DonanımHaber'de AraYENİ GELİŞMİŞ ARAMA
ForumBu Bölümde Ara
Excel EĞER seçeneklerinde formül kullanma?
122
Cevap
10
Favori
53.872
Tıklama
Tüm Forumlar >> İşletim Sistemleri ve Yazılımlar >> Yazılım Genel >> Excel EĞER seçeneklerinde formül kullanma?
Sayfaya Git:
Sayfa: 1 2 3 sonraki >>>
Giriş
Mesaj
    • Teğmen
      173 Mesaj
      24 Şubat 2011 16:30:28
      Merhaba, excel'de bir tabloda mesela, A1 değeri sıfırdan büyükse B1+C1, değilse B1+D1 toplamları yazılsın.

      =EĞER(A1>0;"=(B1+C1)";"=(B1+D1)")

      Ama tırnak içindeki formülleri kabul etmiyor metin olarak yazıyor onları hücreye, =(B1+C1) gibi. EĞER fonksiyonu içinde formül kullanabiliyormuyuz veya nasıl yapabilirim istediğimi?


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkantr -- 24 Şubat 2011; 16:46:14 >
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      550 Mesaj
      24 Şubat 2011 17:44:51
      B1+C1 bir hücreye at (ör E1)
      B1+D1 bir hücreye at (ör F1)


      =EĞER(A1>0;E1;F1) formülünü dener misin.


      _____________________________

    • Emekli Yönetici
      2317 Mesaj
      25 Şubat 2011 09:56:39
      =EĞER(A2>0;B2+C2;B2+D2)

      bunu denermisin formülde


      _____________________________

      MSN : wishne@passport.com
      wishne.com.tr
    • Yarbay
      7339 Mesaj
      25 Şubat 2011 16:33:38
      =Eğer(A1>0;B1+C1;B1+D1)

      bu şekilde olacak.




      Eğer(A1>0;B1+C1;B1+D1)


      Formül
      Mantıksal sınama (A1 deki değer 0 dan büyükse)
      Eğer doğruysa değer (B1 deki değer ile C1 deki değeri topla)
      Eğer yanlışsa değer (B1 deki değer ile D1 deki değeri topla

      Formülün açıklaması böyle.



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 25 Şubat 2011; 16:38:43 >
      _____________________________

      imzami kaybettim, gören ya da duyan var mi?
    • Teğmen
      173 Mesaj
      02 Mart 2011 10:26:34
      Teşekkürler, tırnak veya köşeli parantez ile deniyordum ben, direk yazınca oldu. Makro kullanmak zorunda kalmadım :)


      _____________________________

    • Yarbay
      10577 Mesaj
      02 Mart 2011 19:17:39
      Başka konu açmadan Bir formul sorusu da ben sorabilir miyim?
      office 2007 turkçe

      A1 hücresinde "almanya,fransa, ingiltere " kelimelerinden birisi varsa A2 hücresine "AVRUPA "
      çin,japonya, malezya varsa "ASYA " yazsın

      Normalde ben firmalar bazında bu işlemi yapcam da
      amacım daha iyi anlaşılsın diye ülkeler örneğini yazdım,


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 28 Mart 2011; 14:42:48 >
      _____________________________

      Profili gizli olan bana da özel mesaj atmasin.
    • Yarbay
      7339 Mesaj
      02 Mart 2011 20:05:36
      @Tiske

      Aşağıdaki formül işini görür.

      =EĞER(YADA(A1="Almanya";A1="Fransa";A1="İngiltere")=DOĞRU;"Avrupa";EĞER(YADA(A1="Çin";A1="Malezya";A1="Japonya")=DOĞRU;"Asya";""))


      =yada formülü bir değer bu ise veya şu ise ya da bu ise "Doğru" değerini verir.
      =eğer formülü ile de şunu d,yeceksin. "yada formülü "doğru" sonucunu veriyorsa "AVRUPA" yaz.




      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 2 Mart 2011; 20:09:42 >
      _____________________________

      imzami kaybettim, gören ya da duyan var mi?
    • Yarbay
      10577 Mesaj
      25 Mart 2011 19:44:05
      Öner kardeşim teşekkür ederim,
      Formul işime yaradı

      Başka bir formule daha ihtiyacım var ancak bu defaki biraz karışık

      Yıl boyunca tutmam gereken Uzun ve geniş bir listem var
      Liste tutmak kolay, ancak bunlardan her seferinde grafik yapmak için tabloyu veri süzden seçip tek tek saymam veya toplamam gerekiyor
      Tabii bu da zaman istiyor

      Öyle formul yapmalıyım ki benim istediğim bilgileri diğer sayfada özetini otomatik cıkarsın
      Veriler özet çıkarsa grafik yapmazk zaten kolay

