Şimdi Ara

TP-Link td-w8961nd kablosuz 802.11n 4 port modem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.254
Cevap
27
Favori
327.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ------------------------------------------------------UYARI-----------------------------------------------------------------
    Arkadaslar bu konu açılalı
    - 1 seneden fazla süre olmuş
    - yeni modem modelleri var piyasada
    - üretici bu modelde bazı değişiklikler yaparak versiyon 2 çıkardı bildiğim kadarıyla.
    - bu modemi ilk alan bizler kablosuz ağ kapsama alanından gayet memmunken şimdi yazılanları okuduğumda (yan odadan çekmediğini belirtenler var) aynı modem olduğuna inanmakta zorluk çekiyoruz doğal olarak.

    Orijinal konunun sonunda yazdığım uyarıyı tepeye almam iyi olacak sanırım:

    her "multi fonksiyonel ürünü alırken yapmanız gerektigi gibi" bir modem alirken de begenmezseniz iade edebileceginiz bir yerden almanızda fayda var. Her ürün her ortamda her ihtiyacı karşılayacak diye bir kural yok. olsaydı bu kadar farklı üretici ve aynı üreticilere ait farklı modeller olmazdı.


    --------------------------------------------------UYARI SONU-------------------------------------------------------------

    Cok sevdigim ama artik uretilmeyen CT-5372E modemim adaptor yuzunden yandigi icin yerine, 7/24 duzgun calisacak, torrent yuzunden performans kaybi yasatmayacak bir modem arayisina giristim..

    -Airties markasini daha evvel 5450 modelinde yasadigim problemler nedeniyle eledim. Sirketin hakkini yemeyeyim 3 ay ugrastirdilar ama sonra urunu iade aldilar.
    Airties modemler wireless cekimi acisindan iyi ama santralden uzak noktada olan abonelerin sıklıkla hattan düşmesi, kopmalar diger modemlere gore Airtiesda daha fazla oluyor.

    - Ilk başta olmuşken gigabit interfaceli bir modem olsun dedim, ama TRde su an tek gigabit switch entegre modem linksys wag320n.
    MediaMarkt sagolsun 220 TL ye aldigim urunu 4. gununde geri iade etmemi sorun etmedi.
    WAG320n , belki basit kullanim icin iyidir ama benim için hayal kırıklığı oldu çünkü WD TV live ile uyumsuzluk yapti (sanırım UPNP nedeniyle) ve daha onemlisi, gun asiri kapatip acmadan hattin kapasitesini kullanamadim WAG320N de. Eve geliyorum bakıyorum ki internete ping sureleri 2500 msec'e kadar çıkmış, reboot cozuyordu sadece. linksys'in telnet interface'inin olmamasi, snmp desteginin olmamasi da ayri nedenler iade etmemde.

    geriye zaten cok bir secenek kalmiyor. TP-link'in alt modellerinin stabil calistigini bu bolumdeki diger konulardan okuyoruz zaten. yeni çıkmış olan TP-Link td-w8961nd modelini aldim dün ve 24 saattir test ediyorum, aletin fiyatı 90 TL civarında ama bana sorarsaniz iki tane 220 TL lik WAG320n eder bu aletteki ozellikler.


    Öncelikle ürünün artıları ve eksileri:
    Fiziksel artıları:

    - 2 tane cikarilabilir anten mevcut, speclerinde 3dbi yaziyor, kablosuz cikis gucu 100 mw. Bu yuzden zaten cekis alani daha evvel kullandigim modemlere gore cok iyi.
    - kutu icinde 2 tane telefon kablosu, adsl splitter geliyor ( 220 TL lik linksysde ne splitter ne kablo yoktu.. o yuzden bu bir artıdır)
    - arkasinda power açma kapama duğmesi mevcut.
    - kablosuz baglanti kurulumu icin on panelde QSS(Quick Security Setup) dugmesi mevcut... kullanan deneyen olursa nasil calistigini anlatir belki. ben web arayuzunden WPA2-PSK, AES ve 10 karakterlik bir sifre girerek kurulumu yaptim.

    Fiziksel eksileri:
    - kutusunun albenisi sifir. airties 5xxx serisi gibi kendisine desktop bilgisayar muamelesi yapılmasını istemiyor yani büyük degil. Ama linksys urunleri gibi uzay cagini da cagristirmiyor.
    - isinma ya da isinmadan kaynakli problem yasamadim ama kutu 40 C civarinda isiniyor.

