Şimdi Ara

AMD DRİVER görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
50.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yaklaşık 5 aydır sorun yaşıyorum sorunum şu: amd driver görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti (ekranda, görüntüde donma oluyor)

    driverin hata açıklaması :*amd driver görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti. ve bu durumdan başarıyla kurtuldu*
    bu olduğu zaman görüntü 5 saniye duruyor, sonra bilgisayarı normal kullanabiliyorum. fakat eğer oyun oynarsam bu hata olduğu zaman oyun kilitleniyor. bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyor yada duruma göre yapabilirsem, oyunu kapatmak zorunda kalıyorum.tabiki sonra 3-4 saat içinde tekrar mutlaka oluyor.

    ilk başlarda xp işletim sisteminden olabileceğini düşümdüğümden, işletim sistemini değiştirdim... win 7 32 bit ve win 7 64 bite geçtim ikisinde de sorun devam etti.
    xp deyken mavi ekran çıkıyor ve sistemi yeniden başlatmak zorunda kalıyordum... ama win 7 lerde yeniden başlatmaya gerek kalmıyor. görüntüde donma günde 4-5 kere oluyor bazen de seri şekilde devamlı oluyor... oyunlarda donma olunca oyunu yeniden başlatmak zorunda kalıyorum en sinir olduğum şey de bu...

    ben sorunun, amd driver sürümünden olduğu düşününce, diğer sürümleri de denedim ama hata devam etti.. şu anda güncell ccc yi kullanıyorum..hala devam ediyor.. 1 ay önce donanımı, eskidiği için değiştirdim..
    amd işlemci aldım 4 çekirdekli 3,5 ghz li
    anakart aldım ddr3 lü asus..
    ram aldım..8 gb kingston
    power güç ise 6 aylık o da termaltek 750 watlık
    donanımı yenileme rağmen devam ediyor..

    ekran kartım asus hd 5850 (1 yıllık ekran kartımı yenilemedim..hala kullanıyorum)
    bu sefer eski nvidia taktım. yaklaşık 3 gün kullandım sorunsuz çalıştı...2 günde anakartın kendi grafiğiyle kullandım hata olmadı hiç..
    fakat asus HD5850 EKRAN kartını taktığım zaman hata başlıyor.. driveri şu anda güncel... önceki sürümlerde de sorun oluyor.internetten canlı tv izlerken ,normal sitelere girerken ve hard diske kayıtlı video izlerken de oluyor.. asusun smart doctor u devamlı çalışıyor yani ısınmada sorun yok .. ekran kartını fansız asla bilgisayarda çalıştırmam.. oyun oynarken her zaman ekran kartının fanını son devire alıyorum. sıcaklıklar oyundayken 91 dereceye kadar çıkıyor.normal sıcaklık 40 derece.. (oyunlar dx 11 li ve yüksek ayarlı olduğu için 91 derece normal mi?)
    driverin programında (ccc) de xp deyken bir seçenek vardı ... görüntüde donma olursa bilgisayara yeniden başlatmaya gerek kalmadan görüntü sıfırlamasına izin ver... o işaretliykende de oluyordu... win 7 sürümünde amd driver de o seçenek yok. sanırım win 7 kendisi hallettiğinden drivara amd o seçeneği yapmamış...

    ekran kartının garantisi var servise göndersem asus teknikerleri sorunu çözebilirler mi ? bunun tamiri yapılabilir mi?..
    garantiye şu anda yanaşmamamın sebebide crysis2. yarın çıkacak oyunu oynamak istiyorum..serviste ekran kartını bekletmek istemiyorum...acaba servis başka kart geçici olarak veriyor mu tamire kadar...

