Şimdi Ara

<<<SHSH Kaydı Nasıl Alınır Tiny Umbrella Ne İşe Yarar ve Hangi Modeller İçin Geçerlidir>>>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
5
Favori
18.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar baktım ki forumda bu konuyla ilgili çok sorular sorulup ve çok topic açıldığı için böyle bir topic açtım umarım bilmiyenlere yardımım dokunur...Topiğin üst konuda kalması için teşekkür etmeniz yeterli...!!!
    TinyUmbrella Görevleri;

    SHSH kaydı alma...
    Baseband korumak sureti ile cihazınızın firmware sürümünü bir üst sürüme yükseltme
    Cihazı mevcut sürümden SHSH kaydı alınmış bir başka alt sürüme düşürme
    Recovery mode'da bulunan cihazı koılayca bu moddan çıkarma
    TinyUmbrella Nedir?
    Tinyumbrella hem windows hem de mac kullanıcıları için geliştirilmiş SHSH kaydı alma, baseband (modem firmware) yükseltmeden iOS sistemini yükseltmeye yarayan bir programdır. Aynı zamanda cihazınızı recovery mode konumundan çıkarma ve alma gibi ek görevleri de yerine getirir. İsterseniz sizlerle yukarıda belirttiğimiz görevleri ne şekilde ve nasıl yerine getireceğini maddeler halinde izah edelim;

    SHSH Kaydı Nedir?
    Kısaca SHSH kaydından bahsetmemiz gerekirse eğer; SHSH kaydı cihazınızda yüklü olan firmware (iOS işletim sistemi sürümü) sürümünün uzak sunucuya kaydedilmesi hadisesidir. Her bir sürüm Apple tarafından imzalanır ve her yeni iOS sürümü çıktığında bir önceki sürümün imzalanması durdurulur. Bu durdurma sonrasında örneğin mevcut iOS sürümünüz 4.3 ise ve siz ileride tekrar 4.2.1 sürümüne dönmek isterseniz Apple sunucuları bu işlemi yapmanıza izin vermez ve iTunes üzerinden sadece ya mevcut sürümü yahut bundan sonra çıkacak olan iOS sürümlerini yüklemenize izin verir.

    Ancak Tinyumbrella ile siz örnek olarak iOS 4.2.1 sürümündeyken SHSH kaydı almışsanız bu durumda sonradan iOS 4.3 sürümüne cihazınızı yükseltmiş olsanızda tekrar iOS 4.2.1 sürümüne dönüş yapabilmenizi sağlar. SHSH kaydını alma işlemi jailbreak sonrası bir de Cydia üzerinden de yapılabilir ki bunu da ilerleyen aşamalarda sizlerle paylaşacağız.

    SHSH Kaydı Nasıl Alınır?
    Tinyumbrella ile shsh kaydı işlemi son derece basit bir işlem ile gerçekleşir. Bunun için öncelikle en güncel tinyumbrella sürümünü yukarıdaki "Tinyumbrella Son Sürüm" başlığı altından indirebilirsiniz. Programımızı indirdikten sonra çalıştırıp shsh kaydımızı nasıl alabileceğimize bakalım;
     <<<SHSH Kaydı Nasıl Alınır Tiny Umbrella Ne İşe Yarar ve Hangi Modeller İçin Geçerlidir>>>


    Programızı çalıştırıp USB kablosu ile de iPhone'umuzu bilgisayara bağladığımızda tinyumbrella otomatik olarak cihazımızı algılayacak ve üst resimde sol tarafta görüldüğü gibi cihazımızın adı belirecek. Eğer birden fazla ve farklı cihaz bağlanmış veya bağlanacak ise bu kısımda diğer cihazların da adları görülecektir. O nedenle işlem yapmak istediğiniz cihazımızın adına faremiz ile tıklıyoruz. eğer daha önce ve daha sonrasında bu program ile SHSH kaydı almışsak hemen altta "saved SHSH for -cihazın adı-" altında shsh kayıtlarımız sıralanacaktır.

    Şimdi dilerseniz SHSH kaydımızı alalım;

     <<<SHSH Kaydı Nasıl Alınır Tiny Umbrella Ne İşe Yarar ve Hangi Modeller İçin Geçerlidir>>>


    İlk resimde cihazımızın ismine tıklamıştık ve programın sağ tarafındaki butonlar aktifleşti. Bu butonların arasında "save SHSH" butonuna tıkladığımızda shsh kayıt işlemimizi başlatmış olacağız.

