Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir (1 Mobil) - 13 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.456
Cevap
594
Favori
2.275.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ryuzaaki

    rehber güzel olmuş hepsini okudum elinize sağlık ...
    benim bir sorum var;
    ben 18 yaşındayım ve 7 yaşından beri gözlük kullanıyorum numaralı (uzağı görme probleminden dolayı miyop deniyor galiba).Sorabilirsiniz belki bunca zaman kullanıyorsunda miyopu bilmiyormusun açıkcası hiç umursamam böyle şeyleri uzağa göremiyorum işte der geçerim.şimdi forumda dolanırken denk geldi bu konu ve inceledim.neyse.
    bir gözüm 2.75 bir gözüm 2.50 dediğim gibi uzağı göremiyorum .Ve bunca zaman gözlük alırken gözlükçünün dediklerine göre aldım.hoyaymış zeiss miş hiç anlamam.doktor yazar numarayı senelik kontrolden sonra gideriz gözlükçüye cam çerçeve değiştiririz işte böyle geçer.Camın markası olduğunu felanda hiç bilmezdim. Sorum şu ;
    anladığım kadarıyla titanyum çerçeveler en iyi çerçeveler.Bu titanyum çerçeveler her yerde bulunurmu ? titanyumdan sonra en iyisi hani bi ilk 3 sıralaması yapılsa hangisini tavsiye edersiniz? Ve abbe değerinin yüksek olmasının kötü olma durumunu anlamadım .hani neden mümkün olduğunca orta düzeyde alınmalı?indeks olayını tam olarak çözemedim .
    şimdiden teşekkürler .


    Selamlar...

    Gözlükle yaşayan biri olarak umarım yazılanlar size fayda sağlamıştır.

    Ben biraz size kızarak () başlayayım. 18-7=11 yıl yapar. Yani 11 seneden beri bilfiil takıyorsunuz ve uzağı görme problemine "galiba miyop" diyorsunuz. Bunları bilmek zorunda değil kimse; ama siz gözlük ya da lens kullanan biri olarak bunları bilmelisiniz. Numaralarınızı da bilmeniz gerekiyor.
    Dikkat ediyorum, gözlük kullanan kişilerin çoğu numaralarını bilmiyorlar. Lens kullananlarsa hem numaralarını bilmiyorlar hem de hangi lensi kullandıklarını. Yani bu kadar da insan kendi sağlığını önemsememizlik eder mi? Maalesef milletimizde sağlık, ancak kaybedince değeri anlaşılan bir değer. Sizin böyle yapmadığınızı var sayarak ortaya söylüyorum bunları.

    Evet, camlar markalara ayrılmış vaziyette ve farklı özelliklerle sunuluyorlar. Ama siz her sene yeni numaralarınıza geçiyorsanız çok özellikli cam almak ekonomik açıdan mantıklı değil. Gözlük harcama sıkıntınız yoksa daha iyi camlara yönelebilirsiniz. Demek ki gözlükçünüz size, durumunuz ve gözlük değiştirme sıklığınızı göz önüne alarak yaptığı camları uygun görmüş diyebilirim şahsımca.

    Sorularınıza geçersek;

    çerçeve olarak en iyi çerçeve şu ya da bu demenin bir imkanı yok. Siz hangi gözlükte rahat ederseniz o en iyisidir sizin için. Fakat titanyum çerçeveler; hafif, sağlam, oksitlenme yapmayan ve ciltte alerji yapmama özelliğine sahip olduğu için hakikaten biraz daha önde diyebiliriz diğer çerçeve tiplerine göre. Durum her ne kadar böyle olsa da bu kişiden kişiye değişen bir mesele. İlk üç yapayım:

    1-Titanyum: Bir çok titanyum çeşidi var. Beta titanyumlar esnek, saf titanyumlar sert olurlar. Kırıldıkları zaman kaynak tutmadığından tamiri mümkün olmuyor.
    2-Optyl: Pek kullanılmıyor artık. Silhouette ve C.Dior'larda çok kullanılırdı. Isıtınca küçüldüğü için sıkıntılar çıkartıyordu.
    3-Karbon Fiber Yeni olduğu için pahalı ve az bulunuyor. Ray-ban'ın optiklerinde güzel modelleri var.

    Titanyum çerçeveleri bulabilirsiniz aşağı yukarı her yerde. Fiyatları çok değişken. Marka, model ve titanyum çeşidine göre 140-150'den başlıyor. Bunlardan titanyumu tavsiye ederim. Yine de rahat ettiğiniz çerçeve neyse odur. İlla titanyum olacak diye gidip rahatsız bir çerçeve almayın.

    Abbe değerinin yüksek olmasının kötü olduğu nerede yazıyor göremedim ben. Abbe değeri yüksekse daha canlı ve renkli görürsünüz. Standart organik dediğimiz CR39 camlarda abbe değeri 50 ya da üstü oluyor. Yani bu değer alınabilecek iyi sonuçlardan biri. Durduk yere orta değerde abbe değerinde cam almak niye anlayamadım. Orada söylenen inceltilmiş cam almak istediğinizde abbe değerinin düştüğüdür. O yüzden iki taraftan da feragat edip ortalama bir cam almakla ilgili. Onun için mesela 1.56 indeksli bir cam almaya karar verdiyseniz abbe değeri en yüksek hangi markadaysa onu alın. Ayrıca polikarbon camlarda abbe değeri çok düşük olduğu için pek tavsiye etmiyorum. Zorunlu kalmadıkça almayın. Kırılmaz olarak organik camlar da var. Polikarbon artık kullanım olarak pek de diğerleri kadar yararlı değil.