    Firmware ve web arayüzünün artilari:
    - dusunebileceginiz ev kullaniminda ihtiyaciniz olan hemen her ozellik mevcut, QoS, snmp, ACL, 802.11n,firewall, spi, Statik URL filtering....
    - ilginc ama vlan destegi bile mevcut... izole network olusturmak isterseniz mumkun (komsu da sizin hatti kullansin wirelessdan ama evdeki ethernetten bagli cihazlara baglanamasin denebilir mesela), multi ssid destegi olsaymis o zaman tadindan yenmezdi. ileride multi ssid de gelebilir belki.
    - TTNET DNS sunucularin yerine google dnsleri tanımlayabiliyorsunuz.
    - Stabil calisiyor. 24 saat oldu su an alali ve networke baglayali toplam download 48 gbyte civari , ic networkte cok daha fazla transfer yapmisimdir WD TV ve nas arasinda. herhangi bir sorun yok.Yazılım Versiyonu : 1.0.0 Build 101022 Rel.57271 TPlink sitesindeki son versiyon ve modemler bu firmware ile geliyor.
    - bazi TP modellerinde turkce arayuz olmadigi yazılmıştı. Sanırım tüketiciyi dinlemişler...td-w8961nd tamamen turkce arayuze sahip ... ingilizce yapmak icin epey ugrasmam gerekti.

    Firmware eksileri:
    - bazi modemlerde usb port mevcut ve bu porta takili yazici ya da hardiski paylasabilme ozelligi var. Bu modemde bu ozellik yok.
    - ethernet ya da kablosuz ag'da baglanti yapan cihazlarin internet kullanim hizlarini sinirlamak icin kullanilabilecek rate limit ozelligi mevcut degil. ama protokol bazli Qos ozelligi var.
    - multi-SSID destegi yok, ne oldugunu bilmiyorsaniz size gerekmiyordur zaten, detay bir ozellik.


     TP-Link td-w8961nd kablosuz 802.11n 4 port modem


    arkada solda ve sağda anten girişlerine dikkat..
     TP-Link td-w8961nd kablosuz 802.11n 4 port modem


    Bu modem, modem arayanlar icin uygun bir alternatif olarak dusunulebilir.

    Güncelleme 1:3 gün oldu modemi alalı. türkçe olan web arayüzü ingilizce yapmak için teknik destek hattına erişmem gerekti. e-mailime kısa sürede cevap verdiler. destek konusunda da türkiye ofisi başarılı, ürünü tanıyorlar.


    Kurulum:

    TR icin hersey hazır geliyor.
    Kutudan CD de cikti ama onu kullanmadan, cihazi elektrige takip TP_XYZ ismindeki sifresiz kablosuz ağa baglanip bir ip alip sonrasinda
    http://192.168.1.1 user:admin pass:admin ile baglanip ilk sol ustteki "Hizli Baslat" a basmak yetiyor. Kurulum sihirbazı basit:
     TP-Link td-w8961nd kablosuz 802.11n 4 port modem


    sonrasinda, diğer gelişmiş ayarlarla oynamak size kalmis.
    ben isyerindeki network 192.168.2.0/24 oldugu icin modemin ve verdigi dhcp IP adreslerini 192.168.1 den 192.168.2.x ye cevirdim,
    TT nin DNS adresleri yerine google dns serverlari tanimladim,
    firewall ve qos ayarlarini kapattim,
    admin sifresini degistirdim ek olarak.


    1. TT DNSleri yerine Google DNSleri kullanmak ve DHCP den PClerin kullanmasini saglamak isterseniz yapmaniz gereken
    Ara yuz ayarlari > LAN > DNS > Kullanici tanimli DNS sunucu secip 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 girmeniz gerekiyor.

     TP-Link td-w8961nd kablosuz 802.11n 4 port modem



    2. Admin sifresi fabrika ayarlarinda iken "admin". Ne olur ne olmaz, degistirmekte fayda var
    bakim > yonetim den sifreyi degistirebilirsiniz.
     TP-Link td-w8961nd kablosuz 802.11n 4 port modem


    3. Torrent icin port acma islemini biraz diplere gizlemisler. Aslinda UPNP ozelligi var, torrent yazilimi kendisi portu acabilir ama siz kendiniz kontrol etmek isterseniz.

    Gelismis ayarlar > NAT > Sanal Sunucu > Kural olarak 1, uygulama ismi olarak 13013 verin mesela, Protocol ALL ( ya da TCP) baslangic portu ve bitis portu 13013 Yerel IP olarak da download makinesi verilecek.

