Şimdi Ara

Fransa Türkiye'den güçlü mü de ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
532
Cevap
3
Favori
56.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • El yumruğu yemeyen, kendi yumruğunu balyoz sanırmış.

    Belli bir ülkeyi kastederek söylemiyorum ama, Fransanın da bir emperyalist ülke olmasına dayanarak şunları söyleyeyim:

    Adamlar emperyalist ülke; eskiden emperyalist ülkeler, başka ülkeleri işgal edip onların kaynaklarını kullanırlardı. Ama bunun için işgal ettikleri ülkede askeri ve idari güç bulundurmak durumundalardı.

    "Pazar" olarak gördükleri ülkeleri paylaşmak için çıkardıkları 2 adet dünya savaşından sonra, kendi aralarında paris toplantısını yaparak; ekonomik işgalin, askeri işgalden daha çok karlı olduğuna; ve bu pazarı paylaşmanın, savaşmaktan daha akılcı olacağında birleştiler.

    Aralarında gizli ve uzun pazarlıklarla kurdukları bu hassas dengeler o kadar ince ki, bir nedenden dolayı birbirlerine düşmektense, bu dengeleri korumak için 3. devletlere karşı müttefik olup savaşmak gibi bir tutumları var.

    Ve bu ekonomik emelleri için başka ülkelerin iç işlerini ve hatta dış işlerini karıştırmak, medyaları yönetmek, yönetecekleri devlet içinde karanlık örgütler finanse etmek, ve yönetecekleri devletin birden fazla iç ve dış düşmanı olması gibi konularda ajanlık yapma ve finans sağlama gibi yatırımları var.

    Ülkemizi işgal etmektense, ürünlerini satıp paramızı alıyorlar. Sen tonlarca düşük teknoloji ürün, ya da daha kötüsü hammaddeyi binbir zahmetle üretip, çok düşük karla satıp, karşılığında adamlardan 15-20 kilo ileri teknoloji ürün alarak bir nevi gönüllü kölelik yapıyorsun. Niye işgal etsin seni?

    Orduları ciddi anlamda mekanize, ve yüksek teknolojili. Ve sanayisi olsun, askeri sanayisi olsun, ürettikleri malların argesinden üretimlerinin başından sonuna kadar kendileri yapıyorlar. Bugün senin ileri teknoloji diye lisans ücretini vererek kullandığın hemen herşeyin patentini 50 yıl kadar önce almışlar. Senin üretiyoruz ediyoruz dediğin sistemlerin neredeyse tamamının kilit parçaları motorları gibi şeylerini zaten adamlardan alıyorsun. Sana motor vermeyi kesseler, ne helikopter üretebilirsin, ne tank, ne anka, ne f16, ne de otomobil…

    Bişeyler üretebilmek için attığımız adımlar kötü mü? Hayır. Ama bu kadar tehlikeli bir coğrafya için çok geç kalınmış ve çok cılız adımlar. Tabi ki en azından bir yerlerden başlamak ve emperyalist devletlerin işini zorlaştırmak lazım. :)


    Ha, yarın öbür gün bir konuda çıkarlarımız çatışırsa, ve savaşacağımız emperyalist devletin bu çıkar çatışmasındaki zararı askeri çatışma maliyetinden fazla olursa, insanlık falan dinlemez, bir bahane bulup girerler, dümdüz ederler.

    Biz korktuğumuz savaşmaktan kaçacağımız için değil, biz adamların yüzünü bile görmeyiz. Uzaktan ileri teknoloji ile bize devlet yöneticilerimizin ileri teknoloji diye yutturduğu bir avuç teknolojik aracı birkaç günde vurduktan sonra, savaşmak istesen ne fayda? Pata küte bombayla vururlar. Senin tüfeğinin atış menziline bile girmeden.

    Öyle petrolün falan olmadığı için rusyadan da silah da alamazsın doğru dürüst. Ordundaki teknolojik gereçlerin çoğu emperyalist adamların yazılımı; yazılımla kapatsalar, tüfeğe kalırsın....

