Şimdi Ara

TV üzerinden HDMI ARC ile bütün 5.1 sesleri aktarmak mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
7
Favori
41.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • burada paylaşılanlara ek olarak kendi deneyimlerimle şu sonuçlara ulaştım

    TV : LG 47LM760S HDMI ARC var Optik çıkış var

    Ses Sistemi : Sony DAV S400 DVD Receiver'lı DVD Player -Optik giriş var HDMI yok

    Media Player : Dark Media Mania Optik çıkış var HDMI (1.3) var

    Her 3 cihaz da DTS decoder özelliği barındırıyor

    TEST 1 : DMM (Dark Media Mania) HDMI ile TV'ye,kendi optik çıkışı ile ses sistemine bağlandığında DTS sesli medyalarda DTS ses alınabiliyor

    TEST 2 : DMM HDMI ile TV'ye bağlanıp TV kendi optik çıkışından ses sisteminin optik girişine bağlandığında DTS ses alınamıyor sadece DD 5.1 olabiliyor

    TEST 3 : Aynı medyayı TV'nin kendi USB girişinden izlediğimde kendi optik çıkışından ses sistemi ile bağlantıda DTS ses alınabiliyor.

    Buradan çıkan sonuç : HDMI 1.3 çıkışlı bir cihazla sadece görüntü ve 5.1 ses aktarılabiliyor DTS desteği vermiyor.Şu aklımdan geçmiyor desem yalan olur acaba aralarındaki bağlantıyı HDMI 1.4 kabloyla yapsam sonuç değişirmiydi? denemden emin olmak mümkün değil ancak saniyede 200 litre sıvı taşımak için yapılmış bir boruya 50 litre aktaran bir boru bağlamak gibi olacaktır diye düşünüyorum sonuçta taşınan sıvı yine 50 litre olacaktır.Ancak bu görüşü çürüten deneyim veya fikirleriniz var ise belki de ben yanlış düşünüyor olabilirim 50 liralık bir kabloyla sorunu çözerim




  • Beyler, Samsung 55 F 7000 tv yi, Samsung 6750 ses sistemine ARC ile,( digiturk ve ps3 ü, tv ye 1.3 hdmi kablo ile bağladım)
    * 1.3 hdmi ile bağlayınca stereo,
    ** 1.4 hdmi ile bağlayınca 5.1
    *** optik ile bağlayınca mukemmel 5.1 ses aldım.
    Kafası karışanlara kıyağım olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eraycelik80


    quote:

    Orijinalden alıntı: jrbuji

    quote:

    Orijinalden alıntı: eraycelik80

    Valla aynı sorunu bende coZemedim tek care tv nin optik cikisini avr ye bağladım boyle oldu sorun yok

    Haha valla bende son çare olarak onu yaptım dün arc çalışmaya başladı optiğide çıkardım. Sanki optik kablo ile takviye yaptım gibi hissettim kendimi :D

    Lg tv Lx 73 pioner avr ikisi de arc özellikli yeni cihazlar kablo hdmi1.4a. Çıkışlar dogru yerde avr dogru konumda tv den ses cikisi arc isaretli yani hersey dogru ama sonuc yok

    hocam ben olayı çözdüm. Yani en azından kendi sistemim için umarım senınde işine yarar ben kafayı yedim çünkü başkasıda uğrassın istemem.



    Daha evvel Televizyonun ayarlarından ses cıkısını arc olarak seciyordum sonra beni aygıtı tanımak için ayarlara yönlendiiyordu, simplink ayarlarını ve tek kumandayla kontrol için gerekli adımları tamamlıyordum ancak sonuçta ses alamıyordum. Bu şekilde resimdeki gibi simplink destekleniyor diye bir ibare gözükmüyordu. Tv nin genel ayarlarından simlink i kapalı konumuna getirip tekrar açtım, sonra ses cıkısını arc olarak seçtim. BU şekilde çalıştı. ve resimde oldugu gibi simplink eşlemesi oldu. Her nekadar garip bir çözüm olsada bu şekilde çalıştırabiliyorum. Sende bir dene istersen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jrbuji -- 10 Kasım 2014; 14:00:45 >




  • Eğer optik kablo bozuk değilse tv'den birşey izlerken ses sisteminden optik ses girişini seçmeniz lazım.
  • Sorumun cevabını yine kendim buldum

    Uzun araştırmalardan sonra Samsung c750 ve sony 970w ses sistemi alarak bağlantılarını yaptım.