     TP-Link td-w8961nd kablosuz 802.11n 4 port modem


    Guncelleme 2: [19.02.2011]

    4. Bu modemde, en genis kablosuz kapsama alanini saglamak icin
    deneyerek buldugum detaylar:

    - antenler yere paralel dururken daha iyi cekiyor uzak noktalarda.
    - kanal bant genisligi =20 mhz
    - eger uzak noktada erisim sorunu yasiyorsaniz kablosuz modu 802.11b ye getirmeniz kapsama alanini artirir ama hiz dusurecektir.
    - telnet ile baglanilan clida rtwlan txburst ve txpower gibi komutlar var ama henuz fark ettiriyor mu kontrol etmedim.
    - modemin yaninda kablosuz telefon varsa uzaklastirin, parazit yapabilir.
    - Eger kablosuzdan tam verim almak istiyorsaniz kanal olarak 1,6,11 disinda birsey secmenizi oneririm kanal olarak cunku piyasada satilan cogu modem bu kanallari kullaniyor bu da birbirini etkilemelere neden oluyor, ozellikle modemin olmadigi odada bunu rahatlikla fark edersiniz.

    Kablosuz agda kullanilan kanallar ile ilgili bilmeniz gereken bir detay var:
     TP-Link td-w8961nd kablosuz 802.11n 4 port modem


    ustteki cizimin aciklamasi: sadece 1,6,11 kanallari birbiri ile cakismiyor, diger kanallarin frekanslari birbiri ile cakisiyor yani birbirini etkiliyor.. bu etkilemenin boyutu modemlerin, access pointlerin ya da bilgisayarlarin birbirine uzakligi ile alakali elbette, imkan varsa bunu minimuma indirmek gerekir.

    Sadece 1-6-11 birbiri ile cakismadigi icin bunu bilen modem ureticileri default kanal olarak bu 3 kanali kullaniyor genelde.. cok guzel bir dusunce..
    ... ama sizin modem 11, alt kat 11 , ust kat 11'i kullandiginda hep birlikte eziyete donmesi de olasi kablosuz baglantinin.

    hangi kanali kullanmanizin daha iyi olacagini bulmak icin wirelessmon yazilimini evdeki bilgisayariniza yukleyip cevrenizdeki kablosuz aglarin hangi kanali kullandigini tespit edip onlardan en uzak bos kanala yerlestirin modemin kablosuz agini. (ara yuz > kablosuz> kanal) Yapabiliyorsaniz (laptop varsa) wirelessmon yazilimi acikken evi biraz dolasin... modeme yakinken sorun olmaz zaten, asil uzak odalarda daha hassas olacaktir eger ayni kanalda baska bir komsu kablosuzu varsa, o yuzden oralari da dolasmak lazim ileride o odalarda da kablosuz interneti kullanacaksaniz.


     TP-Link td-w8961nd kablosuz 802.11n 4 port modem

    Wireless mon yazilimi:http://www.passmark.com/products/wirelessmonitor.htm
    Onemli not: Wirelessmon yazilimini acik birakmayin, cunku acikken kurulu oldugu bilgisayarin kablosuz performansini etkiliyor ve paket kayiplari dusuk hiz'a neden olabiliyor.

    ustteki ekrandaki kirmizi cerceveye aldigim kanal listesi ve grafigi size fikir verecektir hangi kanal'a park edeceginizi. Bu islemi kendi modeminiz kapali iken yaparsaniz daha iyi olur. ( ugrasamiyorsaniz, benim gibi 3. kanali ya da 1. kanali secmenizi oneririm, 11 ve 6 dan ne kadar uzak olursaniz okadar iyi cunku airties zyxel bu kanallari kullaniyor ve yaygin olarak kullaniliyor).

    5. Modem ilk açıldığında ADSL bağlantısının hızlı bir şekilde kurulması ve daha hızlı IP almasını istiyorsanız
    Yapmanız gereken şey, modemin ilk kurulumunu yaptıktan ve hattın oturduğunu ve internete çıkabildiğinizi gördükten sonra modeme web arayüzden bağlanarak, gelen durum sayfasındaki modülasyon ve annex tipi değerlerini Gelişmiş ayarlar > ADSL altında yer alan mod ve tip kısmından seçerek hattın oturması için modemin yapacağı denemeleri daha aza indirmek. Bu işlemi bir defa yapmanız yeterli. Her santral için bu değerler farklı olduğu için modemi başka bir yerde kullanmak isterseniz ileride ve ADSL oturmazsa bu değerleri tekrar otomatik duruma getirmeniz gerekir.

    Örnek olarak bende G.DMT ve Annex A seçili. Bazı kullanıcılarda ADSL2+ ve Annex A seçmek gerekiyor. (aLPaSLaN07'a teşekkürler bu ayarlar için)


    Güncelleme 3: [26.02.2011]
    Kablosuz ag baglantisinin hizi ölçmek için bazı testler yaptım.
    Kullandığım malzemeler:
    kablosuz alici (Laptop) : Broadcom 802.11n Network Adapter (maksimum 65 mbit destekli internal adaptor bu,
    kablosuz alici 2 :Microsonic WU102 wireless USB 802.11n cift antenli usb adaptor. ( bitenekadar'dan aldim)

    kablosuz verici: tp-link td-w8961nd modem (ustteki ayarlar ile)
    indirilen dosya lokasyonu : LAN ( modem'e ethernet kablosu ile bagli PC , 100 mbit)

