Şimdi Ara

PERT ARAÇLARA KASKO YAPAN ŞİRKETLER (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
4
Favori
37.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim aracımda pert kayıtlı gözüküyor plakadan sorgularsanız 3000 tllik hasar(kırılma) şaseden sorgularsanız hiç bir şey yok ama motor nosundan sorgulandıgında pert gözüküyor.benden önce arabanın motoru problem çıkartınca aynı marka aynı özellliklerde ve düşük kilometreli pert bir aracın motoru takılmış ve bu motor nosu ile işlemler yapılmış ve ruhsat çıkartılmış ben bu olayı arabayı üstüme alıp kasko yaptırmaya gidince ögrendim.tabiki biz plakdan sorgulattırıp arabayı temiz diye üzerimize almıştık.sigortacımla işi kurcalayınca(1998.den beri aynı firmaya kasko yaptırıyorum)arabanın daha önceki poliçelerine baktık ve 2011 öncesi motor nosunun farklı oldugunu farkettik.tabiki aldıgımız yerle irtibata geçince onlarında bilmedigini anladık onlarda bir plazadan aracı almışlar.bereber plazaya gittik ve her şeyi ögrendik plazadakiler olayı biliyor,araçta çok hoşumuza gitigi için devam kararı aldık(araç 2006 avensis elegant).neyse anadolu sigorta ile mailleşildi ve ikna edildi diger aracımın kaskosu bu aracımın üzerine geçildi(2004.den beri hasarsızlıgım var ve emekliyim).bu ay kaskom bitiyor internetten kaskoların fiyatlarını karşılaştıran sitelerden teklif almak için başvurdugumda pert kaydı karşıma çıkıyor.ve teklif alamıyorum bakalım bu ayın yirmisekizinde nelerle karşılaşacagız.gerçi anadolu sigorta kabul edip yaptı ama daha uygun teklif alacagımız şirketlerde olabilir onları ikna edebilecekmiyiz.motordaki perti nasıl kaldırabiliriz fikri olan varmıdır??
    Saygılar sevgiler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alional

    quote:

    Orijinalden alıntı: berkant20

    kesinlikle katılmıyorum, 2012 aralık ayında kasko değeri 52000 tl olan aracı sigortadan 32000 tlye aldım ve sanayide 2500 tl masraf ederek 34500 tl ye mal ettim. araç sıfırdan beri abim de idi geçmişin bildiğim 40000 km de tamamı ile orijinal bir araç tı, kaza sonrası sadece ön tampon ve jant larını değiştirdim, 3 adet te plastik davlumbaz. Bu değişimler aracın güvenliğini ne kadar etkiler siz ce? yetkili servis aracıma 15000 tl hasar çıkarmıştı. sanayici tanıdıklarım sayesinde aracım o kadar temiz yapıldı ki, tekrar trafiğe çıkartmak için vize ye gittiğimde sıfır mı aldın diye sordular.

    1- piyasa değeri 52000 tl olan araca 34500 tl ye sahip oldum.
    2- araç kaskolu olmasa idi bu aracı sadece ön tampon boyalı diye dilediğime 50000 tl bedelle satabilirdim.(bu bi sahtekarlık olmazdı çünki gerçekten sadece ön tampon boyalı)
    3- piyasada satılan bir çok hasar kayıtsız aracın benimkinden çok daha fazla hasarı var.( ve 3-4 parçası boyalı diye alım - satımı yapılıyor)
    4- o araçlar en az benimki kadar tehlikeli ama kaskoları yapılabiliyor.
    5- kasko yapmadan önce araca gerçak manada bir test uygulasalar, aracımın kasko yapılabilen araçların %90 ın dan daha güvenli çıkacağından eminim.(öyle olmasa çocuklarımı bindirmezdim)
    6- bence araçlar sigorta yapılmadan önce teste tabii tutulmalı(experler veya şirketlerin yetkilendirdiği kişiler tarafından), ve test sonucuna göre sigortalanmalıdır.
    7- kasko dediğimiz poliçe kendi hasarımızı karşılamak içindir, ve asıl karşı tarafı ilgilendiren trafik sigortasıdır, nasıl bir mantıktır ki tehlike arz ediyor diye araca kasko yapılmayıp aynı tehlikeye sahip araca karşı tarafın hasarını karşılayacak olan trafik sigorta poliçesi kesilebiliyor. yani benim kullandığım araç benim için tehlikeli ama kazaya karışan diğer kişiler için tehlikesiz.
    8- bu alanda hizmet veren ve son zamanlarda işlerini gayet ciddi yapan kurum TÜVTÜRK yaklaşık 2 saatlik inceleme sonucu benim aracıma; kullanılmasında sakınca ve tehlike yoktur diyor, ama aracımı hiç görmemiş olan sigorta çalışanı güvenli değil diye kasko yapmıyor.
    9- aracım 10000 tl ağır hasarlı olarak geçiyor, 15000 tl lik sadece hasar kaydı bulunan ve kasko yapılan araçlar gördüm. sizce benim aracım daha mı çok hasarlı?