     <<<SHSH Kaydı Nasıl Alınır Tiny Umbrella Ne İşe Yarar ve Hangi Modeller İçin Geçerlidir>>>


    Kısa bir süre sonunda işleminiz tamamlanacak ve ana ekranda "Log" sekmesine geçtiğinizde tinyumbrella'nın hangi işlemleri yaptığını ve bu işlemlerin durumu hakkında gösterilen rapora bakabilirsiniz. Cihazınızın daha önce SHSH kayıtları alınmışsa alınan önceki iOS sürümlerine ait kayıtların da başarılı olduğunu, yani bu sürümlerin kayıtlarının bulunduğunu göreceksiniz. ve kutu için de "Cydia DOES have your SHSH..." yazdığında ilgili sürüme ait shsh kaydının alındığı ve Cydia serverı üzerine de kaydedilmek için gönderildiğini gösterir.

     <<<SHSH Kaydı Nasıl Alınır Tiny Umbrella Ne İşe Yarar ve Hangi Modeller İçin Geçerlidir>>>


    Eğer SHSH kayıtları başarısız olmuşsa ki başarısız olan her işlem için az önceki durumun aksine "Cydia DOES NOT HAVE shsh...." yazdığını göreceksiniz. Bunun sebebini ilgili iOS sürümü için cihazınızın shsh kaydının alınması adına geç kalındığı anlamına gelmektedir.

     <<<SHSH Kaydı Nasıl Alınır Tiny Umbrella Ne İşe Yarar ve Hangi Modeller İçin Geçerlidir>>>

    Tekrar "general" sekmesine tıkladığımızda cihazımız için bundan önce başarılı bir şekilde alınmış ve yeni alınan SHSH kaydının bilgilerini görebilirsiniz. Böylelikle başarılı bir shsh kayıt işlemini gerçekleştirmiş olduk. Şimdi Tinyumbrella programımızın işlevlerinden bir diğeri olan mevcut sürümden bir alt sürüme düşürme işleminin nasıl yapılacağına bakalım;

    Mevcut Sürümden Alt Sürüme İndirme (Firmware Downgrade)
    Öncelikle şunu bilmeliyiz ki, mevcut sürümü bir alt sürüme düşürmek için o sürüme ait SHSH kaydımızın olması gerekir. Mesela cihazımızın mevcut sürümü iOS 4.3 ise ve biz iOS 4.2.1 sürümüne dönmek istiyorsak bu durumda daha önceden iOS 4.2.1 sürümünün yukarıdaki metod veya direk cydia üzerinden SHSH kaydının alınmış olması gerekir. Aksi halde iOS 4.3 sürümünden alt sürüme geçme ihtimalimiz olmayacaktır. İşte bu sebeple ki bizler SHSH kaydına önem veriyor ve öncelikle bu işlemin yapılması gerektiğini vurguluyoruz. Tabi cihazlarını sıfır olarak alıp son sürüm iOS firmware'e sahip olanlar ise sadece şanssız olarak atfedilebilir.

    Tekrar konumuza dönmemiz gerekirse eğer; Bu işlem için ilk olarak "Start TSS Server" butonuna basarak Apple'ın mevcut sunucusu yerine iTunes'in Cydia sunucularını görmesini sağlayacağız. Bu işlem iTunes'in kandırılması işlemidir ki bir üst sürümden bir alt sürüme geçmek istediğimizde iTunes, apple sunucularına bağlanacak olsaydı bu işlem eskisi gibi onaylanmayacak ve sürüm düşürme işlemini yapamayacaktık.

     <<<SHSH Kaydı Nasıl Alınır Tiny Umbrella Ne İşe Yarar ve Hangi Modeller İçin Geçerlidir>>>


    TSS server'başlattığımızda sorunsuz olarak çalıştığına emin olun.