    İndeksler camların inceltme oranlarını temsil ediyor diyebiliriz. Organik, mineral, trivex ve polikarbon camların indekslerini şöyle sıralayayım:

    1.5 Organik - İnceltilmemiş
    1.5 Mineral - İnceltilmemiş
    1.53 Trivex - %15-20 inceltilmiş
    1.56 Organik - %25-30 inceltilmiş
    1.58 Organik SMI - %30-35 inceltilmiş
    1.59 Polikarbon - %35-40 inceltilmiş
    1.6 Mineral - %35 inceltikmiş
    1.61 Organik - %40-45 inceltimiş
    1.67 Organik - %55 inceltilmiş
    1.7 Mineral - %40 incelitmiş
    1.74 Organik - %65 inceltilmiş
    1.8 Mineral - %50 inceltilmiş
    1.9 Mineral - %65 inceltilmiş

    Mineraldeki inceltmeler, inceltilmemiş 1.5 mineral cama göre oranlanmış inceltmelerdir. Organikler de 1.5 organik cama göre oranlanmış inceltmelerdir. Trivex ve polikarbon da inceltilmemiş organik cam baz alınarak ölçülmüş önceltme oranlarına sahiptirler. Şunu da söylemek gerek ki, 1.5 inceltilmemiş mineral cam, 1.5 inceltilmemiş organik cama göre daha incedir %10-20 arası.

    İyi günler...

    öncelikle kızmakta haklısınız gerçekten.benim gözlük hayatım(böyle mi söylenir artık bilemedim :) )"doktora git ordan numarayı belirlesinler sonra git çerçeve beğen... " den ibaret olduğu için pek takmamıştım işin aslı.İyiki bu konuyu gördümde bilinçlenme fırsatını yakaladım.
    Bu arada gözlüğün garanti sertifikasına baktım Tora diye bir marka imiş camlar. 1.6 organik kappa ? yazıyor.Abbe değeri ile ilgili bir bilgide göremedim sertifikada.
    Teşekkür ederim ilginiz için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevenSeptember -- 4 Aralık 2011; 23:09:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ryuzaaki
    öncelikle kızmakta haklısınız gerçekten.benim gözlük hayatım(böyle mi söylenir artık bilemedim :) )"doktora git ordan numarayı belirlesinler sonra git çerçeve beğen... " den ibaret olduğu için pek takmamıştım işin aslı.İyiki bu konuyu gördümde bilinçlenme fırsatını yakaladım.
    Bu arada gözlüğün garanti sertifikasına baktım Tora diye bir marka imiş camlar. 1.6 organik kappa ? yazıyor.Abbe değeri ile ilgili bir bilgide göremedim sertifikada.
    Teşekkür ederim ilginiz için.

    Camın model ismine göre sitesinden abbe değerini öğrenebilirsiniz. Zamanında ben de toralux kullanmıştım.
    http://toraoptik.com/Products/Stock/Organic




  • @ Ryuzaaki

    Cam tamamda çerçeveyi neden her sene değiştiriyorsun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s0ft

    @ Ryuzaaki

    Cam tamamda çerçeveyi neden her sene değiştiriyorsun?

    2 senede bir. Senelik lafını öylesine söylemiştim.2 senede bir doktor kontrolüne gideriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevenSeptember -- 4 Aralık 2011; 23:42:40 >
  • Merhabalar saat geç olsa da uzun uzun okumaya çalıştım yazılanları. Fakat kafamda bir şeyler oluşacağına ,galiba daha çok karıştı.
    Bu yüzden ben ne amaçla, nasıl bir gözlük kullandığımı açıklayıp yardımlarınızı isteyeceğim.
    ---

    Öncelikle Sağlı-Sollu(ikiside aynı); 3.5 miyop, 1.75 astigmat görme bozukluğum var.

    Cam için bütçem (çifti) 300- 400 lira olarak düşünüyorum. Eğer 100 lira için çok fazla farkedecekse 500 TL'de olabilir ama epey ucuz bir çerçeve almam gerekiyor.

    Numaralarım gereği yataktan kalıp yatağa girene kadar lens/gözlük kullanan birisiyim.
    Zamanımın çoğunu araba/bilgisayar/kitap vb. göz yoran eylemlerle geçiriyorum. Yaklaşık 15 senedir gözlük takan birisiyim.
    Gözlük camımın eskimesinden yahut kalitesizliğinden dolayı artık geceleri netlik ve odaklanma olarak gözlerim çok rahatsız oluyor. Özellikle farlar ve ışıklar gözlerimi çok rahatsız ediyor.
    Birşeyler çalışırken,yoğun konsantrasyon gerektiren yakın mesafeli eylemlerimde uzun süre geçirdikten sonra yorgunluk uyku gibi rahatsızlıklarım oluyor.