    %100 katılıyorum çok doğru tespit
    benzer yazılarımı yukarıda görebilirsiniz
    kesinlikle hak veriyorum
    saygılarımla




    Konuda hala aktif olan arkadaşlar var mı bilmiyorum ama şansımı deniyeyim.
    Benim araca x bir şirket pert gözüküyor kasko yapamayız derken başka bir firma hiç bir sorun gözükmüyor yapılabilir diyor. Bunun sebebi nedir acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c_note -- 23 Ekim 2013; 14:16:23 >




  • Sigorta Eksperi kullanıcısına yanıt
    Bunları söyleyeceğinize araçları direk hurdaya verin.boklu sopayı tutanlardan biride sizsiniz.ayrıca günümüz şartlarında araçların özellikle model araçların parçalar çoook pahalı önden dokunmayla araç ederi kadar masraf çıkartmakta.bizde boş yok örnekte vereyim arkadaşlarda bilgilensin:mitsubishi L200 2011 model olsun ön far 1600,ön tampon komple dolu 2700 radyatör turba 2000 klima 2050 kaput 1050 ön panel 1000 su radyatörü 2050 yağ soğutma radyatörü 2100 saymaya fazla gerek yok. Arkadaşlar bu hasarda araba çalışır önden dokunduk ve arabada 20 yada 25 bin civarında parça çıktı ve eksper bey aracı pert etti. Oysa araç tank gibi değil ekmek almaya dağda ava git sıkıntı yok. Şirketlerin şakşakçısı olmayı bıraksalar vatandaşın yanında olsalar bu konular konuşulmaz burda saygılar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • alional kullanıcısına yanıt
    Bende 2007 navara var en full modeli aracın pert kaydı var araç 34000km daha arac sol önden alttakım ağırlıklı hasarlıydı komple sol alttakım aldım sol podye yarım aldım sol çamurluk klma ve su radyatörü far kaput tampon sürücü airbag bu aracı perte çıkarmışlar. Neyse arabam cillop gibi oldu. Nerden hangi servisten istenirse gösterile bilinir. Sonuç olarak 2 yıl bizde 2 yıl sahibinde mahkeme için yatmış .aracımızı kasko yaparmısın. Kaskoyu isteme nedenim yurt dışına aracımla gidip gelmek uçak fobim var 05324923236 telim 2007 model navara 4x4 34de6084 plakası. Bi cevap bekliyorum saygılar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: timadayi

    Bunları söyleyeceğinize araçları direk hurdaya verin.boklu sopayı tutanlardan biride sizsiniz.ayrıca günümüz şartlarında araçların özellikle model araçların parçalar çoook pahalı önden dokunmayla araç ederi kadar masraf çıkartmakta.bizde boş yok örnekte vereyim arkadaşlarda bilgilensin:mitsubishi L200 2011 model olsun ön far 1600,ön tampon komple dolu 2700 radyatör turba 2000 klima 2050 kaput 1050 ön panel 1000 su radyatörü 2050 yağ soğutma radyatörü 2100 saymaya fazla gerek yok. Arkadaşlar bu hasarda araba çalışır önden dokunduk ve arabada 20 yada 25 bin civarında parça çıktı ve eksper bey aracı pert etti. Oysa araç tank gibi değil ekmek almaya dağda ava git sıkıntı yok. Şirketlerin şakşakçısı olmayı bıraksalar vatandaşın yanında olsalar bu konular konuşulmaz burda saygılar.