      Zaten bir, iki tane yapabilirsem gerisi çorap söküğü gibi gelecek

      Grafik verileri ya miktar toplaması veya sütundaki verileri sayarak oluşuyor
      40 tane başlığı olan veri ve kelimelerden oluşan bir tablo var

      A şirketi / XY ürünü / sarı / 500 / 450 / HP ( hatalı parti )

      Örnek tablo özetleri
      01.01.2011 ile 31.01.2011 tarihleri arasındaki fener müşterinin forma ürünün sağlam miktarları
      01.01.2011 ile 31.01.2011 tarihleri arasındaki Kontrol edilen B tipi parti sayısı
      01.01.2011 ile 31.01.2011 tarihleri arasındaki Yırtık FORMA hata sayısı

      01.01.2011 ile 31.01.2011 tarihleri arasındaki kontrol edilen TOPLARIN parti sayısı
      Mesela resimdeki tabloda mart ayında top 3 kere kont edilmiş.

      İnşallah anlatabilmişimdir
      Örnek tablo aşağıda



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 28 Mart 2011; 14:41:37 >
      _____________________________

      Profili gizli olan bana da özel mesaj atmasin.
    • Yarbay
      7339 Mesaj
      25 Mart 2011 20:01:26
      işini görmesine sevindim dostum.
      bu yeni isteğine müsait bir zamanda bakabilirim ancak.
      şu an biraz yoğun durumdayım.
      sakin kafayla ve dikkat ederek formülleri yazmak gerek.
      müsait bir zamanda ilgileneceğim, inşallah işine yarar birşey bulabilirim.



      _____________________________

      imzami kaybettim, gören ya da duyan var mi?
    • Er
      1 Mesaj
      15 Nisan 2011 22:20:54
      S.a Ödevime yardımcı Olursanız ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN. ÖDEV; 1.sınav.2.sınav.3.sınav ortalama veriyor Ortalaması 24,44,54,69,84 OLanları direk bir üst nota tamamlayan formülü yazarsanız sevinirim ŞİMDİDEN TŞK.


      _____________________________

    • Er
      1 Mesaj
      18 Aralık 2013 20:39:22
      C2 VE D2 hücreleri büyük eşit 60 ise başarılı değilse başarısız yazıcak. bunu nasıl yazabilirm excelde yardımcı olurmusunz acillll


      _____________________________

    • Teğmen
      181 Mesaj
      20 Aralık 2013 00:56:49

      =EĞER(VE(C2>=60;D2>=60);"BAŞARILI";"BAŞARISIZ")
      =IF(AND(C2>=60;D2>=60);"BAŞARILI";"BAŞARISIZ")


      inequableekullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
      _____________________________

    • Çavuş
      77 Mesaj
      11 Nisan 2014 09:29:32

      Günaydın

      Benim listemde tarihlere göre sorgulama yapmam lazım

      aslında istediğim suresi gecenlere ayrı, suresi yaklaşanlara ayrı, suresi uzak olanlara ise apayrı uyarıda bulunmak ama
      onu beceremeyeceğimi anladığımdan
      suresi gecenlere bir uyarı, gecmeyenlere başka bir uyarı yaptırmak
      tek başına olunca şu formulle işimi cozebiliyorum

      =EĞER(C3<BUGÜN();"Süre Geçti")

      ama ikili sorgulama yapmaya şu formulle calıştım olmadı :(
      =EĞER(C2<BUGÜN;"SÜRE GEÇTİ";"DİKKAT")



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferkocabas -- 11 Nisan 2014; 9:41:29 >
      Bahsedilenler: Öner , icatcikartmayav
      _____________________________

    • Çavuş
      77 Mesaj
      11 Nisan 2014 11:00:01

      =EĞER(YADA(C2<BUGÜN();C2>BUGÜN());"BİTTİ";"DİKKAT")

      Formülü yukarıdaki gibi yaptım, ama cevap sadece bitti veriyor


      Bahsedilenler: Öner , zaferkocabas , icatcikartmayavkullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
      _____________________________

    • Çavuş
      77 Mesaj
      11 Nisan 2014 11:10:59
      Sorunu bu şekilde cozdum

      =EĞER(VE(C5<=BUGÜN());"BİTTİ";"DİKKAT")



      _____________________________

    • Onbaşı
      24 Mesaj
      14 Nisan 2014 16:29:47
      Merhaba;

      A sütununda isimler bulunuyor, B sütununda ise bu kişilere ait birikim tutarı var. (500 satır bilgi mevcut A1 ile A500 arası)

      eğer formülü ile örneğin; adı ali olanların hepsinin birikimlerini toplatmak istesem, nasıl bir formül yazmam gerekir?

      ikinci sorum şu, örneğin adı ali olanlarla birlikte birikim tutarı 1000 TL olanların hepsinin toplam birikimlerini bulmak için nasıl bir formül yazmam gerekir?