    Gözlük camında ki kriterim açıkçası inceliğinden çok netliği, görüş rahatlığı ve dayanıklılığı. Bu yüzden %35 inceltimiş camlara daha sıcak bakıyorum. Abbe değerlerinden ve görüş kaybından.
    Ama %45-55 de olabilir galiba. Organik cam dışında, abbe değerleri ve şu an aklıma gelmeyen bir kaç nedenlerden dolayı başka materyaller düşünmüyorum.
    Ama görüş netliği, cam dayanıklılığı pek farketmeyecekse diğer materyallerde olabilir.

    Şimdi sorularıma gelelim.

    İncelme oranı arttıkça odak noktası dışındaki yerlerde görüş alanı azalır mı?

    Aradığım kriterlere (Sağlam, görüş alanı geniş, NET vs. kısacası sağlıklı bir göze yakın olan) göre bana en uygun cam markası ve modeli sizce nedir?


    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim (:

    Saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    Optik gözlükte olmaması gereken bir özellik. Güneş gözlüğünde makbuldür. Güneş gözlüğünüzü numaralı yaptırmak istediğinizde seçenek olarak eklettirebilirsiniz camınıza. 50-60 liralık camı birden 250-300'e çıkartır.

    hocam öncelikle teşekkürler bilgileriniz için..



    Yaşım 27 ve bilgisayarda calısan memurum, ancak burada optikçiler rayban kemıge 330 TL cama 160 TL biçtiler ki rayban 5401 nette 266 LT iken avrupadaki sitelerde 103 dolar..ancak benim marka takıntım yok yakışması yeterli.


    ben sol +3.00 sağ +3.50 olan miyobum.

    Bana organik Yüzde kaç inceltilmiş, kaplaması nasıl olmalı? ve abbe değeri kaç olan bir cam markası önerirsiniz, hatta bu camı direk gözlükçüye sormak isterim.


    dikdörtgen köşeli kemik çerçeve modeli almak istiyorum, varsa eğer satıcıysanız nakıt almak isterim camlar dahil.


    saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ryuzaaki
    öncelikle kızmakta haklısınız gerçekten.benim gözlük hayatım(böyle mi söylenir artık bilemedim :) )"doktora git ordan numarayı belirlesinler sonra git çerçeve beğen... " den ibaret olduğu için pek takmamıştım işin aslı.İyiki bu konuyu gördümde bilinçlenme fırsatını yakaladım.
    Bu arada gözlüğün garanti sertifikasına baktım Tora diye bir marka imiş camlar. 1.6 organik kappa ? yazıyor.Abbe değeri ile ilgili bir bilgide göremedim sertifikada.
    Teşekkür ederim ilginiz için.

    Tora 1.6 Kappa. Gözlükçünüz iyi bir cam yapmış size. Devam edebilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam abbe değeri 42'ydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acizcool -- 5 Aralık 2011; 9:44:07 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BurakLEE

    quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    Optik gözlükte olmaması gereken bir özellik. Güneş gözlüğünde makbuldür. Güneş gözlüğünüzü numaralı yaptırmak istediğinizde seçenek olarak eklettirebilirsiniz camınıza. 50-60 liralık camı birden 250-300'e çıkartır.

    hocam öncelikle teşekkürler bilgileriniz için..



    Yaşım 27 ve bilgisayarda calısan memurum, ancak burada optikçiler rayban kemıge 330 TL cama 160 TL biçtiler ki rayban 5401 nette 266 LT iken avrupadaki sitelerde 103 dolar..ancak benim marka takıntım yok yakışması yeterli.


    ben sol +3.00 sağ +3.50 olan miyobum.

    Bana organik Yüzde kaç inceltilmiş, kaplaması nasıl olmalı? ve abbe değeri kaç olan bir cam markası önerirsiniz, hatta bu camı direk gözlükçüye sormak isterim.


    dikdörtgen köşeli kemik çerçeve modeli almak istiyorum, varsa eğer satıcıysanız nakıt almak isterim camlar dahil.


    saygılar.




    Merhabalar,

    Rayban kemik çerçevelerin fiyatları modellerine göre değişiklik gösteriyor. Ama ben 5401 diye bir model hatırlayamadım ve bulamadım ne Rayban'ın listesinde, ne sitesinde ne de internette. Onun için çerçeve olarak size verilen fiyat nasıldır bilemem. Raybanın kemik çerçevelerinin etiket fiyatları modeline göre 300-450 arası değişiyor. İnternet üzerinden fiyatının düşük olması normal. Bu aşağı yukarı bütün ürünler için geçerli zaten. Sadece gözlükle sınırlı değil. Hele hele ki, yurtdışı internet sitelerinin daha da ucuza satması çok daha normal. Gerçi üzerine 20-30 dolar da kargo ücretini eklemeniz gerekiyor. Bugün Türkiye'de Samsung Galaxy S2 almaya kalkın 1600-1800 TL civarı. Avrupa'da 1000-1200 arası değişiyor. Bu aradaki fiyat farkı Türkiye'deki satıcının cebine girmiyor. Ayrıca Avrupa'dan elden ya da internet üzerinden aldığınız hiçbir ürün Türkiye'de garantili değil.

    Numaralarınız (+) ise miyop değil hipermetropsunuzdur. Hipermetrop illa ki yakını göremez diye bir kaide yok. Uzakta sorun yaşayan hipermetrop çok sayıda var.

    Sizin camlarınız biraz da seçtiğiniz çerçeveye bağlı olarak özel üretim yaptırılırsa 1.61 indekste çok iyi bir incelik yakalanabilir. Hipermetrop camlarda miyop camlara göre "çap küçültme" olayı var. Bu durumda 1.61 camda normal inceltmeden daha fazlasını elde etmek mümkün. Şeklen şöyle:
    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!