    Haklısınız. Bu konuyu T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğüne iletin lütfen.

    Bu arada araçları hurdaya çıkarın demişsiniz ama örneklerinizden anladığım kadarıyla günümüzdeki pert araçlardan memnunsunuz. Ben değilim.

    Bu araçları almayın, satmayın diyorum.

    Ki bu piyasada talep sönsün. A

    Ağır hasarlı araçlar direkt hurdaya ayrılsın, preslensin.

    Siz böyle peynir ekmek gibi pert araç almaya devam ettikçe bu piyasa ölmez. Suç sizde, bizde, yani hepimizde.

    Sizin kullandığınız gibi, trafikten çekme belgeli araçların onarılarak tekrar tekrar piyasaya sürülmesi ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKELERİNDE gerçekleşen bir olaydır.

    Neyse, alan memnun veren memnun, ama umarım bir gün düzelir bu pert piyasası.




  • şu anda pert e cıkarılmış 3. aracımı topluyorum ilk topladıgımı sattım alan arkadaşda 2 aydır memnun çok şükür.suanda topladıklarımdan birisi 2012 jetta 1.6 tdi comfortline dsg digeride yine 2012 polo 1.6 tdi comf. dsg.Şimdi allah kimsenin başına vermesin ama kaza olabilir jetta bir inege carpmış aracın kazalı resimleri var elimde cok isteyene gönderirim..... bu aracın sadece sag çamurlugu sag farı far briketi ön tanpon vede ön panjur degisti kaputunda ise on sag tarafında ufak bie ezilme vardı hava yastıklarını bizzat sensörleri ile degiştirip kaplama ile gögsü yenilettim sag çamurluk ve de ön tampon u orjinal ama çıkma parca olarak aldım.bu aracın 21.151 tl lik hasar kaydı görünüyor ben ise bu aracı işçilik dahil muayene vede trafige cıkış işlemleri dahil 4000 tl ye maal ettim