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musakka222 -- 14 Nisan 2014; 16:33:10 >
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      329 Mesaj
      14 Nisan 2014 22:07:34

      Öncelikle A vereceğim formülün çalışması için A hücresindeki değerlerin birebir aynı olması lazım. Yani verdiğiniz örneğe göre ismi Ali SUNAL olan ile Ali KOÇ kişileri toplamaz. A sutununda sadece Ali yazıyorsa toplar.

      C1 sutununa veya sonucu görmek istediğiniz hücreye formülü yazın.
      Cevap1:
      =TOPLA.ÇARPIM(($A$1:$A$500="Ali")*($B$1:$B$500))
      cevap2: Sorunuz biraz acayip olmuş, zaten birikim tutarı 1000 adeti bulup çarpılabilir. Ama yinede cevaplayım.
      =TOPLA.ÇARPIM(($A$1:$A$500="Ali")*($B$1:$B$500=1000)*(1000))



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknolojik yardım -- 14 Nisan 2014; 22:09:28 >
      musakka222kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
      _____________________________

    • Onbaşı
      24 Mesaj
      15 Nisan 2014 11:39:15
      quote:

      Orijinalden alıntı: teknolojik yardım

      Öncelikle A vereceğim formülün çalışması için A hücresindeki değerlerin birebir aynı olması lazım. Yani verdiğiniz örneğe göre ismi Ali SUNAL olan ile Ali KOÇ kişileri toplamaz. A sutununda sadece Ali yazıyorsa toplar.

      C1 sutununa veya sonucu görmek istediğiniz hücreye formülü yazın.
      Cevap1:
      =TOPLA.ÇARPIM(($A$1:$A$500="Ali")*($B$1:$B$500))
      cevap2: Sorunuz biraz acayip olmuş, zaten birikim tutarı 1000 adeti bulup çarpılabilir. Ama yinede cevaplayım.
      =TOPLA.ÇARPIM(($A$1:$A$500="Ali")*($B$1:$B$500=1000)*(1000))


      hocam cevap için teşekkür.
      2. soruyu eksik yazdığım için yanlış anlaşılmış. şöyle düzelteyim; a sütununda isimler, b sütununda doğum yeri olsun. c sütununda ise birikim tutarları.

      bu durumda, örneğin adı ali olanlardan, doğum yeri İstanbul olanların toplam birikimini nasıl formüle ederiz.

      son olarak, adı ali olanlardan, doğum yeri İstanbul olanların toplam sayısını bulmak için hangi formülü kullanmalıyız?

      saygılar.


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musakka222 -- 15 Nisan 2014; 15:02:22 >
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      329 Mesaj
      15 Nisan 2014 18:38:47

      Sayı bulma:
      =TOPLA.ÇARPIM(($A$1:$A$500="Ali")*($B$1:$B$500="İstanbul"))
      Toplam Miktar bulma:
      =TOPLA.ÇARPIM(($A$1:$A$500="Ali")*($B$1:$B$500="İstanbul")*($B$1:$B$500))


      musakka222kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
      _____________________________

    • Er
      1 Mesaj
      22 Eylül 2014 02:27:56
      merhaba arkadaşlar excel eğer formülü ile ilgili bir sorun yaşıyorum umarım yardım edersiniz. (bu arada umarım sorunumu eğer formülü çözer yanlış aramıyorumdur)
      sayfa1 ı35 sütununda sayfa2de a01den a96ya kadar olan listeyi açılır liste olarak atıyorum burada bir sorunum yok ama sayfa1de ı36 da sayfa2den b01den b96ya kadar da bir listem var onuda orada örneğin modelde sayfa2 a21deki model seçilince sayfa1deki ı36 sütununda sayfa2 b21 sütunu direkt gelsin istiyorum umarım çok şey istemiyorumdur yardımlarınızı bekliyorum.

      kısaca yapacağım sayfada bir modeli seçtiğim zaman yanında o modelin fiyatı otomatik olarak gelsin ki o fiyatı farklı bir sütun ile çarpıp metrekare fiyatı bulabiliyim şimdiden çok teşekkürler arkadaşlar acil yardım bekliyorum


      _____________________________

    • Teğmen
      181 Mesaj
      22 Eylül 2014 15:57:02

      Dosya eklerseniz yardımcı olmaya çalışırım.


      erhankyykullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
      _____________________________

    • Er
      6 Mesaj
      16 Ekim 2014 10:39:16
      Uğraştım ama bir türlü çıkamadım işin içinden çıkamadım yardımcı olursanız çok sevinirim. A1 hücresinde AHMET YÜCEL yazıyorsa o zaman A2 hücresinde, A3 hücresinde ki değer çıksın

      yani A3 te "4" yazıyorsa ozaman A2'de de "4" yazsın bi türlü beceremedim sürekli DOĞRU, YANLIŞ veya !DEĞER gibi ifadeler çıkıyor...