    Test sonuclari:
    - modem ile ayni odada iken 1080p filmleri oynatmada, ileri geri almada sorun yok. 1080p filmin bw ihtiyaci ortamala 6.4 Mbit/sec (550 KByte ile 1100 KByte arasinda degisiyor anlik cekilen data )
    - maksimum download hizini bulmak icin 1 gbytelik dosya indirme testi yaptigimda cikan sonuc ortalama 40 Mbit/sec. (zaten maksimum 65 olabilir laptop'un kablosuz adaptorunun chipseti nedeniyle)

     TP-Link td-w8961nd kablosuz 802.11n 4 port modem


    - evin en uzak noktasi (modem ile arada 2 tunel kalip duvar, bir de acik kapi var), videoda donma karelenme yok ama ileri geri sararken bekleme yapiyor 1 saniye kadar.
    - bulundugum lokasyonda wirelessmon -62 dbm gosteriyor kablosuz cekis sinyal seviyesini ( 0 a ne kadar yakin olursa okadar daha iyi)
    - 1 Gbytelik dosya transferi yapma denemesi sonucu ortalama: 2.9 Mbyte/sec yani 24 mbit
     TP-Link td-w8961nd kablosuz 802.11n 4 port modem


    hizi daha da artirmak icin baska bir ayar yapilabilir mi bakacagim ama bu hali ile 1080p film seyredilebiliyor kablosuz olarak (802.11n destekli alici olmali bu hizlar icin)

    Guncelleme 4:09.03.2011
    Microsonic WU102 wireless USB adaptor ile yaptigim testlerde 100 mbit sinirina ulastim ( dosyanin oldugu ethernet ile bagli PC nin ethernet portu ve modemin ethernet portu 100 mbit). modem ile ayni odada iken yaptigim 1 gbyte dosya download testi sonucu:
     TP-Link td-w8961nd kablosuz 802.11n 4 port modem

    oldukca tatmin edici.


    Guncelleme 5: [26.04.2011]
    gecen sure icinde kendim modemden halen cok memmunum. performans acisindan ve haftalarca kapatmama gerek kalmadan sorunsuz calistigi icin tabi bu memmuniyetim.

    forumda yazilan bilgileri ve diger kullanici yorumlarini da okumaniz yerinde olur cunku bazi kullanicilar wireless kapsama alaninin kendi kullandiklari ortamda yetersiz oldugunu ve iyi cekmedigini belirtiyor, bir okadar da kapsama alaninin onceki modemlerinden cok daha iyi oldugunu yazanlar var. ayrica iki kullanici cok sayida kablosuz aliciyi modeme bagladiklarinda performans ve paket kayiplari olduguna dair yorumlar yazmis.

    Aslinda internet cafe ya da cok kullanicili ofis ortamlari icin 80 liralik bir cihaz degil daha gelismis ve foksiyon olarak belki bu modemle yarisamayacak ama paket routing ozelligi daha iyi olan enterprise urunleri tercih etmelisiniz diye bir uyari koymam gerekirdi incelemeyi yazarken ama atlamisim simdi koyuyorum. Bu inceleme ev kullanimi icin alinmis bir modemin incelemesidir.Her ne kadar evde 7/24 acik olan 6 cihazi internete bagliyor olsa da ve aylik ortalama 300-400 gbyte download yapilsa da bu cihaz uzerinden... yine de ev kullanimi icin uygundur diyelim.. sonra internet cafe isletmecileri hayal kirikligina ugrayabiliyor bu urunu cafe'de kullanmak istediklerinde.

    diger konu, urun 300 mbit transfer hizini destekliyor ama bunun icin alicinizin 2.4 ghz+ 40 Mhz kanal genisligini destekliyor olmasi gerekiyor. Eger alici 20 mhz bant genisligini destekliyorsa max gorebileceginiz hiz 150 mbit.
    5 Ghz destegi bu modemde bulunmuyor. 5ghz yerine 2.4 ghz uzerinde cift kanal genisligini kullanarak 300 mbit hizina ulasiyor bu modem.

    Cihazin TD-W8961NB modeli cikmis, belki daha iyi fiyat/performans ozellikleri vardir onu da incelemek lazim tp-link olsun derseniz.

    son olsa daha iyi olur konusu da, modeme baglanmis IP almis clientlar web arayuzden liste halinde gorulemiyor(illa telnet ile baglanmaniz gerekiyor gorebilmek icin).


    bunlari da bilmenizde fayda var diye dusunduk. her "multi fonksiyonel ürünü alırken yapmanız gerektigi gibi" bir modem alirken de begenmezseniz iade edebileceginiz bir yerden almanızda fayda var. Her ürün her ortamda her ihtiyacı karşılayacak diye bir kural yok. olsaydı bu kadar farklı üretici ve aynı üreticilere ait farklı modeller olmazdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oasisngn -- 28 Nisan 2012; 0:02:29 >







  • Inceleme icin tesekkurler... Eksen Bilgisayar'dan 85TL'ye alabilirsiniz bunu...