    Demir çeliği de ithal ediyoruz. Savaş anında gemilere bi ambargo koysalar, artık anca kilden seramik yaparız :)

    Hatta şöyle acı bir gerçek de var; bölgemizi parmaklarında oynatıyorlar. Kendileri savaşma zahmetine bile girmezler; Sen azıcık emperyalist bir devlete dikelecek olsan, Ermenilere, yunanlara, kürtlere, araplara, iranlılara biraz askeri, biraz maddi destek verip, "dalın şu türkiyeye" deseler, bu devletler türkiyeye seve seve girerler. İşte o zaman bittin. Daha bir devletle zor başederken, bunların 3ü 4ü emperyalist ülkenin askeri ve kapital desteğiyle türkiye diye bir devlet bırakmaz.

    Ünlü ingiliz ajanı Arabistanlı Lawrence'ı, emperyalist ülkelerin yüntemlerini azıcık okuyun da onda sonra konuşun artık.

    Senin yürekliliğinin, kızılderililerin yürekliliğinden farkı yok. Senin haberin bile olmayan teknolojileri ile, acımasız "beyaz adamlar", aklının almayacağı yöntemlerle çok kısa sürede tepene binerler.

    Özetle fransızlar ya da başka bir emperyalist ülke ile savaşırsan, askeri ve ekonomik olarak öyle bir çökersin ki, siyasi olarak da çökersin. Ülken diyebileceğin bir şey sana kalırsa, 20 yıl ihtilaller-güç kavgaları ile boğuşan yönetimler, ve donuna kadar borçlanmış bir halk bulursun karşında. Adamlar savaş tazminatı diye sana attıkları bombanın parasını isterler. Daha doymaz, ülkende bombaladıkları köprüleri, hastaneleri, barajları vs kendi mütahitlerine ihale edip, karşılık olarak ülkendeki madenleri yok pahasına alırlar elinden. Sende bu kadar karışmış, neredeyse ortaçağın bile gerisine düşmüş olan ülkende ailenin boğazından geçirecek bir lokma ekmek bulursan kendini şanslı sayarsın..

    Nükleer güç meselesine girmiyorum bile… Eğer bir mucize gerçekleştirir de adamların canını yakabilirsen seni birkaç saniyede radyasyon manyağı yaparlar. Kaldı ki daha adamların kara sularına savaşmaya gönderiyorum diyebileceğin bir donanman bile yok(bizdeki gemilerin en büyüğü fırkateyn-korvet...

    uçak gemisini nükleeri falan geçtim, doğru dürüst destroyerimiz, cruiserimiz bile yok.)

    Ama sen adamların canını yakamayacağından, onlar da senin nüfusunun çoğunu öldürmezler, Çünkü savaş tazminatını ödemek için köle olarak çalışacak insan gücü, onların daha çok işine gelir.

    Çanakkale savaşını kazandık diyenlere de, çanakkale savaşında almanların teknolojik ve taktiksel desteği ve meşhur ubot denilen denizaltıları olmasa, nasıl kazanırdı diye sormak lazım. Senin ordunu alman generali konuta ediyordu. Almanlardan takviye aldığın toplarla isabetsiz atışlar yapınca, durumu kurtarmak için yedekte bekleyen alman subayları bizzat topların başına geçip, kendileri savaştılar. Senin askerlerin adamlara sadece top mermileri taşıdı tüfekle cephelerde çatıştı… O savaşı komuta eden alman general Otto Liman von Sanders'in çanakkalede anıtı var.

    Biz de kahramanca öldük elbette. Ölmekten korkmadık. Ama neticede teknoloji konuşur...

    Tüfek icat oldu mertlik bozuldu diye bir laf var. Mahallede iki "ne bakıyon lan?" dedik diye, uluslar arası camiada kendini kabadayı sanmanın gereği yok.

    Edit: anlam bozukluğu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdymz -- 3 Kasım 2015; 9:12:30 >




  • arkadaşlar Fransa başta olmak üzere AB libya'ya operasyon başlattı diye hemen bize sıra ne zaman gelecek gibi sorular sorulmaya başlandı forumda.

    Fransa Askeri manada Türkiye'den güçlü mü ? Sizce Türkiye'yi ezebilir mi ?