      _____________________________

    • Onbaşı
      21 Mesaj
      23 Kasım 2014 23:03:12
      merhabala herkese. Benim sorun şu şekilde olacak. Şartımda B2 ile ile H2 hücreleri arsında 1 bulunma şartı arıyorum. varsa 2 yoksa 1.


      _____________________________

      kırıkkalp
    • Çavuş
      41 Mesaj
      11 Aralık 2014 02:17:36
      Arkadaşlar dershanedeki öğrencilerimin deneme sonuçlarını değerlendirerek sınıflarını belirlemek istiyorum.

      excele aktarılmış olan sınav sonuç listemizde ilk sütunda sınav no, ikincide isimler, üçüncüde soyisimler var. ben tüm sınav sonuçlarını tek çalışma sayfasında birleştirdim.

      istediğim şey adı soyadı aynı olan satırları bulup bunların şube sıralamalarının ortalamalarını almak. yani 2., 3. ... 10. satırda aynı öğrenciler varsa bunları belirleyip şube sıralarının ortalamalarını en son sütuna eklesin. yine 4., 90. ve 110. satırda başka bir öğrencinin sonuçlarını da benzer şekilde belirleyip ortalamalarını alsın.
      mümkün müdür acaba?

      aslında ben direkt şube sırasını değilde şube sırasına göre numaralandırma formülü oluşturdum. ilk 18 kişi 1 yani ilk sınıf, sonraki 18e giren 2 yani 2. sınıf, böyle devam ediyor. bunların ortalamalarını alarak bazı sınavlarda düşse de öğrencinin genel ortalamalarını göz önüne almış olacağım.

      çalıştığım dosyanın resmi ekte var. sarı sütunlar benim hedef alanlarım. ortalamaları tek tek elle yaptım biraz (formül çubuğunda görünüyor) ve 1300 kadar satır var. her sınavda da baştan yapmam gerekecek böyle. işime gelmiyor.

      eğer ortalamalar öğrencinin her satırında görünürse daha iyi olur. daha da iyisi sınav noyuda göz önüne alarak her sınavda kendinden önceki sınavlara göre yeni ortalama çıkartırsa öğrencinin değişimini de tek dosyada görme şansım olur.

      isterseniz çalıştığım excel dosyasını da gönderebilirim.



      _____________________________

    • Er
      1 Mesaj
      09 Ocak 2015 15:38:39
      Biri yardım edebilirmi ? soru su excelde eger kullanımında cocuk sayısı 3 2 0 1 0 olarak verilmis ve medeni hali evli bekar evli bekar bekar olarak verilmiş (aile yardımı diyerek evli olana 150 tl yardım yapılacak.) sorusunun eğer formülü nasıl olur yapamıyorum yardım edermısınız acil lütfenn



      _____________________________

    • Yarbay
      7339 Mesaj
      09 Ocak 2015 23:40:09
      quote:

      Orijinalden alıntı: orhandursunhepar

      Biri yardım edebilirmi ? soru su excelde eger kullanımında cocuk sayısı 3 2 0 1 0 olarak verilmis ve medeni hali evli bekar evli bekar bekar olarak verilmiş (aile yardımı diyerek evli olana 150 tl yardım yapılacak.) sorusunun eğer formülü nasıl olur yapamıyorum yardım edermısınız acil lütfenn


      E2 hücresine bunu yaz

      =EĞER(D2="evli";150;EĞER(D2="bekar";85;""))

      eğer D2 de evli yazıyorsa 150, bekar yazıyorsa 85 tl, eğer hiçbirşey yazmıyor ya da tamamen başka birşey yazıyorsa boş bırakıyor.





      _____________________________

      imzami kaybettim, gören ya da duyan var mi?
    • Yarbay
      2794 Mesaj
      16 Ocak 2015 16:58:07
      Biraz aradım ama nette bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

      A1 hücresinde "70sağ otomatik/90sol otomatik/80sağ menteşe/75sol menteşe" gibi değerler var. Ben sadece "otomatik" kelimesi içeriyorsa, B1 hücresine "var", yoksa "yok" yazdırmak istiyorum.
      Parçaal komutu işimi tam manasıyla çözmez, çünkü otomatik yazısının yeri hep örnekteki gibi olmayabiliyor.


      _____________________________

    • Yarbay
      7339 Mesaj
      16 Ocak 2015 21:41:25
      quote:

      Orijinalden alıntı: IraArel

      Biraz aradım ama nette bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

      A1 hücresinde "70sağ otomatik/90sol otomatik/80sağ menteşe/75sol menteşe" gibi değerler var. Ben sadece "otomatik" kelimesi içeriyorsa, B1 hücresine "var", yoksa "yok" yazdırmak istiyorum.
      Parçaal komutu işimi tam manasıyla çözmez, çünkü otomatik yazısının yeri hep örnekteki gibi olmayabiliyor.

