DonanımHaber'de AraYENİ GELİŞMİŞ ARAMA
ForumBu Bölümde Ara
Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?
200
Cevap
39
Favori
70.027
Tıklama
Tüm Forumlar >> Hobi Forumları >> Yemek/Mutfak Bölümü >> Yemek Tarifleri >> Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?
Sayfaya Git:
Sayfa: 1 2 3 4 sonraki >>>
Giriş
Mesaj
    • DH Yönetici
      29234 Mesaj
      26 Şubat 2011 10:26:16
      Nedir arkadaş bu işin sırrı? Dışarıda yediğim tostu evde bi türlü beceremiyorum yapmasını. Nedir bu işin sırrı?
      Nasıl oluyor bu dışı kıtır kıtır içi yumuşak tost? Vardır herkesin bi stili bi püf noktası?


      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      26 Şubat 2011 10:29:41
      Onların yüksek ısıyla çalışan makinelerinde sır panpa. Ekmek ve kaşar zaten ince onlarda ısıyı yedimi direk kaşar eriyo dışı da kıtırlaşıyor. bu kadar basit e tabi kaşarın ucuzluğunun yani mamulün pisliğininin tad alırken verdiğin paranın da bir hazzı var.

      Evde yaptığın beleş ister tad al ister alma ama dışarda para veriyosun şartlandın muhakkak beğeneceksin


      _____________________________


      Bu hesap ayrıcalıklı Dh Premium Vip'tir. Dolayısıyla her mesaj Dh Premium Pro programı vasıtasıyla atılmaktadır.
    • Yüzbaşı
      387 Mesaj
      26 Şubat 2011 10:30:07
      ilkten ekmekleri ısıt sonra malzemeni koy bastır bu kadar


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      260 Mesaj
      26 Şubat 2011 10:30:16
      para verdiğin için yemesi ayrı bir zevkli oluyor









      ordaki tost makinalarıyla evdeki bir değil


      _____________________________

      Hicbir seyim yok ama herseyimsin
    • Yüzbaşı
      995 Mesaj
      26 Şubat 2011 10:33:04
      Domatesli yiyorsan kabuğunu soy. Kaşarı ince ince doğra. Diz sıra ile ardından önceden ısıtılmış tost makinesine veya ateşte yapıyorsan alete koy. Hafif ısındıktan sonra katı yağ sür. Diğer tarafını çevir diğerine sür pişmesini bekle


    • Yüzbaşı
      308 Mesaj
      26 Şubat 2011 10:35:31
      Tost bayat ekmekten yapılır.
      Önce ekmeğin içini dışını ısıt sonra içine az margarin sür.İsteğine göre malzemelerini yerleştir.İsteğe göre ketçapta sıkılır.
      Yüksek sıcaklıkta tost makinesine bastır.
      Eger prof. tost makinen yoksa.Bastırma işleminde gerçekten iyi yapman gerekiyor.

      İsteğine görede dışına yağ sürebilirsin


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackankas -- 26 Şubat 2011; 10:37:03 >
      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      26 Şubat 2011 10:35:32
      tereyağı sür üstüne



      +




      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umutsuzİnsan -- 26 Şubat 2011; 10:38:30 >
      _____________________________

      5 yıllık hort Tıkla
    • Binbaşı
      1483 Mesaj
      26 Şubat 2011 10:37:44

      quote:

      Orijinalden alıntı: Sülümann
      Onların yüksek ısıyla çalışan makinelerinde sır panpa. Ekmek ve kaşar zaten ince onlarda ısıyı yedimi direk kaşar eriyo dışı da kıtırlaşıyor. bu kadar basit e tabi kaşarın ucuzluğunun yani mamulün pisliğininin tad alırken verdiğin paranın da bir hazzı var.

      Evde yaptığın beleş ister tad al ister alma ama dışarda para veriyosun şartlandın muhakkak beğeneceksin

      Güldürdün. :)


      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    • Yüzbaşı
      995 Mesaj
      26 Şubat 2011 10:37:54
      Eğer dışının kızarmasını istiyorsanız dışınada yağ sürün yoksa güzel olmaz.


    • Yüzbaşı
      466 Mesaj
      26 Şubat 2011 10:40:09
      dışınada yağ sürerseniz dışı yumuşak olur.
      tavsiyem:kaşar+sucuk+ketçap+ayran.
      ilk ekmeği ısıtıyosun tost makinesinde sonra diz malzemeleri.ketçap da sık süper bi tat verir.


