Şimdi Ara

E-5 Hız Sınırı 70 e düştü Radar Para Bastı (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
299
Cevap
1
Favori
39.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: synthesizer

    quote:

    Orijinalden alıntı: _Knock0uT_

    Yapmayın kardeşlerim yoksa suriyeliler ne yiyip içecek nerde okuyacak nerde barınacak? Lütfen bu kadar gaddar olmayın

    Silah mı dayıyorlar? Zorla mı alıyorlar? Şehir içi sözde belli olan hız limitini pratikte uygulanması için çalışıyorlar. Halihazırda zaten E5'te 70in üstüne çoğu saatte çıkamıyorsunuz...

    Ben 90km hız limiti olan yolda 110 ile seyrederken kaza yaptım. Karşıdaki adam ölseydi.. Şuan hala hapiste olabilirdim.. Mesleğimi kaybedebilirdim.. Psikolojim bozulabilirdi.. Aile hayatım biterdi.. Karşı taraf için de durum bundan farklı olmazdı..

    Ben kontroller sıkı olsa belki de o kazayı yapmayacaktım. Ama bana ders oldu.. İlla herkes böyle mi alsın dersini?

    Bakın geçen gün kendi konunuzda birine verdiğiniz cevap..

    quote:

    Orijinalden alıntı: _Knock0uT_

    quote:

    Orijinalden alıntı: mr.big

    Burada elestirdiginiz sey nedir ? Insanlarin hızlı gitmesinin engellenmesi mi ? Cok polis olmasi mi ? Yoksa hiz sinirini aştığı icin ceza yazilmasi mi ?

    Yani bize sorarken anlattığınız olaydan ötürü sordum.

    Eleştirdiğim şey her tarafta polis var radar var ama 200 metre sonra feci bir kaza oluyor demek ki her tarafa polis radar koymakla iş bitmiyor demek ki tek sorunumuz hız değil


    Radar koymayla iş bitmiyor diye, komple serbest mi bırakılsın? Derdiniz Suriyeliler ise başka.. Ancak burası otomobil genel ve bu forumda trafik kurallarını bu şekilde yorumlamanızı doğru bulmuyorum.

    Derdim suriyeliler değil kardeşim banane elin suriliyesinden sadece olaylar böyle gelişiyor devlet para koparmaya yer arıyor E5 te 70 in üstüne çoğu saatte çıkılmıyor mu? bence biz farklı e5 ten bahsediyoruz.Bütün istanbul trafikte 70 le gitse oluşabilecek trafiği senin aklın hayalin alıyor mu milyonlarca arabanın olduğu bir şehirde ? Senin kaza yapman senin problemin kardeşim bende Allah'a çok şükür bugüne kadar arabayı en ufak bir yere bile sürtmedim ve genelde de arabamı YOL MÜSAİT OLDUĞUNDA hızlı kullanırım.




  • kimse cezalarin trafik guvenligiyle ilgili olduğunu soylemesin. resmen butceye kaynak olarak yer aliyor ve muthis artis bekleniyor hatta.

    makas atanlar, katil minibusler, hizli giden otobusler, felaket santiye arabalari bunlar aynen devam .

    ufak bir yerde 2 radar ekibi olan bir boluk sadece kasim ayinda 180 milyar ceza kesmis .

    eger her seyiyle trafik guvenligi saglanacaksa 10 kati olsun sorun degil. ama hangi hızla gidilecegi surekli degisen bir tane ahir var diye 50 tabelasi koyup hemen altina radara yatmak trafik guvenligi değil butceye kaynaktir.

    temde otobusler manyak gibi gidiyor nerede bunlarin takometreleri? cevir bakalim yarisinin deposundan 10 numara yag cikiyor mu ? sonra otobüs alev aldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *President*


    quote:

    Orijinalden alıntı: aya



    quote:

    Orijinalden alıntı: *President*

    Bu zamanda artık çoğu araç 2. vitese almadan o hıza ulaşıyor, can güvenliği falan hikaye, adam gibi yol yapıp trafiği düzene sokamazlar neymiş can güvenliğiymiş. Ben daha garantilisini söylim, kimse araç kullanmasın herkes yaya gitsin gideceği yere daha iyi can güvenliği sağlanır o zaman.

