Şimdi Ara

Antidepresan kullananlar!Gelin,sorunlarımızı paylaşalım.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
5
Favori
72.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben geçen yıl kullanmıştım dün yine kullanmaya başladım yan etkileri kafamı çok kurcalıyor sizi de çok etkiliyor mu? Lustral kullanıyorum



  • 1 sene lustral 50 mg 1.5 sene lustral special kullandım, yan etkisi en az olan ilaçlardan birisidir, ancak bu bıraktıktan sonra aynı sen olacağın manasına gelmiyor. Bazen bir konu hakkında konmuşurken lap diye ne konuşacağımı unutuyorum. Özellikle stres altında veya sinirliyken istemsiz mimikler oluyor suratımda. Sanırım cinsel olarak da (kullandığın zamanlarda) iktidarsızlık veya geç boşalma sorunu da çok olmasa da baş gösterebiliyor. Ki bunlar çok kafaya takılcak şeyler değil ve getirdiklerinin yanında lafı bile edilmez. Umarım en yakın zamanda sağlığına kavuşursun
  • Zamanında aşırı iş stresi ve uyku problemim oldugu icin doktora gitmistim. Bana 50mg Lustral vermisti.

    Bende etkileri
    - Bitmek bilmeyen bir halsizlik
    - Daha fazla uyku problemi
    - İstahsızlık

    3 hafta kullandım dayanamadım bıraktım, uyku sorunumu sporla cozdum, haftada 4 gun spora ayırıyorum sonra yorgunluktan yıgılıyorum yataga. Tabı bunlar bendekı etkıler, her ınsanda daha deıgısık tepki veriyor lustral.
  • Size kısaca hikayemi anlatayım ben fen lisesinde son sınıfta okumakta olan bir öğrenciyim . Geçen sene 11.sınıftayken benim takıntılarım başladı. Daha önce de vardı ama onları kafamdan atabiliyordum geçen sene başlayanları atamadım.Derslerim süperdi zirvedeydim diyebilirim. Takıntılarım varken de derslerim iyiydi. Kafamda saplantılı şeyler vardı ama yine de derslere verebiliyordum kendimi . Ama beynimdeki saplantılar geçmek bilmiyordu. En sonunda soluğu psikiyatristte aldım bana ilaç yazdı ismi anafranil. Bu ilacı kullanmaya başladım. Bana çok mutluluk verdi bu ilaç çok gamsızlaştım . Tabi benden koparacağı birşeyler olmalıydı. Yazılılarım kötü gelmeye başladı. Anlaşılan mantığımı düşüncelerimi etkilemişti. Okullar kapandı. Benim de bir an önce ygs-lys hazırlık çalışmalarına başlamam gerekiyordu . Düşüncelerimi etkiliyordu çünkü . Vee ilacı bıraktım Ama yine de yazın hiç çalışamadım. Benden birşeyler götürmüştü bu ilaç. Artık eski mantık süzgecim yoktu. Okullardan açıldığından beri de şu ana kadar adam gibi ders çalışamadım. İlacı bıraktığımdan beri de kendimi sinirli ve kötü hissediyordum 4 gün önce de tekrar psikiyatriste gittim ve yine ilaç kullanmaya başladım Derslerim de şu an çok kötü yine ilaca sığındık anlayacağınız 1,5 sene içinde başarı grafiğim tavandayken dibe vurdu. Şimdiki ilacı da sonuna kadar kullanmayı düşünüyorum . İÇTEN önerilerinizi bekliyorum!!!!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scandinizo

