Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (118. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.459
Cevap
593
Favori
2.275.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    Fotokromik camlarda kararma ışığa göre değil UV ışınlarına göre oluyor. İçerisi spotlarla ışıtılmış bir odaya girdiğinizde cam renginiz % 0.01 bile değişmez eğer ortamda UV yoksa. O yüzden sizin sorununuza iç mekanda çözüm fotokromik camlarla mümkün değil. Ama dış mekanda tam istediğiniz sonucu fotokromik camlarla alırsınız. Dışarıda ne kadar güneş varsa o kadar çok kararıyor.

    Transitions VII çok başarılı bir cam. Tavsiye ederim. Marka olarak aralarında sadece kaplama farkı var. Cam performansı aynı.

    edit:imla

    Çok Teşekkür ederim yanıt için..Piyasada ortalama ne kadardır bu camların çifti. r sph 0 cyl -1.25 axs 65 l sph 0.75 -2.25 axs 130 numaralar. Bu camlara ayrıca feset uygun olur mu?
  • Asagidaki diyoptride Hoya Nulux 1.67 SHV EYNOA bir cift cam( capi 65mm) icin 350 TL dogru bir fiyat midir?
    Uzerinde tum Antirefle, UV, su toz vs ye karsi tum kaplamalar mevcut mudur?

    +1.0 sferik ve -2.50 silindirik. (iki goz de ayni)..
    Garanti karti var ama uzerine birsey yazilmamis ve isme yazili bir sey yok..
    Kirilmaya karsi dayanikli ve garantili oldugunu beyan ediyor satici..
  • öncelikle bu faydalı konu için bütün katılımcılara ve optisyenlere teşekkür ederim.
    hızlıca sorunuma geçeyim.

    23 yıl kadar uzun bir süredir miyop-astigmat gözlük kullanmaktayım.
    8 yılı aşkın zamandır aynı gözlüğü kullandığım için gözlük camı teknolojisinden uzak kaldığımı söyleyebilirim.
    Fakat başlıktaki çeşitli bilgilerden yola çıkarak yaptığım araştırmalar beni yeterince bilgilendirdi.

    Birçok kullanıcıya essilor camlarım f/p olarak tavsiye edilmesi ve sipariş süresi konusunda kısıtlı zamanım olması dolayısıyla 4 günlük tedarik süresinin avantajı gereği essilor f-360 camları almaya karar verdim.

    Derecelerimin -6 -7 gibi değerlerde olması sebebiyle 1.67 indexli bir camın gerekli olduğunu düşünerek abbe değerinden ödün vermek zorunda kaldım.
    ayrıca astigmat oluşum gereği standart essilor crizal yerine f-360 tercih ettim.

    Gözlük benim için olmazsa olmaz bir ihtiyaç olduğundan dolayı fiyat ile ilgili ciddi bir şüphem yok. zaten gözlükçüm yıllardır gözlüklerimi aldığım güvendiğim bir kuruluştur.

    Lafı uzatmadan soruma geçeyim.

    Gün boyu günışığı altında gözlüğüme alışmaya çalışırken çok ciddi bir problem yaşamadım. sadece 1.67 indexin düşük abbe değeri nedeniyle olduğunu düşündüğüm, odaktan uzaklaştıkça cisimlerde ya da yazılarda çeşitli renklerde siluetler oluşmaktaydı. Bu durum camın odağında hiç olmazken, çerçeveye yakın noktalarda bariz hissedilen bir durum.
    Örneğin bilgisayar monitörüm çok geniş olmamasına rağmen monitörün en üst kısmındaki yazılarda hem renk değişikliği (sararma veya mavileşme) hem de odaktaki netlikten %25 gibi bir oranda düşüş oluyor.

    Yukarıdaki sorunun camın aşırı kalın olmasından endişe edip, zaten geniş olan çerçevede daha fazla taşma yapmasının önüne geçmek için tercih ettiğim 1.67 indeksten kaynaklandığını zannediyorum.
    Şu an yaptırdığım gözlüğüme çok yakın dereceleri olan eski gözlüğümde 1.60 index (%40 inceltme) olduğu için bu bahsettiğim durumların hiçbirini yaşamıyorum.

    Bu sıkıntıya bir şekilde göz yumabilirim ya da ilerleyen zamanlarda bakış alışkanlıklarım gözlüğe adapte olduğunda o kadar da rahatsız edici olmayabilir. Ama asıl vahim olan crizal kaplamanın üzerindeki renk cümbüşü.

    yeni camlarımın yani essilor f-360 camlarımın üzerindeki kaplamalar salt yeşil renkte ve homojen değil. Kaplamanın üzerine sanki bişey dökülmüş ve camın merkezinden dışa doğru bir bezle silinmiş gibi bir desenle farklı renklerde dağılmalar var. yani gözlük camları kirli ya da yağlıyken bezle silindiğinde yağın dağıldığı bir etkiye benzer biçimde bir renk dağılması söz konusu. eklediğim fotoğraflarda çerçeve camın garantisi ve zarfları ile ekteki videoda kaplamaların yansımasını inceleyebilirsiniz. fotoğraf aracılığıyla kaplamadaki durumu gözlemleyemediğim için video çekmek zorunda kaldım.

    yazımın uzunluğu ve sorunu video ile belirtmiş olmam konusunda affınıza sığınarak cam çifti için 750 TL- Façonnable NV185 çerçeve için ise 350 TL ödediğimi belirterek fiyat konusundaki düşüncelerinizi de öğrenmek istiyorum.

