Şimdi Ara

US Robotics 9106 Modem Sorunu. Lütfen yardım !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
8.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar,

    3 aydır US Robotics 9106 Wireless modem kullanıyorum ve bu modemle ilgili sorunlarım bir türlü bitmedi.
    Bu modemi çoğu kişi önermiş ve sorun çıkartmadığını söylüyorlar ama ben devamlı sorun yaşıyorum. Öncelikle şunu belirteyim modem kablosuz ama ben kendi kullandığım bilgisayarıdan modeme ethernet kart üzerinden kablo ile bağlıyım. Evdeki diğer bir bilgisayar kablosuz bağlanıyor.

    İlk olarak örneğin modemi 10 kez açtım diyelim bu açmalarımdan en az 5'inde kere ADSL ışığı yanmıyor ya da yanıp sönüyor, dolayısıyla internete bağlanamıyorum..bilg. restart atıyorum düzelmiyor, modemi açıp kapıyorum veya resetliyorum yie olmuyor. 1 saatlik uğraştan sonra tekrar bağlanabiliyorum anca..

    Diğer bir sorun da internete bağlıyken görev çubuğunda sistem ip çakışması diye bir mesaj alıyorum ve o an bağlantım kesiliyor. yine görev çubuğundan bağlantı ikonundan bağlantuyı onar diyince internete tekrar bağlanabiliyorum. Ama bu sistem ip çakışması sorunu sıklıkla ortaya çıkıyor.

    Son olarak da modemin erişim mesafesinin iyi olduğu söylenmiş, hatta bazı arkadaşlar 2 kat alttan bu modemle bağlantı kuranlar olduğunu söylemiş. Bizim Evdeki diğer bilgisayar benim iki oda yanımda ki oradan bile zor bağlanıyoruz.oda kapısını kapattığımda bağlantı kopuyor. bir keresinde laptopla alt kattan bağlanmayı denediğimde hüsrana uğradım.

    Kısacası bu modemi aldım alalı detten kurtulmadım. Modemi değiştireyim diyorum forumda herkes bu modemi öneriyor. ne yapacağımı şaşırdım.

    Özellikle bir ve ikinci sorun hakkında bana yardımda bulunursanız sevinirim.







  • merhaba
    Us robotics ler de en son 2.5 yazılım yüklenmiş se bu sorun oluşuyor. Bunu cozumu 2.3 versiyonu modeme yüklemek. en son yazlım ile modem de adsl oturmuyor. genel de çalışmıyor bazen çalışıyor.

    Ip çakışması alıyorsanız makinalrdan bir kısmı modemin ip havuzu içinde sabit ip girilidir. Otomatik ip de bu tür sorun çıkarmaz. Sabit ağ ip si kullanmak zorundaysanız ( emule - torrent gibi port açılan programlar için )
    modemin network ayarlarından dhcp server başlangıç ip sini 192.168.1.50 den itibaren başlatırsanız sorun çıkmaz.
    Wireless konusu ise tamamen ortama bağlı sanırım. kalın duvar - kablosuz telefon cepler- mikro dalga fırınlar
    - etrafta olan diğer kablosuz aygutlar. Wireless ayarlarından kanal değişilkiği yaparak 1 -13 arası deneme yaparak daha sorunsuz bir wireless a erişebilirsiniz. Çok onemliyse harici ucuz anten var. Modemim normal antenini söküp takabileceğiniz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Elmer


    Ip çakışması alıyorsanız makinalrdan bir kısmı modemin ip havuzu içinde sabit ip girilidir. Otomatik ip de bu tür sorun çıkarmaz. Sabit ağ ip si kullanmak zorundaysanız ( emule - torrent gibi port açılan programlar için )
    modemin network ayarlarından dhcp server başlangıç ip sini 192.168.1.50 den itibaren başlatırsanız sorun çıkmaz.



    Selam,
    yardımcı olduğun için teşekkür ederim.