    Hemen 1940 lara dönelim Almanya polonya'yı işgal etti diye fransa ve ingiltere Almanya'ya savaş açtı. Fransa almanya'dan daha güçlü olduğunu sanıyordu. Almanlara ilk kurşunu sıkan fransızlar olunca. Almanlar kendilerini dev aynasında gören fransızları 6 hafta yendi ve koskoca fransanın işgali 6 hafta sürdü. Fransanın yanında bir çokta küçük ülkeyi ezerek geçti naziler.


    Diyeceğim o dur ki. Türkiye Libya, ırak olmaz. Bugün libya'ya başlatılan operasyon bir ülkeye değil bir şahısa başlatılmıştır. Yani kısacası yine müttefiklerin karşılarında göstermelik bir kişisel muhafız gücü vardır. ve bu gücün bir ülkeye karşı koyması mümkün değildir.

    Bunların yaptığını somali, nijer, bolivya, ekvador da birleşip yapabilir çünkü karşılarında muhafız gücü var düzenli bir ordu değil...


    Türkiye'ye aynı bir operasyon düzenlenmeye kalkınsa. seferberlik ilan edilir. 30 milyon asker olur avrupaya yürür.

    ya ölüm ya kalım savaşı verilir. kazananın bile haline acınacak bir hal alır avrupa ve dünya







  • Avrupa'ya yürümek ne hocam :D k.çımızı kurtarsak gene iyi.
  • Fransa 2.dünya savaşında Almanyaya feci yenildi evet ama bu Fransanın başarısızlığı değil Almanyanın başarısıydı.

    Almanya çok hızlı mobilize orduya geçiş yaptı. En önemli taktiği ise 1.dünya savaşındaki cephe savaşı yerine farklı bir taktik uyguladı. Blietzgirg gibi bişeydi yıldırım savaşı. Böyle sırf motorize birliklerden oluşan tümenlerle ve stuka uçaklarıyla görülmemiş bir taktikle savaştı. Şöyle bir şey okumuştum. Cephedeki Fransız askerinin %90ı hiç Alman görmeden dağılmış

    Konuya dönersek en basitinden Türkiye şu an sınır ötesi büyük operasyonlara girebilme kabiliyeti bile yokken Fransız çatır çatır vuruyor. Ayrıca adamların arkasında AB var. Siz yandaş medyanın AB bitiyor Türkiye coşuyor gazlarına gelmeyin derim.




  • atarlar iki tane atom bombasını görürsün 30 milyonu ayrıca ordunmuz isterse 60 milyon olsun onlara kaynak sağlıcak ekonomimiz olmadıktan sonra hiç bişiy olmaz gideriz herkes açlıktan geberir geri döneriz ayrıca sen seferberlik olunca herkesin komando kesileceğinimi sanıyorsun geçti artık o dönemler millet saklanacak delik arar lan savaşta buna sende dahil hiç önünde acı içerisinde belinden aşşağısını kaybetmiş ve ölmekte olan birini gördün mü hayır hiç sanmıyorum sen bunu gördüğün an zaten direk iptalsin ayrıca senin yanında hiç bomba patladımı hiç kurşun yedin mi kendinizi ne sanıyorsunuz bilmiyorum ama biraz saf olduğunuzu biliyorum
  • bunlar savaşı okul çıkışındaki kavga sanıyor heralde kim çoksa onlar kazanır
  • birgün lider olursam. bu savaştan korkanları silahsız cepheye yolluyacağım hem en önden. Hiç değilse korkunun ecele faydası olmadığını öğrensinler.
  • BURADA FRANSAYI ÖVEN SAVAŞ OLSA BİZİ EZER GEÇER. 2DK VURURLAR STRATEJİK NOKTALARI DİYEN ARKADAŞLARA GÜLÜYORUM :))

    Bu ülke 10-15 yılda cok aşama kaydetti. Siz hala aklınız eski türkiyede yazık. Bi Arkadaş demiş; " Fransa bi denizaltısıyla gelse vursa bogazı köprüyü orayı burayı hiç bi yapamayız " heralde sen çok savaş filmi izliyorsun ?

