Şimdi Ara

Clio Kalorifer Isınmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 2001 clio gazlı aracımda 1 haftaya yakındır kalorifer ısınmıyordu bugün bir ustaya gösterdim cınta yakmış olabileceğini söyledi ne kadar masrafı olur dedim tek cınta ise 350 tl fiyat verdi ama işimin acele olduğunu söyledim sonra araca su koydu ve beyine giden bir civataya çıkardı anladığım kadarıyla havasını aldı ve sonra o ana kadar buz gibi olan beyin yanmaya başladı aracı çalıştırdım ve kalorifer de çalıştı. bundan sonra benim ne yapmam lazım acil bilgi verebilir misiniz?



  • önerim, "sadece kalorifer ısıtmıyor şikayetiyle gelen araca conta yakma teşhisi koyan ustanızı değiştirin" demek olacak ama su ekledi diyorsunuz, havasını aldı diyorsunuz, öncelikle sizin anlatımlarınızda eksiklikler var.

    * niye su eksiltmiş bakıldı mı?
    * su eksiltme, sisteme hava yaptıracak kadar yüksek oranda mı?
    * araç hararet de yapıyor mu?
    * conta yanığı teşhisi için başka nerelere bakıldı? yağa su karışma var mı, suya yağ karışma var mı? kompresyon ölçümü yapıldı mı? eksozda su teşhisine gidildi mi?
    * araçta bariz bir güç düşüşü var mı?

    bunlar gibi bir sürü eksik nokta var anlatımınızda. siz şu işi biraz daha etraflıca anlatın da ondan sonra daha sağlıklı yorum yapalım.
  • öncelikle pek araba tamir işinden anlamam usta benim usta değil seyir halindeyken sorun çıkartıcak şüphesiyle herhangi bir ustaya gsterdim. şöyle anlatayım size kaputu açtı su deposunun kapağını açtı su biraz fışkırdı ama su koyu bir renkti sonra conta yakmış dedi ben işim acil dedikten sonra bir şişe su aldı ve birde civatayı söktü suyu koydu sökülen yerden su fışkırdı ve sonra kalorifer ısınmaya başladı. çok saçma yazdığı tahmin etmiştirsiniz ama hiç anlamıyorum bu işlerden şu anda işyerindeyim onun için biraz panikledim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.