    İki tane bilgisayardan oluşan kablosuz ağda sabit IP girilmiş bir bilgisayar yok. Ayrıca diger bilgisayarın öyle olduğunu farz etsek bile diğer kapalı olsa dahi bu "sistem ip çakışması sorunu" benim bilgisayarımda yaşanıyor. Bu DHCP server ipsini ağ ayarlarında nereye yazmalıyım peki ? DHCP ile ilgili bir yer bulamadım. Ağ geçidi, DNS sunucusu, alt ağ maskesi gibi ismler var ama DHCP ile ilgili bir şey bulamadım




  • Hay ben bu US Robotics 9106 modemin....
    Bunu aldığımdan beri yaşamadığım sorun kalmadı. Parayla rezil olmak diye heralde buna deniyor. Bu modemi tavsiye eden arkadaşlar bana biraz yardımcı olabilir mi acaba ?
    Yukarıda anlattığım gibi bu modem genelde hattı görmüyor, ADSL ışığı hiç yanmıyor ya da yanıp sönüyor.. Ne zaman açıp kapasam bana bir sürü zaman kaybettiriyor. Benzer sorunlar yaşayanlar oldu mu acaba ?
  • Selam Lonesoldier,

    Soyledigin modemden bende kullaniyorum ve oldukca memnunum. Simdi gelelim sorunlarina, sorularina ve cevaplarina.

    1) Modemi açaraçmaz sisteme baglanmaz, birak senin 9106 ni, hic bir modem aninda baglanmaz 30 sn. ile 1 dk. araliginda ADSL sabitlenir. Eger bu sure cok uzun suruyorsa iki olasilik vardir. Ya modemde bir sorun vardir o zaman aldiginiz firma araciligi ile servise gonderin, ya da telefon hattinizdan kaynaklaniyordur. Burada dikkat edilecek husus telefon hattinin direk 9106 ya girmesi,9106' ya giren uctan alinacak paralel ucun ise splitterden gecerek telefonlara dagilmasidir. Boylece bircok sorun cikmadan onlenmis olur.

    2) DHCP ip' si diye birsey yoktur. Bu isin esprisi sudur. Eger sizin bulundugunuz ortamda bir den fazla bilgisayar var ise; bunlari network' e iki sekilde tanitabilirsiniz.

    - Sabit IP vererek
    - Hic birsey yapmayip Modemin DHCP sunucusunu aktif hale getirip pc' lerin buradan otomatik IP almasini saglarsiniz.

     US Robotics 9106 Modem Sorunu. Lütfen yardım !!


    Tabi buradaki bu degerleri gormeyeceksiniz. 192.168.0.0 gibilerinden bir deger gorulecek. Temsili resimdeki olay, bir speedtouch'un arkasina router olarak takilmis ve ayarlanmis 9106 ' yi gormektesiniz ki cihazin ne kadar esnek bir yapiya sahip oldugunu gostermektedir. Neyse konuyu fazla dagitmadan devam edelim.

    Eger ben bilgisayarlarima sabit IP vermek istemiyorum, modemdeki DHCP sunucusu benim yerime atasin diyorsaniz XP' nin ag kurulum sihirbazini calistirminiz yeterlidir. Ama yok ben edonkey, Dc++ vs. kullanmak istiyorum diyorsaniz,
    -Ag Baglantilarima sag tiklayip

     US Robotics 9106 Modem Sorunu. Lütfen yardım !!


    - Ozelliklere girip oradanda
    - Yerel Ag Baglantisina girelim.

     US Robotics 9106 Modem Sorunu. Lütfen yardım !!


    - Özelliklerden

     US Robotics 9106 Modem Sorunu. Lütfen yardım !!


    - Internet Iletisim Kurallari (TCP/IP) girelim
    - Ozelliklerden

     US Robotics 9106 Modem Sorunu. Lütfen yardım !!


    girdigimizde boyle bir sayfa gelir. Eger burada;

    Otomatik olarak bir IP adresi al secenegi aktif ise Modem DCHP sunucusunu kullanacaginiz anlamina gelir yok buraya bir deger girerseniz bu deger

    IP icin 192.168.1.10 gibi bir deger olabilir ve her bilgisayarda bir artarak verilmesi gerekir (yani 192.168.1.11, 12 gibi)
    Alt Ag Maskesi daima 255.255.255.0 olmalidir.
    Varsayilan Ag gecidiniz ile Yeglenen DNS sunucu ayariniz Modemin ana IP olmalidir yani oda 192.168.1.1 dir.
    Kafana baska takilan birsey olursa yardimci olmaya calisiriz. Kolay gelsin..