    Bu arada kaplamadaki renk problemi ile ilgili durumu akşam fark ettiğim için gözlükçümle görüşme fırsatı bulamadım. fakat camları tavsiye eden başka bir optisyen arkadaşıma telefonla durumu aktardığımda, sorunun fabrikadan camların gönderildiği esnada kaplamanın üzerine çekilmiş olan koruyucu katmanın camlar çerçeveye uygun biçimde kesildikten sonra çıkartılıp farklı bir solüsyonla temizlendiğini açıkladı, belki de bu koruyucu katmanın tam olarak temizlenmemiş olduğu için kaplamada böyle bir görüntü oluşmuş olabileceğini öngördü. Gözlüğü essilor un kendi özel sıvı temizleyicisi ve bezi ile temizlemiş olmama rağmen herhangi bir değişiklik olmadığını da belirtmek isterim.

    Bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum.

    Video Linki Aşağıdadır
    Video için tıklayın





    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tufanminez -- 6 Ekim 2013; 4:03:59 >




  • 47 yaşındyım.. 42 yaşından sonra yakını görmekde zorlanmalar başladı 44 yaşında ilk gözlüğümü aldım.hem yakın hem uzak.uzak gözlüğü daha cok dınlendırıcı nıyetıyle verıldı.ama filim izlerken alt yazılar daha net görünüyor.demekki uzaktada hafıfte olsa sıkıntı var..
    geçtiğimiz perşembe günü Bayrampaşa göz vakfına gittim.muayene oldum göz ayarlarım değişmiş dahada ilerlemiş..zaten artık cep telefonundan gelen mesajları okumakta zorlanıyorum..
    doktora lazer ile gözü cızsek yakın görüşüm düzelirmi dedim..cevabın özeti şu şekilde oldu..lazer yaparız ama 2 ile 4 sene arasında yine gözlük kulanmaya yakını görmemeye başlarsınız dedi..fiyat dedim 1200 tl den başlıyor 2500tl ye kadar çıkıyor.gözün ölçümlerine bağlı dedi.
    o zaman 2 sene sonra gözlük kulanmaya başlayacaksam ne anlamı var dedim..böyle dedi.sizin gözünüz yaşlanıyor düzeltsekte ilerleme devam edecek dedi.
    60 lı yaşlarda yapılan tedavide hastalar daha cok rahatlıyor.yapılan tedavi olumlu oluyor,mutlu oluyorlar dedi..yani kafam karıştı 60 yaşına yaklaşırkenmı yaptıracağız lazer tedavısını.
    neyse aldım ölçüleri çıktım dışarı. işim gereği gözlük kullanmak zor oluyor araba kulanıyorum yük indir bindir yapıyorum ,hesap yapıyorum telefonda mesaj yazmam gerek yani sabit değil işim..
    gözlük camı araştırırken iki işi yapan gözlük camlarını farkettim..sonra bu sitede araştırma yaptım.tek gözlük ile hem yakını hem uzağı görmek hiç fena fikir değil.dedim kendime lazerden faydalanamıyoruz bari gözlüğe alışayım.devamnlı takarım gün içersinde..
    burada cok bilgili arkadaşlar var hepsinin eline aklına klavyesine sağlık.cok faydalı bilgiler sunmuşlar,,bu konuda bana tavsiyeniz nedir.
    2-5 sene olmuş ilk muayeneden sonra.ssk çerçeveyi karşılamıyormuş 6 ayım kalmış..gözlük numaralarımıda yazıyorum...
    daimi ve uzak : sağ göz +0,75 sph (105+0,50) sol göz +1,25 (90+0,25)
    yakın çalışmak için: sağ göz 1,75 (105+0,50) sol göz 2+25 (90+0,25)
    reçetem aynen böyle... saygılarımla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tgy355

    Arkadaşlar…

    Uzun yıllardır hem uzak hem de yakın gözlüğü kullanıyorum. Birkaç gün önce doktor muayenesinde gözlük numaralarım değişti. Aynen şöyle Hipermetropi (H52.0) ve Presbiopi (H52.4)

    SFERİK SFERİK
    Uzak +3.00 +2.50
    Yakın +5.25 +4.75

    Yüzüm geniş olduğu için uygun çerçeve bulmak zor oluyor. Bu nedenle çerçevesiz gözlük almak istiyorum. Dolayısıyla bir zamanlar uzak ,yakın (varılux) cam kullandım. Ama memnun kalmadım. Bu kategorinin en alt kalitesi idi. Bir hayli geçiş problemleri yaşadım. Yaklaşık sekiz yıl önce idi. Bu işin uzmanı arkadaşlarımdan tavsiye istiyorum. Çerçevesiz gözlük camı olarak index (inceltilme oranı) ne olmalıdır. (cam kalınlığının normal olmasını istiyorum) ve de nasıl bir cam olmalıdır. Bu arada her iki camın kalınlıkları eşit olarak ayarlanabilir mi? Zira numaralar farklı. Ayrıca çerçevesiz gözlük olarak hangi markalar fiyat performans olarak iyidir? Benim bu yazdıklarım dışında farklı tavsiye olursa da kesinlikle dikkate alacağım. Lütfen bu işin mesleği olan veya konuya vakıf olan arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum. Özellikle sayın prokopi ve sayın acizcool dan cevap bekliyorum.Teşekkürler.