     <<<SHSH Kaydı Nasıl Alınır Tiny Umbrella Ne İşe Yarar ve Hangi Modeller İçin Geçerlidir>>>


    Bunu anlamanın yolu "Log" sekmesine geçtiğimizde "TinyUmbrella's TSS server is running" yazması yeterlidir. Ancak burada ilgili yazı yerine çalışmadığına dair bir uyarı alırsanız o zaman sisteminize ait güvenlik duvarı tinyumbrella'yı engelliyor olabilir. Yahut kullandığınız bir programın port'u ile programımızın kullandığı port çakışıyor olabilir. Özellikle Skype gibi anlık haberleşme veya bağlantı ile alakalı özel programlar bağlantıya engel olabilir. Bu türden programları kontrol ederek TSS server'ı tekrar çalıştırmayı deneyebilirsiniz.

    Artık iTunes uygulamasını açabiliriz; iTunes cihazımızı gördükten sonra;

     <<<SHSH Kaydı Nasıl Alınır Tiny Umbrella Ne İşe Yarar ve Hangi Modeller İçin Geçerlidir>>>

    klavyemizin >Shift< tuşuna basılı tutarken "restore" butonuna tıklıyoruz.

     <<<SHSH Kaydı Nasıl Alınır Tiny Umbrella Ne İşe Yarar ve Hangi Modeller İçin Geçerlidir>>>

    Yukarıdaki dizin yolunda bulunur bu dosyayı açmak için wordpad kullanabilirsiniz ki wordpad uygulamasını da sağ tıklayarak "yönetici olarak çalıştır" seçeneği işaretli olmalıdır. Aksi halde dosyayı kaydetmek için izninizin olmadığını sistem size belirtecektir. Bu dosyayı açtıktan sonra da içinde bulunan satırlar içinde "127.0.0.1 gs.apple.com" satırını bulup silelim ve bunun yerine "74.208.10.249 gs.apple.com" satırını mutlaka ekleyelim ki aksi halde baseband korunamayarak sürüm yükseltilmiş olur ki bu hiç istemediğimiz bir sonuç olacaktır.

    Bu işlemde çok dikkatli olmalısınız çünkü baseband yükselirse bunu düşürme işlemi yapamazsınız sadece temel iOS sürümünü düşürüp yükseltebilirsiniz. Baseband sürümü ise sabittir.

    Özellikle bu işleme başlamadan önce yayında olan tinyumbrella sürümünün cihazınızda bulunan mevcut ios sürümünden bir üst sürüme geçişte koruma yapıp yapmadığını öğrenmelisiniz...

    TinyUmbrella Son sürümünü İndirmek için Link...
    http://hotfile.com/dl/111508074/c5a6cdd/tinyumbrella-4.30.04.exe.html (Windows İçin)
    http://hotfile.com/dl/111508153/124989f/TinyUmbrella-v4.30.04.pkg.html (Mac İçin)

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------
    NOT:Alıntıdır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HackAv -- 26 Mart 2011; 5:34:26 >







  • merhaba benim ios sürümü 4.0.2 baseband ise 01.59.00. yukarda ki işlemleri yaptığımda sadece 4.2.1 için shsh kaydı alındığını gösteriyor. 4.3 için almıyor. bu benim 4.3 e asla geçemeyeceğimimi gösteriyor yoksa ilerki zamnalarda geçebilirimyim?
  • Artık 4.3.1 çıktığı için Apple kaydını durdurmuştur. Dolayısıyla 4.3'e SHSH kaydınız yoksa hiç geçemeyeceksiniz.
  • teşekkür ederim güzel bir anlatım alıntı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarerer
    Artık 4.3.1 çıktığı için Apple kaydını durdurmuştur. Dolayısıyla 4.3'e SHSH kaydınız yoksa hiç geçemeyeceksiniz.


    Ben şuan 4.2.1 kullanıyorum. Tinyumbrella ile 4.1 de iken yedek almıştım diye hatırlıyorum.
    Cydia'da aşağıdaki resimdeki gibi en üstte SSH : 4.1, 4.2.1, 4.2b3, 4.3 yazıyor. Ben bu sürümlere geçebileceğim demek oluyor değilmi. Yani Cydia benim için ssh'ı saurik'in server'ında yedeklemiş değil mi?
     <<<SHSH Kaydı Nasıl Alınır Tiny Umbrella Ne İşe Yarar ve Hangi Modeller İçin Geçerlidir>>>