    Yaptıgın yorumu dışarıda söyleme sakın kendini rezil edersin. 1.cisi öyle bi ihtimal 0 Fransa bırak denizaltısıyla bogaza girmeyi daha marmara denizine girmeden imha edilir. Nasıl mı sorusuna bu ülkenin denizgloryisi denilen

    deniz sistem radarı var kaçıncı yüzyılda yaşıorsun sen adamlar gelip kımse uynamadan vuracakmş orayı burayı :)). Neymiş Donanması bizden kat kat üstünmüş uçaklar bi havalansa istanbul izmir darma duman ederler mişmiş. Ey güzel Allahım bu yorumları yaparken içip mi yazıorsunuz yoksa hakkaten ciddimi ?

    Diğer konusan arkadaş demiş, adamların ordusu bizden daha üstün egitimli vs vs. Kim bizden üstün ? Fransanı askeri ne başarısı varmış bizden üstün olsun ? Bizden Amerika bile egitimini bizden alıyor askeri olarak ön kısım olarak askerlerine uyguluor. Üstüne arkadaş bide demiş kara hareketi yapılsa adamlar darmaduman eder. Arkadaşım Türkiye dağlık bi ülkeki engebeli oluşuunu bütün dünya biliyor. Deil fransa hiç bi dünya ülkesi bize kara harekatı yapamaz ki zaten ordunun gücünü biliyorlar.

    Franyı üstün gören bu zihniyete gülüyorum. Yarın bi gün savaş olsa kanalizasyonlara kaçarsınız. Bu ülke ne yokluklarla maddi imkansızlıklarla kazanıldı. Ki ozamanlar adamlar bizden kat kat üstündü. Tamam şimdi bilek gücü ama TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEGİL. Eskisinden kat kat daha iyiyiz. Son 10 15 yılda Avrupada dikkat alınan ondan önce s..klemyen bi ülkeydi bu devlet başarıdır.

    Demiş diğer arkadaş nükeler güç dışardan alıyoruz ucakları silahları vs vs. Belli zaten bunu yazanarın netten başka bişeyle mesgul olmadıkları. Bugün Yaptıgımız ATAK adlı tank bizim üretimimiz. Yeni silahlar tamamen türk ümhendislerin eritimi. F16ların tamamen patentini mühendislerimiz yapıyor herşeyini. O israilin övdügü heron'a karşı türk mühendislerin yaptıgı insansız hava ucagımız var. Kullandıgımız neredeyse bütün zıorhlı araçlar türk mühendislerin yapımı. Haal gelmiş olası bi savaş durumunda keserler silahı onu bunu diyorsunuz bi b*k yapamazlar. Türkiye zaten NATO Ülkesi. Savaş olmaz zaten ama farzedin. NATO engeller savaşı ki türkiyeyi karşına alabilecek bi devlet yok suan. Her geçen gün dahada gelişiyor.

    Avrupaya birligine girmek isteyen türkiye şimdi istemiyor cünkü avrupa batıyor ekonami olarak onlardan daha iyiyiz. Siyaset haber takip edin az.

    Bi arkadaşda Fransa uçakları havalansa istedigi her yeri vurur demiş. He vurur zaten bizded taş sopa vardı uçak indirmek için. Onlar daha ülkenin menzillerine yaklaşmadan misillemeler tarafından indirilir. Hayal kurmanında bi sınırı var atmanında.

    Eskiden türkiyeyi kim kaale alıyordu he sorarım size? Şimdi bakın Fransaya tek başına ambargo koyabilecek duruma gelmişin. İsraili tek ilişkerlini silecek durumdasın bu gücünü kanıtlar.

    Neymiş Irak'ta cok agırmışız amerikan ordusu bizden yardım istedi çatışmalar için. 2 günde girip bitirdik. atın atın deniz boş.