    Sayın acizcool ve prokopi...

    Benden sonraki mesajları yanıtlamışsınız ama benim mesaj gözden kaçmış Cevap bekliyorum. Lütfen. Teşekkürler




  • Merhaba;
    Herhangi bir aşındırıcı madde ile sildinizmi gözlüğünüzü, yada gliserinli sıvı sabunlarla yıkadınız mı, sıcak bir ortamda uzun süre kaldı mı ?
    Ayrıca camınızı çizmeden tırnağınızla yüzeyini kazır gibi yaparmısınız "crizal den sonra yapılan ince jelatinimsi kaplamanın çıkarılıp çıkarılmadığını anlamak için "bunu anlamak konusunda uzman arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaktır. metil alkolle silin diyeceğim ama bir zarar gelmesini istemem.
    diğer bir ihtimalde camların çerçeveye oturtulurken biraz büyük kesim kaldığı ,çerçeve içerisinde çok sıkıştığı ve buna bağlı olarak bozulma ihtimali. bu olay benim başıma geldi. camlar garantiden ücretsiz değişti gözlükçüye bu durumdan da bahsettim şimdi çok daha iyi oldu. kenarlara doğru görüntünün bozulması bundan kaynaklı olabilir. hatta bende baş ağrısı yapıyordu. ama sizinkinde pek sıkıştırılmış gibi bir görüntü de yok gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blaster2005 -- 8 Ekim 2013; 11:18:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdos113

    47 yaşındyım.. 42 yaşından sonra yakını görmekde zorlanmalar başladı 44 yaşında ilk gözlüğümü aldım.hem yakın hem uzak.uzak gözlüğü daha cok dınlendırıcı nıyetıyle verıldı.ama filim izlerken alt yazılar daha net görünüyor.demekki uzaktada hafıfte olsa sıkıntı var..
    geçtiğimiz perşembe günü Bayrampaşa göz vakfına gittim.muayene oldum göz ayarlarım değişmiş dahada ilerlemiş..zaten artık cep telefonundan gelen mesajları okumakta zorlanıyorum..
    doktora lazer ile gözü cızsek yakın görüşüm düzelirmi dedim..cevabın özeti şu şekilde oldu..lazer yaparız ama 2 ile 4 sene arasında yine gözlük kulanmaya yakını görmemeye başlarsınız dedi..fiyat dedim 1200 tl den başlıyor 2500tl ye kadar çıkıyor.gözün ölçümlerine bağlı dedi.
    o zaman 2 sene sonra gözlük kulanmaya başlayacaksam ne anlamı var dedim..böyle dedi.sizin gözünüz yaşlanıyor düzeltsekte ilerleme devam edecek dedi.
    60 lı yaşlarda yapılan tedavide hastalar daha cok rahatlıyor.yapılan tedavi olumlu oluyor,mutlu oluyorlar dedi..yani kafam karıştı 60 yaşına yaklaşırkenmı yaptıracağız lazer tedavısını.
    neyse aldım ölçüleri çıktım dışarı. işim gereği gözlük kullanmak zor oluyor araba kulanıyorum yük indir bindir yapıyorum ,hesap yapıyorum telefonda mesaj yazmam gerek yani sabit değil işim..
    gözlük camı araştırırken iki işi yapan gözlük camlarını farkettim..sonra bu sitede araştırma yaptım.tek gözlük ile hem yakını hem uzağı görmek hiç fena fikir değil.dedim kendime lazerden faydalanamıyoruz bari gözlüğe alışayım.devamnlı takarım gün içersinde..
    burada cok bilgili arkadaşlar var hepsinin eline aklına klavyesine sağlık.cok faydalı bilgiler sunmuşlar,,bu konuda bana tavsiyeniz nedir.
    2-5 sene olmuş ilk muayeneden sonra.ssk çerçeveyi karşılamıyormuş 6 ayım kalmış..gözlük numaralarımıda yazıyorum...
    daimi ve uzak : sağ göz +0,75 sph (105+0,50) sol göz +1,25 (90+0,25)
    yakın çalışmak için: sağ göz 1,75 (105+0,50) sol göz 2+25 (90+0,25)
    reçetem aynen böyle... saygılarımla.

    Sayın acizcool ve prokopi lütfen cevap bekliyorum..reçete zamanı dolmadan harekete geçmeliyim..
    sizleride anlıyorum..bazen yorulur insan,birbirine benzeyen sorular şevkinizi kaçırır,umarım bu duruma düşmemişsinizdir.
    burada bizde cok kunu başlıkları açtık ve yardım etmeye çalıştık insanlara,bazen tıkandığımız oldu sizi anlayabiliyorum..kolay gelsin.




  • Merhabalar,

    Aynı soruları görmekten konuya uzak kaldım diyebilirim şahsın adına. Bir de ben burada sorulara cevap vermeye, yardım etmeye mecburmuşum gibi davranılıyor. O yüzden de pek uğramıyorum diyebilirim.

