Şimdi Ara

>>>İŞTE YENİ KASA KİA RİO KARŞINIZDA<<< (49. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.034
Cevap
22
Favori
129.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1.Tekel Şahıs

    Arkadaşlar 1 haftaya kadar araba almayı düşünüyorum nasipse. Kia Rio ların yeni kasalarını çok beğendim büyük ihtimalle Rio alacağım.

    Tüm sayfaları tek tek okudum az çok fikir sahibi oldum ama tekrar somak istediğim sorular var. Uzun zamandır kullanan arkadaşlar daha net cevap verebilir sanırım.
    35-40 arasın bütçem var. 35 civarı diyeyim 40 a çıkamam.

    İkinci el 1.25 fancy benzinli veya 1.4 fancy dizel düşünüyorum. Bütçem hangisine yeterse artık.

    1.25 lerde tek korkum aracın yetersiz kalması. Genelde 2 kişi kullanılcak araç ama arada arkadaşlarla biyere gidelim dediğimde 4-5 kişi binince çekmesi sıkıntı olur mu? Rampa çıkarken arkadaşları arabadan indirmek zorunda kalmayayım :)

    Ne kadar yakıyor ve lpg taksam yukarda yazdığım sorunu yaşar mıyım?

    1.4 le ilgili bi sorum yok bütçem yeterse direk onu alıcam zaten.

    Şimdiden teşekkürler arkadaşlar. Kendi paramla alacağım ilk araba olcak nasipse :)

    Perofrmans arıyorsan dizel al kafan rahat olsun

    1.25 bendede var uzun yolda düz yolda sıkıntı yok klima acık araç dolu 140 ları rahat gördüm ama benzinlide rampa veya yukarı meyilli yolsa sollama aracı tanımadan riskli araç çekmiyor doluyken ama öyle kimseyi indirmek sorunda kalmassınız 5 den 3 e inersiniz vs.




  • BMW 528 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam düz yolda sıkıntı yok ama rampada çekişte sıkıntı var diyorsun. Lpg taktırırsak daha sıkıntı ozaman.
    Ne kadar yakıyor peki ş.içi - ş.dışı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1.Tekel Şahıs

    Eyvallah hocam düz yolda sıkıntı yok ama rampada çekişte sıkıntı var diyorsun. Lpg taktırırsak daha sıkıntı ozaman.
    Ne kadar yakıyor peki ş.içi - ş.dışı.

    sıkıntı derken düşük devirde rampaya girerseniz 1,6 motorda bayılır bunu aracı tanıdıkça siz belirleyeceksiniz ama ben agresif bir kullanım olmassa rahatsızlık duymadım 1,25 motor için çok başarılı bence .Eger rampalı yol gidiyorsanız veya sollama yüksek devirde gideceksiniz o zaman ki bayılmasın
    ama tabiki bir dizel gibi olamaz malum 1,2 motor LPG de sıkıntı olma zbu araç motoru

    Sİz dizel bakın eger km olarak 10,000 km üstü yapacaksanız yıllık

    yakıt araç km daha 1000 geçen klarsıya geçtim 7,2 yakıyordu ekran ama dönüşte 4 saat tafikde kaldım 9,4 yazıyordu

    ortalama bu araç istanbulda şehir içinde 8 rahat yakar ama otobana girer giderseniz 7 litre görüsünüz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BMW 528 -- 12 Kasım 2015; 13:15:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1.Tekel Şahıs

    Eyvallah hocam düz yolda sıkıntı yok ama rampada çekişte sıkıntı var diyorsun. Lpg taktırırsak daha sıkıntı ozaman.
    Ne kadar yakıyor peki ş.içi - ş.dışı.

    Ben de kullanıyorum 1.25 benzinlisini, bu araca rampada sorun yapıyor demek haksızlık olur.

    Yukarıda Solare nickiyle yazan arkadaş, aracı galeriye verdiğinden, şimdi aracı kötüleyip vicdanını rahatlatmaya çalışıyor.

    3 defa İstanbul-İzmir yaptım, aracı tanıyıp, gerekli yerlerde vitesi düşürdükten sonra, hiç bir rampada zor durumda kalmazsınız, sizi zora sokacak bir araç değil.

    Bu aracın muadili Polo 1.2, ikisini de günlük 80 liraya Garenta'dan kiralayabilirsiniz, kiralayın test edin, görün. Rio 1.25 motor gerçekten çok çok başarılı.