    Okudugum birsey ekstra sevindirdi beni o da antenlerin cikarilabilir olmasi, yeterli gelmezse baska anten takabiliriz sanirim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keyn

    Inceleme icin tesekkurler... Eksen Bilgisayar'dan 85TL'ye alabilirsiniz bunu...

    Okudugum birsey ekstra sevindirdi beni o da antenlerin cikarilabilir olmasi, yeterli gelmezse baska anten takabiliriz sanirim...

    eksen in sitesinde 8961G diye yazılmış ama altta açıklamalar ND olarak anlatılmış,bir karışıklık olmuş herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medikal781 -- 9 Şubat 2011; 22:30:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: medikal781

    quote:

    Orijinalden alıntı: keyn

    Inceleme icin tesekkurler... Eksen Bilgisayar'dan 85TL'ye alabilirsiniz bunu...

    Okudugum birsey ekstra sevindirdi beni o da antenlerin cikarilabilir olmasi, yeterli gelmezse baska anten takabiliriz sanirim...

    eksen in sitesinde 8961G diye yazılmış ama altta açıklamalar ND olarak anlatılmış,bir karışıklık olmuş herhalde.

    http://www.incehesap.com/tplink_tdw8961nd_4_port-533-15984.html?ref=akakce&v=1.85
    bu sitede 75 lira yazmış. Başlıkta 8961N yazmış altta açıklamalarda ND diye bahsetmiş. N si G si birbirine girmiş sitelerin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: medikal781

    quote:

    Orijinalden alıntı: medikal781

    quote:

    Orijinalden alıntı: keyn

    Inceleme icin tesekkurler... Eksen Bilgisayar'dan 85TL'ye alabilirsiniz bunu...

    Okudugum birsey ekstra sevindirdi beni o da antenlerin cikarilabilir olmasi, yeterli gelmezse baska anten takabiliriz sanirim...

    eksen in sitesinde 8961G diye yazılmış ama altta açıklamalar ND olarak anlatılmış,bir karışıklık olmuş herhalde.

    http://www.incehesap.com/tplink_tdw8961nd_4_port-533-15984.html?ref=akakce&v=1.85
    bu sitede 75 lira yazmış. Başlıkta 8961N yazmış altta açıklamalarda ND diye bahsetmiş. N si G si birbirine girmiş sitelerin

    Alıntıları Göster
    Bu modem içindeki ayarlar olarak herşey hazır haldemi geliyor? Yani sadece kullanıcı adı ve şifreyi yazıp kullanıyormuyuz yoksa ekstra ayar gerekiyormu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: medikal781

    Bu modem içindeki ayarlar olarak herşey hazır haldemi geliyor? Yani sadece kullanıcı adı ve şifreyi yazıp kullanıyormuyuz yoksa ekstra ayar gerekiyormu?

    TR icin hersey hazirlanmis geliyor.
    icinden CD de cikti ama onu kullanmadan, cihazi elektrige takip TP_XYZ diye yazan sifresiz kablosuz wireless aga baglanip bir ip alip sonrasinda
    http://192.168.1.1 user:admin pass:admin ile baglanip ilk sol ustteki "Hizli Baslat" a basmak yetiyor. IPsini degistirdigim icin screenshot almayayim yanlis yonlendirme olur. ama wizard sunlari soruyormus:

    Sihirbaz, 4 adımda size rehberlik edecek. İLERİ butonunu tıklayarak başlayın..
    Adım 1. Saat dilimini seçin
    Adım 2. İnternet bağlantınızı ayarlayın
    Adım 3. Kablosuz ağ yapılandırması
    Adım 4. Modeminizin ayarlarını kaydedin

    sonrasinda, degisiklik yapmak size kalmis. mesela ben isyerindeki network 192.168.2.0/24 oldugu icin modemin ve verdigi dhcp nin IP adreslerini 192.168.1 den 192.168.2 ye cevirdim, TT nin DNS adresleri yerine google dns serverlari tanimladim, firewall ve qos ayarlarini kapattim, admin sifresini degistirdim ek olarak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: medikal781
    quote:

    Orijinalden alıntı: keyn
    Inceleme icin tesekkurler... Eksen Bilgisayar'dan 85TL'ye alabilirsiniz bunu...

    Okudugum birsey ekstra sevindirdi beni o da antenlerin cikarilabilir olmasi, yeterli gelmezse baska anten takabiliriz sanirim...

    eksen in sitesinde 8961G diye yazılmış ama altta açıklamalar ND olarak anlatılmış,bir karışıklık olmuş herhalde.