    İlk olarak lazer ameliyatla ilgili doktorun söylediği sıkıntı şu tam olarak: Sizde yakın görme rahatsızlığı (presbiyopi) var ve 60 yaşına kadar yakın numaralarınız yükselmeye devam ediyor. Şimdi yakın numaralarınız 1.75 iken ameliyat olursanız geriye yükselmeye devam edecek kısım bir kaç sene sonra ortaya çıkacaktır. Yine yakın gözlüğü kullanmak zorunda kalacak ve gözünüzden tekrar ameliyat olamayacaksınız. Yani operasyon sizin gözünüzdeki yakın numarasının büyümesini engellemiyor. Anlık sıfırlıyor. O yüzden doktor size gözlerinizdeki numaralar sabitlensin ondan sonra gelin demiş.

    Uzak yakın bir arada camlar büyük rahatlık. Sizin uzak gözlük kullanmanız da rahatlık açısından önemli olduğu için çift gözlük yerine tek gözlükle devam edebilirsiniz. Cam fiyatları 300 liradan 3000 liraya kadar var. Bunu gözlükçünüzle konuşup ona göre bir cam seçin. İlk aşamada uygun fiyatlı; ama kalitesiz olmayan bir cam seçerek başlayın. Memnun kalırsanız aynı camlarla ya da daha üst camlarla devam edersiniz.

    İşbir, Beta, Tora gibi markalarda ilk başlangıç için kaliteli ve uygun fiyatlı camlar mevcut. Cam çerçeve 500 liraya sizi memnun eden bir gözlükle hayatınıza devam edebilirsiniz bence. Camlarınızın inceltilmeye ihtiyacı yok. O yüzden inceltme diyenlere aldırmayın. Yüzünüzde sabit duran çerçeveler seçmeye bakın. Çünkü çerçeve kaymaları, oynamaları camların odaklarının yerinden hareket etmesine ve haliyle görüşte bozulmaya neden olacaktır.


    Geçmiş olsun...



    Vakit olursa uzunca, anlaşılabilir bir yazı yazmaya niyetim var. Sıkça sorulan sorular gibi bir şey de olabilir. Böylesi daha iyi olacak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    Merhabalar,

    Aynı soruları görmekten konuya uzak kaldım diyebilirim şahsın adına. Bir de ben burada sorulara cevap vermeye, yardım etmeye mecburmuşum gibi davranılıyor. O yüzden de pek uğramıyorum diyebilirim.

    İlk olarak lazer ameliyatla ilgili doktorun söylediği sıkıntı şu tam olarak: Sizde yakın görme rahatsızlığı (presbiyopi) var ve 60 yaşına kadar yakın numaralarınız yükselmeye devam ediyor. Şimdi yakın numaralarınız 1.75 iken ameliyat olursanız geriye yükselmeye devam edecek kısım bir kaç sene sonra ortaya çıkacaktır. Yine yakın gözlüğü kullanmak zorunda kalacak ve gözünüzden tekrar ameliyat olamayacaksınız. Yani operasyon sizin gözünüzdeki yakın numarasının büyümesini engellemiyor. Anlık sıfırlıyor. O yüzden doktor size gözlerinizdeki numaralar sabitlensin ondan sonra gelin demiş.

    Uzak yakın bir arada camlar büyük rahatlık. Sizin uzak gözlük kullanmanız da rahatlık açısından önemli olduğu için çift gözlük yerine tek gözlükle devam edebilirsiniz. Cam fiyatları 300 liradan 3000 liraya kadar var. Bunu gözlükçünüzle konuşup ona göre bir cam seçin. İlk aşamada uygun fiyatlı; ama kalitesiz olmayan bir cam seçerek başlayın. Memnun kalırsanız aynı camlarla ya da daha üst camlarla devam edersiniz.

    İşbir, Beta, Tora gibi markalarda ilk başlangıç için kaliteli ve uygun fiyatlı camlar mevcut. Cam çerçeve 500 liraya sizi memnun eden bir gözlükle hayatınıza devam edebilirsiniz bence. Camlarınızın inceltilmeye ihtiyacı yok. O yüzden inceltme diyenlere aldırmayın. Yüzünüzde sabit duran çerçeveler seçmeye bakın. Çünkü çerçeve kaymaları, oynamaları camların odaklarının yerinden hareket etmesine ve haliyle görüşte bozulmaya neden olacaktır.


    Geçmiş olsun...



    Vakit olursa uzunca, anlaşılabilir bir yazı yazmaya niyetim var. Sıkça sorulan sorular gibi bir şey de olabilir. Böylesi daha iyi olacak.

    ilgine çok teşekkür ederim..yarını bu işe ayırıyorum,sirkecide gözlükçüleri gezip iyi bir esnafa rastlayıp işi bitirmeyi düşünüyorum.iyşallah her şey umduğum gibi olur..




  • Sayın acizcool...