    VE UNUTMAYINKİ ; Dünyanın en büyük komutanlarından birisi olan NAPOLYON'u bile 1799'da Akka'da Ahmet Paşa durdurmuştur. O koca fransız ordusunu o zamanda yakıp yıkan orduyu durdurabilen tek devletiz


    NAPOLYON Savaştan sonraki söyledigi söz: " Eğer Akka'da durdurulmasaydım. Bütün DOĞU'YU Ele geçirebilirdim "

    Mısır ve Filistin'i kolaylıkla zapteden Napolyon, Akka Kalesi'nin de bir-iki gün içinde düşeceğini hayal etmiş ve Cezzar Ahmed Paşa'ya şu mektubu yazmıştı:

    "İşte kalenin duvarları önüne geldim. Bir ihtiyarın geri kalmış birkaçgünlük ömrünü almak bana birşey kazandırmaz. Seninle savaşmakistemiyorum. Benimle dost ol ve kaleyi teslim et!.."
    Cezzar Ahmed Paşa'nın bu mektuba verdiği cevap şudur:
    "Hamdolsun gücümüz yetiyor ve elimiz silah tutuyor. Geri kalmış birkaç günlük ömrümüzü de, küffar ile cenklerde geçiririz!"



    Ama Cezzar Ahmed Paşa'danaldığı cevap şudur:

    "Devlet bizi bu kaleyi teslim etmek için vezir yapmadı. Ben CezzarAhmed Paşa, şehitlik mertebesine ulaşmadan bir karış toprak vermem!.."


    Napolyon’un Şu sözü herşeyi açıklar: “1799 yılında Akka’yı alabilseydim, bir türbana sarılabilir, tüm askerlerime büyük Türk kıyafetleri giydirebilir ve ondan sonra o askerleri bir daha sadece gerçekten çok gerekli olduğunda savaştırırdım. Ölümsüz ordumu, kutsal bir savaşa sokar; Araplar, Yunan ve Ermeni ordularıyla, Türklere karşı savaşı tamamen bitirebilirdim. Avrupa’nın göbeğinde savaşmaktansa, Anadolu’nun güneyinde savaşır ve Paris’e, İstanbul üzerinden dönebilirdim.”

    Cezzar Ahmed Paşa, Napolyon’un yenilmez olduğu yıllarda Anadolu’ya girişini engelleyen büyük bir Osmanlı Komutanı olarak tarihe geçmiş ve Ortadoğu’da tarihin akışını değiştirmiştir.

    Siz hala kendinizi tarihinizi küçük görmeye devam edin. Hiç bir yer KARA ORDUSU Olmadan alınamaz. ŞEKİL A: Amerika-Irak.

    Bide yaşını söyleyen arkadaş 32 demiş. Sen böyle düşünüyorsan zaten senin gibiler yüzüne zihniyet aslını küçük görüyor. Benim 18 yaşındaki yigenim sen ve senin gibilerinden kat kat daha olgun ve tarihne sahip cıkan senden benden bilgili bi cocuk. Bogaziçin'de bu yüzden tarih okuyor. Bi ara vereyim adresinide git tarih dersi al.



    /b]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taha yasin arıcı -- 8 Ocak 2012; 17:31:53 >




  • Türkiye ABD nin müttefik gücü olduğu sürece ve Türkiye Ortadoğuda olduğu sürece , kimse bize saldıramaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ` quaD.

    Siyasi ekonomi dünya bakışı kimin güçlü ise o kazanır



    Askeri operasyonlar siyasetin sonuç vermediği zamanlarda olur. Şurada bir konu açalım soralım. Türkiye'ye böyle bir operasyon düzenlense müttefiklere karşı savarşırmısınız ? diye

    Ben eminim 100 kişiden 90'ı ölümüne kadar diye cevap verecektir. ki forumun çoğunluğu 15-19 yaş aralığında bulunmasına rağmen.
  • Fransa askeride kötü masa başında iyi bir devlet (geçmişide düşünerek tabi)


    Böyle düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XavionS

    Avrupa'ya yürümek ne hocam :D k.çımızı kurtarsak gene iyi.



    Yapma kardeş allah aşkına. bitmiş bir Osmanlı Türk ordusu bile galiçya, romanya cephesinde kadar gitti 1. dünya savaşında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pog



    Türkiye'ye aynı bir operasyon düzenlenmeye kalkınsa. seferberlik ilan edilir. 30 milyon asker olur avrupaya yürür.




    devam et....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pog

    arkadaşlar Fransa başta olmak üzere AB libya'ya operasyon başlattı diye hemen bize sıra ne zaman gelecek gibi sorular sorulmaya başlandı forumda.