    Herhalde... Aldigim urunun jelatinini acmis degilim daha ama kutusunda ND yaziyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyn -- 10 Şubat 2011; 2:29:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keyn

    quote:

    Orijinalden alıntı: medikal781
    quote:

    Orijinalden alıntı: keyn
    Inceleme icin tesekkurler... Eksen Bilgisayar'dan 85TL'ye alabilirsiniz bunu...

    Okudugum birsey ekstra sevindirdi beni o da antenlerin cikarilabilir olmasi, yeterli gelmezse baska anten takabiliriz sanirim...

    eksen in sitesinde 8961G diye yazılmış ama altta açıklamalar ND olarak anlatılmış,bir karışıklık olmuş herhalde.

    Herhalde... Aldigim urunun jelatinini acmis degilim daha ama kutusunda ND yaziyor...

    Alıntıları Göster
    Hayırlısıyla verdik bakalım sparişi. İş yerinde 8901 modelini kullanıyorum gayet memnunum, evde 4 yıldır kullandığım ttnet kampanyasından alınmış Airties RT206 modem oyunlarda teklemeye başlamıştı, birden ping fırlıyor ve 1 dakika boyunca tekrar aşağı inmiyordu, aynı anda oyuna girdiğim arkadaşın pingi 5-6 saniyede tekrar aşağı düşerken benim baya uzun süre yüksekte kalıyor ve server dan atılmama sebep oluyordu.İş yerindeki tp-link modemi eve getirip denediğimde pingi çabucak düştüğünü görünce kara verdim bu modemden almaya. İnşallah buda 8901 gibi iyi iş becerir.Bu arada BC2 oynuyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: medikal781

    Hayırlısıyla verdik bakalım sparişi. İş yerinde 8901 modelini kullanıyorum gayet memnunum, evde 4 yıldır kullandığım ttnet kampanyasından alınmış Airties RT206 modem oyunlarda teklemeye başlamıştı, birden ping fırlıyor ve 1 dakika boyunca tekrar aşağı inmiyordu, aynı anda oyuna girdiğim arkadaşın pingi 5-6 saniyede tekrar aşağı düşerken benim baya uzun süre yüksekte kalıyor ve server dan atılmama sebep oluyordu.İş yerindeki tp-link modemi eve getirip denediğimde pingi çabucak düştüğünü görünce kara verdim bu modemden almaya. İnşallah buda 8901 gibi iyi iş becerir.Bu arada BC2 oynuyorum.

    muhtemelen oyundakilerden birisi ipnize syn flood yapiyordur. oyundayken olduguna gore.
    yapmaniz gereken firewall ozelligini acmak . synproxy enabled/disabled yaziyordu cli dan baglandigimda, eger synproxy iyi implement edilmisse sorununuzu cozecektir.

    oyunlara hile karistirmanin da sekli degismis demek ki

    evet 3 gun oldu halen oldukca stabil calisiyor.

    aklimda olan bir kac ayar vardi, ana konuyu guncelledim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oasisngn -- 10 Şubat 2011; 22:37:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oasisngn


    İnceleme için teşekkürler oasisngn.Modem almak için gezinirken incelediğin t p-l i n k modemi gördüm.Daha öncesinde aklımın bir kenarında t p l i n k modem vardı zaten.Tam A i r t i e s r t 204 almaya yeltenmişken sonradan vazgeçtim.i n c e h e s a p sitesine üye olup siparişimi verdim az önce.İnşallah beklentilerimi karşılar şekilde olur.Ürün geldikten sonra görüşlerimi paylaşırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingcobra33

    quote:

    Orijinalden alıntı: oasisngn


    İnceleme için teşekkürler oasisngn.Modem almak için gezinirken incelediğin t p-l i n k modemi gördüm.Daha öncesinde aklımın bir kenarında t p l i n k modem vardı zaten.Tam A i r t i e s r t 204 almaya yeltenmişken sonradan vazgeçtim.i n c e h e s a p sitesine üye olup siparişimi verdim az önce.İnşallah beklentilerimi karşılar şekilde olur.Ürün geldikten sonra görüşlerimi paylaşırım.


    hayirli olsun. umarim benim memmun oldugum kadar siz de memmun kalirsiniz. benim modem 1 haftaya yaklasti, masallah sorunsuz calismaya devam ediyor.
  • teşekkürler bende bundan alabilirim. SSID birden fazla tanımıyor ne demek sadece tek kişimi bağlanıyor net'e
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Birşeydiyicem

    teşekkürler bende bundan alabilirim. SSID birden fazla tanımıyor ne demek sadece tek kişimi bağlanıyor net'e