    Size kısaca hikayemi anlatayım ben fen lisesinde son sınıfta okumakta olan bir öğrenciyim . Geçen sene 11.sınıftayken benim takıntılarım başladı. Daha önce de vardı ama onları kafamdan atabiliyordum geçen sene başlayanları atamadım.Derslerim süperdi zirvedeydim diyebilirim. Takıntılarım varken de derslerim iyiydi. Kafamda saplantılı şeyler vardı ama yine de derslere verebiliyordum kendimi . Ama beynimdeki saplantılar geçmek bilmiyordu. En sonunda soluğu psikiyatristte aldım bana ilaç yazdı ismi anafranil. Bu ilacı kullanmaya başladım. Bana çok mutluluk verdi bu ilaç çok gamsızlaştım . Tabi benden koparacağı birşeyler olmalıydı. Yazılılarım kötü gelmeye başladı. Anlaşılan mantığımı düşüncelerimi etkilemişti. Okullar kapandı. Benim de bir an önce ygs-lys hazırlık çalışmalarına başlamam gerekiyordu . Düşüncelerimi etkiliyordu çünkü . Vee ilacı bıraktım Ama yine de yazın hiç çalışamadım. Benden birşeyler götürmüştü bu ilaç. Artık eski mantık süzgecim yoktu. Okullardan açıldığından beri de şu ana kadar adam gibi ders çalışamadım. İlacı bıraktığımdan beri de kendimi sinirli ve kötü hissediyordum 4 gün önce de tekrar psikiyatriste gittim ve yine ilaç kullanmaya başladım Derslerim de şu an çok kötü yine ilaca sığındık anlayacağınız 1,5 sene içinde başarı grafiğim tavandayken dibe vurdu. Şimdiki ilacı da sonuna kadar kullanmayı düşünüyorum . İÇTEN önerilerinizi bekliyorum!!!!!!



    Ben de fen lisesi mezunuyum ama doğuştan gamsız bir adam olduğum için ne ygs ne lys hiç hazırlanmadım, ilacı alma gerekliliğim de tamamen derslerle alakalı değildi. Sosyal oalrak takıntılarım, simetri hastalığım vardı. Her neyse sonuç olarak Lustralı kullanmaya başladım ve sosyal manada inanılmaz olumlu etkilerini gördüm ancak malesef derslerime yine kafamı veremedim. Kopyayla mopyayla son seneyi bitirdik ama lys'den felaket bir sonuç geldi. İstemeyerek de olsa Kocaeli'ye geldim ve oturup duşünüyorum. Sonuçta fen lisesi mezunu bir adamım benim burda ne işim var diye. Birinci olarak sana önerim kesinlikle elindeki okulun hakkını ver. İkinci olarak birşeylerin geç olmasını beklemeden kendini toparlamalısın ki bu tamamen senin kafanda biten birşey. Yoksa benim gibi fen lisesinden mezun olup Uluslararası İlişkiler bölümüne girersen daha kötü bir bunalıma girersin. Bu ders çalışma olayı ilaçla milaçla olacak birşey değil. Sosyal hayatında belki daha aktif yapacak seni laç ancak ders konusu tamamen senin kafanda sonlanacak. Sana son senende başarılar diliyorum, umarım istediğin yerlere gelirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moribito

    Zamanında aşırı iş stresi ve uyku problemim oldugu icin doktora gitmistim. Bana 50mg Lustral vermisti.

    Bende etkileri
    - Bitmek bilmeyen bir halsizlik
    - Daha fazla uyku problemi
    - İstahsızlık

    3 hafta kullandım dayanamadım bıraktım, uyku sorunumu sporla cozdum, haftada 4 gun spora ayırıyorum sonra yorgunluktan yıgılıyorum yataga. Tabı bunlar bendekı etkıler, her ınsanda daha deıgısık tepki veriyor lustral.

    Keşke ilacı bırakmasaydınız. Benim de ilk 1 ay boyunca başıma gelen şeyler bunlardı ancak bir süre sonra vücut Lustral'a alışmaya başlıyor ve aynen eskisi gibi hissediyorsunuz. Uyku problemi benim için sürekli bir problemdi doktor onun için ayrıca Atarax vermişti, sizin için de yararlı olabilir, doktorunuzla konuşmanız lazım tabi.
  • teşekkürler söylediklerini kesinlikle uygulayacağım Şu dünyanın ADALETİ YOK kardeş
  • ilacı sabah kullanıyorum bugün kendimi çok halsiz hissettim akşam kullansam bir sorun olmaz sanırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scandinizo

    ilacı sabah kullanıyorum bugün kendimi çok halsiz hissettim akşam kullansam bir sorun olmaz sanırım