  • Tekrar merhaba,

    İlginiz için teşekkür ederim. IP sorunu ile ilgili faydalı bilgiler vermişsiniz. Diğer konu ile ilgili olarak benim asıl sorunum modemi açtığımda modemin senkronize olmaması. Bununla modemin açılmasından sonra geçmesi gereken 30-40 saniyeyi kastetmiyorum. Kastettiğim bu süre de geçtikten sonra modemin ADSL led’inin sürekli yanıp sönmesi veya hiç yanmaması. Bunu hemen hemen her modemi açıp kapattığımda yaşıyorum. Ama bazen de modem hattı görüyor ve senkronize oluyor, tabi bu genellediğimde az sayıda olan birşey. Modem bozuk olabilir diyorsunuz ama modem senkronize olduğu zamanlar eğer uzun bir süre kapatmazsam internet bağlantımda sorun yaşamıyorum.( Sadece yukarıda bahsettiğim “sistem ip çakışması” denen durumla karşılaşıyorum. O da birkaç saniye içinde geçiyor, birkaç kere daha tekrarlıyor ama sinirlerimi bozsa da bir süre sonra yine normal hale dönüyor. Hadi bu sorun belki sizin gösterdiğiniz şekilde bilgisayarıma belirli bir ip vererek aşılabilir ama senkronizasyon sorunu beni çok uğraştırıyor. Bazen ertesi gün aynı sorunu yaşamamak için modemi açık bırakıyorum ve ertesi gün de internete bağlı kalabiliyorum. Yani anlayacağınız modemi kapatmaya korkuyorum, çünkü kapatırsam tekrar açtığımda nete girmeme ve modemle dakikalarca bazen saatlerce uğraşma durumum var. Modem bozuk olsa bu kadar süre beni götürür mü ? O yüzden de modeme bozuk damgası da vuramıyorum. Ama ne olup bittiğini bir türlü anlayabilmiş değilim. Hattımla ilgili olarak da; duvardan çıkan hat önce splitter’a giriyor, oradan çıkan iki hattan biri telefona biri de modeme giriyor. Bunda bir sorun var mı acaba ?
    Bu arada modemin önerilen eski program versiyonu olan 2.3’ü de yükledim ama durunda bir değişiklik olmadı.




  • Modemin acilmamasi ile ilgili olarak bircok neden etken olabilir. Elektriksel bir sorun yasiyor olabileceginiz gibi splitterinizde sorunlu olabilir. Telefon hattini direkt takarak denemenizi öneririm. Ayrica bilgi olarak vermek gerekirse Splitter disardan gelen sinyalleri degil icerden geri donen sinyalleri engellemek icin kullanilir. Yani siz paralel telefonu actiginizda nasil bir zayiflama oluyorsa bu tur etkenleri engellemek amaci ile splitter kullaniriz. Tekrar konuya donersek , modem bazen acilip bazen acilmiyorsa bence garantisi dolmadan modemi servise gonderin derim. Benim modem de bu tür bir sorun yasamiyorum 30-40 sn' de modem oturuyor.
  • Daha önce splittersiz da denemiştim. durumda bir değişiklik olmamıştı. Artık ben de modemi servise yollamayı düşünüyorum fakat bunu yapmadan önce son bir sorum olacak. Benim odamda duvardaki prizden gelip de modeme takılı olan adsl bağlı hat diğer bir odada bir telefona taklı. Yani odamda kullandığım duvardan gelen hat diğer bir odada bir telefon üzerinde de kullanılıyor. Acaba böyle olması modeme gelen hatta sinyal seviyesnde düşüklüğe neden olabilir mi ?

    Teşekkürler...
  • Soylemege calistigim buydu, yani telekomdan gelip eve giren hat once ADSL modeme girecek, splitter araciligi ilede eve dagitilacak. Bence evdeki telefonlarin baglantilarini cikararak bir deneme yap. Hic bir cihaza bagli degilken modem nasil davraniyor..
  • Herhangi bir cihaza bağlı değilkende modem hemen hemen aynı davranıyor. Yani senkronizasyon sorunu yaşıyorum. Belki daha az ama yine oluyor..Anlaşılan modemde sorun var.