    :)
    hayir, sanirim limiti 128 cihaz... ayni anda 128 cihaz baglanabilir. evde 2 laptop 1 printer su an kablosuz bagli zaten.
    Benim istedigim multi ssid olayi farkli bir is icin.

    zyxel modemlerde sadece gordugum bir ozellik var, 2 tane wireless broadcast ediyor modem. mesela evim1 ve misafir2 diye. farkli sifre vererek misafire kendi surekli kullandiginiz sifreyi vermeniz gerekmiyor. bunu cozmek icin QSS ve WPS diye bir mekanizma gelistirmis TP-Link ( on panelde dugmesi de var) ama iki ssid tanimlayabilsem, modemdeki vlan ayarlari ile birlikte kullanarak ikinci misafir kablosuz hatta farkli bir vlan verip ev networkume hic ugratmadan internete cikarabilirim.
    web arayuzunde ssid_id gibi terimler var ama combo kutusunda su an sadece 1 var, sanirim yakinda bu istedigimi de yapacaklar demek oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oasisngn

    quote:

    Orijinalden alıntı: Birşeydiyicem

    teşekkürler bende bundan alabilirim. SSID birden fazla tanımıyor ne demek sadece tek kişimi bağlanıyor net'e

    :)
    hayir, sanirim limiti 128 cihaz... ayni anda 128 cihaz baglanabilir. evde 2 laptop 1 printer su an kablosuz bagli zaten.
    Benim istedigim multi ssid olayi farkli bir is icin.

    zyxel modemlerde sadece gordugum bir ozellik var, 2 tane wireless broadcast ediyor modem. mesela evim1 ve misafir2 diye. farkli sifre vererek misafire kendi surekli kullandiginiz sifreyi vermeniz gerekmiyor. bunu cozmek icin QSS ve WPS diye bir mekanizma gelistirmis TP-Link ( on panelde dugmesi de var) ama iki ssid tanimlayabilsem, modemdeki vlan ayarlari ile birlikte kullanarak ikinci misafir kablosuz hatta farkli bir vlan verip ev networkume hic ugratmadan internete cikarabilirim.
    web arayuzunde ssid_id gibi terimler var ama combo kutusunda su an sadece 1 var, sanirim yakinda bu istedigimi de yapacaklar demek oluyor.

    Alıntıları Göster
    bende de bu modemden var port acma istedigimde yukardaki resimden gordugum uzere ancak bendekı nat devre dısı dısı diyor onu nerden acarım bir turlu beceremedım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oysho

    bende de bu modemden var port acma istedigimde yukardaki resimden gordugum uzere ancak bendekı nat devre dısı dısı diyor onu nerden acarım bir turlu beceremedım.


    arayuz ayarlari > internet > nat tan aktif hale getirmeyi denediniz mi?




    belki verdiginiz nat ip araligi modemin IPsi ile uyumsuzdur ondan dolayi da kapali olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oasisngn

    quote:

    Orijinalden alıntı: oysho

    bende de bu modemden var port acma istedigimde yukardaki resimden gordugum uzere ancak bendekı nat devre dısı dısı diyor onu nerden acarım bir turlu beceremedım.


    arayuz ayarlari > internet > nat tan aktif hale getirmeyi denediniz mi?




    belki verdiginiz nat ip araligi modemin IPsi ile uyumsuzdur ondan dolayi da kapali olabilir.

    Alıntıları Göster
    Ben de aldım bu modemi. Dün akşamdan beri kullanıyorum. Torrentte 800 leri hiç görmemiştim eski zoom modemimle 600 küsürlerdeydi hızım ayrıca bağlantı kopuyordu 2-3 saatte bir. Ben ethernetten bağladım wireless performansı hakkında bişey diyemiyorum.
    Gayet stabil bağlantım şu an . 820-830 download hızım var aynı anda internette gezerken sayfa açılışları çok kastırmıyor.Dün akşamdan beri download var modem ısınmış ancak bağlantıda şişme yada kopma yok . Oldukça memnun kaldım ilk izlenimim bu şekilde.
    Burada tavsiye eden oasisngn arkadaşa teşekkür ediyorum .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cain

    Ben de aldım bu modemi. Dün akşamdan beri kullanıyorum. Torrentte 800 leri hiç görmemiştim eski zoom modemimle 600 küsürlerdeydi hızım ayrıca bağlantı kopuyordu 2-3 saatte bir. Ben ethernetten bağladım wireless performansı hakkında bişey diyemiyorum.
    Gayet stabil bağlantım şu an . 820-830 download hızım var aynı anda internette gezerken sayfa açılışları çok kastırmıyor.Dün akşamdan beri download var modem ısınmış ancak bağlantıda şişme yada kopma yok . Oldukça memnun kaldım ilk izlenimim bu şekilde.
    Burada tavsiye eden oasisngn arkadaşa teşekkür ediyorum .

