Şimdi Ara

VMware vSphere niçin kullanılır?Cloud sistemi nedir ve neden kullanılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar virtulazisyon ve cloud sistemler hakkında bilgi verirmisiniz?Neden ihtiyaç duyulmaktadır?
    Tşk.



  • Arkadaşlar aşağıdaki linkten detaylı bilgiye erişebilirsiniz.

    ********************************************************
    VMware vSphere’nin kilit bileşenleri nelerdir?

    VMware vSphere aşağıdaki bileşen gruplarının kombinasyonundan oluşmaktadır:

    Altyapı hizmetleri— sunucu, saklama ve network kaynaklarını etkin şekilde sanallaştırır, bunları bir arada tutar ve işletmenin ihtiyaç ve önceliklerine göre uygulamaların işletilmesine olanak tanır.

    Uygulama hizmetleri— bu bileşen seti de uygulama türüne veya işletim sistemine bakılmaksızın sunulan VMware vSphere üzerinde kullanımda olan tüm uygulamalar için dahili hizmet seviyeleri kontrolleri sunulmaktadır.

    Altyapıların ve uygulama hizmetlerinin yönetimi, günlük operasyonel görevlerin otomasyonu küçük ve büyük VMware vSphere ortamları sayesinde VMware vCenter™ Sunucusu tarafından sağlanmaktadır.

    Altyapı hizmetleri: Donanım kaynaklarını sanallaştır ve bir arada tutar

    VMware vSphere altyapı hizmetleri ayrık donanım kaynaklarını, tıpkı doğal olarak kullanıldıkları bilgisayar sistemlerindeki performanslarını koruyacak şekilde bir araya getirerek paylaşımlı bir çerçeve oluşturur. VMware vSphere aşağıdaki altyapı hizmetlerini sunmaktadır:

    VMware vCompute: sunucu kaynaklarını etkin şekilde sanallaştıran ve onları uygulamalar arasında mantıklı şekilde dağıtılacakları sanal havuzlarda toplayan altyapı hizmetleridirler.

    VMware ESX® and VMware ESXi™ server donanım kaynaklarını azaltan ve onları pek çok sanal makinenin paylaşımına açan güvenilir, ürün yönünden onaylanmış ve yüksek performanslı sanallaştırma düzlemi sunmaktadır. Eşsiz hafıza yönetimi ve geliştirilmiş planlama yetenekleri ile VMware ESX ve ESXi en yüksek konsolidasyon oranlarına ve en iyi uygulama performanslarına olanak sağlamaktadır, hatta bazı durumlarda fiziksel sunuculardan bile daha iyi olabilmekteler.

    VMware Dağıtılmış Kaynak Planlayıcı (DRS) pek çok kümedeki bilişim kaynaklarını bir araya getirir ve işletme önceliklerine göre onları sanal makineler arasında dinamik olarak dağıtır, otomasyon sayesinde de yönetim kompleksliğini azaltır. VMware Dağıtılmış Güç Planlayıcısı(DPM), VMware DRS dahil olarak, sürekli olarak her kümenin sunucu enerji tüketimini optimize ederek VMware DRS kümelerinin enerji etkinliğini otomatize eder.

    VMware Hata Toleransı herhangi bir donanım arızası durumunda herhangi bir veri kaybı veya ulaşılamama durumuna izin vermeden sürekli olarak uygulamalara ulaşılabilirlik sunmaktadır.

    VMware Veri Yedekleme küçük ortamlarda sanal makineler için basit, uygun maliyetli ve aracısız yedekleme ve veri kurtarımı sunmaktadır.

    Güvenlik: güvenlik hizmetlerimiz sayesinde operasyonel ihtiyaçlarınıza ve güvenlik politikalarınızın uygulamasına sorun çıkarmadan IT departmanının uygulamaları uygun seviyelerde sunmasına olanak sağlamaktadır.

    VMware vShield Bölgeleri kullanıcıların ve hassas verilerin güveninin network segmentasyonu ve güven oturtulmasını sağlarken paylaşım ortamlarındaki ortak güvenlik politikaları sağlayarak uygulama güvenliği sunmaktadır.

    VMware VMsafe™ sanal makinelere fiziksel sunuculardan daha yüksek seviyelerde güvenlik sunabilmek için sanallaştırma düzlemi ile birlikte ve ahenk içinde çalışan güvenlik ürünlerinin kullanılmasını sağlar.

    Ölçeklenebilirlik: Ölçeklenebilirlik servisleri IT’nin ihtiyaç durumuna göre hatasız şekilde her uygulama için uygun miktarda kaynağı ayırmalarını sağlar.

    VMware DRS işletme önceliklerine sadık kalarak doğru kaynağın doğru uygulamaya sağlanmasını garantilemek için dinamik olarak yükleri dengeler; uygulamaların ihtiyaç duyulduğu kadar küçülüp büyümesine izin verir.

    Hot add gecikme veya aksaklık olmadan ihtiyaç duyulduğu anda CPU ve hafızanın sanal makineye eklenebilmesine olanak sağlar.

    Hot plug gecikme veya aksaklık olmadan sanal hafızaların veya network araçlarının sanal makinelere eklenebilmesine ve kaldırabilmesine olanak sağlamaktadır.

    Sanal disklerin genişlemesi gecikme veya aksaklık olmadan çalışmakta olan makinelere sanal hafıza eklenmesine olanak sağlar.

    Kaynak : Adem YETIMhttp://www.vmware.pro/vmware-vsphere-nedir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taua -- 26 Aralık 2012; 17:40:21 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.