      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      26 Şubat 2011 10:40:12

      quote:

      Orijinalden alıntı: nesenlenesensiz



      Alıntıları Göster


      Güldürdün. :)


      Sağol panpa.


      _____________________________


      Bu hesap ayrıcalıklı Dh Premium Vip'tir. Dolayısıyla her mesaj Dh Premium Pro programı vasıtasıyla atılmaktadır.
    • Emekli Yönetici
      2983 Mesaj
      26 Şubat 2011 10:49:55
      Tosta ketçap


      _____________________________

    • Emekli Yönetici
      5652 Mesaj
      26 Şubat 2011 10:55:49
      Fatih hocam benim tarzım şöyle beğenirsin belki.

      Bolca margarin kenarlar dahil sürüp, var gücünle bastıracan dümdüz edicen tostu.
      İnceltecen süper olur.


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      578 Mesaj
      26 Şubat 2011 10:55:54
      -Somun ekmek ortadan ikiye bölünür.
      -Tost makinesine ekmeğin iç tarafları dışa gelecek şekilde yerleştirilip bir süre ısıtılır. Bu sırada tost makinesinin yeni açılmış ve henüz tam olarak ısınmamış olması gerekiyor.
      -Ekmekler çok az ısıtıldıktan sonra dışarı alınır. Tost makinesinin kapağı açık bırakılır ki çok çabuk ısınmasın.
      -Ekmeğin bir parçası alınır, sadece belli bölgelerine ufak margarin parçaları konur.
      -Diğer parça alınır. Buna da margarin parçaları koyulduktan sonra malzemeler çok kenarlara koyulmamak üzere yerleştirilir.
      -Malzemesiz ekmek parçası diğerinin üstüne kapatılır.
      -Bu sırada tost makinesi yeterince ısınmıştır. Ekmekler koyulup ısıtılmaya başlandığında hemen kıtırlaşma etkisi görülür.
      -"Belli bir süre" sonra ekmek üstüne yağ sürülür ve tekrar ısıtılmaya devam edilir. Bu "belli süre" tost makinesinin, siz ekmekleri geri koyana kadar ne kadar ısındığına bağlıdır.
      -Malzeme içeride eriyip dışarı çıkmaya başladığında tost hazırdır artık.Afiyet olsun


      _____________________________

    • Yarbay
      15085 Mesaj
      26 Şubat 2011 11:06:00
      makinayla ve kullanılar ürünle alakalı sanırım..benim yaptığım tostları benden baskası yemiyor konuya girince bir an sevindiydim... ama boşa..dedikleriniz tarafımdan denenmiştir ama sonuc değişmeiştir..tost yapan insnaların kullandığı mazlemelr bakmak lazım..bide sütlac cok güzel oluyor..evde denedim ben bi kac defa.. direk çöpe gitti ..onuda öğrenemk lazım... hatta bardak mısırıda


      _____________________________

    • Yarbay
      2425 Mesaj
      26 Şubat 2011 11:09:09
      Ekmek olarak tost ekmeği en iyisidir o olmazsa köpük gibi ekmekler var bayat olmaları tost için daha iyi olur.
      Tostu yaparken ekmeği çok kızartma kurumasın iyice bastır üstüne az miktarda ama mutlaka margarin sür.
      Eğer sucuk koyacaksan sucuklar kağıt gibi ince olmalı .



      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      26 Şubat 2011 11:18:10
      Eğer normal ekmeğe yapıyorsak,ekmeğin içi denen bölümü çıkartıyoruz ve ekmek mümkünse taze olmasın.
      Daha sonra ekmeği güzelce ısıtıp dışını hafifçe yağlıyoruz ve tekrar ısıtıyoruz.
      Ardından (sucuk,kaşar yapıldığını düşünerek) önce kaşar ve daha sonra sucuğu koyup ekmeği kapatmadan açık şekilde bastırıyoruz(domates koyacaksan koyup hafif tuzlayıp kapatmadan tekrar basıyoruz-ketçap koycaksan kapat bas )sonra kapatıp sürekli yağlayıp ısıtıyoruz ve afiyetle yiyoruz... (Çok erken çıkartırsan tost güzel olmaz)

      Şahsen tostçuda çalışmış biri olarak biz böyle yapıyorduk ve güzel oluyordu
      Tost önerim ise kesinlikle kaşar-kavurma(kaliteli birşey olcak),içecek ayran