    şimdi ben hasarlı arac satışı adında en az 20 site yada şirketin adını size sayabilirim sunu anlayamıyorum bizim ihalesine girip aldıgımız çekme belgeli aracları sigorta şirketleri neden satıyor...satmasınlarr servisler dışında toplayanların ustalarıda duvar ustaları degil işini cokm iyi yapan ustalar var lütfen iyice arastırmadan konuşmayalım he kasko konusunda bir şey demiyorum yapan firmalar var hasar anında araca %70 e kadar ödeme yapıyorlar kii.. söyle bir örnek verebilirim mesela bmv 2011 320D ışık paketli bir arac bugun 80 ya da 85000 TL arasında 65 ye hasarı giderilmiş tekrar trafige cıkmış pert ve hasar kayıtlısını alabiliyorsunuz rayiç bedeli 85000 dersek (tam olarak bilmiyorum) ve kasko %70 ödeme yapsa 59500 tl yapar oda 5000 Tl cıvarı zarar etmiş olursunuz okadar. yani hasabınızı ona göre yaparak alın derim. Benim abim 2012 de sıfır sembol ü pert etti 29 000 TL hasar tespit ettiler komple kupa gelcekmiş felan bizden 35200 TL. ye anahytar teslimi aldıgımız araca 33800 fatura degerinden kesinti yaparak 31500 tl verdiler (aracıda hurda sını ihalede 10000 tl ye satsalar 29 yerine 21500 zarar etmiş olurlar) yani en ucuz aractan bile 2000 tl zarar ederseniz bence bmv de bu fiyat normal dir.ona göre uygun almışsınız zaten neyse pert araba alcak arkadaşlar almadan önce mümkünse hasarlı haliyle alın yada hasarlı halini görün ve hasarlı haliyle oynamayan kişilerden almaya çalışın bunlar bellidir yani airbag i patlaksa yaptirıyor kaputunu düzeltiyor ee efendim sadece tanpon yüzünden pert olmuş buna dikkat edin satıcı her şeyini söylüyorsa korkmayın hatta sigorta exper resimlerini isteyin. sonra tamirini kendiniz yapın bizzat ilgilenerek hasarı giderilmiş aracları alıcak arkadaşlara ise .... Önce satıcıdan arac hakkında bilgi isteyin hoşunuza giderse ardında direk aracı expertize yada servisine götürün her şeyi ögrensinler. pert arac almak yada satmak ayıp degildir sadece işciligine parçalarına vede satıcının dürüstlügüne itimat edin satıcının dedigi her şey exper de dogru cıkıyorsa o aracı tamamen bilerek alıyorsunuz demektir. eskiden tramer mi vardı. insanlar altına üstüne ustasına servisine expertizine baktırarak arac alırlardı şu degişmiş bu degişmiş felan derdi servisi şimdi tramer adı altında bence resmen soygunculuk yapılıyor bir sms 4.00 Tl günde 100 - 200 Bin sms atılsa 100000 x 4 =400.000 tl haybeye 800.000 kazanıyorlar madem hizmet vereceksiniz sms i 1 tl yapın :) herkes baksın yani arkadaşlar sigorta şirketlerinin hesapları cok basittir sonuçta kar elde etmeye çalışan şirketlerdir....o yüzden yaptırmak yerine çekme belgeli o haliyle satıyorlar... madem insanlara bu kadar deger veriliyor o halde satmasınlar yada kendileri yapıp kaskolasınlar


    yazdıklarım kimseye yönelik degildir.. SAYGILARIMLA




  • reklam kokan bir topic
  • Anadolu sigorta Pert kasko sigortası diye bişey çıkarmış. Bu konuda bilgisi olan varmı. Pert araçlara kasko yapıyorlar anlamına mı geliyor bu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ilker.arslan
    anadolu sigortanın çıkartmış olduğu pert kasko pert araçlar için çıkartılmış bir kasko değil kapsamı sadece pert durumunda poliçenin yürürlüğe girmesi anlamın a geliyor
    saygılarımla
  • pert araca sigorta yapanlar değil sigorta yapmayan firmalar öne çıkmalı. çünkü 1i yapmasa diğer 10u yapıyor. hatta bir genelleme yapmak doğru değil. her şirketin farklı prim anlayışı var.
  • Pert araçlar usulunue uygun şeklide onarılıp tekrar trafıge çıkacağı zaman bence detaylı bır şekılde makine muhendıslerı tarafından ıncelenmelı eger onay alabılırse trafıge çıkış ıznı verılmelıdır...ayrıca bu araçlar ıcın noterde satış yapıldığı zaman mutlaka sıstemde bu aracın pert olduğu alıcı kısıye bıldırılmelı,alıcı aracın pert oldugunu ıs ısten gectıkten sonra kasko teklıfı alırken degıl daha noterde satış ıslemlerı yapılırken aracın hasar mıktarıyla bırlıkte öğrenmeli...
    Zaten sıgorta sırketlerı durust olsa bu araçların uzerındekı pert kaydının her ortamda gorunmesıne musade ederler ama dıkkat edıyorsanız bu pert araçların pert oldukları son dakıka,kasko teklıfı alırken yıne kasko sırektlerı tarafından söyleniyor,alıcı adam eger araca kasko yaptırmayacaksa aldığı aracın ağır hasar görüp onarıldıgından haberci olmuyor,sonucta herkes arac tamırınden anlamıyorkı...kısaca bulanık suda balık avlıyor çakallar...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pert kayitli araclariniza kasko onayi alabiliyoruz.ozellikle kredili olarak perrt arac almak isteyen arkadaslar varsa kasko isteyen yardimci olabilirim.