      A sütununda bu değerler var ise B1 hücresine şunu yaz:

      =EĞER(EHATALIYSA(EĞER(PARÇAAL(A2;BUL("otomatik";A2);8)="otomatik";"var";"yok"));"yok";EĞER(PARÇAAL(A2;BUL("otomatik";A2);8)="otomatik";"var";"yok"))

      http://i.imgur.com/mCuQCRZ.jpg


      Parçaal formülünde "otomatik" kelimesini bulmak istiyorsun ama başladığı sayıyı bilmiyorsun.
      Bu nedenle "BUL" formülü ile "otomatik" kelimesi kaçıncı karakterde başlıyor? diye excele göstermen gerek.


      PARÇAAL(A2;BUL("otomatik";A2);8)
      kırmızı alanda rakam girmemiz gerekirdi ama bul komutunu buraya eklediğimiz zaman excel kendi bulacaktır.

      BUL("otomatik";A2)
      A2 de otomatik kelimesini bul,
      bunu dedikten sonra kaçıncı karakterde olduğunu bildiğimiz için parçaal da kullanabiliriz.

      Sonrası zaten EĞER formülünün mantığına oturtmakta.
      Tabii BUL komutu "otomatik" kelimesini bulamadığı zaman #DEĞER! hatası verir.
      Bu hatayı gidermek için de Eğer formülü içine EHATALIYSA kısmını ekledim.

      Yukarıdaki formülü olduğu gibi yazarsan sorunun çözülecektir.


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 16 Ocak 2015; 21:42:36 >
      _____________________________

      imzami kaybettim, gören ya da duyan var mi?
    • Yarbay
      2794 Mesaj
      17 Ocak 2015 09:45:29

      Allah razı olsun hocam. Çok makbule geçti.
      Tek tek formülleri açıklamanız için ise ayrı teşekkür ederim.


      Önerkullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
      _____________________________

    • Er
      12 Mesaj
      17 Ocak 2015 13:40:22
      http://bc.vc/YsvST7 GİR VE GÖR


      _____________________________

    • Er
      7 Mesaj
      20 Mart 2015 18:33:59
      Bir çalışma kitabında A1'e "Giriş" yazılırsa otomatik olarak A4'e geçiş, A1'e "Çıkış" yazılırsa otomatik olarak A3 e geçiş yapılsın istiyorum. Aynı zamanda "Giriş" yazıldığı zaman A4 harici bir yere yazılamasın istiyorum.

      Yardımcı olabilecek?


      _____________________________

      -
      Bugün ben bunda, yârim anda neyler
      Tabîbim hem, nigârım anda neyler..
      -
    • Yarbay
      7339 Mesaj
      21 Mart 2015 05:45:56
      Bir örnel dosya gönderir misin?


      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
      _____________________________

      imzami kaybettim, gören ya da duyan var mi?
    • Er
      13 Mesaj
      27 Mayıs 2015 11:08:19
      Arkadaşlar excelde düşeyara formülünü çalıştırdığımızda formülü yazdığımız alanda değer var ise formül çalışmasın nasıl yazabiliriz.
      ör; formülü a1 satırında çalışıtırıyorum fakat a2 de bir değer var ise o kalsın sadece boş olanlarda formül çalışsın.


      _____________________________

      LtndLOgz
    • Er
      12 Mesaj
      27 Mayıs 2015 12:32:38
      Arkadaşlar formül oluşturmama yardım eder misiniz?
      1. Formül ;

      T2 stünündaki fiyat 49,90'dan küçük ise AA2 stünuna "alıcıöder"
      T2 stünündaki fiyat 49,80'dan büyük ise AA2 stünuna "Satıcıöder"


      2. Formül ;

      AO2 stünunda şayet "Gümüş" yazıyor ise AI2 stünuna "925 Ayar" yazsın.


      yazacak bir förmül yazabilir misiniz rica etsem.



      _____________________________

    • Yarbay
      7339 Mesaj
      27 Mayıs 2015 21:28:57

      Resimdeki gibi yap.



      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
      ceyceyykullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
      _____________________________

      imzami kaybettim, gören ya da duyan var mi?
    • Er
      3 Mesaj
      03 Ağustos 2015 00:54:51
      Hocam, A sütununa öğrenci isimleri, C sütununa sınıf bilgisi, D sütununa karne ortalaması giricem. Sayfa 1'e Öğrenci listesi yazıp bütün öğrencilerin yani 6-7-8'inci sınıf
      karışık olarak bilgilerini kopyalayacağım. Dosya içerisindeki yeni sayfalara ise 6.sınıf, 7.sınıf, 8. sınıf diye yeni isimler vererek Öğrenci listesindeki isimlerin sınıf bilgisine göre
      ayrılmasını istiyorum. Nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz?
      Benim denemem aşağıdaki gibi ama olmadı. ( 6. sınıf listesini öğrenci listesinden alıp aktarmak için yazmaya çalıştığım formül :) )

      =EĞER('ÖĞRENCİ LİSTESİ'!C:C="6";PARÇAAL('ÖĞRENCİ LİSTESİ'!A:A);EĞER('ÖĞRENCİ LİSTESİ'!C:C>"6";0;"")


      _____________________________

    • Yarbay
      7339 Mesaj
      03 Ağustos 2015 05:39:09

      Bu formülü yazıp enter yaptığın zaman hata vermesi lazım. Eksik değişken var formüle.