      _____________________________

      DH KAFKAS ÇERKES KÖKENLİLER CEMİYETİ
      Şerefsizce yaşamaktansa şerefimle ölürüm
    • DH Yönetici
      29234 Mesaj
      26 Şubat 2011 11:21:22
      Ekmeğin içini yağlamayı hiç denememiştim, bi deneyelim ilk yaptığımda.
      Ayrıca dışını yağlarken zamanlama nasıl olmalı? Ekmek bi kaç dakika ısındıktan sonra mı yoksa hiç ısıtmadan mı?
      Ayrıca içini ısıtmayı da bilmiyordum, bunu da denemek lazım.


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      426 Mesaj
      26 Şubat 2011 11:23:49
      Ayvalik Tost'unu hicbir tosta degismem..


      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      26 Şubat 2011 11:23:50

      quote:

      Orijinalden alıntı: PHI

      Ekmeğin içini yağlamayı hiç denememiştim, bi deneyelim ilk yaptığımda.
      Ayrıca dışını yağlarken zamanlama nasıl olmalı? Ekmek bi kaç dakika ısındıktan sonra mı yoksa hiç ısıtmadan mı?
      Ayrıca içini ısıtmayı da bilmiyordum, bunu da denemek lazım.

      tost makinesinin arasına koymadan üstüne tereyağ dilimi koy büyük olmasn fazla o sonra ekmeği arada bıraktınmı kendiliğinden erir o yağ ekmeğin dışı çıtır çıtır olur


      _____________________________

      5 yıllık hort Tıkla
    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      26 Şubat 2011 11:26:20

      quote:

      Orijinalden alıntı: PHI

      Ekmeğin içini yağlamayı hiç denememiştim, bi deneyelim ilk yaptığımda.
      Ayrıca dışını yağlarken zamanlama nasıl olmalı? Ekmek bi kaç dakika ısındıktan sonra mı yoksa hiç ısıtmadan mı?
      Ayrıca içini ısıtmayı da bilmiyordum, bunu da denemek lazım.

      Isıttıktan sonra yağla ki,ekmeğin sıcaklığı ile erisin


      _____________________________

      DH KAFKAS ÇERKES KÖKENLİLER CEMİYETİ
      Şerefsizce yaşamaktansa şerefimle ölürüm
    • Yüzbaşı
      578 Mesaj
      26 Şubat 2011 11:28:56

      quote:

      Orijinalden alıntı: PHI

      Ekmeğin içini yağlamayı hiç denememiştim, bi deneyelim ilk yaptığımda.
      Ayrıca dışını yağlarken zamanlama nasıl olmalı? Ekmek bi kaç dakika ısındıktan sonra mı yoksa hiç ısıtmadan mı?
      Ayrıca içini ısıtmayı da bilmiyordum, bunu da denemek lazım.


      Ekmek biraz kıtırlaşınca yağını sür hemen adminim Yağı sürdükten sonra hafif yumuşar ekmek. Zaten o sırada içindeki malzemeler de ufak ufak erimiş olur. Yağı sürdükten sonra çok fazla tutma makinenin içinde. Bi de yağı fazla kaçırırsan yanmaya başlar yağ, hiç yenmez o tost


      _____________________________

    • Emekli Yönetici
      2983 Mesaj
      26 Şubat 2011 11:29:45
      Bandırma'da eskiden Ziraat Bankası nın karşında olan şimdilerde sahildeki Tostçu Mehmet Amca nın tostunu başka hiç bir şeye değişmem.


      _____________________________

    • Teğmen
      236 Mesaj
      26 Şubat 2011 11:30:34
      ekmeğinde içine yağ dilimi koy çok fena olyor

      dışınıda çıtır yapmak için bence kaşar eridikten sonra derecesini düşür makinanın 1-2dakika içinde cıtır hale gelir


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      989 Mesaj
      26 Şubat 2011 11:37:13

      quote:

      Orijinalden alıntı: Umutsuzİnsan

      tereyağı sür üstüne



      +



      olsada yesek canım çekdi


      _____________________________

        Ölüm en büyük uyarıcıdır.
        Nasihat isteyene ölüm yeter.
    • Yarbay
      2425 Mesaj
      26 Şubat 2011 11:37:23

      quote:

      Orijinalden alıntı: PHI

      Ekmeğin içini yağlamayı hiç denememiştim, bi deneyelim ilk yaptığımda.
      Ayrıca dışını yağlarken zamanlama nasıl olmalı? Ekmek bi kaç dakika ısındıktan sonra mı yoksa hiç ısıtmadan mı?
      Ayrıca içini ısıtmayı da bilmiyordum, bunu da denemek lazım.