    1.61 camlarda da genelde abbe değeri 38-44 arası değişiyor. Aldığınız camın markasına ve indeksine bağlı. Camlarınızı özel üretim yaptıracaksanız şu markaları kullanabilirsiniz: İşbir'in Visionart, Beta'nın Novax ve son olarak da Tora. Bunların dışında Optiswiss de kaliteli camlar üretiyor. Bunlara da bakabilirsiniz. Örnek olarak şu fiyatı söyleyeyim size: Beta - Novax 1.61 55Ø üretim, abbe değeri 42. Tane fiyatı Pixar kaplamayla 123 TL x 2 =246 TL yapar. %25-30 indirim alabilirsiniz sanırım nakit ödemeyle. 246 x 0,70 = 170 TL'ye camlarınız mâl oluyor.

    Tüm bu bilgilerden sonra alacağınız fiyat seçtiğiniz çerçeveye göre değişir; çünkü alacağınız çerçeve sizin camınızın siparişini doğrudan etkileyecektir. Miyop camlarda inceltmeye müdahale edemezken hipermetroplarda çap küçültme şansı var. O yüzden daha düşük indeksli; ama çapı küçük camları seçmek, abbe değerinin en iyisini elde etmek açısından daha mantıklı olacaktır. Böylelikle küçük çaplı camı tercih ederek inceltmeden de taviz vermemiş olursunuz. Bu olayı da en iyi gözlükçünüzde çözersiniz.

    Satıcıyım; ama sadece çalıştığım mağazada. Forumda sadece bilgi vermeye çalışıyorum. Geçmiş olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: leyleq

    Merhabalar saat geç olsa da uzun uzun okumaya çalıştım yazılanları. Fakat kafamda bir şeyler oluşacağına ,galiba daha çok karıştı.
    Bu yüzden ben ne amaçla, nasıl bir gözlük kullandığımı açıklayıp yardımlarınızı isteyeceğim.
    ---

    Öncelikle Sağlı-Sollu(ikiside aynı); 3.5 miyop, 1.75 astigmat görme bozukluğum var.

    Cam için bütçem (çifti) 300- 400 lira olarak düşünüyorum. Eğer 100 lira için çok fazla farkedecekse 500 TL'de olabilir ama epey ucuz bir çerçeve almam gerekiyor.

    Numaralarım gereği yataktan kalıp yatağa girene kadar lens/gözlük kullanan birisiyim.
    Zamanımın çoğunu araba/bilgisayar/kitap vb. göz yoran eylemlerle geçiriyorum. Yaklaşık 15 senedir gözlük takan birisiyim.
    Gözlük camımın eskimesinden yahut kalitesizliğinden dolayı artık geceleri netlik ve odaklanma olarak gözlerim çok rahatsız oluyor. Özellikle farlar ve ışıklar gözlerimi çok rahatsız ediyor.
    Birşeyler çalışırken,yoğun konsantrasyon gerektiren yakın mesafeli eylemlerimde uzun süre geçirdikten sonra yorgunluk uyku gibi rahatsızlıklarım oluyor.

    Gözlük camında ki kriterim açıkçası inceliğinden çok netliği, görüş rahatlığı ve dayanıklılığı. Bu yüzden %35 inceltimiş camlara daha sıcak bakıyorum. Abbe değerlerinden ve görüş kaybından.
    Ama %45-55 de olabilir galiba. Organik cam dışında, abbe değerleri ve şu an aklıma gelmeyen bir kaç nedenlerden dolayı başka materyaller düşünmüyorum.
    Ama görüş netliği, cam dayanıklılığı pek farketmeyecekse diğer materyallerde olabilir.

    Şimdi sorularıma gelelim.

    İncelme oranı arttıkça odak noktası dışındaki yerlerde görüş alanı azalır mı?

    Aradığım kriterlere (Sağlam, görüş alanı geniş, NET vs. kısacası sağlıklı bir göze yakın olan) göre bana en uygun cam markası ve modeli sizce nedir?


    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim (:

    Saygılar.





    Selamlar...

    Öncelikle şunu söylemek gerek ki, camlarınızda inceltme arttıkça abbe değeri düşüyor. Bu açıdan bakıldığında inceltme/abbe değeri performansı 1.61 camlarda en mantıklısı gibi görünüyor sizin için.

    Sorularınıza geçersek eğer;

    İnceltme oranı arttıkça camın dış tarafındaki ölü bölümler artmazlar. Bu camın yapısına bağlı olan bir olay. Siferik dizayna sahip camlarda iki metre ve daha yakın görüşte yükselme, dalgalanma yaşanır. Uzakta ise genel olarak rahat; fakat alışma süre gerekir. Asiferik camlar ise tek yüzeyi siferik olmayan camlardır. Bunlarda çok daha rahat bir görüş sağlanır. Yakın görüşte ve uzağa bakarken yakınlardaki yükselme görüntüsü çok daha azdır.

    SİFERİK DİZAYN CAM

    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!



    ASİFERİK YA DA Bİ-ASİFERİK CAM

    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!


    Bu da siferik cam ve bi-asiferik camın haritaları:

    Bi-asiferik <--------------------------> Siferik

    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!