    Fransa Askeri manada Türkiye'den güçlü mü ? Sizce Türkiye'yi ezebilir mi ?

    Hemen 1940 lara dönelim Almanya polonya'yı işgal etti diye fransa ve ingiltere Almanya'ya savaş açtı. Fransa almanya'dan daha güçlü olduğunu sanıyordu. Almanlara ilk kurşunu sıkan fransızlar olunca. Almanlar kendilerini dev aynasında gören fransızları 6 hafta yendi ve koskoca fransanın işgali 6 hafta sürdü. Fransanın yanında bir çokta küçük ülkeyi ezerek geçti naziler.


    Diyeceğim o dur ki. Türkiye Libya, ırak olmaz. Bugün libya'ya başlatılan operasyon bir ülkeye değil bir şahısa başlatılmıştır. Yani kısacası yine müttefiklerin karşılarında göstermelik bir kişisel muhafız gücü vardır. ve bu gücün bir ülkeye karşı koyması mümkün değildir.

    Bunların yaptığını somali, nijer, bolivya, ekvador da birleşip yapabilir çünkü karşılarında muhafız gücü var düzenli bir ordu değil...


    Türkiye'ye aynı bir operasyon düzenlenmeye kalkınsa. seferberlik ilan edilir. 30 milyon asker olur avrupaya yürür.

    ya ölüm ya kalım savaşı verilir. kazananın bile haline acınacak bir hal alır avrupa ve dünya


    Yanlış bilgiler var,mesela:2.dünya savaşında Fransa'nın Almanyadan güçlü olmasına,yalnızca fransız köyündeki çocuklar inanardı bence,Almanya süper güçtü,tüm dünya zor yendi zaten Almanyayı.

    Konuya dönersek libya durumuyla türkiyeyi kıyaslamak yanlış olur,şartlar ve durum farklı,ayrıca Tsk,fransız ordusundan güçlüdür(bence),ama yakındır güçleriHem gereksiz senaryo yazmaya gerek yok,iyice ortaokul-lise muhabbetine gider.

    Ekleme:Evet arkadaşın dediği gibi Fransanın nükleer gücü vardır olcukça,ayrıca deniz kuvvetleride güçlüdür(okyanus kıyısı olmasınında katkısıyla),ben kara ordumuza güvendim;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 19 Mart 2011; 23:03:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gøød chãrlotté

    bunlar savaşı okul çıkışındaki kavga sanıyor heralde kim çoksa onlar kazanır

    herkes kendini cengaver sanıyor gördüler mi uçan jeti anında evlerine geri dönerler
  • @ZAGROSs

    Haklısın kardeş. çok güçsüz ve savunmasız bir ülkeyiz. İsteseler bir gecede bizi darma duman ederler. hem bizde yürekte yok silahta. Türkiye'de ne ki fransanın yanında. bir gecede ankaraya bayrağı dikerler istesinler.

    @dodomoco

    Evet lan görmedim önümde ikiye ayrılan asker. dediğini hiç anamızı beller vallah fransa ve abd ben bunlarla savaşmaktansa köle olarak çalışmayı yeylerim.. ( stalingrad filmini izlediğin belli oluyor.)


    uzatmaya gerek yok. Türkiye kim Fransa kim.

    Bizde böyle g.t korkusu oldukça
  • Gerçekçi olalım biz fransa ana karasına ulaşamayız.Ama bize yapılacak kara çıkarmasında oldukça başarılı oluruz diyorum.
  • Fransa bizden üstün,nükleer gücü de var (sanki canı istediğinde kullanabilecekmiş gibi) diyen arkadaşlara soruyorum..Fransa'nın son 10 veya 15 yılda hangi savaşta aktif rol oynadığını,kara ve hava gücünü (hatta deniz) hangi operasyonel faaliyetlerle canlı tuttuğunu,ne kadar savaş ve sıcak çatışma tecrübesine sahip olduğunu biriniz açıklar mısınız?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.