin kara savaşında tecrübesiz olmasından, hem de yeteri kadar orduya sahip olmadılarından dolayı, Euron’un planınıN saçma olduğunu farkeder. Demirdoğumluların donanması Kalkan Adaları’nı ele geçirerek Tyrell Hanedanına ait Yüksek Bahçe’yi tehdit eder. Victarion bunun bir şov olduğuna inanmaktadır, zira Redwyne donanması Ejderha Kayası’ndaki kuşatmayı bitirip geri döndüğünde adaları da kaybedeceklerini düşünmektedir. Sonrasında, Euron kardeşini Daenerys’i kendisiyle evlenmek için ayarlamasını ister ve doğuya gönderir. Ancak Victarion’un planı, Daenerys’le bizzat evlenmektir.


    Dorne'da

    Dorne’da Doran Martell, Oberyn’in 8 piç kızından üçü (namıdiğer Kum Yılanları) tarafından sıkıştırılmaktadır. Babalarının ölümünden dolayı öç istemektedirler ve katil Gregor Clegane’nin kesik başının kendilerine gönderilmesini yeterli bulmamaktadırlar. Savaş istemektedirler ve halkı bunun için kışkırtmaktadırlar. Doran bunun üzerine Kum Yılanları’nın yedisini, kendisine karşı bir harekete geçmemeleri için sarayda hapse atar.

    Kızı Arianne Martell ve sevgilisi Kral Muhafızları’ndan Arys Oakheart ile Myrcella Baratheon’u Westeros’un kraliçesi ilan etme girişiminde bulunur. (Dorne kanununa göre varislerden sıradaki kız ise o kraliçe olur. Myrcella Tommen’den büyük olduğu için Dorne kanununa göre Westeros’un kraliçesi olmalıdır.) Doran girişimi bastırır, Myrcella yaralanır, Lannister’larla bir ittifak daha sıkıntıya girmiş olur. Doran, kızına kızmasına rağmen, ona öç için kendi planını açıklar. Oğlu Quentyn’i (Arianne’nin erkek kardeşi) ‘Ateş ve Kan’ı geri getirmek için doğuya göndermiştir.


    Eski Şehir / Hisar’da

    Giriş bölümünde Pate, Eski Şehir’deki Hisar’da üstat olmak için okuyan bir öğrencidir. Bir yabancının isteğiyle, ödül karşılığında kayıtların ve kitapların tutulduğu bir depoya ait önemli bir anahtarı çalmıştır. Yabancı anahtarı teslim almasıyla Pate’i zehirleyerek öldürür. Romanın sonunda, Samwell Tarly kendi üstatlık eğitimi için Hisar’a varır ve kendini Pate olarak tanıtan bir öğrenciyle tanışır. Benden İPUCU (valar morghulis)...


    Doğu’da

    Jon Snow Samwell Tarly’ye Braavos’lar vasıtasıyla Eski Şehir’deki Hisar’a gitmesini, hem üstat olmasını hem de Akgezenleri araştırmasını emreder. Sam yaşlanmış Üstat Aemon, Gilly ve bebeğiyle ve Gece Bekçilerinden Dareon’la beraber yola çıkar. Dar Deniz’de ilerlerken Sam Gilly’nin ve Mance Rayder’ın bebeklerinin değiştirilmiş olduğunu farkeder. Jon, Mance Rayder’ın bebeğini Melisandre’den korumak için bu yolu seçmiş, Gilly’nin bebeğini riske atmıştır. Gilly bu yüzden yol boyunca ağlamaktadır. Aemon rahatsızlanır ve Braavos’da tedavi için inmek zorunda kalırlar. Arkadaşlarını ve yeminini unutmuş gözüken Dareon limanda bir çok günah işler. Aemon bir denizcinin ejderhaları kendi gözüyle gördüğünü söylemesi üzerine kehanette adı geçenin Daenerys olduğuna karar verir. Kehaneti gerçekleştirmesi için yeğenine yardım etmeye karar veren Aemon, Braavos’tan ayrılmayı müteakip kısa süre sonra ölür. Onun ölümünün üzerine yaşadıkları üzüntü sonrasında, Sam ve Gilly beraber olurlar.