    Milleti soymaya nede güzel bahaneler buluyorlar yaw.


    araçlarda 5. ve 6. viteslerin ya da daha fazlasının üretilmiş olması, o viteslerin ille de kullanılmasını gerektirmez. 6. viteste 180'e ulaşıyorsunuz diye hız sınırı 180'e mi çıkarılmalı? 70'e kaçıncı viteste ulaştığınız kimsenin meselesi değil. mesele hız sınırının 70 olması. "hız sınırı 70, buna 2. viteste ulaşıyoruz, 3-4-5-6 ve diğer vitesleri hiç kullanamayacak mıyız" demek gibi bir şey olmuş sizinki...

    ayrıca 70'e 2. viteste ulaşıyorsanız o hızda 3. vitesi kullanın, böylece daha alt devirde aracınızı kullanıp yakıt tasarrufu da yaparsınız.

    daha önce de yazdım. bunu soygun olarak görüyorsanız soyulup soyulmamak elinizde. 70'le gidin soyulmayın, bu kadar basit. "ben soyulmak istemiyorum ama 70'le de gitmek istemiyorum. hem 120-150 Allah ne verdiyse gideyim, hem de ceza yemeyeyim" demeye kimsenin hakkı yok...




    Mesajımı anlamamış bol keseden sallamışsın.

    O bindiğin araca 5. vitesi koyanların kafası senin kadar çalışmıyor zaten. Sen bu 70 hız sınırının eğer cidden insanların güvenliği için konulduğunu düşünüyorsan sana yapabilecek bişey yok arkadaşım, sen sağdan sağdan devam et öküzün biri gelip 70 km süratle arka tamponuna patlayınca anlarsın. Çünkü düz yolda düşük hızda sürücülerin dikkati daha fazla dağılır, kazalar ölümcül olmaz ama sık yaşanır.

    Neden yurt dışında bazı ülkelerde şehirler arası yollarda hız sınırı yok sence? onlar kesin insan hayatını hiçe sayıyorlardır senin bakış açınla.

    Adam gibi yol yapılmazken bana kimse insan hayatını öneminden dolayı bu hız limiti konuyor demesin gülerim. Bu memlekette ekiplere ceza koçanları dağıtılıp akşam bunların hepsi bitecek deniliyor haberin varmı senin?

    Şükür radardan hiç ceza yemedim bu güne kadar, aracımı nerede hangi hız limitinde kullanacağımı bilirim. Ama bu hız limiti uygulamalarından sonra elbet bir yerde bu cezaya yakalanacağız, çünkü 70 km/s düşük bir hız, eminim sende yakalanacaksın ;) ideal olanı 90 km/s dir, senin bahsettiğin gibi 150 değil.

    Ayrıca aracın yüksek vites düşük devir bandında daha az yakıt tüketeceğini inanan birisinin bana sürücülük dersi veremeyeceğini sana garanti ederim

    Eline sağlık *President*




  • Miu M kullanıcısına yanıt
    Bizim ülkede maalesef öyle. Her kurum bu şekilde çalışır hale geldi neredeyse!!
  • E-5'de hız sınırı 90km'ye yükseltildimi acaba? En son Ukome'nin kararı bekleniyordu.
  • d100 (e5) Kartal'da 82 km hız ile gitmem nedeniyle ceza yemisim 170tl inanılır gibi değil, adı 'Ankara asfaltı' olan (yaya kapalı) yolda 70km hız sınırının uygulanıyor olması trafiği yavaşlatıyor ki zaten 70 km kuralına uyanda yok, bildiğin para kazanmak için yapılan bir uygulama. Aman dikkat dostlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E5 olayi bitti
    Cunki emniyet seritleri kalktigindan uluslar arasi yol dan cikti
    Gerci emniyet olsa ne olcak e6 da varda ne oluyor giden gidiyor devlet bunada care bulsun e6 ya metrobus yapilmasi lazim artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okadar sefil benım oksıjenımı çalan arabalarına çakar takıp ta bir bk mus gibi polis sus veren arongutanlar milletin hakkını yiyor
    kul hakkı ıle nereye kadar
  • D100 Kadıköy'de 86Km ile 172 TL para cezası yemişim.Güler misin ağlar mısın?
  • Arabanızın hız göstergesi ne kadar doğru? 70 km'yi gösteriyorsa hızınızın tamı tamına 70 km olduğuna emin misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oldsalt

    http://www.kgm.gov.tr/SiteCollectionImages/KGMimages/Haritalar/b1.jpg

    Kadıköy de D-100 ü bul, rakı balık benden.