    Sağ ve sol göz, uzak ve yakın numaraları farklı. Benim merak ettiğim %40 inceltilmiş cam kullanmak istediğimde, numaralar farklı olsa da her iki camın (sağ ve sol göz camları) kalınlıkları eşit olur mu? Yoksa farklı mı olur? Ya da her ikisini eşit yapmak mümkün müdür? Cevap için şimdiden teşekkür ederim.
  • tgy355 T kullanıcısına yanıt
    En önemli şeyi yazmayı unutmuşsunuz: Numaralar...
  • blaster2005 kullanıcısına yanıt
    gözlüğü aldığım gün çekmiş olduğum bir video bu. fotoğraflar da aynı gün alındı. camları kendi temizleyici sıvısı ve temizleme bezi dışında bir şeyle silmemiştim. optikçimin de gliserinli sıvı sabun kullandığını sanmıyorum. pazartesi yaptığım görüşmede kaplamanın tam oturmamış olduğundan dolayı böyle bir görünüm içinde olabileceğini, crizal camlarda olağan bir şey olduğunu söyledi.

    açıkçası ne kaplamanın üzerindeki koruyucu film, ne de başka bir sebepten olduğunu zannetmiyorum. endişem ise bu camların kaplamalarının fabrika çıkışlı kusurlu olması. çünkü camların kontrole gitmesi ve dönmesi baya zaman alacak. gerçi eski gözlüğümle net biçimde görebiliyorum fakat eski camlarımda çizikler ciddi sıkıntı olduğu için kullanmak istemiyorum.

    bütün bunların yanında odak noktasının aşağısında ve yukarısında kalan alanlarda net bir görüntü elde edememem, bulanıklığın yanında bir de renk siluetlerinin oluşması daha büyük bir problem benim için. üst tarafın mavi alt bölümün ise sarı bir tabaka oluşturması görme kalitemi ciddi anlamda düşürüyor.

    basit bir cam alsam kaplamada ya da odak dışı cam alanlarında benzer bir durum yaşamayacağıma eminim. ama özellikle üst segment böyle bir camda bu tarz sorunlar yaşamam ciddi anlamda can sıkıcı.

    fikirleriniz ve tavsiyelerinizi bekliyorum.




  • tufanminez T kullanıcısına yanıt
    Bu tarz sıkıntıları yaşıyorsanız tavsiye beklemek yerine gözlükçünüze gidip tek tek anlatın, bu tarz bir camda yaşadığınız sıkıntıların olmaması gerektiğini, zaten o yüzden üst segment cam aldığınızı söyleyin. Yardımcı olacaklardır. Ya da Essilor'a mail-telefonla ulaşıp şikayetinizi bildirin.
  • Merhaba arkadaslar, bir yildir antirefle kaplamali bir gozluk kullaniyordum. Bugun doktorumun yeni muayenesiyle numaralarimin degistigini gordum. Yeni gozluk almaya gittigimde bana crizal cam onerdiler, kir tutmaz, su kapmaz,, parmak izi vs birakmaz gibi ozellikldrinden bahsettiler. Hem antirefle hem de crizal kullanmis biri olarak diyebilirim ki crizal cam i o kadar abartmaya luzum yok, antirefle ile goruntu kalitesi acisindan farkedilmicek bir netlik var. Hemen hemen eski gozlukte goruyorum gibi hissediyorum. Fiyat olarak daha pahali antirefleden, gerek varmi orasi tartisilir. Ne kadar aldigim konusunda 180 tl diyebilirim. Astigmatim. Sol 1, 75 sag 1, 25 numaram. Suanki crizal camimin markasi essilor. Ilerleyen gunlerde neler yasayacagimi bilmiyorum. Kullanalim bakalim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoygaKhan -- 9 Ekim 2013; 16:51:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    Merhabalar,

    Aynı soruları görmekten konuya uzak kaldım diyebilirim şahsın adına. Bir de ben burada sorulara cevap vermeye, yardım etmeye mecburmuşum gibi davranılıyor. O yüzden de pek uğramıyorum diyebilirim.

    İlk olarak lazer ameliyatla ilgili doktorun söylediği sıkıntı şu tam olarak: Sizde yakın görme rahatsızlığı (presbiyopi) var ve 60 yaşına kadar yakın numaralarınız yükselmeye devam ediyor. Şimdi yakın numaralarınız 1.75 iken ameliyat olursanız geriye yükselmeye devam edecek kısım bir kaç sene sonra ortaya çıkacaktır. Yine yakın gözlüğü kullanmak zorunda kalacak ve gözünüzden tekrar ameliyat olamayacaksınız. Yani operasyon sizin gözünüzdeki yakın numarasının büyümesini engellemiyor. Anlık sıfırlıyor. O yüzden doktor size gözlerinizdeki numaralar sabitlensin ondan sonra gelin demiş.

    Uzak yakın bir arada camlar büyük rahatlık. Sizin uzak gözlük kullanmanız da rahatlık açısından önemli olduğu için çift gözlük yerine tek gözlükle devam edebilirsiniz. Cam fiyatları 300 liradan 3000 liraya kadar var. Bunu gözlükçünüzle konuşup ona göre bir cam seçin. İlk aşamada uygun fiyatlı; ama kalitesiz olmayan bir cam seçerek başlayın. Memnun kalırsanız aynı camlarla ya da daha üst camlarla devam edersiniz.

    İşbir, Beta, Tora gibi markalarda ilk başlangıç için kaliteli ve uygun fiyatlı camlar mevcut. Cam çerçeve 500 liraya sizi memnun eden bir gözlükle hayatınıza devam edebilirsiniz bence. Camlarınızın inceltilmeye ihtiyacı yok. O yüzden inceltme diyenlere aldırmayın. Yüzünüzde sabit duran çerçeveler seçmeye bakın. Çünkü çerçeve kaymaları, oynamaları camların odaklarının yerinden hareket etmesine ve haliyle görüşte bozulmaya neden olacaktır.