    Braavos’a ulaşan Arya Stark “Siyah’ın ve Beyaz’ın Evi”ni bulur. Burası, Yüzsüz Adamlar adındaki suikastçilerin tapınağıdır. Arya Yüzsüz Adamların gerçek bir kimliğe sahip olmamasından dolayı bütün sahip olduklarını nehre atar (sadece İğne’yi tüm kaybettiklerinin ve arda kalanların hatrına saklar) ve Kanalların Kedisi lakabıyla çırak olarak eğitime başlar. Ayda bir (siyah ay gecesinde) eğitmeni Kibar Adam’a öğrendiği üç yeni kelime ve üç yeni şey söylemek zorundadır. İlk suikastini Dareon adındaki yeminini unutmuş bir Gece Bekçisi’ne karşı işler. Ancak bu olay ve devamlı gördüğü kurt rüyaları eski kimliğini ortaya çıkarır. Sam ve ‘Kedi’ birbirlerini tanımadan kısa süreliğine görüşür. Dareon’u öldürdükten sonraki sabah Kibar Adam’a cinayeti Arya’nın işlediğini itiraf eder. Ceza olarak ılık süt içer ve uyandığında ertesi gün kör olmuştur.


    Hazırlayanlar;

    eexpert(Taht Oyunları)
    Cypon(Kralların Çarpışması)
    busterr(Kılıçların Fırtınası)
    Jonny_J(Kargaların Ziyafeti)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darth Nihilus -- 7 Kasım 2013; 20:42:12 >







  • :D
  • Facebookta gördüm.


  • quote:

    Orijinalden alıntı: S A M C R O

    John'u starktan saymayan bir ben varım sanırım Baştan beri hiç kanım ısınmadı.

    Catelyn Stark hesap açmışta haberimiz yokmuş.
  • Beyler yeni bölüm yayınlamış.
    ALAYNE
    http://www.georgerrmartin.com/excerpt-from-the-winds-of-winter/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bran the Builder

    Hocam seride genel olarak çocuk yaştakiler alıp yürüyor. 15 yaş buz ve ateşin dünyası için gayet yeterli bir yaş. Ned Bran'e kış geliyor diye nöbetten kaçan adamın idamını izlettirdiğinde Bran yamulmuyorsam 8-9 yaşlarındaydı. Evlilik Anlaşmaları 10 12 yaslarında falan Yapılıyor. Üzerine Dany'nin yaşanmışlıkları çok fazla. Kışların yıllarca sürdüğü bir evrende ergenliğe yer yok yani. Velhasılıkelam yorumunuza katılmadığımı belirteyim dedim.

    Evet aynen öyle.Zor şartlar zor adamlar yaratır mantığıyla özellikle erkek çocuklarını vahşete alıştırıyorlar biraz.Bunun çocukları erken geliştirdiği söylenebilir.
    Eskiden heryerde durum buymuş.Adet görmeye başlayan kızlar yetişkin sayılıyormuş.Yaşlılardan tanıdıklarım var 13-14 yaşında evlenenler.Ancak westerosta bile bir kadından yönetici olması beklenmiyor.Evlenen kadının tek görevi çocuk yapmak.Kadın ancak hanedanı yönetecek erkek yoksa başa geçebiliyor ve bu durumlarda bile başka bir erkeğin vekilharçlık yapması bekleniyor.
    Dany zorluklar yaşamış olabilir.Ancak 15 yaş hala çocuktur.Özellikle bir kız için.
    Duygusal yaratıklar sonuçta.
    Diğer kitaplarda en azından çevresindekileri dinliyordu.Şimdi iyice başına buyruk iyice gözü kara aptal oldu.Ölümüne takip ediyor yanlışlarını.
    6. kitapta ne yapacak bilmiyorum.Son hızla westerosa gitmesi lazım.Ama bunun için bir ateş tarlası daha lazım sanırım.




  • Bi çıkış tarihi verseniz bari ? Yaşlandık kitabı beklerken. Çocuğum beni yakalar birlikte okuruz artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AdiqeCaLe


    quote:

    Orijinalden alıntı: ßohemian

    Geçenlerde aklıma takıldı ama yanıtını bulamadım. Belki daha önce sorulmuştur bilemiyorum. Serinin ilk kitabının başından itibaren 5. kitabın sonuna dek ne kadar süre geçti? Yani kabaca kral robertin winterfell ziyaretinden itibaren kaç yıl geçmiş olabilir?

    Seri zaman kavramı pek yok. Cok buyuk olan olaylarin bile tarihi yok. Ondan dolayi tahminde bulunmak da zor.

    298 yılı ilk kitabın geçtiği yıl.5. kitabın sonunda ise 300 yılındayız. Joffrey'in düğün günü 300 yılının ilk günüydü

    @ßohemian



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Kratos- -- 20 Ağustos 2015; 1:01:22 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.