    1.61 asiferik camlar, adet fiyatı 90 liraya da var 125 liraya da. Markaya göre değişiyor. Hepsi de size uyar. Markalardaki farklılık biraz da camdaki kaplamalardan ortaya çıkıyor. Skyline, Optiswiss, Novax kaplamalarını iyi olan camlar.

    Geçmiş olsun.




  • Beta - Novax 1.61 bu cam organik ve kaplamalımı oluyor? tam özellikleri nedir acaba teşekkürlker. o camı bir sorayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BurakLEE

    Beta - Novax 1.61 bu cam organik ve kaplamalımı oluyor? tam özellikleri nedir acaba teşekkürlker. o camı bir sorayım

    Novax'ın kaplamasının ismi Pixar. Özel üretim camlar için Pixar'ı kullanıyorlar. Stok camlarının kaplaması MultiAR. Pixar silmesi gerçekten çok rahat bir cam. Yaklaşık 3 sene önce Pixar'da sorun çıkmıştı ve piyasadaki bütün camları ücretsiz değiştirdiler. Sonra Pixar kaplamayı baştan değiştirdiler. O günden sonra Pixar'dan hiç şikayet edeni görmedim.

    Bu kaplama sorunları zaman zaman yaşanıyor. Zeiss de Essilor da bu kaplama sorunlarından nasiplerini almışlardı zamanında.

    Camın özellikleri şöyle:

    Cosmex 1.61 AS (Asiferik)

    1.61 indeks
    42 Abbe
    385 nm UV koruması
    1.30 g/cm3

    Bence özellikle hipermetrop camlarda çok başarılı Novax. Üretimleri de FreeForm teknolojisi olduğu için camın şeklini ve kalınlığını çok rahat şekilde ayarlayabiliyorlar. Fabrikaları da Dudullu'da. Siz çerçeveyi seçtikten sonra çerçeve ölçüsüne göre cam siparişi verilir. Bence alabileceğiniz en iyi camlardan birini alırsınız. Ağlatırlar camı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acizcool -- 5 Aralık 2011; 13:57:18 >




  • öncelikle merhaba.yaklasık 12 yıldır gözlük kullanıyorum.1 ay öncesine kadar kullandıgım gözlüm numarası 3.20 miyop tu.uzagı görmede problem yasayınca doktora gittim ve numaranın -4.00 oldugunu söyledi.cam ve cercevenin de değişim zamanı gelmişti (: optikçide denediğim modeller arasından rebel marka cerceve ve -4.00 numara organik camdan olusan gözlüğümü aldım.hay almaz olaydım :/ 1 aya yakındır kullanıyorum sürekli basımda ve gözlerde bi ağrı var.ve camlarla direk ileriye bakınca problem yok fakat herhangi bi cisme haif sağ veya sol bakınca cisimler eğim kazanıyor:S bu eğim parantez işareti gibi sağa bakınca ) sola bakınca ( eğrilip büğrülüyo.doktordan şüphelenip farklı doktora gittim aynı numara camı verdi ve camların odak noktasından kaynaklandıgını söyledi.camcıya tekrar gittim.odak noktalarını tekrar baktı.daha sonra odak noktalarını felan tekrar çizdiğini söyledi.sonuc gene aynı.sorun ne olabilir sizce.bu arada önceki kullandıgım camın ne oldugunu bilmiyorum ama organik değildi (: bu durum siferik ve asiferik dizayn camlarla alakalı bişey olabilirmi acaba.değerli yorumlarınızı bekliyorum.şimdiden tesekkürler..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vabab

    öncelikle merhaba.yaklasık 12 yıldır gözlük kullanıyorum.1 ay öncesine kadar kullandıgım gözlüm numarası 3.20 miyop tu.uzagı görmede problem yasayınca doktora gittim ve numaranın -4.00 oldugunu söyledi.cam ve cercevenin de değişim zamanı gelmişti (: optikçide denediğim modeller arasından rebel marka cerceve ve -4.00 numara organik camdan olusan gözlüğümü aldım.hay almaz olaydım :/ 1 aya yakındır kullanıyorum sürekli basımda ve gözlerde bi ağrı var.ve camlarla direk ileriye bakınca problem yok fakat herhangi bi cisme haif sağ veya sol bakınca cisimler eğim kazanıyor:S bu eğim parantez işareti gibi sağa bakınca ) sola bakınca ( eğrilip büğrülüyo.doktordan şüphelenip farklı doktora gittim aynı numara camı verdi ve camların odak noktasından kaynaklandıgını söyledi.camcıya tekrar gittim.odak noktalarını tekrar baktı.daha sonra odak noktalarını felan tekrar çizdiğini söyledi.sonuc gene aynı.sorun ne olabilir sizce.bu arada önceki kullandıgım camın ne oldugunu bilmiyorum ama organik değildi (: bu durum siferik ve asiferik dizayn camlarla alakalı bişey olabilirmi acaba.değerli yorumlarınızı bekliyorum.şimdiden tesekkürler..

    Dört mesaj yukarıya bakın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acizcool -- 5 Aralık 2011; 23:21:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    quote:

    Orijinalden alıntı: leyleq

    Merhabalar saat geç olsa da uzun uzun okumaya çalıştım yazılanları. Fakat kafamda bir şeyler oluşacağına ,galiba daha çok karıştı.
    Bu yüzden ben ne amaçla, nasıl bir gözlük kullandığımı açıklayıp yardımlarınızı isteyeceğim.
    ---

    Öncelikle Sağlı-Sollu(ikiside aynı); 3.5 miyop, 1.75 astigmat görme bozukluğum var.