    Geçmiş olsun...



    Vakit olursa uzunca, anlaşılabilir bir yazı yazmaya niyetim var. Sıkça sorulan sorular gibi bir şey de olabilir. Böylesi daha iyi olacak.

    bugün sirkeci de nil optik den siparişleri verdim. toplamda 4 yer gezdim,hepside farklı camlar ve fıyatlar verdiler.
    altra genesis 1,5 transitions7 ccacıer hml marka cam güneşde renk değiştiren ve hem yakın hem uzak..titanyum çerçeve ile birlikte 550 tl peşin anlaştık..
    sertifikasınıda verecek camın.cuma veya c.tesi teslim edecek.
    bu konuda tamamen bilgisiz biri olarak yorumlarınızı bekliyorum..




  • Arkadaşlar birşey danışacağım.

    Haftasonu ünlü bir bayiden gözlük aldım.
    öneri üzerine zeiss tek odaklı 1,67 AS LOTUTEC mercekleriyle.

    Teknik birimlerinin istediğim ölçüde kesileceğini ve ertesi gün teslim edeceklerini söyledi.
    Ertesi gün aldım. Ancak boyutlarında ayarsızlık farkediliyordu. Akşamına demo plastik camıyla ölçüsünü karşılaştırdım. İstediğim ölçüden 5-6 milim büyüktü. sabah olunca gittim durumu anlattım. Hatalı kesim yaptıklarını değiştirmeleri gerektiğini hemen kabul ettiler. Karekodu da almayı unuttuklarını getirmemi istediler.
    Bugün teslim aldım. Ancak şöyle birkaç durumla karşılaştım.

    1-lenslerin renkleri bembeyaz, önceki biraz daha sarıydı, kehribara çalan,
    2-ilk camın karekodunu aldılar, ilk camın zarfı da bende, yeni camın zarfını istediğimde de atölyeden bir zarf gösterdiler, vermediler.
    3-cam üzerindeki hologramlardan, bana göre sol camdaki en tepede, öncekinde ikisinde de aşağıdaydı. Malum aşağısı okuma ve yukarısı uzak ayarlı cam bunlar,

    Kumpasa gelmiş olabilir miyim. Çünkü ilk istediğim camın fiyatı oldukça yüksekti. Hemen değişimi kabul etmelerinden ve yukarda sıraladığım sebeplerden kıllandım. Nereye nasıl danışabilirim İzmir'de




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdos113

    quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    Merhabalar,

    Aynı soruları görmekten konuya uzak kaldım diyebilirim şahsın adına. Bir de ben burada sorulara cevap vermeye, yardım etmeye mecburmuşum gibi davranılıyor. O yüzden de pek uğramıyorum diyebilirim.

    İlk olarak lazer ameliyatla ilgili doktorun söylediği sıkıntı şu tam olarak: Sizde yakın görme rahatsızlığı (presbiyopi) var ve 60 yaşına kadar yakın numaralarınız yükselmeye devam ediyor. Şimdi yakın numaralarınız 1.75 iken ameliyat olursanız geriye yükselmeye devam edecek kısım bir kaç sene sonra ortaya çıkacaktır. Yine yakın gözlüğü kullanmak zorunda kalacak ve gözünüzden tekrar ameliyat olamayacaksınız. Yani operasyon sizin gözünüzdeki yakın numarasının büyümesini engellemiyor. Anlık sıfırlıyor. O yüzden doktor size gözlerinizdeki numaralar sabitlensin ondan sonra gelin demiş.

    Uzak yakın bir arada camlar büyük rahatlık. Sizin uzak gözlük kullanmanız da rahatlık açısından önemli olduğu için çift gözlük yerine tek gözlükle devam edebilirsiniz. Cam fiyatları 300 liradan 3000 liraya kadar var. Bunu gözlükçünüzle konuşup ona göre bir cam seçin. İlk aşamada uygun fiyatlı; ama kalitesiz olmayan bir cam seçerek başlayın. Memnun kalırsanız aynı camlarla ya da daha üst camlarla devam edersiniz.

    İşbir, Beta, Tora gibi markalarda ilk başlangıç için kaliteli ve uygun fiyatlı camlar mevcut. Cam çerçeve 500 liraya sizi memnun eden bir gözlükle hayatınıza devam edebilirsiniz bence. Camlarınızın inceltilmeye ihtiyacı yok. O yüzden inceltme diyenlere aldırmayın. Yüzünüzde sabit duran çerçeveler seçmeye bakın. Çünkü çerçeve kaymaları, oynamaları camların odaklarının yerinden hareket etmesine ve haliyle görüşte bozulmaya neden olacaktır.


    Geçmiş olsun...