      Ekmeğin içini hiç yağlama.Tost makinası iyice ısınmış olacak bi iki bastırdıkdan sonra sürüyorum ben erimesi için bastırıncaada cozurt ediyor


      _____________________________

    • Binbaşı
      1847 Mesaj
      26 Şubat 2011 11:38:42

      quote:

      Orijinalden alıntı: Umutsuzİnsan

      tereyağı sür üstüne



      +



      Naptın ya


      _____________________________

    • Yarbay
      3799 Mesaj
      26 Şubat 2011 11:44:18
      Ben içine ketçap yerine biraz barbekü sos sıkıyorum çok güzel oluyor deneyin derim.


      _____________________________

      Gölge Mavisi Golf 1.4TSI 122HP Man. Highline----2009 Cadillac CTS(For Sale)----2004 Ford EXPLORER 4.0V6(Satıldı.. =( )----2005 Ford MUSTANG 4.0V6(Satıldı.. =( )
      İstanbul Technical University
    • Yüzbaşı
      903 Mesaj
      26 Şubat 2011 11:59:30
      Ben uzun bir süre büfede çaliştim.

      Öncelikle en güzel tost bayat ekmeğe olur, 1 veya 2 günlük ekmek makinada içi ısıtılır ( sucuklu yapilcaksa sucuklarda ekmekle beraber 30 sn civari). Bu arada tost makinamizin sıcaklıgı 200 derece civari olmalıdır. Daha düşük olursa kaşar erimez, daha yüksek olursa ekmek yanar.

      İkinci önemli nokta kaşarın markasıdır. Çünkü iyi kaşar çabuk erir ve ekmeğin içinde kaybolmaz. Bence en güzel çobanoğlu ve şık-şık dan tost olur. ( şık-şık sakarya markasıdır istanbulda marketlerde pek bulunmaz ). Tost yaparken kaşarı çok koymak lezzeti arttırmaz bence, en güzeli kararında koyup tadin almaktır.

      Üçüncü önemli nokta yağ aşamasıdır. Tostu makinaya attıktan 1 dk sonra yağ sürülür, bence fazla sürmemek lazım sonra ekmek çok yumuşak kalabiliyor.

      Dördüncü ve son nokta makinadan çıkarma kısmı. Tostun yumuşak olması isteniyorsa kaşar eridigi anda çıkarılır. Biraz çıtır olması isteniyorsa kaşar erir hafif dışarı taşar, dışarı taşana kadarda zaten ekmek çıtır kıvama gelmiş olur.

      Elinizde güçlü bir makina varsa bu şekilde deneyin kesinlikle aynı tadı alırsınız.


      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    • Yarbay
      4913 Mesaj
      26 Şubat 2011 12:20:59
      Arkadaşlar ben tostculardaki gibi ince olmasını istiyorum şaka gibi olacak ama yıllardır hayalini kuruyorum arkadaş.Tek yok öyle ince olması için onların koca tost makinalarından almak mı ?


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScAnMaN -- 26 Şubat 2011; 12:21:56 >
      _____________________________


      Efsane Pentel Smash ve diğer kalemleri satın almak için buraya tıkla
    • Yarbay
      4047 Mesaj
      26 Şubat 2011 12:26:42
      Ekmeğin dışına yağ sürerim, içine de kaşar, varsa salam-sucuk, ve son olarak abartmadan salça sürerim. Tost makinasında da kaşarlar hafif eriyene kadar tutarım böylece ekmek sertleşmez, içi de yumuşak olur. Sonra da yemeye kıyamam


      _____________________________



      DH Adminlerini Sevmeyenler Kulübü
    • DH Yönetici
      29234 Mesaj
      26 Şubat 2011 12:27:19
      İçini yağlayıp yağlamama konusunda farklı fikirler var. Deneme yanılmayla maksimum lezzete ulaşacağız sanırım.