    demiştim fakat sadece 1 aylıgına bir kampanyaydı.malesef yeni kaskolara onay alamıyoruz uzgunum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alional -- 17 Temmuz 2014; 17:50:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YA ALLAH AŞKINA BÖYLE SAÇMA SAPAN SİSTEM Mİ OLUR... BENİM ARACIM KAPI HASARLI, AXA OYAKTAN TEMİNAT YATIRIP İHALE İLE ALDIM. ARACIN SADECE YOLCU KAPI TARAFINDAN HASARI VAR. ARACA TRAMER SORGULAMASI YAPILDIĞINDA HASAR BEDELİ 3953 TL ÇIKIYOR AMA AĞIR HASAR DİYOR... ŞİMDİ BURADA MADEM BU KADAR BİLİNÇLİ EXPERLER VAR. LÜTFEN BİRİ BANA BU DURUMU AÇIKLAYABİLİR Mİ ?
    3953 LİRALIK AĞIR HASAR OLMAZ Kİ... NERDE SÖYLESENİZ ADAMA GÜLERLER. AĞIR HASAR DEDİĞİN EN AZ 8-10 BİN LİRADAN BAŞLAMASI GEREKİR. BÖYLE SAÇMALIK OLABİLİR Mİ YA 3953 TL AMA AĞIR HASAR. YEMİŞİM BÖYLE SİSTEMİ. İNANILMAZ BİR ADALETSİZLİK VAR. VE BUNUN AÇIKLAMASI YOK BENCE.
  • SEVGİLİ EKSPER VE SİGORTACI ARKADAŞLAR,

    2013 MODEL CLIO 4 JOY ARACI HANGİ ZİHNİYET 3953 TL YE PERT EDER ? AĞIR HASARLI SINIFINA SOKAR ? ARAÇTA SIRF, SAĞ KAPI MARŞPİYEL VE KOLTUK AIRBAG I HASARI VARDI. ÖNÜ ARKASI HERYERİ SAGLAM ARACIN. YA HERŞEYİ BİR KENARA BIRAKIN BU KADAR DA KURALCI OLMAYIN, MİLLİ SERVETTİR YAA YAZIK GÜNAH DEĞİL Mİ 3953 E ARABA MI PERT EDILIR....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TRibuLaNCee

    SEVGİLİ EKSPER VE SİGORTACI ARKADAŞLAR,

    2013 MODEL CLIO 4 JOY ARACI HANGİ ZİHNİYET 3953 TL YE PERT EDER ? AĞIR HASARLI SINIFINA SOKAR ? ARAÇTA SIRF, SAĞ KAPI MARŞPİYEL VE KOLTUK AIRBAG I HASARI VARDI. ÖNÜ ARKASI HERYERİ SAGLAM ARACIN. YA HERŞEYİ BİR KENARA BIRAKIN BU KADAR DA KURALCI OLMAYIN, MİLLİ SERVETTİR YAA YAZIK GÜNAH DEĞİL Mİ 3953 E ARABA MI PERT EDILIR....

    Hasar Sonrası Sürec

    Arkadaşlar hasar alan arac eksper tarafından tespit edildikten sonra sigorta sirketi tarafından ön calısma yapılır arka planda.Örnek verecek olursak

    aracınızın degeri 55 bin TL ise
    hasarınız 4 bin TL ise
    Sigorta sirketi sizin aracınızı hasarlı olarak satısa sunar ve 48 49 bin TL fiyat alabilir.
    boyle bir fiyat alınca musteriyede derki : aracınızı perte cıkaralım size 50 51 odeyelim der.
    musteride hasarlı arabasından migdesi bulandıgı icin satsam zaten 50 ye satarım dusuncesine girdigi icin kabul eder.
    Sigorta şirketi hasarı odeseydi 5 bin odeyecekti
    ama perte cıkınca 3 bin odedi cunku 49 a aracı sattı.
    Sistem bu sekilde isledigi icin araclar perte cıkıyor.
    Ama en onemli sorun su bu araclara kasko birdaha yapamıyoruz. bu ayrımın yapılması gerekiyor
    Aracın hasar kaydı sigorta sirketindeki kaydına gore belirlenerek kasko yapılabilmeli.
    Halbuki fiziki olarak gercekten pert olmus araclara cekme belgesi cıkartılmadıgı icin kasko yapılırken
    3 binlik hasarı olan araca cekme belgesi var diye kasko yapılmıyr.
    Coculecek buda insallah