    Tv ve ses sistemi tek HDMI ile ikisi birbirini otamatik tanıdı ve Tv'ye HDMI ile takılı uydu ile HDD filmlerin sesini direk ses sistemine verdi. Bu özellik Tv ve ses sisteminde ARC özelliği var ise oluyor. Aynı marka olması önemli değil.

    Ancak ilk gün denemeyi HDMI 1.3 kablo ile yapmıştım ve HDMI 1.4'e gerek bile kalmadı diye düşünmüştüm. Dikkat edince HDMI 1.3 versiyonu ile sadece stereo ses verdiğini anladım. Ertesi gün HDMI 1.4 alarak bağladım.

    HDD'den oynatılan filmler ses sistemine DTS olarak geçti...

    Sorunun cevabı; TV ve ses sisteminde HDMI ARC var ise ve HDMI 1.4 kablo ile bağlantılar yapılırsa tek kablo ile mümkün.




  • airlach -> Aslında kendi sorumun cevabı ve muhtelemen senin yaşadığın şeyinde cevabı olacak şekilde aşağıdaki resmi HDMI sitesinde açıklama yazıyor.

    http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/hdmi_1_4_faq.aspx#15

    Tercümesi kısaca ARC sadece Dolby Digital, DTS, and PCM audio destekliyor. Dolayısı ile yeni nesil HD ses formatlarini desteklemiyor.

    ibrahimyuksel -> Ürünlerin kataloglarına bakmak lazım. Bir yerde yanlış ayarlanmış bir şey olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: schoulzen

    HDMI 1.4 olmayan bir kablo ile de ses alabiliyoruz ama bu ses 5.1 olmuyor. Doğru mu anladım? (:

    Yanlış anlamışsınız. 5.1 ses almak için kablonun 1.3 vey 1.4 olması fark etmez. Her ikisinde de 5.1 ses alırsınız.
  • Tv philips 42pfl4208
    Ses sistemi philips hts3538

    Her ikisinde de arc özelliği var. Hdmi kablomda 1.4 versiyon. Tvden usb üzerinden mkv film oynattığımda gerçek 5.1 ses alabiliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sin.cyp

    Arkadaşlar bendeki problem ise; dts filmlerindeki sesleri çözebilen arc hdmi bağlantılı lcd tv'mden, dts özelliği olmayan optik ile bağlı 5.1 ses sistemimden dts sesleri alamıyorum. tv yi 1.4 hdmi kablosu ile ses sistemine bağlasam, dts sesleri ses sisteminden alabilir miyim ?

    yanlış anlamadıysam sorunun cevabını kendin vermişsin. illa ki dts'yi çözen bir reciever'ın(AVR, video amplifikatör vs.) olmak zorunda. TV tek başına yetmez. kablo da yetmez. her parçada DTS uyumu olmak zorunda
  • siyahtemas kullanıcısına yanıt
    hoca merhaba, bilgi için teşekkürler. kabloların markaları fark ettiriyor mu tecrüben oldu mu? biliyosun aralarında uç farklar olan markalar var. tavsiyenden anlıyorum ki; hdtv ve 5.1 ses systemi var ise, optic kablo ile ses al, hdml ile (2 kablo ile yani) görüntü al diyorsun değil mi? tvde hdmi arc girişi de olsa ayrı ayrı bağlayın diyosun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbirey -- 16 Ekim 2014; 11:33:23 >
  • Soundbar ayarlarında HDMI link ayarını on konumuna getirirseniz hem TV sesini soundbardan alırsınız hemde tv kumandası ile soundbarın sesini kontrol edebilirsiniz.
  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt
    Optik bağlantı kullanabilirsiniz. Ancak televizyon modeline bağlı olarak değişkenlikler mevcut. Mesela LG'nin bazı modelleri DTS sesi ne çözüyor ne de optikten passthrough yapıyordu. Ama yine aynı markanın bazı modelleri DTS'i çözememesine rağmen optikten passthrough yapabiliyordu. Bu nedenle televizyonun marka ve modeli önem arz etmekte.
    Ama sonuç olarak 5.1 istiyorsanız optikten başka şansınız yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khytr89

    kırmızı ışık tv de var ss nde yoktu ya da tv deki kadar güçlü yanmadığından ben mi fark edemedim bilmiyorum :(

    ss tarafı giriş olduğundan orada kırmızı ışık olmaz. ss girişi tarafındaki kablonun ucuna bakmalısınız.
  • Philips HTS 5580 ev sinema sistemi ve Philips 42PFL5405 Tv alarak sistemleri yenilemeye ve hd'ye yükselmeye karar verdim.