    Teşekkür ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Elmer
    Ip çakışması alıyorsanız makinalrdan bir kısmı modemin ip havuzu içinde sabit ip girilidir. Otomatik ip de bu tür sorun çıkarmaz. Sabit ağ ip si kullanmak zorundaysanız ( emule - torrent gibi port açılan programlar için )
    modemin network ayarlarından dhcp server başlangıç ip sini 192.168.1.50 den itibaren başlatırsanız sorun çıkmaz.


    Ben dediğiniz gibi emule kullandığım için sabit ip veriyorum..Şu ana kadar modemime benim dışımda 1 bilgisayar bağlıydı ve ip çakışması olmuyordu fakat ikinci bir bilgisayar bağladığımızdan beri ip çakışması hatası veriyor..Gerçi internete girmemde bir sorun yaratmıyor..Sadece taskbar'da uyarı çıkıyor ama internet aktivitem devam ediyor...
    Ben speedtouch modem kullanıyorum...Dhcp bölümünden sizin dediğiniz gibi bir ayarı nerden yapacağımı bulamadım..Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz..Ya da internete girmemde bir sorun yaratmıyorsa hiç dokunmasam mı?




  • BENİMDE WİRELESS MODU İPTAL OLDU. MENÜLERDE WİRELESS YOK VE KABLOSUZ BAĞLANAMIYORUM.. OF
  • bu konuya son mesaj 27 Kasım 2005; 14:48:19 tarihinde atilmis...

    1.5 yil sora bu konu tekrar hortluyor..

    1.5 yildan sora 1 ay daha uyuyup tekrar hortluyor.. lutfen bunlara bi cozum bulalim.. kitleyelim bu eski konulari....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Donanımcı Aras

    BENİMDE WİRELESS MODU İPTAL OLDU. MENÜLERDE WİRELESS YOK VE KABLOSUZ BAĞLANAMIYORUM.. OF

    Hortlatmış olmimmde benimde wirellesss gittiiiiiii yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaafff çıldıracam garanti de yok anlayanda yok hay anasını yaaa ...zamanında 200 ytl ye aldığım modem elimde patladı
  • Firmware güncelleme yap
  • bendede aynı sorun var.Us robotic 9106 wireless modem var.Kapatıp açtığımda 1 saat boyunca adsl ışığı yanıp sönüyor.Sonrada sabiteleniyor.Buna çözüm yok mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mehmetkaya1974

    bendede aynı sorun var.Us robotic 9106 wireless modem var.Kapatıp açtığımda 1 saat boyunca adsl ışığı yanıp sönüyor.Sonrada sabiteleniyor.Buna çözüm yok mu?


    3 yıl öncesinin başlığını nasılda buluyorsunuz:) neyse arkadaş yukarda belirtmiş zaten, firmware yükle...
    2.3 sürümü İNDİR
    2.5 SÜRÜM İNDİR

    2.3 Sürümü daha stabil..


    Kurulumu ve Bellenim
    Warning: Turning off your modem during the upgrade process may cause permanent damage.


    Read this before you upgrade your USR9106 SureConnect ADSL Wireless Gateway.

    Not: Upgrades using this release will reset the modem to the factory default settings. Do not turn off the power or disconnect any cables from your modem until the upgrade process is complete. To save and maintain your current settings, such as VPI and VCI variables, you must use the EasyConfigurator 2.39 installation utility. Follow the steps below to upgrade your gateway and save your current settings:

    Download and install EasyConfigurator 2.39 the installation utility.
    Extract the .bin file located below to a temporary directory such as C:\USR.
    Launch the EasyConfigurator software.
    Select the Advanced tab.
    Click browse and select the upgrade file 9106_USR96345GW_Release.2.5.bin.
    Click upgrade.
    EasyConfigurator will restore the ADSL configuration on successful firmware upgrade.

    firmware upgrade OK




  • bende bu modemi kullanıyorum anck sürekli kopuyor, güncellemek mi lazım? napmm gerekiyor.
  • bu cihazlar turkiye şartlarına uyumlu değilmlsf kondansatorleri adaptör uymsuzluğundan dolayı şişiyor. farklı cihaz almanızı öneririm
  • bende de bazen bağlanmada sorunlar çıkıyor. aldığımdan beri güncelleme yapmamıştım. şimdi deneyeceğim. inşallah bir sorun çıkmaz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.