    görüntüde donma günde 4-5 kere oluyor. oyunlarda (orjinallerde dahi) 2 saatte bir falan oluyor. full oyun oynadığım günler de donma 5-6 kere oluyor...
    oyunu yeniden başlatmak zorunda kalınca çıldırıyorum. fanı herzaman oyunlarda full açıyorum..normalde ise asus smart doctor dereceli fanı ayarlı(sıcaklığa göre)
    bugüne kadar ekran kartına overlock yapmadım. gerek de yok zaten oyunlarda fps 60. her zaman vsyn açık. yani monitörle eş değer de çalışıyor fps.. vsyn kapalıyken de sorun oluyor...

    crysis2 ----2-3 hafta oynayıp ekran kartını servise gönderecem. neyden kaynaklanıyor olabilir? servisten döndükten sonra, hata devam ederse ne yapmam gerekir?

    sorularımı listelersem, cevaplama daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. sizinde yardım cevaplarınız sıralı şekilde olursa, daha sağlıklı olabilir.. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

    1-bu tür sorunlar sık sık oluyor mu?
    2-serviste ekran kartını bekletmek istemiyorum...acaba servis başka kart geçici olarak veriyor mu tamire kadar...ve geçici olarak başka kart isteme hakkım var mı? (asus servisi/-garantili)
    3-sorun, kartın neresinden kaynaklanıyordur.. bellek...işlemci..vb.. tamir edilebilecek bir sorun mudur ?
    4-servisten sonra sorun tekrar ederse, garanti hakkımı kullanıp ürünü değiştirme hakkım varmıdır? nasıl yapmam gerekir?
    5-birde dx11 le full grafikte oyun oynadığım zaman, ekran kartının sıcaklığı 91 dereceye kadar çıkması normal midir?

    cavaplarınız için, şimdiden teşekkürler...
    ----------------------------------------------------------
    edit: benim sorunum ısınma kaynaklı imiş; garantisi gittiği için rahat bir şekilde abim ekran kartını açtı ve fandaki tozları sildi + kaliteli termal macun sürdü. daha sonra düzeldi. (termal macunu çok az sürün çünkü kartı kapattığınızda macun yayılacak ve devrelere kadar yayılırsa kart yanar)
    eğer; ısınma dan olmuyorsa güncel amd driver sürücüsü kullanın. Catalyst sürücüsünü güncelleyin.

    EDİT 2: aşagıdakini denermisin forumdan alıntıdır.

    aynı sıkıntıyı çeken arkadaşlar varsa onlar çekmesinler, yaklaşık 10 gündür yerli yabancı sitelerden bakıp da yapmadığım kalmadı, olmadı, ancak en sonunda halloldu diye düşünüyorum.
    Aero'yu "Windows Temel" olarak seçin ve saydamlık'ı devre dışı bırakın (Başlat --> arama kısmı "saydamlık" yazın, gelen sonuçlardan "saydamlık devre dışı" ifadesi olanı seçip açılan sayfadan saydamlık "kutucuğu"nun işaretini kaldırın).
    Ben bunu yaptım bir kaç gündür herhangi bir sıkıntı (lanet uyarı yazısı) çıkmadı.
    siz de deneyin sonucu bildirirseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dz.ikm.CavusTurk -- 15 Ocak 2016; 19:50:30 >



  • 91 derece çok fazla hocam naptın. 100 derecede kaynıyor zaten :D
    şaka bi tarafa ama bana çok gibi geldi isi değerleri.
    O tamir olana kadar ekran kartı vereceklerini sanmıyorum ,,,
  • 91 derece kötü bir ısınma, bende anlam veremiyorum lakin her zaman bu olmuyor 80 kadar oluyor yinede 90 çıkayor bazen.. ama ben sorunun bundan olacağını sanman... birde ekran kartları 120 derceye kadar dayanıyor biliyorum...yanılıyormuyum...
  • hocam bi önceki driver a dön bi dene bende bi ara en son driver yüklemiştim 5870 te WHQL olmayan bi driver
    hangi firmanınsa örneğin his se hisin sitesinden WHQL indir bi dene
  • denedim yine olmuyor.. birde ısınma problemi başladı.. crysis2 yi en düşük ayarda oynuyorum lakin sıcaklık 95 kadar çıkıyor yüksek ayarlarda ısınma olduğu için oynayamıyorum anlamadım gitti.. fan da full çalışıyor...
  • Ben cizgiye 2 tane 8500gt yolladim ayni anda. sadece 3 saatte duzeltmisler ve geri yollamislar. 2 gun sonra elimde oldu. tavsiye ederim.
  • aşagıdakini denermisin forumdan alıntıdır