    Forumları biraz araştırınca gördüm ki sadece ev sinema sistemine bütün cihazları bağlayarak dijital ses almak mümkün değil ilave bir anfi kullanmamız gerekecek...

    Ancak HDMI ARC bağlantısı (yani HDMI 1.4) hem TV de hemde ev sinema sisteminde varsa ve TV ile Sistem HDMI ile bağlandığında TV'ye bağlanan uydunun, PC'nin, PS3 ve digi hd'nin hiçbir ekstra bağlantı olmadan sesinin 5.1 alınabileceği yorumları mevcut. Bu doğrumudur ?

    Doğru ise HDMI ARC bağlantısı olan cihazlara sahip olmamız durumunda ilave anfiye ihtiyaç kalmayacak mıdır? (en azından ses bağlantıları ihtiyacı için)

    Cevap verip ilgilenenlere şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1uzaklar1 -- 20 Mart 2011; 22:47:23 >



  • Arkadaşlar konu ile ilgili bilgisi olan yok galiba
  • panasoniclerde bu bağlantı ile sadece DD 5.1 seslerin taşınabildiği açık olarak yazılmış. DTS veya başka bir formatın taşınıp taşınamayacğını sadece philips'e sorarak öğrenebilirsiniz sanırım. gerçi uydu yayınlarında dd formatı dışında bir format pek duyulduk birşey değil. amaöncelkle 5405 tv'de ARC özelliği varmı yokmu onu da sormanız gerek. her tv'de ARC yok.
  • 5405 tv'de ARC özelliği varmış, yabancı forumlardan anladığım kadarıyla bu özellik zaten TV'ye bağlanan cihazların sesini ses sisteminden 5.1 almaya yarıyor. yani bütün cihazları ayrıca ses sistemine bağlamaya gerek kalmayacak. TV ve ses sistemi tek HDMI ile bağlanırsa yeterli olacakmış.
    Teoride böyle ama kullanan arkadaşlar ne diyor ? Uygulama da nasıl tam anlayamadım.
  • O zaman aynı soruyu bende sorayım

    Bİr türlü Philips pfl8605 tv ye ses sistemi alamadım
    Hts5580 de dijital optik giriş olmadığı için ses sistemi ve tv arasında bir tek HDMI bağlantı olacak haliyle Digi ile Tv arasındada yani ses sistemi ve uydu arasında bir bağlantı yok. 2 sindede ortak nokta HDMI ile Tv ye bağlanmaları
    Yarın öbür gün ps3 alınca o da aynı şekilde HDMI dan tv ye bağlanacak

    Bu nedenle 3 sistemde TV ye HDMI üzerinden bağlı olacağı için hem PS3 hemde Digi nin seslerini 5.1 olarak alabilecekmiyiz . Bunu test eden varmıdır
    Bİr başka başlıkta portamann arkadaşımız ben evet böyle kullanıyorum demiş . Saolsun

    Bunu başka kullanada varmıdır.

    Philips Tv mize yine philips hts5580 aldığımızda digi yada uydu yada ps3 seslerini 5.1 alabiliyormuyuz

    Teşekkürler
  • Kimseden cevap gelmiyor ama araştırmaya devam ediyorum

    Philips 5405 TV ve Sony BDV-E970W HTS nin kullanım kılavuzları okudum.

    Sony de bravia olarak geçen sistemin philips ve diğer markalarda başka isimlerle mevcut olduğunu,

    TV ve HTS de HDMI ARC olması Tv ye bağlı diğer sistemlerin sesinin HTS ye TV üzerinden aynı HDMI kablosu ile aktarılması için yeterli olduğunu öğrendim.

    Bu arada Philips 5405 TV ve Sony BDV-E970W HTS beraber kullanan var mıdır acaba ?
  • peki bir soruda ben sorayım philips lcd 5405 in bende 94 ekranı var ve dıjital ses çıkışı mevcut ben bu tv'ye creative sbs580 5.1 3 kanallı ses sistemi bağlamak isitiyorum ama nasıl?

    konuda açmıştım cihazlar hakkında.

    http://forum.donanimhaber.com/m_47620757/tm.htm
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.