    Bir de silhouette cercevelerinden aldiginiz sikayetler oldu mu? Sizce nasil cerceveleri.

    Cok soru sordum ama inanin gittigim butun optikciler mal satmak icin ovuyorlar herseyi.
    Cam için bütçem (çifti) 300- 400 lira olarak düşünüyorum. Eğer 100 lira için çok fazla farkedecekse 500 TL'de olabilir ama epey ucuz bir çerçeve almam gerekiyor.

    Numaralarım gereği yataktan kalıp yatağa girene kadar lens/gözlük kullanan birisiyim.
    Zamanımın çoğunu araba/bilgisayar/kitap vb. göz yoran eylemlerle geçiriyorum. Yaklaşık 15 senedir gözlük takan birisiyim.
    Gözlük camımın eskimesinden yahut kalitesizliğinden dolayı artık geceleri netlik ve odaklanma olarak gözlerim çok rahatsız oluyor. Özellikle farlar ve ışıklar gözlerimi çok rahatsız ediyor.
    Birşeyler çalışırken,yoğun konsantrasyon gerektiren yakın mesafeli eylemlerimde uzun süre geçirdikten sonra yorgunluk uyku gibi rahatsızlıklarım oluyor.

    Gözlük camında ki kriterim açıkçası inceliğinden çok netliği, görüş rahatlığı ve dayanıklılığı. Bu yüzden %35 inceltimiş camlara daha sıcak bakıyorum. Abbe değerlerinden ve görüş kaybından.
    Ama %45-55 de olabilir galiba. Organik cam dışında, abbe değerleri ve şu an aklıma gelmeyen bir kaç nedenlerden dolayı başka materyaller düşünmüyorum.
    Ama görüş netliği, cam dayanıklılığı pek farketmeyecekse diğer materyallerde olabilir.

    Şimdi sorularıma gelelim.

    İncelme oranı arttıkça odak noktası dışındaki yerlerde görüş alanı azalır mı?

    Aradığım kriterlere (Sağlam, görüş alanı geniş, NET vs. kısacası sağlıklı bir göze yakın olan) göre bana en uygun cam markası ve modeli sizce nedir?


    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim (:

    Saygılar.





    Selamlar...

    Öncelikle şunu söylemek gerek ki, camlarınızda inceltme arttıkça abbe değeri düşüyor. Bu açıdan bakıldığında inceltme/abbe değeri performansı 1.61 camlarda en mantıklısı gibi görünüyor sizin için.

    Sorularınıza geçersek eğer;

    İnceltme oranı arttıkça camın dış tarafındaki ölü bölümler artmazlar. Bu camın yapısına bağlı olan bir olay. Siferik dizayna sahip camlarda iki metre ve daha yakın görüşte yükselme, dalgalanma yaşanır. Uzakta ise genel olarak rahat; fakat alışma süre gerekir. Asiferik camlar ise tek yüzeyi siferik olmayan camlardır. Bunlarda çok daha rahat bir görüş sağlanır. Yakın görüşte ve uzağa bakarken yakınlardaki yükselme görüntüsü çok daha azdır.

    SİFERİK DİZAYN CAM

    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!



    ASİFERİK YA DA Bİ-ASİFERİK CAM

    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!


    Bu da siferik cam ve bi-asiferik camın haritaları:

    Bi-asiferik <--------------------------> Siferik

    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!



    1.61 asiferik camlar, adet fiyatı 90 liraya da var 125 liraya da. Markaya göre değişiyor. Hepsi de size uyar. Markalardaki farklılık biraz da camdaki kaplamalardan ortaya çıkıyor. Skyline, Optiswiss, Novax kaplamalarını iyi olan camlar.

    Geçmiş olsun.


    Cevabiniz icin cok tesekkur ederim.

    Simdi arastirdigim alternatiflar arasinda fiyat ve kalite olarak hoya ve rodenstock fiyatlari bana uygun gibi geldiler.Bir yerde de, kampanyali organik (340)tl, ssc kaplamali asiferik % 40 nikon cam onerdiler .
    Rodenstock da yine organik asiferik %40 hatirladigim antirefle kaplama cama 400 lira verdiler.
    Hoya icin henuz fiyat almadim.

    Rica etsem Hoya, rodenstock ve nikon alternatiflerinden hangisinin sizce daha uygun oldugunu yorumlar misiniz? Ozellikle rodenstock almak gereksiz para vermek mi olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leyleq -- 5 Aralık 2011; 23:40:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: leyleq

    Cevabiniz icin cok tesekkur ederim.

    Simdi arastirdigim alternatiflar arasinda fiyat ve kalite olarak hoya ve rodenstock fiyatlari bana uygun gibi geldiler.Bir yerde de, kampanyali organik (340)tl, ssc kaplamali asiferik % 40 nikon cam onerdiler .
    Rodenstock da yine organik asiferik %40 hatirladigim antirefle kaplama cama 400 lira verdiler.
    Hoya icin henuz fiyat almadim.