    Gule gule kullanin. Dun aksam bazi testler yaptim. PPOA sectigimde max download hizi olarak 880 Kbyte/sec gorebiliyorum (856 idi PPOE secili iken)
    Bu tabiki benim santraldeki dslam ile de alakali ama denemenizde fayda var.

    Bir ayrinti daha, cihazla gelen splitteri kullanmanizi oneririm, elimdeki onceki modemlerden kalan 2 splitter'a gore SNR degeri en yuksek ( yuksek iyi) deger veren tplinkle gelen kendi splitteri oldu. Modemin durum sayfasindan gorebiliyorsunuz SNR degerini, anlik olarak degisiyor. paralel kablosuz telefon varsa onlarin fisini cekerek de deneme yapip etkisi var mi gorebilirsiniz ( kopma yasayan arkadaslar icin bu sozum).




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oasisngn


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cain

    Ben de aldım bu modemi. Dün akşamdan beri kullanıyorum. Torrentte 800 leri hiç görmemiştim eski zoom modemimle 600 küsürlerdeydi hızım ayrıca bağlantı kopuyordu 2-3 saatte bir. Ben ethernetten bağladım wireless performansı hakkında bişey diyemiyorum.
    Gayet stabil bağlantım şu an . 820-830 download hızım var aynı anda internette gezerken sayfa açılışları çok kastırmıyor.Dün akşamdan beri download var modem ısınmış ancak bağlantıda şişme yada kopma yok . Oldukça memnun kaldım ilk izlenimim bu şekilde.
    Burada tavsiye eden oasisngn arkadaşa teşekkür ediyorum .

    Gule gule kullanin. Dun aksam bazi testler yaptim. PPOA sectigimde max download hizi olarak 880 Kbyte/sec gorebiliyorum (856 idi PPOE secili iken)
    Bu tabiki benim santraldeki dslam ile de alakali ama denemenizde fayda var.

    Bir ayrinti daha, cihazla gelen splitteri kullanmanizi oneririm, elimdeki onceki modemlerden kalan 2 splitter'a gore SNR degeri en yuksek ( yuksek iyi) deger veren tplinkle gelen kendi splitteri oldu. Modemin durum sayfasindan gorebiliyorsunuz SNR degerini, anlik olarak degisiyor. paralel kablosuz telefon varsa onlarin fisini cekerek de deneme yapip etkisi var mi gorebilirsiniz ( kopma yasayan arkadaslar icin bu sozum).



    PPOA yı modem arayüzünden seçince benim modemin pc ile bağlantısı kesiliyor. Siz nasıl yaptınız?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cain

    Ben de aldım bu modemi. Dün akşamdan beri kullanıyorum. Torrentte 800 leri hiç görmemiştim eski zoom modemimle 600 küsürlerdeydi hızım ayrıca bağlantı kopuyordu 2-3 saatte bir. Ben ethernetten bağladım wireless performansı hakkında bişey diyemiyorum.
    Gayet stabil bağlantım şu an . 820-830 download hızım var aynı anda internette gezerken sayfa açılışları çok kastırmıyor.Dün akşamdan beri download var modem ısınmış ancak bağlantıda şişme yada kopma yok . Oldukça memnun kaldım ilk izlenimim bu şekilde.
    Burada tavsiye eden oasisngn arkadaşa teşekkür ediyorum .

    hayırlı olsun yeni modeminiz..
    benim emektar usr 9810a da su koymaya basladı sanırım emekliye ayrılmak istiyor.. üstadım siz nerden ve kaça alabildiniz acaba bu modemi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: medikal781
    PPOA yı modem arayüzünden seçince benim modemin pc ile bağlantısı kesiliyor. Siz nasıl yaptınız?


    ara yuz ayarlari > internet
    ISP= PPPOE/PPPOA
    encapsulation=PPOA LLC
    baglanti =daima acik

    gelismis ayarlar > ADSL
    mod=oto senkron -etkin
    tur=Annex A/I/J/K/M
    bitswap etkin
    SRA etkin

    bu ayarlarla sorunsuzca baglandi. aslinda PC ile modem arasindaki ethernet baglantisinin gitmesi icin bir neden yok, bu ayarlar santral ile modem arasindaki ayarlar.
    Benim santraldeki dslam Alcatel (ilk kurulanlardan) o yuzden PPPOA destekliyor olabilir. her 1500 byte'ta 8 byte kazancim oluyor PPPOA kullandigimda o yuzden max hiz farki ama dedigim gibi santral desteklemesi lazim. belki ustte verdigim ayardan sonra modemi yeniden baslatmak iyi olabilir ( bende gerekmedi beklemek yeterli oldu yeniden baglanmasi icin).




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.