    Sakın pes etme, başlarda ilaç vücudu özellikle de sinir sistemini zorlar ancak bir süre sonra alışırsın. Bütün sorunlarını doktorla paylaş, uykusuzluk, halsizlik v.s. 2-3 ay sonra yararlarını kendin göreceksin zaten.
  • çok sağol söylediklerin beni biraz rahatlattı
  • yaklaşık 2 haftadır secita 5 mg. kullanıyorum , henüz bir etkisini göremedim, bakalım daha ne kadar kullanıcaz.
  • dozu çok düşükmüş rahatsızlığın neydi? hafif herhalde seninki
  • Zaten dozu yüksek olsa bile etkisini en az bir ayda göstermeye başlar
  • -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Usain Bolt -- 22 Şubat 2011; 23:24:48 >
  • ilk defa duyuyorum bu ilacı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rsy10
    benm dersler kötü old. İçn canm hiçbişi istemio :( fen lisesindeim

    bunun için ilaç kullanmak ne kadar doğrudur bilmiyorum. Sürekli Mutsuzluk hali yoksa kullanmanı tavsiye etmem
  • o zaman ilacı kullanman iyi gelir diye düşünüyorum doktorun da yazdığına göre vardır bir bildiği. Başarılı insanların bu psikolojik sorunlardan çektiği nedir allahım
  • -asosyal kişiliğe sahibim
    -sürekli mutsuzum
    -işim dolayısıyla strest altındayım
    -sürekli endişe ve kaygı içinde yaşıyorum(Nedenini bende bilmiyorum)


    Bugün tekrar kontrole gittim, Dr. Secita 20. mg yazdı bu sefer, dozu arttıralım dedi, en az 1 yıl kullanıcaz dedi..bu hapı kullanmaya başladığımdan bu yana hiç sinirlenmedim sürekli kendimi mutlu hissediyorum, 3 haftada ilaç bu kadar etki yapabilir mi? yoksa bana mı öle geliyo? anlamış değilim..neyse sonuçları buraya yazarım.
  • Stres altında olan, mutsuz olan, kaygıları olan vsvs arkadaslar,

    Ilac kullanmayı son care olarak dusunun, forumlarda okuyoruz, kullanan kişilerden bilgi alıyoruz. İnsanlar 2 ayda ilaca alışıyor, 6 ayda ilaç kullanıyor, 2 ayda azaltarak bırakıyor. Sonra eski sıkıntılar gene nuks edıyor ve ınsan omru boyunca bır devir dönguye gırıyor. Yıllar gecıp gıdıyor, cunku ılaclar beyındkı bir maddeyle etkilesime (Seratin sanırım, tam hatırlamıyorum) giriyor vede dönemsel mutluluk saglıyor, aslında sorunu cözmüyor.

    Oturup sizi sıkan seylerin bir listesini yapın

    Misal;
    - cok kilom var (O zaman kendini disipline ederel spor ve rejim yapıcaksın)
    - derslerim iyi değil (Daha sıkı çalışacaksın, boşlukla zaman geçrmeyeceksin, fedakarlık yapıcaksın)
    - etc...

    Eğer yazdığınız çizelgede, sizi depresyona iten seyleri kendiniz çözemiyorsanız, manevi yardım alın, Psikiyatrlar ile sözlü olarak destek alın. Zaten gerçekten aşılamıyacak bir durum varsa ilaç verilir.

    Günümüzde doktorlar 10 dk konuşup, şak ilacı yapıştıryorlar, dur bakalım sen daha ne dinledin ne ölçtün ne test ettin !? İnsani başıntan savmak için hurra 50mg Lustral
  • bir ilaç çıkaramadılar ki insanın tüm psikolojik sorunları düzeltsin yaw, aslında insana insandan başkası destek vermiyor.ama bizim toplum destek vermekten çok köstek oluyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.