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      903 Mesaj
      26 Şubat 2011 12:27:49

      quote:

      Orijinalden alıntı: ScAnMaN
      Arkadaşlar ben tostculardaki gibi ince olmasını istiyorum şaka gibi olacak ama yıllardır hayalini kuruyorum arkadaş.Tek yok öyle ince olması için onların koca tost makinalarından almak mı ?

      İnce olması için kaşarı çok az koycaksın, makinan 200 derecenin üzerine çıkabiliyor olcak ve tostu koyduktan sonra tüm gücünle bastırcan, yaklaşık 1 dk içinde tost hazır olur. Bu şekilde yapılınca haşlama denen tarzda oluyor ama inceligi ve çok hızlı olmasından dolayı sevilir. Okul kantinlerinde süre kısa oldugu için genelde böyle yapılır.


      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      26 Şubat 2011 12:50:03
      Tost makinesi her evde bulunmuyor(bizde de yok) tavada yapmayı anlatıyorum:

      Tost ekmeği alınır, tava ateşe konulur. Maksat tava ısınsın bu sırada tava ısınırken tost ekmeklerini de tavaya koy ki biraz ısınsın.. Ondan sonra ekmekler alınır iç tarafına tereyağ sürülür ve kaşar konur, ekmekler kapatılır ve daha önce altını açtığımız sıcak tavaya konur. Tost ısınırken kahvaltı tabağı ile üstüne bastırılır. Böylece tost ince bir hal alır. Tostu ters çevirip tekrar üstüne bastırırız. Bu arada kişisel tercihe bağlı olarak tost ısınırken dışına biraz tereyağı sürülebilir. Tabi bu arada tost yanmasın diye sık sık ters çeviriyoruz... Tostun kaşarı iyice eriyince tavadan çıkarılır ve hapır hupur yenir

      not: Açıkcası tabak ile bastırma şaşırtıcı derecede incecik ve güzel yapıyor


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vico -- 14 Haziran 2011; 2:54:48 >
      _____________________________

      Bir üstaddan alıntı:
      "iki dandik tasolasyon efecti için mi çıkıcak ps4"

    • Yarbay
      2174 Mesaj
      26 Şubat 2011 12:59:51
      Valla benim evde yaptıklarım daha lezzetli oluyor :)


      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      26 Şubat 2011 13:02:10
      ekmeğin hafif sert olması gerekiyor.
      sonra bol bol tereyağ koyucan. kaşarı aşırı abartmana gerek yok. bir de içine ketçap falan koycan ohş canım çekti


      _____________________________


      [1] Casillas ~ [2] Varane ~ [3] Pepe ~ [4] Ramos ~ [5] Coentrão ~ [6] Khedira ~ [7] Ronaldo ~

      [8] Kroos ~ [9] Benzema ~ [10] James ~ [11] Bale ~ [12] Marcelo ~ [13] Navas ~

      [14] Alonso ~ [15] Carvajal ~ [17] Arbeloa ~ [19] Modrić ~

      [22] Di María ~ [23] Isco ~ [24] Illarramendi
    • Çavuş
      79 Mesaj
      26 Şubat 2011 13:10:04

      quote:

      Orijinalden alıntı: popeye85

      makinayla ve kullanılar ürünle alakalı sanırım..benim yaptığım tostları benden baskası yemiyor konuya girince bir an sevindiydim... ama boşa..dedikleriniz tarafımdan denenmiştir ama sonuc değişmeiştir..tost yapan insnaların kullandığı mazlemelr bakmak lazım..bide sütlac cok güzel oluyor..evde denedim ben bi kac defa.. direk çöpe gitti ..onuda öğrenemk lazım... hatta bardak mısırıda


      benim yaptığım tostlar fosilleşiyor

      sütlacı çömlek kapta fırına verince tadı mükemmel oluyor. lokantada yemiştim işin sırrı oymuş


      _____________________________

      İnsan kazanmak çok zor. Hayatta yapıcı olmak gerekiyor. Kalbini kırdığım varsa af diler, aptal bir eşek olduğumu beyan ederim. Şayet benimki kırılırsa, alttan almasını bilir, sineye çekerim.
    • Yüzbaşı
      742 Mesaj
      26 Şubat 2011 13:32:32
      Konu sık kullanılanlara eklendi


      _____________________________

    • DH Yönetici
      29234 Mesaj
      26 Şubat 2011 13:42:44
      İlk deneme başarılı.