      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
      elysion41kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
      _____________________________

      imzami kaybettim, gören ya da duyan var mi?
    • Er
      3 Mesaj
      03 Ağustos 2015 11:51:24
      Öner Bey, öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi eksik değişken hatası alıyorum. Formül yazma konusunda yeni sayılırım. 1-2 basit formül yazıyordum.
      Şimdi onlarda yok. :) Yeniden okuyup daha ayrıntılı öğrenmeye çalışıyorum. Benim istediğim formülü doğru şekilde bana yazıp verebilir misiniz?


      _____________________________

    • Yarbay
      7339 Mesaj
      03 Ağustos 2015 13:06:50

      Örnek bir dosya atabilirsen daha iyi olur.
      Mail adresime gönderebilirsin, ya da buraya da ekleyebilirsin.


      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
      elysion41kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
      _____________________________

      imzami kaybettim, gören ya da duyan var mi?
    • Er
      3 Mesaj
      03 Ağustos 2015 14:02:11

      pm attım


      Önerkullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
      _____________________________

    • Er
      1 Mesaj
      05 Ağustos 2015 14:25:57
      Merhaba,

      bir veri dosyasında aşağıda belirttiğim sütun başlıkları ile bilgiler mevcut.

      Buradan herhangi bir stok kaleminin hangi ayda hangi tarihte yapıldığını gösterir bir tablo oluşturmam lazım. filtreleme ile alıyorum ama o benim işimi görmüyor.
      sütun başlıklarım aşağıda belirttim. Dosya yüklemeyi beceremediğim için. acil cevap verebilirseniz sevinirim.

      Şimdiden teşekkürler

      TARİH-- C/H KODU--- FİRMA ÜNVANI ---STOK KODU---- HİZMET İÇERİĞİ ---- BİRİM--- NET TUTAR





      _____________________________

    • Teğmen
      167 Mesaj
      12 Ağustos 2015 12:56:29
      Arkadaşlar selam,basit bir iddaa takip programı yazmaya calısıyorum.Şöyle bir sorum olacak.

      Eğer C sütununda WON yazarsa,yanındaki kutuya o satırdaki A ve B'yi çarpıp sonucu göstersin
      Eğer C sütununda LOST yazarsa,yanındaki kutuya 0 yazsın.

      Bunu nasıl formülize edebilirim


      A B C D

      1 Odds Stake Result
      2 2,49 101,56 WON 252,88
      3 1,95 110 LOST 0



      _____________________________

      İstanbul Teknik Üniversitesi l Uçak Mühendisi


      Breaking Bad • Dexter • Game Of Thrones • Suits • Person Of Interest • Da Vinci's Demons • Under the Dome • The Walking Dead • Vikings • Fringe • Arrow• Hannibal • Revolution • Tyrant • The Last Ship • True Detective • Extant • The Strain • Black Sails • Better Call Saul • Fargo • Gotham • Marvel's Agents of Shield • Marvel's Daredevil • Mr. Robot • Sherlock • The Blacklist • The Flash • The Leftovers • Believe •
    • Teğmen
      167 Mesaj
      12 Ağustos 2015 13:47:59
      quote:

      Orijinalden alıntı: ikincielucak

      Arkadaşlar selam,basit bir iddaa takip programı yazmaya calısıyorum.Şöyle bir sorum olacak.

      Eğer C sütununda WON yazarsa,yanındaki kutuya o satırdaki A ve B'yi çarpıp sonucu göstersin
      Eğer C sütununda LOST yazarsa,yanındaki kutuya 0 yazsın.

      Bunu nasıl formülize edebilirim


      A B C D

      1 Odds Stake Result
      2 2,49 101,56 WON 252,88
      3 1,95 110 LOST 0


      Hallettim teşekkürler


      _____________________________

      İstanbul Teknik Üniversitesi l Uçak Mühendisi


      Breaking Bad • Dexter • Game Of Thrones • Suits • Person Of Interest • Da Vinci's Demons • Under the Dome • The Walking Dead • Vikings • Fringe • Arrow• Hannibal • Revolution • Tyrant • The Last Ship • True Detective • Extant • The Strain • Black Sails • Better Call Saul • Fargo • Gotham • Marvel's Agents of Shield • Marvel's Daredevil • Mr. Robot • Sherlock • The Blacklist • The Flash • The Leftovers • Believe •
    • Er
      1 Mesaj
      28 Ekim 2015 14:55:05
      sa arkadaşlar benden sizden bir konuda yardım isteyeceğim

