Şimdi Ara

mobil sistem doğalgaz tesisatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
3
Favori
51.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu konu başlıgı açma gereği duydum çünkü tesisat hakkında soruları olan baya bi arkadaş var tesisat şekillerinin,resimlerinin oldugu bir başlık paylaşmak istedim en azından döşetmeyi düşünen arkadaşlar resimleri görüp akıllarındaki soru işaretlerini giderebilir. ilk resimleri birazdan yüklüycem biraz kısa bilgi veriyim gerçi bende bu konuda pek bilgi ve donanım sahibi değilim ama en azından yardımcı olur.

    kullandıgım evi tamamen baştan aşagıya tadilata soktum tadilatta bildiğiniz gibi en çetrefilli iş doğalgaz ve su tesisatı yenilenmesi eskiden evimde sobalı doğalgaz vardı bu yüzden petekli sisteme geçmek istedim ve araştırmalara başladım.mobil sistemi abimin evinde görmüştüm kombinin altında tüm peteklere giden boruların vanaları var ve ısınmasını istemediğiniz odanın vanasını burdan kapatıp azda olsa tasarruf sağlayabiliyormuşuz.

    ikinci olarak bu sistem tamamen yerin altından geçiyor ve haliyle yerin tabiri caizse anasını ağlatıyorlar bu yüzden eviniz yeni yapılıyorsa yada benim gibi tamamen tadilata girdiyseniz bu sistemi uygulayın aksi halde evinizin mahvolma durumu var çok zahmetli bir iş:) yerin altında olmasının bir avantajı sıcak su borularının geçtiği yollarda peteğe sıcak su ulaşımı olana kadar evinizin tabanındanda haliyle bir ısıtma olucaktır.

    üçüncü bir durumsa tamamen yerin altından oldugundan üstü kapanıyor ve arıza durumunda yer tekrar kırılacakmı die bir soru gelebilir aklınıza bu sistemde kullanılan borular bir kılıf içinde ve arıza çıktıgında aynı elektirik tesisatında oldugu gibi içindeki boru çekiliyor ve yenisi ittiriliyor yani taban tekrar kırılmıyor ama ustalara sordugumdaysa bunu başarabilmek çok zormuş borular odaları dolandıgından ve o borular aşırı sert oldugundan o boruyu ordan cıkarıp yenisini takabilmek çok zahmetli ve bazen tekrar monte edilemeyip yerin kırılması olabiliyormuş ama borular sağlam oldugundan bu sistemde kaçak olma riski çok az.

    ve normal dirsekli boru tesisatına göre biraz daha masraflı oluyor özellikle borular seçilirken oksijen bariyerli kılıflı borular öneriliyor sebebini çok bilmiyorum ben bariyerli ve bariyersiz her iki boruyuda gördüm tabiki gözle görünebilecek hiçbir fark yok oksijen bariyerli boruyu şu şekilde test edebilirsiniz bir parça bariyerli boruyu çakmakla yakmaya çalışın çok zor tutuşuyor ve yandıgında kendi haline bıraktıgınızda 1-2 dk sonra tekrar eski halini allıyor yani diğer plastiklerdeki gibi ateşe maruz kalınca damla damla yanmıyor.

    sistem daha yapım aşamasında o yüzden diğer sistemlere göre ısınma açısından kullanışlılık açısından ne gibi avantaj yada dezavantajları var pek bişey söleyemiycem anca kullanmaya başlayınca artık. şimdi bir kaç resim yükliyim ve diğer arkadaşlarında fikirlerini paylaşmasını bekleyelim:)







  • tkgm06 T kullanıcısına yanıt
    Soğuk su vanası dediğiniz vanalar, peteklerde ısısını vererek soğuyan suyun geri dönmesini sağlar. Kapatırsanız peteklerden geri dönüş olmadığı gibi peteklere geliş de olmaz. Anlayacağınız devri daim olmaz ve petek ısıtma yapamaz...

    edit: Bundan sonra aşağıdaki linkten devem edin...

    http://forum.donanimhaber.com/forumid_760/tt.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memint -- 10 Kasım 2013; 9:48:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.