      Ekmeğin içini aldım, hafif ısıttım, sonra içine kaşar sucuk ve biber koydum, domates kalmamış. İçine az bir şey tereyağı, sonra koydum ekmeği makineye. Takriben 1 dakika kadar bastırdıktan sonra tereyağı sürdüm üzerine. Biraz daha bastıktan sonra ters çevirip birazdan o yüzünü yağladım. Bir süre daha bastıktan sonra yenmeye hazır.
      Evde yaptığım en lezzetli tostlardandı sanırım.
      İçini boşaltmanın ve ısıtmanın çok faydası oluyormuş. Tereyağının katkısı da yadsınamaz.


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      631 Mesaj
      13 Haziran 2011 21:31:41
      bu konuda ben de beceriksizim yahu


      _____________________________



      ARİ GOLD
    • Yüzbaşı
      506 Mesaj
      13 Haziran 2011 21:37:07
      Bir tost yapmayı beceremiyorsunBirde yönetici olacaksın üyelerden biri sorsaydı sana tost nasıl yapılır diye kalırdın öyle


      _____________________________

      ... I ❤ Sketch
      Bazı mesajlarım test amaçlıdır.Dikkate almayınız.
    • Yarbay
      3026 Mesaj
      13 Haziran 2011 21:38:09
      Bayat ekmek üstüne tereyağ sonra birde makine daha neye gerek var


      _____________________________

    • Teğmen
      112 Mesaj
      13 Haziran 2011 21:45:00
      tüm bunlar güzel de içine zeytin atınca tadı 2 kat güzelleşiyo. Denemenizi tavsiye ederim.


      _____________________________

    • Yarbay
      4179 Mesaj
      13 Haziran 2011 21:45:02
      Tostlarım bir numaradır..

      Tost makinesi önceki tostlardan yağlı kalmışsa hiç yağ kullanmadan tostumu yaparım.. Makineyi ısıtırım.. Sonra ekmeği makineye açık bir şekilde koyarım 1 dk sonra makineyi kaparım.. Ekmeğin sıcak iç kısmına kaşarları koyarım makineyi çalırtırım ve tostun ısınmasını beklerim dışı biraz kıtır içi yumuşacık olur.. Yağ hiç kullanmam.. Zaten kaşar yağlı.. Makinede önceki tostlardan yağlı kalmıştır..

      Yumurtalı, kaşarlı tostumda gayet doyurucu, proteinli ve lezzetli oluyor..


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      609 Mesaj
      13 Haziran 2011 21:48:56
      Ayrıca tost dediğinin kaşarının kenarından akması gerekir. İncecik kaşarlı tost güzel olur mu hiç?

      Bu arada sütlacın sırrı da bol sütten ve su karıştırmamaktan geçiyor.


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut228 -- 13 Haziran 2011; 22:04:51 >
      _____________________________

    • Yarbay
      2221 Mesaj
      13 Haziran 2011 22:02:44
      geçen hafta 41 tane yaptım, biraz önce de 14 tane yaptım yedik bi güzel. Eskiden mangal yapmak için toplanırdık şimdi ise tost yapmam için yalvarıyorlar


      _____________________________

      İlginç Siteler
      Clio | W805 | M8 | H6410 | RX90 |
    • Çavuş
      83 Mesaj
      13 Haziran 2011 22:10:55

      quote:

      Orijinalden alıntı: Umutsuzİnsan

      tereyağı sür üstüne



      +




      Offfffff


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      877 Mesaj
      13 Haziran 2011 22:11:18

      quote:

      Orijinalden alıntı: Umutsuzİnsan

      tereyağı sür üstüne



      +



      canım istedi valla ya


      _____________________________

    • Yarbay
      3422 Mesaj
      13 Haziran 2011 22:14:13

      quote:

      Orijinalden alıntı: Umutsuzİnsan

      tereyağı sür üstüne



      +



      Susurlukta var bunlardan.


      _____________________________

    • Binbaşı
      1450 Mesaj
      13 Haziran 2011 22:15:45
      bulabilirsen halk ekmek'ten roll ekmek al 10 numara tost oluyor


      _____________________________



      "Hiçbir şeye, sırf inanmak istediğin için inanma. Bir şeye inanmak, onu gerçek yapmaz. Fikirleri, gözlem ve deneylerden elde edilen kanıtlarla test et. Çok beğendiğiniz bir fikir, iyi kurgulanmış bir testi geçemiyorsa yanlıştır. Yola devam et. Kanıtlar sizi nereye götürüyorsa oraya gidin. Elinizde hiç kanıt yoksa, peşin yargıda bulunmayın. Belki en önemli kural da şudur:
      Unutmayın; yanılıyor olabilirsiniz!"
      -Neil deGrasse TYSON

    • DH Yönetici
      29234 Mesaj
      14 Haziran 2011 00:05:32

      quote:

      Orijinalden alıntı: fuckulteli

      Tostlarım bir numaradır..