    Rica etsem Hoya, rodenstock ve nikon alternatiflerinden hangisinin sizce daha uygun oldugunu yorumlar misiniz? Ozellikle rodenstock almak gereksiz para vermek mi olur?


    Üçü de gerçekten çok iyi camlar. Fakat biliyorum ki, Hoya'nın 1.61 indeksli stok camı yok Türkiye'de. Onun için Hoya'yı unutun. Nikon ve Rodenstock'un 1.61 camlarının fiyatları hakkında bir bilgim yok. Rodenstock Nikon'a göre daha pahalı olabilir. Çok çalıştığım camlar olmadığı için net bir bilgi veremiyorum. Araştırmam gerek biraz. Ama stok olarak varsa ikisinde de, abbe değerlerini karşılaştırarak hangisi yüksekse onu tercih edin. Abbeleri de aynıysa fiyatı düşük olanı seçin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    quote:

    Orijinalden alıntı: leyleq

    Cevabiniz icin cok tesekkur ederim.

    Simdi arastirdigim alternatiflar arasinda fiyat ve kalite olarak hoya ve rodenstock fiyatlari bana uygun gibi geldiler.Bir yerde de, kampanyali organik (340)tl, ssc kaplamali asiferik % 40 nikon cam onerdiler .
    Rodenstock da yine organik asiferik %40 hatirladigim antirefle kaplama cama 400 lira verdiler.
    Hoya icin henuz fiyat almadim.

    Rica etsem Hoya, rodenstock ve nikon alternatiflerinden hangisinin sizce daha uygun oldugunu yorumlar misiniz? Ozellikle rodenstock almak gereksiz para vermek mi olur?


    Üçü de gerçekten çok iyi camlar. Fakat biliyorum ki, Hoya'nın 1.61 indeksli stok camı yok Türkiye'de. Onun için Hoya'yı unutun. Nikon ve Rodenstock'un 1.61 camlarının fiyatları hakkında bir bilgim yok. Rodenstock Nikon'a göre daha pahalı olabilir. Çok çalıştığım camlar olmadığı için net bir bilgi veremiyorum. Araştırmam gerek biraz. Ama stok olarak varsa ikisinde de, abbe değerlerini karşılaştırarak hangisi yüksekse onu tercih edin. Abbeleri de aynıysa fiyatı düşük olanı seçin.

    İşi bilenden dinlemek başka oluyor, ilginize şimdiden teşekkürler.
    Visionart camlı, çerçevesiz gözlüğüm ne yazık ki bir kazada kırıldı ve yeniden hem cam hem de çerçeve almam gerekiyor.
    Aslında kırılmadan öncede çerçeve hafif yamulmuştu ve çerçevenin cama geçiş noktalarında çatlaklar oluşmaya başlamıştı.
    Gözlük reçetemde,
    uzak sağ sph +5, cyl -1, Axis 180
    uzak sol sph +2,25 yazıyor.
    Devamlı kullandığım için iyi ama çok fahiş olmayan bir cam istiyorum. Bu camı çerçevesiz bir gözlüğe taktıracağım.
    Yukarıda belirttiğiniz ve açıkcası tam çözemediğim; abbe değeri, indeks vs. gibi bilgiler ışığında ne tip ve marka bir cam almak en uygunu olur?
    Çerçevesiz gözlük alacağım için galiba camı inceltmek ve numara yüksek olduğu için mineral cam kullanmak zorundayım?
    Süreki kullandığım ve çerçevesiz bir gözlük olacağı için cam önceki gibi çabuk kırılmasın, çatlamasın dayanıklı olsun da istiyorum...
    Şimdiden cevabınıza teşekkürler.
    Selamlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chimera1978

    quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    quote:

    Orijinalden alıntı: leyleq

    Cevabiniz icin cok tesekkur ederim.

    Simdi arastirdigim alternatiflar arasinda fiyat ve kalite olarak hoya ve rodenstock fiyatlari bana uygun gibi geldiler.Bir yerde de, kampanyali organik (340)tl, ssc kaplamali asiferik % 40 nikon cam onerdiler .
    Rodenstock da yine organik asiferik %40 hatirladigim antirefle kaplama cama 400 lira verdiler.
    Hoya icin henuz fiyat almadim.

    Rica etsem Hoya, rodenstock ve nikon alternatiflerinden hangisinin sizce daha uygun oldugunu yorumlar misiniz? Ozellikle rodenstock almak gereksiz para vermek mi olur?


    Üçü de gerçekten çok iyi camlar. Fakat biliyorum ki, Hoya'nın 1.61 indeksli stok camı yok Türkiye'de. Onun için Hoya'yı unutun. Nikon ve Rodenstock'un 1.61 camlarının fiyatları hakkında bir bilgim yok. Rodenstock Nikon'a göre daha pahalı olabilir. Çok çalıştığım camlar olmadığı için net bir bilgi veremiyorum. Araştırmam gerek biraz. Ama stok olarak varsa ikisinde de, abbe değerlerini karşılaştırarak hangisi yüksekse onu tercih edin. Abbeleri de aynıysa fiyatı düşük olanı seçin.