    sırf cevap yazmak için siteye üye oldum, aynı sıkıntıyı çeken arkadaşlar varsa onlar çekmesinler, yaklaşık 10 gündür yerli yabancı sitelerden bakıp da yapmadığım kalmadı, olmadı, ancak en sonunda halloldu diye düşünüyorum.
    Aero'yu "Windows Temel" olarak seçin ve saydamlık'ı devre dışı bırakın (Başlat --> arama kısmı "saydamlık" yazın, gelen sonuçlardan "saydamlık devre dışı" ifadesi olanı seçip açılan sayfadan saydamlık "kutucuğu"nun işaretini kaldırın).
    Ben bunu yaptım bir kaç gündür herhangi bir sıkıntı (lanet uyarı yazısı) çıkmadı.
    siz de deneyin sonucu bildirirseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckopatx -- 27 Mart 2011; 23:11:53 >
  • Göksel37@ Seninde yapmış olduğun testler ve deneme yanılma yöntemi ile % 100 olarak sorunun kaynağını zaten bulmuşsun. Sorun karttadır. Garantiye göndermeniz sizin lehinizedir. Belki kartta kompleks bir problem mevcut değildir. Garantiye gönderdiğiniz takdirde yukarıda bahsedildiği gibi 2-3 gün içerisinde elinize de geçebilir. Ancak kartı o şekilde kullanmanız risklidir. Kısacası bir oyun uğrunada kartı yakabilirsiniz. Ki buda sıkıntı ve zaman kaybı olarak geri dönecektir. Tavsiyem kartı servise göndermenizden yanadır.

    İyi forumlar.
  • Bendede 5850 var masaüstü 35 oyunlarda 55 60ı geçmiyo. Kesinlikle sorun var senin kartta. Bundan önceki kartım 4870'ti ve masaüstü 70 oyunlarda 80i buluyodu servise gönderdim para iadesi verdiler bu vesilieyle 5850ye geçtim. Kesinlikle gönderin.

    Yalnız bu hata çoğu ati kullanan kişilere uğruyo. Bendede vardı 5850 yi ilk aldığımda şimdi ise hiç karşılaşmıyorum. Bu sorun sadece atide değil nVidia'dada var ama atiden daha az karşılaşılıyo.
  • crysis2 de sıcaklık normal ayardayken bile 91 dereceye çıkıyor.full ayardayken sıcaklık hemen 91 çıkıyor.benim asus smart doctor 91 derecede alarm veriyor ve uyarı yapıyor öyle ayarladım kart 91 den yukarı çıkmasın diye eğer full grafikte oynasam oyunu rahatlıklar 100 çıkar gibi geliyor çünkü yarım saatte hemenfulldeyken ısınıyor... düşük ayarlarda ise 1,5 saateyken ısınıyor bende ara vermek zorunda kalıyom oyunu minimize ediyom 5 dk bekliyom... fan fullde çalışıyor her zaman
    işin tuhaf tarafıda crysis2 dx9 la çalışıyor,dx11 yaması çıkarsa ne olacak kim bilir...
    bad company2 de de oyun 1,5 saat sonra full grafik + dx11 de o da sıcaklık 90 çıkıyor ....
    ama oyunlarda fps de düşme olmuyor sıcaklık çıkmasına rağmen...60fps.... crysis2 full dayken 40-55 fps..
    servise göndermek istiyorum ama crysis2 dayanamıyom bırakmaya...1-2 hafta daha multi oynayım diyorum...inşallah yanmaaz kart
    eğer kart yanarsa garanti dışında kalıyormuyum ???
  • bnde de aynnı sorun var. fakat ben onboard kullanıyorum anaart iki kere tamiire gitti geldi sorun düzelmedi. en sonunda işlemcinin bir çekirdeğini de ben kapattım öyle denemem sonucunda sürücü hatası hiç almadım. finaller bitene kadar çift çekirdekli idare etcem sonra işlemci servis yoluna...