  • merhaba arkadaşlar 2012 1.4 crdi kia fancy ile aranıza katılmış bulunmaktayım.açıkcası c segmentı bır aractan sonra konfor olarak aratmıyor değil.performans olarak sıkıntı yaşamadım.özellikle bu motorum 200 km hızı bulması beni şaşırtı.yanlız aracın ses izolasyonu bakımından sıkıntıları var gibi.yol sesını cok alıyor.bunun bir kısmının lastıklerden kaynaklı oldugunu düşünüyorum.onun dısında arac içindeki tıkırtılar rahatsız edıyor.yada ılk defa b segmentı gullandıgım ıcın bana oyle gelıyor.aracı 2. el aldım cok temız bır arac 2012 olmasına ragmen 29.000 km ve sıfır gıbı döşemelr mevcut.şuan için bir sıkıntım yok sesler dışında.sormak istediğm birkaç soru olacak.yol bilgisayarı menusunde türkce dıl secenegı yok.bununla ılgılı servıste bir guncelleme mevcutmu? istanbul içi kullana arkadaşlar varsa yakıt degerlerı nedır? ben henuz 8.0 dan asagı dusemedım.aracında bnezer sesler olan arkadaslar var mı çözüm bulabıldımı?




  • Bende 2012 1.4 CRDİ Fancy aldım. ilk izlenim olarak daha önce b sınıfı araç kullanmadıgım için biraz pişmanlık oldu ama daha sonra inanılmaz ekonomik yakıt tüketimi beni memnun etti. full şehir içi henüz 5.5LT nin üstüne çıkmadı. Bunun yanında yol tutuş ehh işte denecek seviyede ,yol sesi var biraz lastiklerden kaynaklı oldugunu düşünüyorum. süspansiyon sistemi feci kötü. yada daha önce b sınıfı kullanmadıgım için (hep C sınıfı kullandım )bana öyle geliyor. Donanıma diyecek laf yok Ceed i aratmıyor.


    Birde bu aracın 2.eli biraz kötü gibi. mesela ben 38.000TL ye aldım. 3 parça boya var kazası,degişeni yok! farklı modellere bakıyorsun 42-44bin seviyelerindeler.
  • rio kullanan arkadaşlarım,her an aranıza dahil olabilirim ama öncesinde biraz araştırmak istiyorum..objektif yorumlarınız benim için çok önemli...

    şuan 2013 fiesta titanium x 1.4 96 bg aracım var...fiestayı hatta fordu bilen bilir gerçekten dinamik bir yol tutuşuna sahiptir ve bunu güven vererek yapar..bende aracımın en çok güvenli yol tutuşundan memnun olmakla birlikte genel olarak bir şikayetim yok...fakat artık sık sık uzun yol yapacağım için dizel bir araç alıcam.(lpg taktırmıcam, son kararım bu) bu bağlamda 2015 model consept düşük km de radarıma giren araçlardan biri...arkadaşlar ilk başta 2013 fiesta dizel düşünüyordum ama farklı araçlarada bakıyorum..ne dersiniz rio için...fiestadan rioya geçmeye değermi...özellikle fiesta tecrübesi olan arkadaşlar yol tutuşunu kıysalayabilir mi? iki aracı kıyaslayabilirmisiniz?

    hepinize teşekkürler...
  • RİO nun mutlaka fiesta ya göre artıları var ancak eksi yönleride var. fiestanın yol tutuş bana göre daha başarılı bunun yanında dizel kıyaslamasında hem motor ivmelenmesi hemde yakıt tüketimi açısından RİO gerçekten çok iyi. Birde Fiesta dan RİO ya bindiginiz zaman C sınıfı araca binmiş gibi hissedersiniz. Yakıt tüketimi ve motor performans ı için RİO yu öneririm ancak süspansiyon sisteminin çok sert oldugunu belirtmek lazım. Bunlarında dışında da fiesta , rio ya göre yol tutuşta çok daha başarılı.
  • Arkadaşlar forum biraz pasif kalmış.Kullanıcı arkadaşlar aktif kullanmaya özen gösterirse araçlarımızdaki çoğu sıkıntıların çözümlerini paylaşmış oluruz.Forumun amacıda budur zaten.O yuzden aktif kullanıp birbirimize yardımcı olmaya çalışsak herkes için iyi olacaktır.
  • KIA Rio 2012 HB Fancy 1.4 CRDi var arkadaşlar. Sorunu olan olursa yardımcı olmaya çalışırım. Aracımdan çok memnunum. Agresif kullanıyrum biraz. 6.6-6.8 arası ortalama yakıt.
  • Kml-Zng kullanıcısına yanıt
    lastikleri değiştirince ses azalıyor ama yine de içeri çok ses veriyor.
    yol bilgisayarı için Türkçe yok bildiğim kadarıyla.
    Agresif kullanım da 6.6-6.8'i geçmiyor araç.

    Kaça aldığınızı özelden yzabilir misiniz.
    Tşekkrüler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kml-Zng

    Arkadaşlar forum biraz pasif kalmış.Kullanıcı arkadaşlar aktif kullanmaya özen gösterirse araçlarımızdaki çoğu sıkıntıların çözümlerini paylaşmış oluruz.Forumun amacıda budur zaten.O yuzden aktif kullanıp birbirimize yardımcı olmaya çalışsak herkes için iyi olacaktır.