    Hocam haritaya göre harem - cayirova arasında bizim bildiğimiz ( halk dilinde e5) yol yok gözüküyor. :)

    Ben o yolu d100 diye biliyordum. Ne o oluyor peki o yolun ismi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umutsirvan


    quote:

    Orijinalden alıntı: oldsalt

    http://www.kgm.gov.tr/SiteCollectionImages/KGMimages/Haritalar/b1.jpg

    Kadıköy de D-100 ü bul, rakı balık benden.

    Hocam haritaya göre harem - cayirova arasında bizim bildiğimiz ( halk dilinde e5) yol yok gözüküyor. :)

    Ben o yolu d100 diye biliyordum. Ne o oluyor peki o yolun ismi ?

    Halk dilinde oranın adı E-5 de değildir. Ankara Asfaltı'dır. :-) Vecihi'nin yolcu uçağı indirebileceğini söylediği yol yani.




  • polise sordum,

    E5'te otoban hızında gidebilirmiyim diye


    HAYIR orası otoban değil, çevre yolu olarak geçiyor hız sınırı 70km dedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leon79

    d100 (e5) Kartal'da 82 km hız ile gitmem nedeniyle ceza yemisim 170tl inanılır gibi değil, adı 'Ankara asfaltı' olan (yaya kapalı) yolda 70km hız sınırının uygulanıyor olması trafiği yavaşlatıyor ki zaten 70 km kuralına uyanda yok, bildiğin para kazanmak için yapılan bir uygulama. Aman dikkat dostlar.

    Kartal'da bende ceza yemişim ramazanda hocam , size cezanın detayları geldi mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogameci

    polise sordum,

    E5'te otoban hızında gidebilirmiyim diye


    HAYIR orası otoban değil, çevre yolu olarak geçiyor hız sınırı 70km dedi.

    Eh sen ehliyet sahibi olmuşsun, bir yolun otoban olup olmadığını anlayamıyor musun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Monterrey

    D100 Kadıköy'de 86Km ile 172 TL para cezası yemişim.Güler misin ağlar mısın?




    D100 Kadıköy'de 94 km, 356 TL !! bugün eve ceza gelmiş. Genelde orta şeritte 70-90km ile giderim. 70miş hız sınırı, araçların %90'ı 70 in üstünde.

    Amacınız insanları engellemek ise hergün kontrol yaparsınız, ama amacınız insanlardan para çarpmak ise böyle gezip arada para toplarsınız. 4 yıl olmuş konu açılalı, işte insanları her sene güzel güzel çarpmışlar. E-5'te uyarı levhaları koysana , her yere elektronik uyarılar koyuyorlar trafik açık-kapalı diye. En azından trafik açıkken bu uyarılar yer alsa keşke çünkü e-5teki hız sınırını eminim büyük çoğunlk bilmiyor. Ama dediğim gibi amaç engelleme değil kafaya göre istediği zaman ceza çakmak olduğu için ....




  • Eskişehirde otoyol boydan boya 70km şehir içi Bulvar yolu 50km bence siz halinize dua edin. Devlet yasa çıkardı hız limiti arttırabilir diye ama bizim çok bilmisler güvenlik yetersiz diyor. 3 şeritli her yeri bariyer kaymak gibi bir sürü batti çıktısı ve neredeyse hiç ışık olmayan yol nasıl 70 olabilir. Karadeniz sahil yolu boydan boya 110 bizim burada her yer 50-70

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E5'te sol şeritte 70'le gidenin üzerinden geçerler. Sağ şerit zaten kamyonlarla dolmuş durumda... Dolayısıyla minimum güvenli hız 120 diyorum başka da lafım yok :)
  • Kendi aabamla bile sehir ici max 60-70 yapab Ben takside olacam ve benim kullanmadigim aacta adam 100-110 gideek . Doverim o taksiciyi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para koparmak adına yapılıyor , can güvenliği falan değil bıraksınlar bu ayakları.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.