    Vakit olursa uzunca, anlaşılabilir bir yazı yazmaya niyetim var. Sıkça sorulan sorular gibi bir şey de olabilir. Böylesi daha iyi olacak.

    bugün sirkeci de nil optik den siparişleri verdim. toplamda 4 yer gezdim,hepside farklı camlar ve fıyatlar verdiler.
    altra genesis 1,5 transitions7 ccacıer hml marka cam güneşde renk değiştiren ve hem yakın hem uzak..titanyum çerçeve ile birlikte 550 tl peşin anlaştık..
    sertifikasınıda verecek camın.cuma veya c.tesi teslim edecek.
    bu konuda tamamen bilgisiz biri olarak yorumlarınızı bekliyorum..

    Hocam bende birsey soracagim, gozlugumu degistirdim kemik cerceve aldim. Ama takali 5 saat civari oldu burnumun ustunde iz cikmaya basladi. Eski normal gozlugumde boyle bi problem yasamamistim. Yarinda aksama kadar beklicem iz cikarsa sizce optik merkezine gidip degisirmelimiyim? Degisirler mi cercveyi? Bu ilk sorumdu.
    2. Sorum ise su. Ben astigmatim goz degerlerim sol 1, 75 aks 167 sag 1, 25 aks 6. Bu numaralarla hazirlanan gozlugu takiyorum ama uzaktaki goruntuler bulaniklasiyor sanki netlik yok gibi hissediyorum :( sizce neden boyle. Bugun aldim gozlugu. Cam essilor crizal kaplama hocam. Yardimci olursaniz svinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amras_Elanesse


    quote:

    Orijinalden alıntı: erdos113

    quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    Merhabalar,

    Aynı soruları görmekten konuya uzak kaldım diyebilirim şahsın adına. Bir de ben burada sorulara cevap vermeye, yardım etmeye mecburmuşum gibi davranılıyor. O yüzden de pek uğramıyorum diyebilirim.

    İlk olarak lazer ameliyatla ilgili doktorun söylediği sıkıntı şu tam olarak: Sizde yakın görme rahatsızlığı (presbiyopi) var ve 60 yaşına kadar yakın numaralarınız yükselmeye devam ediyor. Şimdi yakın numaralarınız 1.75 iken ameliyat olursanız geriye yükselmeye devam edecek kısım bir kaç sene sonra ortaya çıkacaktır. Yine yakın gözlüğü kullanmak zorunda kalacak ve gözünüzden tekrar ameliyat olamayacaksınız. Yani operasyon sizin gözünüzdeki yakın numarasının büyümesini engellemiyor. Anlık sıfırlıyor. O yüzden doktor size gözlerinizdeki numaralar sabitlensin ondan sonra gelin demiş.

    Uzak yakın bir arada camlar büyük rahatlık. Sizin uzak gözlük kullanmanız da rahatlık açısından önemli olduğu için çift gözlük yerine tek gözlükle devam edebilirsiniz. Cam fiyatları 300 liradan 3000 liraya kadar var. Bunu gözlükçünüzle konuşup ona göre bir cam seçin. İlk aşamada uygun fiyatlı; ama kalitesiz olmayan bir cam seçerek başlayın. Memnun kalırsanız aynı camlarla ya da daha üst camlarla devam edersiniz.

    İşbir, Beta, Tora gibi markalarda ilk başlangıç için kaliteli ve uygun fiyatlı camlar mevcut. Cam çerçeve 500 liraya sizi memnun eden bir gözlükle hayatınıza devam edebilirsiniz bence. Camlarınızın inceltilmeye ihtiyacı yok. O yüzden inceltme diyenlere aldırmayın. Yüzünüzde sabit duran çerçeveler seçmeye bakın. Çünkü çerçeve kaymaları, oynamaları camların odaklarının yerinden hareket etmesine ve haliyle görüşte bozulmaya neden olacaktır.


    Geçmiş olsun...



    Vakit olursa uzunca, anlaşılabilir bir yazı yazmaya niyetim var. Sıkça sorulan sorular gibi bir şey de olabilir. Böylesi daha iyi olacak.

    bugün sirkeci de nil optik den siparişleri verdim. toplamda 4 yer gezdim,hepside farklı camlar ve fıyatlar verdiler.
    altra genesis 1,5 transitions7 ccacıer hml marka cam güneşde renk değiştiren ve hem yakın hem uzak..titanyum çerçeve ile birlikte 550 tl peşin anlaştık..
    sertifikasınıda verecek camın.cuma veya c.tesi teslim edecek.
    bu konuda tamamen bilgisiz biri olarak yorumlarınızı bekliyorum..

    Hocam bende birsey soracagim, gozlugumu degistirdim kemik cerceve aldim. Ama takali 5 saat civari oldu burnumun ustunde iz cikmaya basladi. Eski normal gozlugumde boyle bi problem yasamamistim. Yarinda aksama kadar beklicem iz cikarsa sizce optik merkezine gidip degisirmelimiyim? Degisirler mi cercveyi? Bu ilk sorumdu.
    2. Sorum ise su. Ben astigmatim goz degerlerim sol 1, 75 aks 167 sag 1, 25 aks 6. Bu numaralarla hazirlanan gozlugu takiyorum ama uzaktaki goruntuler bulaniklasiyor sanki netlik yok gibi hissediyorum :( sizce neden boyle. Bugun aldim gozlugu. Cam essilor crizal kaplama hocam. Yardimci olursaniz svinirim.

    umarım bana sormadın soruyu.. bende sorarak gözlük takan adam dünyasına gırmeye çalışan acemi biriyim..
    ama konuyu takip eden bilgili arkadaşlar cevaplar seni..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdos113

    quote:

    Orijinalden alıntı: Amras_Elanesse


    quote:

    Orijinalden alıntı: erdos113

    quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    Merhabalar,

    Aynı soruları görmekten konuya uzak kaldım diyebilirim şahsın adına. Bir de ben burada sorulara cevap vermeye, yardım etmeye mecburmuşum gibi davranılıyor. O yüzden de pek uğramıyorum diyebilirim.