  • Evet bu sürümlere geçebilirsiniz.
  • kayıt aldım fakat bu günkü yüklü olan sürümüm 4.3.1 in kaydını almadı. nedendir acaba ? en son 4.3 kaydını aldı. ?
  • Teşekkürler.
  • tEŞEKKÜRLER
  • 4.2.1 den 4.3.1 e geçtim, 4.2.1 de iken SHSH kaydını cydia üzerinden almıştım, şimdi cydia'da o tuş çıkmıyor ne yapmam gerekli ?
  • Guzel paylasim...
  • arkadaşlar bir sorum olacak. shsh kaydının tam olarak anlamını açıklar mısınız? iphone'a jailbreak yaptıktan sonra üst versiyon çıkınca direk restore ya da update diyip yeni versiyonu yükleyemiyor muyum? öyle bir şey duymuştum sanki. doğru mudur?
  • @fincankahve
    Cydiada tuşun çıkıp çıkmaması önemli değil. Siz Tinyumbrella ile SHSH kaydınızı alacak olursanız Cydia üzerinde SHSH yedeğiniz oluşuyor.
    @emrkl
    İtunes şu mantıkla çalışır. En son sürüm yüklenmesi gereken zorunlu sürümdür. Daha aşağıdaki İos'lara geçmek istediğinizde size izin vermez. Bunun önüne geçmek için o sürüme ait SHSH yedeğinizi alarak daha sonra isterseniz geri dönüş yapabilirsiniz. Daha önceki sürümlerin SHSH yedeğini almanız mümkün değildir. Ancak şu andaki en son sürümün SHSH yedeği alınabilir.
    Simkilitli cihaz sahipleri içinde SHSH kaydı hayati önem taşımaktadır. Baseband değiştirmeden restore sırasında gerekebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarerer -- 13 Nisan 2011; 13:45:39 >
  • Custom 4.2.1 den orj. 4.0.1 e geçmek istiyorum.
    Bunun için tiynumbrella 4.30.05 kullanmamda bi sakınca varmı?

    restore ederken host dosyamda;

    "127.0.0.1 gs.apple.com" mu? yoksa;
    "74.208.10.249 gs.apple.com" mu yazmalı?
    yani baseband koruma endişesine girmelimiyim?modem firmware: 05.11.07)

    (Sim-locked 3GS -4.2.1 CFW-1 (8C148a) new bootrom,
    modem firmware: 05.11.07) "SHSH: iOS 3.1.2, 3.1.3, 4.0, 4.0.1, 4.0.2, 4.1, 4.2.1+")



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 17 Nisan 2011; 19:14:59 >
  • @allaturcha Herhangi bir problem olmaz. Aşağıdaki link işinizi görür.
    http://forum.donanimhaber.com/m_48319748/tm.htm
  • Arkadaşlar,

    4.3.1 jb kullanıyorum.

    4.3.1 shsh kaydı şu an alabilir miyim?

    yoksa geçmi kaldık?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otchill

    Arkadaşlar,

    4.3.1 jb kullanıyorum.

    4.3.1 shsh kaydı şu an alabilir miyim?

    yoksa geçmi kaldık?




    sarerer gerekli açıklamayı yapmış 3 msj üstte
  • Benim baseban dim 05.14.02
    Ve fw 4.1
    Ve benim telefon yurt ici bi cihaz.. Peki sorum su.. Benim basebandim nasil suanda? Yani bu basebandda oldugum icin faydalanamayacagim seyler varmi? Ve ben basebandimi yukseltsem bi sorun cikar mi? Yani yurt ici telefonlarda baseband yukselmesi bi sorun yaratir mi?
  • buarada benim cydia da onceden shsh kayıtlarım gozukurken artık gozukmemeye b aşladı, o usttarafta hiçbirşey yazmıyo.. sebebi nedir?? anlayamadım
  • Arkadşalar merhaba,

    tinyumbrella-4.32.01 ile ssh kaydı almak için işlemi başlatıyorum, ancak 10 dk. beklememe rağmen işlem tamamlanmıyor.

    ne kadar beklemek lazım?

    Ayrıca cydia'da TSS sıra bekleniyor diyor..

    SSH kaydı aldım mı? almadım mı?


    biri yardımcı olablir mi?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.