  • Sigorta Eksperi kullanıcısına yanıt
    Hocam verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum. İnsanların duymak istemedikleri şeyleri söylediğiniz için doğal olarak tepkilerle karşılaşıyorsunuz.
    Pert araç alan insanların öncelikleri farklıdır onun için istediğiniz kadar güvenlikten bahsedin zerre etki yaratmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alional

    quote:

    Orijinalden alıntı: TRibuLaNCee

    SEVGİLİ EKSPER VE SİGORTACI ARKADAŞLAR,

    2013 MODEL CLIO 4 JOY ARACI HANGİ ZİHNİYET 3953 TL YE PERT EDER ? AĞIR HASARLI SINIFINA SOKAR ? ARAÇTA SIRF, SAĞ KAPI MARŞPİYEL VE KOLTUK AIRBAG I HASARI VARDI. ÖNÜ ARKASI HERYERİ SAGLAM ARACIN. YA HERŞEYİ BİR KENARA BIRAKIN BU KADAR DA KURALCI OLMAYIN, MİLLİ SERVETTİR YAA YAZIK GÜNAH DEĞİL Mİ 3953 E ARABA MI PERT EDILIR....

    Hasar Sonrası Sürec

    Arkadaşlar hasar alan arac eksper tarafından tespit edildikten sonra sigorta sirketi tarafından ön calısma yapılır arka planda.Örnek verecek olursak

    aracınızın degeri 55 bin TL ise
    hasarınız 4 bin TL ise
    Sigorta sirketi sizin aracınızı hasarlı olarak satısa sunar ve 48 49 bin TL fiyat alabilir.
    boyle bir fiyat alınca musteriyede derki : aracınızı perte cıkaralım size 50 51 odeyelim der.
    musteride hasarlı arabasından migdesi bulandıgı icin satsam zaten 50 ye satarım dusuncesine girdigi icin kabul eder.
    Sigorta şirketi hasarı odeseydi 5 bin odeyecekti
    ama perte cıkınca 3 bin odedi cunku 49 a aracı sattı.
    Sistem bu sekilde isledigi icin araclar perte cıkıyor.
    Ama en onemli sorun su bu araclara kasko birdaha yapamıyoruz. bu ayrımın yapılması gerekiyor
    Aracın hasar kaydı sigorta sirketindeki kaydına gore belirlenerek kasko yapılabilmeli.
    Halbuki fiziki olarak gercekten pert olmus araclara cekme belgesi cıkartılmadıgı icin kasko yapılırken
    3 binlik hasarı olan araca cekme belgesi var diye kasko yapılmıyr.
    Coculecek buda insallah

    +1




  • (36000 ağır hasar kayıtlı) 2012 citroen c4 comfort plus aracımı10 gün önce satın aldım.kasko yapılmadığını heryerden duyuyor ve yapılmaz zannediyordum.internetten uzunaraştırmalar sonucu yaklaşık 20 şirketten teklif aldım.Bunlardan 3 tanesi Anadolu,Hdıve Hür sigorta teklif verdiler. HÜR VE hDI 'IN TEKLİFLERİ 3000 TL NİN ÜZERİNDEYDİ ve 2200 tlyeANADOLU sigortaya kaskolattım.
  • sigorta firmasinin yukarida kar etmesi icin yaptigi uygulama yuzunden aldigim aracta bu sekilde aracta biya yok bir degisen var ve 8000 km yaptim bu aracla 5 ayda bulen biri olarakta hicbir sıkıntı yasamadim!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arap faik kullanıcısına yanıt
    Tabiki 05367963677 arayın bilgi verelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.