    İlk olarak lazer ameliyatla ilgili doktorun söylediği sıkıntı şu tam olarak: Sizde yakın görme rahatsızlığı (presbiyopi) var ve 60 yaşına kadar yakın numaralarınız yükselmeye devam ediyor. Şimdi yakın numaralarınız 1.75 iken ameliyat olursanız geriye yükselmeye devam edecek kısım bir kaç sene sonra ortaya çıkacaktır. Yine yakın gözlüğü kullanmak zorunda kalacak ve gözünüzden tekrar ameliyat olamayacaksınız. Yani operasyon sizin gözünüzdeki yakın numarasının büyümesini engellemiyor. Anlık sıfırlıyor. O yüzden doktor size gözlerinizdeki numaralar sabitlensin ondan sonra gelin demiş.

    Uzak yakın bir arada camlar büyük rahatlık. Sizin uzak gözlük kullanmanız da rahatlık açısından önemli olduğu için çift gözlük yerine tek gözlükle devam edebilirsiniz. Cam fiyatları 300 liradan 3000 liraya kadar var. Bunu gözlükçünüzle konuşup ona göre bir cam seçin. İlk aşamada uygun fiyatlı; ama kalitesiz olmayan bir cam seçerek başlayın. Memnun kalırsanız aynı camlarla ya da daha üst camlarla devam edersiniz.

    İşbir, Beta, Tora gibi markalarda ilk başlangıç için kaliteli ve uygun fiyatlı camlar mevcut. Cam çerçeve 500 liraya sizi memnun eden bir gözlükle hayatınıza devam edebilirsiniz bence. Camlarınızın inceltilmeye ihtiyacı yok. O yüzden inceltme diyenlere aldırmayın. Yüzünüzde sabit duran çerçeveler seçmeye bakın. Çünkü çerçeve kaymaları, oynamaları camların odaklarının yerinden hareket etmesine ve haliyle görüşte bozulmaya neden olacaktır.


    Geçmiş olsun...



    Vakit olursa uzunca, anlaşılabilir bir yazı yazmaya niyetim var. Sıkça sorulan sorular gibi bir şey de olabilir. Böylesi daha iyi olacak.

    bugün sirkeci de nil optik den siparişleri verdim. toplamda 4 yer gezdim,hepside farklı camlar ve fıyatlar verdiler.
    altra genesis 1,5 transitions7 ccacıer hml marka cam güneşde renk değiştiren ve hem yakın hem uzak..titanyum çerçeve ile birlikte 550 tl peşin anlaştık..
    sertifikasınıda verecek camın.cuma veya c.tesi teslim edecek.
    bu konuda tamamen bilgisiz biri olarak yorumlarınızı bekliyorum..

    Hocam bende birsey soracagim, gozlugumu degistirdim kemik cerceve aldim. Ama takali 5 saat civari oldu burnumun ustunde iz cikmaya basladi. Eski normal gozlugumde boyle bi problem yasamamistim. Yarinda aksama kadar beklicem iz cikarsa sizce optik merkezine gidip degisirmelimiyim? Degisirler mi cercveyi? Bu ilk sorumdu.
    2. Sorum ise su. Ben astigmatim goz degerlerim sol 1, 75 aks 167 sag 1, 25 aks 6. Bu numaralarla hazirlanan gozlugu takiyorum ama uzaktaki goruntuler bulaniklasiyor sanki netlik yok gibi hissediyorum :( sizce neden boyle. Bugun aldim gozlugu. Cam essilor crizal kaplama hocam. Yardimci olursaniz svinirim.

    umarım bana sormadın soruyu.. bende sorarak gözlük takan adam dünyasına gırmeye çalışan acemi biriyim..
    ama konuyu takip eden bilgili arkadaşlar cevaplar seni..

    Size sormustum online gorunce:) hem kendinizi kucumsemeyin bu forumun çinarlarindan biri sayilirsiniz :) umarim yarina kadar goren olur konuyu, gozluk elimde kalmasin 180 tl verdim :S

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    En önemli şeyi yazmayı unutmuşsunuz: Numaralar...

    Merhaba acizcool...

    Mesaj gerilerde kalacağı için soruyu tekrar buraya yazayım. Sağ ve sol göz, uzak ve yakın numaraları farklı. Benim merak ettiğim %40 inceltilmiş cam kullanmak istediğimde, numaralar farklı olsa da her iki camın (sağ ve sol göz camları) kalınlıkları eşit olur mu? Yoksa farklı mı olur? Ya da her ikisini eşit yapmak mümkün müdür? Bir de bu camların ne kadar inceltilmiş olması uygundur? Cevap için şimdiden teşekkür ederim.

    Numaralarım ise...

    SFERİK SFERİK
    Uzak +3.00 +2.50
    Yakın +5.25 +4.75
  • 
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.