    Geçen gün tesadüfen fark ettim. Alttan pıtır pıtır bir şeyler damlıyordu. ilk önce klima suyu sandım ama damlayan yere dokununca baktım araç alttan yağ kaçırıyor. izmirde mercanlara yakındım ama servisin bu tip konularda garanti kapsamına almayacagını bildigim için ve vakit kaybetmekte istemedigim için aracı sanayiye tanıdıgım bir ustaya götürdüm. Aklınızda olsun Hyundai accent geri vites müşürü birebir uyuyor. 30TL parçaya 20 TL de ustaya verdim ucuza hallettik işi.

    bunun dışında Lastikler ve sert süspansiyon bu aracın en büyük sıkıntısı. ARacın motoru nun sınıfına göre çok çok iyi oldugunu düşünüyorum 240 tork hakkını sonuna kadar veriyor.

    son yakıt tüketimlerim

    50TL - 250km şehir içi şehir dışı karışık

    50TL - 210km full şehir içi -sürekli dur kalk izmir trafiği.


    Birde arkadaşlar bu aracın Benzin ışı yanmıyormu?




  • 40 gün önce 2013 çıkışlı 2012 rio sedan fancy aldım. Daha önce hyundai era 1.4 kullandım. Bu aracı çok araştırdım.
    Tarafsız bir şekilde artı eksilerini anlatayım:

    Artıları: Bu fiyata (2.eli için) bu donanımda daha iyisini bulmanız zor.
    Yol tutuş ve güvenlik başarılı. eradan sonra:-)
    Konforlu ve kullanımı zevkli bir araç.

    Eksileri: Yol tutuşunu arttırmak için süspansiyonlarını sert yapmışlar.
    Ön konsol işçiliği vasat daha iyi olabilirdi.

    Şayet binici iseniz kesinlikle tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muradona43

    40 gün önce 2013 çıkışlı 2012 rio sedan fancy aldım. Daha önce hyundai era 1.4 kullandım. Bu aracı çok araştırdım.
    Tarafsız bir şekilde artı eksilerini anlatayım:

    Artıları: Bu fiyata (2.eli için) bu donanımda daha iyisini bulmanız zor.
    Yol tutuş ve güvenlik başarılı. eradan sonra:-)
    Konforlu ve kullanımı zevkli bir araç.

    Eksileri: Yol tutuşunu arttırmak için süspansiyonlarını sert yapmışlar.
    Ön konsol işçiliği vasat daha iyi olabilirdi.

    Şayet binici iseniz kesinlikle tavsiye ederim.



    hcm aldığınız rio 1.4 benzinli model mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4 benzinli bi de atiker lpg taktırdım.
  • kvo35 kullanıcısına yanıt
    aracımı sattim(fiesta)..0 km rio cocept 1.4 crdi için kaporayı yatırdım,muhtemelen cuma, olmaz ise en geç pazartesi aracımı teslim alıcam...test sürüşü yaptım. evet fiesta yol tutuş vs daha iyi ama aralarında uçurum farkda yok....

    hyundai üstündeki bir çok acabaları atmayı başardı ve önyargıları yıktı..ama kia için bu pekte geçerli değil...başta sportage sonra ceed yükselişte ama yinede insan tereddüt ediyor...umarım uzun kullanımda pişman olmam...rabbim kaza bela vermesin, bir aksilik olmaz ise satmak ta istemiyorum uzun yıllar binme niyeti ile aldım...buna rağmen acaba satarken nasıl satıcam diye de düşünmeden edemiyorum zira aracın piyasısı yok desen yeridir, satılmayacak araçta yoktur ama kim bilir kaça gidecek..fiestayı 40,500 e almıştım 40.000 e sattım...sanırım aynı oranı tutturamam..gerçi daha aracı teslim almamışken şimdiden bunları da düşünmek yersiz...aslında şuan en önemlisi araçtan memnun kalmam...fiestayı alırken bu düşünceler bende hiç olmamıştı ama işte pazar edinme konusunda sıkıntılı bir marka olunca bunlar ister istemez oluyor..aracı inşaellah teslim aldıktan kısa süre sonra düşüncelerimi paylaşıcam burda ve tabiki uzun kullanımdan sonra da...

    ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmare -- 4 Aralık 2015; 17:27:36 >




  • Ben 2009 hyundai eramı 4 yıl önce 20 bine aldım geçen ay 30.500'e sattım. Bu işler biraz nasip işi. Ancak Kia rio kesinlikle hakettiği satış rakamlarını yakalayabilmiş değil. Milletimizin reno, pejo, fiat hastalığı devam etmekte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muradona43 -- 5 Aralık 2015; 16:49:37 >
  • Peter SCHREYER'in gelişiyle birlikte KIA'nın çehresinin değişimini ve markanın adeta çağ atlayışını yakından takip eden biri olarak uzun araştırmalar sonucu yaklaşık 1 ay önce 2014 model Kia Rio aldım çok şükür arkadaşlar. 1.25 benzinli Natty donanım paketi.

    Henüz 500-600km falan yaptım. Uzun yolda sürme imkanım olmasada şimdiye kadar fazlasıyla memnunum maşallah.

    Sormak istedikleriniz varsa, elimden geldiğince cevaplarım..

    Herkese selamlar, keyifli forumlar..
  • Arkadaşlar geçtiğimiz pazartesi aracımı teslim aldım.2015 concept 1.4crdi siyah...park sensörü,boya koruma ve cam filmlerini hediye olarak aldım yakın zamanda da seramik koruma yaptırcam servise..motor koruma ile seramik koruma ikisine birden piyasaya göre iyi bir fiyata anlaştım...

    gelelim ilk izlenimlerime....
    bir haftadır 300 km ye yaklaştım...100 km kadar ş.arası kullandım kalan kısmı şehiriçi...yol bilgisayarı 6.6...sanırım 0 km araç için makul bir değer...
    aracın yol tutuşu güzel ama yakında memlekete gidicem otobanda çok daha iyi test edebilirim...
    aracın ivmelenmesi gerçekten iyi..hele rodajdan sonra çok daha iyi olacaktır...
    motor sesi konusunda sanırım sınıfının en iyisi..rolantide sesi duymuyorsunuz desem yeridir...yüksek devirlerde de öyle rahatsız edici bir ses yok...
    malesef araç ilk alındığında kumho lastiklerle geliyor!!!kaliteli lastiklerin aracın yol sesi ve konforunu olumlu yönde etkileyeceği aşikar....
    arkadaşlar aracın hakikaten en kötü yanı süspansiyonları, çok sert....bunu bir çok yerde okudum ama kullanınca daha iyi anlıyorsunuz..öyle böyle değil bayağı sert...fiestamdaki yumuşaklıktan eser yok üstelik buna rağmen fiestanında süper yol tutuşu vardı..araştırdığım kadar süspansiyonlarda kullandıkça bir miktar yumaşama olacağı yönünde, yine kaliteli lastikler ve doğru lastik basıncı ile bir miktar iyileştime yapılabilir...malum 0 araçların lastik basınçları fazla olur ben daha baktırmadım...bakalım nasıl sonuç verecek..
    aracın iç malzemesi sert plastik...gerek görsel gerekse temesla bu çok rahat anlaşılıyor..fiestam açık ara önde..süspansiyonlarda sert olunca bozuk zeminlerde döşemelerden uzun vadede ses gelme ihtimali yüksek..tabi bu sadece tahmin..ayrıca şuan sol dış aynanın ordaki kelebek camdan veya o civardan bozuk zeminlerde bariz bir çıtırdama sesi var...bugün ilk işim servisi aramak olacak bu konuda...bu arada fiesta da da bu döşemedeki sesler oluyordu...özellikle aracın bagaj bölümünden çok ses geliyordu..
    aracın içi çok havadar...hakikaten b sınıf araç kullananlar C sınıfı bir araca binmiş gibi olacaktır...
    muadillerinden fiyatı da donaımıda çok daha iyi...bence bu araç çok daha fazlasını hakediyor...
    bir ara clio 4 almayı düşündüm ikinci el...üstelik kısa bir clio tecrübemden sonra clio ya tövbe etmiş biri olarak...geçtiğimiz aylarda eniştem aldı onun sayesinde uzun yolda test etme imkanım oldu ve bir kez daha tövbe ettim...aman abi benden uzak olsun reno araçlar...

    sorusu olan arkadaşlar,memnuniyetle cevaplarım....




  • Süspansiyonların sertliklerinin çokta abartı olmadığını düşünüyorum.

    Daha önce B segmentinde Punto ve Colt araçlarım oldu. Colt, süspansiyon sertliği konusunda Rio'dan çoook daha rahatsızdı. Punto ise hemen hemen aynı sertlikte. Şuan ailemizde Octavia ve Focus da mevcut. (2014 model her ikiside) Octavia'nın da süspansiyonları en az Rio kadar sert. Focus bu konuda biraz daha iyi. Sanırım FORD araçlar karakteristik olarak daha yumuşak süspansiyonlarla geliyor.

    Rio'nun süspansiyonları beni kesinlikle rahatsız etmiyor. Ama zevk meselesi tabii. (Lastikler fabrika çıkışı Hankook, aracım da 22500km'de)
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.