      Tost makinesi önceki tostlardan yağlı kalmışsa hiç yağ kullanmadan tostumu yaparım.. Makineyi ısıtırım.. Sonra ekmeği makineye açık bir şekilde koyarım 1 dk sonra makineyi kaparım.. Ekmeğin sıcak iç kısmına kaşarları koyarım makineyi çalırtırım ve tostun ısınmasını beklerim dışı biraz kıtır içi yumuşacık olur.. Yağ hiç kullanmam.. Zaten kaşar yağlı.. Makinede önceki tostlardan yağlı kalmıştır..

      Yumurtalı, kaşarlı tostumda gayet doyurucu, proteinli ve lezzetli oluyor..

      Bi ara yapsan da yesek.


      _____________________________

    • Yarbay
      4179 Mesaj
      14 Haziran 2011 00:21:41

      quote:

      Orijinalden alıntı: PHI



      Alıntıları Göster


      Bi ara yapsan da yesek.


      Ailem tatile gittiğinde ev bana kaldığında davet ederim inşallah.. Sadece sözde değil bu mesajım, ev boşalır bana kalırsa (yazın sonlarına doğru) davetim tüm Konya'da bulunan arkadaşlar için geçerli oalcaktır.

      Yumurtalı tostumu şöyle yapıyorum, yumurtayı kaseye kırıp çırpıp sıcak etmeğin zerine döküyorum.. Onun üzerine kaşarları sonra kağıyorum ekmeği.. Ekmeğin içinin sıcağında yumurta büyük oranda pişiyor ve kaşarlar eriyor.. uff be.. SAdece Yumurtanın ekmeğin dışına akıp taşmasını önleyemedim ama sorun olmuyor benim için dışarıda kalan kısımda pişiyor zaten onuda öyle yiyorum.. Sucuklu tostu daha az yaparım, içine nadiren domateste koyarım öyle daha güzel ve biraz daha hafif olur..

      Ekmekler sıcak tost makinesine konacak, içi ısınınca makine kapanıp kaşarlar koyulacak ve ekmek üzerine kapanıp makine 1-2 dk daha çalıştırılacak.. Eğer sucuklu yapılacaksa sucuklar daha önce dilimler halinde makinenin içinde pişirilecek sonra ekmek arasına konup tost yapımına devam edilecek.. Yağ olabildiğince az kullanın..

      (Not: 2 yıl önce olabildiğince yağlıyordum, şöyle ki ekmek pişmesine rağmen yağdan dolayı yumuşacık oluyordu ve sivilcelerin önüne geçiyordum şimdi ise artık yağı neredeyse kullanmıyorum.. Çünkü kaşarda da sucukta da yağ var.. )


      _____________________________

    • Yarbay
      2750 Mesaj
      14 Haziran 2011 00:25:42
      Büfedekilerin tost makinesi biliyorsunuz evdeki makineler gibi değildir biraz daha büyük ve yüksek bir makinedir ve sıcaklığı 300 Dereceye kadar ayarlanabiliyor ama alt ve üst plakası demirdöküm plaka olduğu için bastırdğın anda ekmeği incecik yapar ve tost yapılırken ilk başta makine tam kızmaya yakın iken ekmek koyuluyor.. genelde tost bayat ekmekle yapılıyor.

      Makine daha ısınmaya yüz tutmuşken ekmek makinede hafif ısıtıldıktan sonra ekmeğin içine sucuklar dizilir ve tekrar bastırılıp sucukların hafif derecede pişmesi sağlanıyor ve üzerine kaşarlar diziliyor.(Kaşarın ince ve kaliteli olması gerekiyor) sonra ekmek kapatıldıktan sonra üzerine yağ sürülür ve pişmeye bırakılır kaşarlar eridikten sonra çıkar istersen az daha beklet zaten kaşar dışarı taşmaya başldadığı zamanda alınabilir bu dediğim adamın ağız tadına kalmış.