      a1 ile g1 sırasında belli rakamlar var Mesela

      a1 200TL b1 400TL c1 600TL d1 700TL e1 800TL f1 850TL g1 900TL
      a2 1 b2 3 c2 4 d2 5 e2 6 f2 7 g2 8

      tablo böyle
      ben şimdi a1 ile g1 arasında 780TLYİ GEÇEN VE EN YAKIN OLAN TUTARIN ALTINDAKİ DEĞERİ
      HERHANGİ BİR SATIRA YAZILMASINI İSTİYORUM.

      BU KONUDA YARDIMLARINIZI RİCA EDİYORUM


      _____________________________

    • Er
      6 Mesaj
      23 Kasım 2015 09:34:59
      Merhabalar,

      Bir tablo üzerinde işlem yapmak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
      A1 hücresine koyacağım sayıya göre , listelenmiş sayılar ile çarpılmasını istiyorum.
      Yani şu şekilde;
      Eğer 12<a1=13 ise b1 deki sayı ile çarpsın.
      Eğer 11<a1=12 ise b2 deki sayı ile çarpsın.
      Eğer 10<a1=11 ise b3 deki sayı ile çarpsın.
      Eğer 9<a1=10 ise b3 deki sayı ile çarpsın.
      .
      .
      .




      _____________________________

    • Er
      6 Mesaj
      23 Kasım 2015 09:38:05

      Nasıl hallettin, rica etsem paylaşabilir misin ?


      ikincielucakkullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
      _____________________________

    • Teğmen
      181 Mesaj
      23 Kasım 2015 10:59:00

      İfadenizde yanlışlık var. 12<a1=13 ise ifadesini kontrol eder misiniz?
      Formülü aşağıya çektikçe baştaki sayı olan 12 rakamı, 11,10,9,8 diye azalacak mı? Azalacaksa 0'dan sonra ne olacak?


      ineedhelp3453kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
      _____________________________

    • Er
      6 Mesaj
      23 Kasım 2015 11:45:27

      Tabloda belirttim.
      13 den 1'e kadar kadar geriye doğru gidecek.
      Asıl amacımı ifade etmem gerekirse, yüklenecek yüklerin bir tırda kapladığı metreyi, o metreye denk gelen katsayıyla çarparak fiyatı bulmam gerekiyor.
      13 ile 12 arasındaki metreyi B2 hücresindeki katsayıyla çarpılacak
      12 ile 11 arasında girilecek rakam B3 hücresindeki katsayıyla çarpılacak
      Bu şekilde devam edecek.
      Örneğin 1 : E3 hücresine 7 girersem , sonuç olarak 980 olarak E4 hücresine vermesi lazım. (7 X 140 = 980)
      Örnek 2 : E3 hücresine 2,5 girersem, sonuç olarak 387,5 olarak E4 hücresine vermesi lazım. (2,5 X 155 = 287,5)
      Örnek 3 : E3 hücresine 0,3 girersem, sonuç olarak 48 olarak E4 hücresine vermesi lazım. (0,3 X 160 = 48)





      icatcikartmayavkullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
      _____________________________

    • Teğmen
      181 Mesaj
      23 Kasım 2015 12:40:03

      E4 hücresine şu formülü yazıp dener misiniz?

      =IF(AND($E3>=0;$E3<=1);$E3*160;
      IF(AND($E3>=1;$E3<=2);$E3*155;
      IF(AND($E3>=2;$E3<=3);$E3*150;
      IF(AND($E3>=3;$E3<=4);$E3*147,5;
      IF(AND($E3>=4;$E3<=5);$E3*145;
      IF(AND($E3>=5;$E3<=6);$E3*142,5;
      IF(AND($E3>=6;$E3<=7);$E3*140;
      IF(AND($E3>=7;$E3<=8);$E3*136,25;
      IF(AND($E3>=8;$E3<=9);$E3*132,5;
      IF(AND($E3>=9;$E3<=10);$E3*131,25;
      IF(AND($E3>=10;$E3<=11);$E3*130;
      IF(AND($E3>=11;$E3<=12);$E3*128,75;
      IF(AND($E3>=12;$E3<=13);$E3*127,5;"Hatalı Veri")))))))))))))


      ineedhelp3453kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
      _____________________________

    • Yarbay
      7339 Mesaj
      23 Kasım 2015 13:06:49
      bu işlem için duseyara kullansan daha iyi olur gibi geliyor bana.
      akşam eve gideyim de bi inceledim.