    bu arada işlemci AMD athlon 445, ankart 880 çipsetli. AMD yedi artık benden...
  • 1-Hocam hiç uğraşma götür garantiye ver
    2-serivs sana geçici vermez, ama sen yinede bir iste elinde varsa belki verebilir :D
    3-Sorun fandan kaynaklı olabilir tamiri mümkün hatta elinde kasa fanı fln boşta fan varsa onu bi tak ızgaranın üstüne tuttur paket lastiği ile deneyebilirsin sıcaklık düşüyormu bir bak
    4-aynı sorundan 3 kere garantiye giderse ürünü değiştirme hakkın var ya muadil ürün yada üst model verirler tabi senin cırlamana bağlı alt modelde itelemeye çalışabilirler
    5-dx 11 10 9 farketmez sıcaklık aşırı yüksek o kartı çok kullanma yakarsın hala çalışıyorken garantiye götür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kirk Lee

    bnde de aynnı sorun var. fakat ben onboard kullanıyorum anaart iki kere tamiire gitti geldi sorun düzelmedi. en sonunda işlemcinin bir çekirdeğini de ben kapattım öyle denemem sonucunda sürücü hatası hiç almadım. finaller bitene kadar çift çekirdekli idare etcem sonra işlemci servis yoluna...

    bu arada işlemci AMD athlon 445, ankart 880 çipsetli. AMD yedi artık benden...


    Sizin sorununuz farklı bir donanımsal bileşenden kaynaklanıyor.
  • çift çekirdekle de aynı hataları aldım... sorun nerde hala tam olarak kavrayamadım...
  • bende bu allahın belası hatayı 3 aydır hergün alıyorum. 1 yıldan fazla aynı donanımlarla xp 32 bit kullandım hiçbir hata almadım. ta ki win7 64 bit kurana kadar. sistemimde pardus bit de kurulu ve pardusu kullanırken film yahut internetteyken hiç hata almadım. ama win7'de youtube'da video izlerken bile ekran donuyor. ama oyun oynarken hiç atmadı şimdiye kadar.
    monitörün kablosunu anakartımın onboardına aldım aynı sorun devam etti. problem anakartta.
    win7 32 bit kurup aynı hatayı alıp almayacağımı deneyeceğim. tabi kurulum esnasında aynı hatayı alıp makinayı resetlemezsem
  • bu sorun benim yeni aldığım 6020ST modelimde de var. Herhangi bir sonuca ulasan var mı?
  • Kronik bir amd radeon hatası olduğu sabitlendi. Üürünü değişime gönderdim bakalım neler olacak
  • Daha bi haftalık Sapphire HD 6870 kartımda Suan aynı sorun bende de var.sıcaklıgı 60 ı gecmıyor ama cpu yanıyor. 95i gordü. Benımkı cpu yuzunden mı veriyor bu hatayı ? cpu e7300 bu arada

    bu hatayı alanların sorunu ekran kartı mı olur ?
  • beyler ben 5 ay önce falan topladım pc yi msi twnfrozer III lightning HD 6950 var, geçen gün crysis 2 ye devam edeyim dedim uzun bir aradan sonra, daha önce hiçbi sorun yoktu, full ayarlarda, ama ya 10dk da bir ya da 1 saatte bir ekran 5-6 saniyeliğine gidiyor ve oyuna devam ediyor, baktığımda aynı hata çıkıyo sağ köşede, sıcaklık noırmal 60 derece yazıyodu
  • benim sorun ram'deymiş. garantiden yenisi gelince bu sorunu bir daha yaşamadım...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.