      _____________________________

      Sistem Özellikleri;
      İntel Pentium4 2,39-2,40 GHZ İşlemci,Kingston 1 GB DDR-400 MHZ Ram,120 GB HDD,256 MB Palit Geforce FX5500 Ekran kartı,Arçelik kasa,TP-LINK WD8961 modem- Samsung P2250 21,5 Full HD monitör
      Diğer Elektronikler;
      Nokia E72 Cep telefonu,70 Ekran Arçelik Televizyon-Goldmaster HD1090 PVR(Twinbox) uydu alıcısı-YUMATU 37 Ekran TV-Taplin 19000CI Starlight uydu alıcısı
    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      14 Haziran 2011 00:28:48
      o değilde tosta ketçap hiç yakışmıyor.


      _____________________________



      !!Superbia in Proelia!!
    • Yüzbaşı
      403 Mesaj
      14 Haziran 2011 00:40:12
      kanka bol tereyağı. işin sırrı budur


      _____________________________

    • Teğmen
      169 Mesaj
      14 Haziran 2011 00:47:53

      quote:

      Orijinalden alıntı: Panişır

      -Somun ekmek ortadan ikiye bölünür.
      -Tost makinesine ekmeğin iç tarafları dışa gelecek şekilde yerleştirilip bir süre ısıtılır. Bu sırada tost makinesinin yeni açılmış ve henüz tam olarak ısınmamış olması gerekiyor.
      -Ekmekler çok az ısıtıldıktan sonra dışarı alınır. Tost makinesinin kapağı açık bırakılır ki çok çabuk ısınmasın.
      -Ekmeğin bir parçası alınır, sadece belli bölgelerine ufak margarin parçaları konur.
      -Diğer parça alınır. Buna da margarin parçaları koyulduktan sonra malzemeler çok kenarlara koyulmamak üzere yerleştirilir.
      -Malzemesiz ekmek parçası diğerinin üstüne kapatılır.
      -Bu sırada tost makinesi yeterince ısınmıştır. Ekmekler koyulup ısıtılmaya başlandığında hemen kıtırlaşma etkisi görülür.
      -"Belli bir süre" sonra ekmek üstüne yağ sürülür ve tekrar ısıtılmaya devam edilir. Bu "belli süre" tost makinesinin, siz ekmekleri geri koyana kadar ne kadar ısındığına bağlıdır.
      -Malzeme içeride eriyip dışarı çıkmaya başladığında tost hazırdır artık.Afiyet olsun


      İyiymiş hocam


      _____________________________


    • Çavuş
      70 Mesaj
      14 Haziran 2011 00:53:26
      Yönetici Var Dediler Geldik

      Öncelikle Tek Taraflı Tost Makinası Lazım Çünkü İki Tarafta Yanmaktayken Diğer Tarafı Kurur Siz 1 Tarafı Yani Üstünü Yakacaksınız Ve Bol Bol Yağlayacaksınız İşin Püf Noktası Yağlamak Malzemede Sucuk Olarak %100 Dana Eti Kullanacaksın Malzemeyi Bol Veya Az Koymak Senin İşine


      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      823 Mesaj
      14 Haziran 2011 01:04:38
      çok pis acıktım lan ss koymayın


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      315 Mesaj
      14 Haziran 2011 01:19:07
      Kaşarı rendeleyerek koyun, farkı göreceksiniz.


      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
      _____________________________

      Oversteer scares passengers, understeer scares drivers.
    • Binbaşı
      1150 Mesaj
      14 Haziran 2011 01:24:56
      O ss yi koyma işte ya bunu bunu yapmamalısın nalet olası


      _____________________________

      ☻ AMD Athlon 64 3000+ AM2 ☻Kingston 512 MB DDR2 533 MHZ RAM ☻Samsung SpinPoint 1TB HDD ☻Bi klavye bi mause ☻Tüplü Monitör ☻Ekran Kartı Yok(Onboard) ☻Hoparlör Yok ☻Kasmadan oynayabildiğim oyunlar : Hearts, Solitarie, Mayın Tarlası bide paintte resim çizebiliyom okadar.
Sayfa: [1] 2 3 4   sonraki >     >>
Tüm Forumlar >> Hobi Forumları >> Yemek/Mutfak Bölümü >> Yemek Tarifleri >> Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?
Sayfaya Git:
Sayfa:
Facebook Sayfamız
Foruma Git
Bölümde Ara
Reklamlar
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.