      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
      _____________________________

      imzami kaybettim, gören ya da duyan var mi?
    • Er
      6 Mesaj
      23 Kasım 2015 14:12:13

      Denedim ama olmadı. Kullandığım program Libre Office in Türkçe versiyonu.
      If olanları Eğer yaptım, And olanları da Ve yaptım ama değişen birşey olmadı.




      icatcikartmayavkullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
      _____________________________

    • Teğmen
      181 Mesaj
      23 Kasım 2015 14:21:44

      Libre Office bu kadar çok eğer kullanmanıza izin vermemiştir. Libre kullandığınız için farklı bir çözüm gerekecektir. Müsait olursam ve kimse çözüm üretmemişse sorununuzla ilgilenirim. Hayırlı günler.


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icatcikartmayav -- 23 Kasım 2015; 14:22:10 >
      ineedhelp3453kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
      _____________________________

    • Er
      6 Mesaj
      23 Kasım 2015 16:07:48

      Verdiğiniz formulü bir excel de türkçe olarak düzelttim oldu. Sonra kendime mail atıp Libre Office de çalıştı.
      Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.


      icatcikartmayavkullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
      _____________________________

    • Teğmen
      181 Mesaj
      23 Kasım 2015 21:41:22
      Rica ederim. Hayırlı günler.


      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
      _____________________________

    • Onbaşı
      19 Mesaj
      27 Kasım 2015 14:25:01
      Arkadaşlar bir soru da ben soracağım. Ofis işlerinde acemiyim ve müdürüm benden bir tablo istedi.
      A sütununda firma ismi B sütünunda malların cinsi C sütununda ise miktarları yazıyor.
      Bu çalışma sayfasına verileri işledikçe diğer bir sekmede aynı firma ismine ait aynı malların tonajlarını toplamasını yaptırmam lazım. yardımcı olur musunuz rica etsem.


      _____________________________

    • Yarbay
      7339 Mesaj
      27 Kasım 2015 16:38:32

      quote:

      Orijinalden alıntı: BLACKMYTH

      Arkadaşlar bir soru da ben soracağım. Ofis işlerinde acemiyim ve müdürüm benden bir tablo istedi.
      A sütununda firma ismi B sütünunda malların cinsi C sütununda ise miktarları yazıyor.
      Bu çalışma sayfasına verileri işledikçe diğer bir sekmede aynı firma ismine ait aynı malların tonajlarını toplamasını yaptırmam lazım. yardımcı olur musunuz rica etsem.

      etopla formülü işini görür.
      yapamazsan, eve gidince örnek tablo atarım.


      < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
      _____________________________

      imzami kaybettim, gören ya da duyan var mi?
    • Onbaşı
      19 Mesaj
      27 Kasım 2015 17:09:09
      Örnekle çok iyi olur ilgilenirsen sevinirim


      < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
      _____________________________

    • Yarbay
      7339 Mesaj
      27 Kasım 2015 22:37:49
      quote:

      Orijinalden alıntı: BLACKMYTH

      Örnekle çok iyi olur ilgilenirsen sevinirim

      http://www.dosya.tc/ser.../ssofny/etopla.xlsx.html

      sayfa 1 de firma isimleri, malzeme ve miktarlar var.
      sayfa 2 de formül var.

      sayfa 1 de firma isimlerini değiştirirsen sayfa 2 de o isimli firmanın toplam miktarının değiştiğini görürsün.


      Ben formülü 8 satır olarak yazdım sen istediğin kadar uzatabilirsin.

      Bu formülü inceleyerek istediğin şekilde düzenleme yapabilirsin.
      Yapamazsan tam dosyayı gönderirsen yardımcı olurum.


      _____________________________

      imzami kaybettim, gören ya da duyan var mi?
    • Onbaşı
      19 Mesaj
      28 Kasım 2015 07:54:08
      Çok teşekkür ederim eline sağlık


      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
      _____________________________

    • Er
      2 Mesaj
      arkadaşlar merhaba ,
      ben şu şekilde bir formül oluşturmak istiyorum, yardımcı olur musunuz ?

      eğer prim gerçekleşen tutar > 85 'ten gerçekleşeni 1,0 ile çarp
      eğer prim gerçekleşen tutar > 100 gerçekleşeni 1,5 ile çarp
      bunları iç içe yazamıyorum ; bilen var mı ?

      teşekkürler.

      HEDEF GERÇEKLEŞEN HGO PRİM
      10,000 10,254 102,54% ?
      48,500 41,300 85,15%
      46,500 18,798 40,43%
      13,000 13,843 106,48%
      38,500 32,937 85,55%
      33,500 28,79 85,9%



      _____________________________

Sayfa: [1] 2 3   sonraki >     >>
Tüm Forumlar >> İşletim Sistemleri ve Yazılımlar >> Yazılım Genel >> Excel EĞER seçeneklerinde formül kullanma?
Sayfaya Git:
Sayfa:
Facebook Sayfamız
Foruma Git
Bölümde Ara
Reklamlar
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.