    İşi bilenden dinlemek başka oluyor, ilginize şimdiden teşekkürler.
    Visionart camlı, çerçevesiz gözlüğüm ne yazık ki bir kazada kırıldı ve yeniden hem cam hem de çerçeve almam gerekiyor.
    Aslında kırılmadan öncede çerçeve hafif yamulmuştu ve çerçevenin cama geçiş noktalarında çatlaklar oluşmaya başlamıştı.
    Gözlük reçetemde,
    uzak sağ sph +5, cyl -1, Axis 180
    uzak sol sph +2,25 yazıyor.
    Devamlı kullandığım için iyi ama çok fahiş olmayan bir cam istiyorum. Bu camı çerçevesiz bir gözlüğe taktıracağım.
    Yukarıda belirttiğiniz ve açıkcası tam çözemediğim; abbe değeri, indeks vs. gibi bilgiler ışığında ne tip ve marka bir cam almak en uygunu olur?
    Çerçevesiz gözlük alacağım için galiba camı inceltmek ve numara yüksek olduğu için mineral cam kullanmak zorundayım?
    Süreki kullandığım ve çerçevesiz bir gözlük olacağı için cam önceki gibi çabuk kırılmasın, çatlamasın dayanıklı olsun da istiyorum...
    Şimdiden cevabınıza teşekkürler.
    Selamlar.

    Hocam geçmiş olsun.

    Gözlüğünüzün çerçevesiz olmasını istiyorsanız mineral camı unutun. Zaten bu numaralarda organik camlarda gayet iyi sonuçlar elde edilir. Mineral camlar genelde 7 ve üstü camlarda, özellikle miyop camlarda, incelik sunuyor. Sizin numaralarınızdaki sıkıntı birbirleri arasında fark olması. Transpoze edildiği zaman sağ numaranız;
    sağ - sph + 4,00 cyl +1,00 Ax 90
    sol - sph +2,25

    Yani nereden bakarsanız bakın siferik olarak 1.75, silindirik olarak 1 numara, toplamda 2.75 numara farkı var. Bu da haliyle camları aynı indekste (inceltme oranında) aldığınız zaman kalınlık farkını ortaya çıkarır. Sağ camınız sol camınıza nazaran daha kalın olacaktır ister istemez. Çerçevesiz gözlük istediğinize göre bu kalınlık farkı en çıplak haliyle görünecektir. Bu, benim için bir sorun değil diyorsanız Hoya Eynoa 1.67 alın ve çıkın. :) Benim de tavsiyem bu camdır. Yok, derseniz ki, cam kalınlıkları önemli, o zaman ya nylör (yarım) çerçeve ya da kapalı çerçeve seçip sağ camınızı 1.67 sol camınızı 1.56 yapıp bir denge sağlanacak; fakat tam profesyonel bir çözüm istiyorsanız o zaman özel üretim cama geçebilirsiniz. Fiyatlar da haliyle daha üstlere çıkacaktır. Kırılmasın istediğiniz özel üretim camlar da fiyat olarak daha da yukarılara çıkabilir. Madem siz çok pahalı camlara gerek yok diyorsunuz, o zaman üstteki seçeneklerden birini değerlendirin.

    Eynoa 1.67 camlar 2 sene kırılmaya 10 sene kaplamaya garantili, fiyatı da aşağı yukarı piyasada 270-300 arası değişiyor. Daha ucuz bulursanız oraya yaptırın eğer profesyonel bir hizmet sunacaksa. Diğer alternatif daha ucuza mal olacaktır size. Eynoa'nın abbe değeri 31; ama asiferik dizaynı nedeniyle görüşü çok rahattır.




  • arkadaşlar merhaba

    4,5 yaşında bir çocuğum var ve normalde lens kullanıyoruz ancak doktorumuz birde anormal durumlarda kullanmak üzere gözlük yazdı. Gözlüğün özellikleri

    sol +16.0, sağ 0.0, organik, antirefle, yüksek indeks

    genelde gözlükçüler visionart, organik/cristal, 1,67 indeks önerdiler. Ben daha kaliteli, daha yüksek indeksli, kaplaması daha iyi olan hangi ürünü almalıyım.

    sizce hangi markayı almalıyım (kalite elbette önemli)
    fiyatları nasıl?, bilginiz var mı?

    teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: congulus

    arkadaşlar merhaba

    4,5 yaşında bir çocuğum var ve normalde lens kullanıyoruz ancak doktorumuz birde anormal durumlarda kullanmak üzere gözlük yazdı. Gözlüğün özellikleri

    sol +16.0, sağ 0.0, organik, antirefle, yüksek indeks

    genelde gözlükçüler visionart, organik/cristal, 1,67 indeks önerdiler. Ben daha kaliteli, daha yüksek indeksli, kaplaması daha iyi olan hangi ürünü almalıyım.

    sizce hangi markayı almalıyım (kalite elbette önemli)
    fiyatları nasıl?, bilginiz var mı?

    teşekkürler.

    Aynen devam edebilirsiniz. Konveks (+) camlarda pek indeksin faydası yok. Çap küçültme olması fark ettiriyor inceliğe. O numaralarda 1.67 47Ø yapıldığında alınabilecek en iyi netice elde edilir zaten. Gözlükçünüze güvenin, VisionArt gayet kaliteli bir camdır. İçiniz ferah olsun. Allah da yardımcınız olsun.




  • Fiyatları hakkında bilgi verebilirmisiniz. Çok farklı fiyat verdiler kafam karıştı. Birde Zeiss, Hoya ve ithal diğer camlara göre kalite farkı sizce nasıldır.
    teşekkürler,
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.