Şimdi Ara

Hazımsızlık/Gaz/Antiasit üzerine..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
111.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar..Arkadaşlar benim şöyle bir rahatsızlığım var..Yaklaşık 2-3 aydır mide ve bağırsaklarımda sürekli (az veya çok) bir gaz mevcut..Neyi ne kadar yersem yiyeyim bu çok bir değişiklik göstermiyor, fakat reflü veya ülser gibi hastalıkların yegane belirtileri yok, yani yanma, aşırı ağrı, mide bulantısı, kusma, ekşime vs gibi, sadece bir gaz var ve 15-20dk'da bir çıkıyor, ve bu gaz çoğu zaman midemin üst kısmına (diyafram civarına) denk gelen bölgeyi sıkıştırıyor ve göğsümü gerdiğim zaman mesela,veya gülerken, bu bölgede "üşütmüş" gibi bir sızlama oluşuyor, ardından bu gaz çıktıktan sonra rahatlıyorum..Tuvalet alışkanlığımda değişiklik yok, standart günde 1 yine..Neyse, bu sorunum için Toplamda 3 defa doktor ziyaretinde bulundum;

    Bunlardan 1.si "Strese bağlı, zorda kalırsan Prabex kullan sabahları.." dedi ve yolladı, ayrıca kan testi ve ultrason yaptırdım, sonuçlar gayet normal çıktı, bir sürede bu ilacı kullandım fakat bir çözüme kavuşmadı..

    Gittiğim 2. doktor "1 ay süreyle Nexium-Meteospasmyl-Duspatalin kullan ve rejim yap mide yorucu şeyler yeme, düzelmezse endoskopi yapalm bakalım dedi", kullandım bir ay bu ilaçları hiç aksatmadan, hatta extradan hazım için iyi gelen Debridat ve yemeklerden sonra Pankreoflat kullandım, bir süre iyi geldi sonra yani son birkaç gündür yine azıtmaya başladı..

    3.doktor ise "sabır, zamanla geçecektir, extradan yemeklerden sonra Gaviscon kullanabilirsin" dedi, o da bir süre iyi geldi ama "bir süre"

    Değişen tek şey şu oldu yalnız ilaç dolu geçen 1/1.5 ay içinde..Yediğim yemek (su dahil) mideme bir oturur, 3 saatte anca aşağıya inerdi..Şimdi bundan pek muzdarip değilim ama özellikle son 3-4 gündür midemde sürekli bir gaz var ve ayıptır söylemesi 15-20 dakikada bir sürekli geğirmem var..Bu havanın geldiği çok bariz duyuluyor zaten ta midenin başından, göğüs kafesinin altından yukarı çıkana kadar gürrrrr ediyor ve çıkıyor

    2. doktoruma geçen gün bir daha gittim, madem öyle yapalım bi endoskopi belki reflü vardır dedi, ama ağzıma gelen herhangi bir şey olmadı şimdiye değin, ya da yanma vesaire..Sadece müzmin bir gaz sancısı var, bazen birşey hissetmiyorum fakat şöyle biraz bastırdığım vakit iğne gibi batıyor..

    Biraz araştırdıktan sonra interneti "Kudret Narı" diye bir bitkinin mide sorunlarına iyi geldiğini okudum, ertesi günü gidip aldım bir kavanoz, sabah akşam aç karnına bir kaşık çakıyorum, aldığım adam 1. kavanoz bitmeye yakın etkisini görmeye başlarsın dedi bakalım artık..Bir de 2-3 yıl önce ülser tedavisi gören ve iyileşen babamın arada bir kullandığı "Lanzedin" alıyorum sabahları, Nexium'dan biraz daha etkili gibi..

    Yaşım 23, sigaram yok hiç olmadı da, alkol desen nadir o da 1-2 tane bira en fazla..Okulda fast-food falan yememek için yemekhaneye yazıldım, mis gibi güzel şeyler çıkıyor, e zaten evimde ailemle yaşıyorum standart ev yemekleri var, hala nedir bu olay anlamıyorum ya Hareketsizlik diyesim geliyor fakat okul da başladı hergün en az 40-45dk yürümüş oluyorum toplamda..Cidden stres desem değil, geçen sene 13 aylık bir birlikteliğim oldu, heralde o 13 ay benden bir 4-5 yıl götürmüştür, ama ona rağmen o dönemde taş gibiydim, acaba acısı şimdi mi çıkıyor "Takma, ilgilenme midenle" diyor herkes ama buna rağmen beni rahatsız ediyor ve ister istemez bir yerden sonra can sıkmaya başlıyor bu durum..

    Sizce ne yapmalıyım? Bu antiasiti günde 2 defaya çıkartsam bir sakıncası olur mu? Midemden gelen sesleri dinliyorum bazen, şantiye alanı gibi bir gaz sorunu olduğu aşikar, ki bu da muhtemelen fazla asidin tepkimeye girip gaza dönüşmesi yüzünden oluyor..Arada bir talcid atıyorum ama pek efektif olmuyor gibi

    Önerilerinizi bekliyorum, iyi günler..



  • 
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.