Şimdi Ara

..ENERGY SPEAKERS KANADA ...Klipsch Group (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
3
Favori
19.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yamaha da hiç dinlemedim ama güzel sistem oluşturmuşsunuz iyi günlerde kullanın. Verdiğiniz parayı son kuruşuna kadar hak eden ürünler

    Bende CF-70,CC-10,CB10 ve ESW-10 Sub. kullanıyorum ve çok memnunum. Şimdi yeni AVR ile birlikte Veritas serisine geçeceğim bakalım sipariş verdik onlar nasıl.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delerıum

    Yamaha da hiç dinlemedim ama güzel sistem oluşturmuşsunuz iyi günlerde kullanın. Verdiğiniz parayı son kuruşuna kadar hak eden ürünler

    Bende CF-70,CC-10,CB10 ve ESW-10 Sub. kullanıyorum ve çok memnunum. Şimdi yeni AVR ile birlikte Veritas serisine geçeceğim bakalım sipariş verdik onlar nasıl.

    Çok teşekkürler. Veritas ların yorumunuda sizlerden bekleriz gelince. Bu arada surround back olarak geçici süre ile pure acustics qx900s ile tamamladım. Artık energyler stoklara girince onlarıda energy yaparım. Ama purelerde güzel çalmıyor değil. Aktif sub olarak jbl e250p ve bw as6 kullanıyorum. 7+2 yi tamamlamış bulunmaktayım. Cf 70 leri ve cc10 u audioquest type 2 kablo ile avr ye bağladım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Frontları bi-wire yaptınız mı hiç denemediyseniz mutlaka deneyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delerıum

    Frontları bi-wire yaptınız mı hiç denemediyseniz mutlaka deneyin

    Bunu nasıl yapacağım yardımcı olabilirmisin acaba. O konuda pek bilgim yokta. Mesela amfime nasıl bağlıcam vs. Teşekkürler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AVR nin Front çıkışlarını hoparlörün alt terminallerine (Low) Surrback çıkışlarını (High) Üst terminallerine bağlıyorsunuz.

    Onkyo da Bi-amp modu var mesela onu aktif ettinizmi tamamdır herşey tabi birde hoparlör terminalleri arasındaki çatal köprüleri çıkarmayı unutmayın.

    Detaylar,http://forum.donanimhaber.com/m_45032870/tm.htm

     ..ENERGY SPEAKERS KANADA ...Klipsch Group


    Edit: Ek Bilgi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delerıum -- 26 Şubat 2013; 20:16:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delerıum

    AVR nin Front çıkışlarını hoparlörün alt terminallerine (Low) Surrback çıkışlarını (High) Üst terminallerine bağlıyorsunuz.

    Onkyo da Bi-amp modu var mesela onu aktif ettinizmi tamamdır herşey tabi birde hoparlör terminalleri arasındaki çatal köprüleri çıkarmayı unutmayın.

    Detaylar,http://forum.donanimhaber.com/m_45032870/tm.htm

     ..ENERGY SPEAKERS KANADA ...Klipsch Group


    Edit: Ek Bilgi.

    Çok teşekkürler. Peki surround back ler iptalmi olacak o zaman..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet iptal olacak ama denemenizi tavsiye ederim.
  • Bol zamanımda deniyeceğim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanemre34

    Bol zamanımda deniyeceğim..

    Hocam pmbox check in lutfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onkyo TX-NR709 AVR kullanmaktayım. Epey zaman önce ön hoparlör olarak Magnat Motion 880 almıştım ve halihazırda kullanmaktayım. Artık değişiklik zamanı geldi diyerek arayış içerisine girdim. Neticede Top Pop Audio'dan Sinan beyle görüştüm ve Energy CF-70 siparişi verdim. Şu anda yolda olması lazım! :-) Kendisi tecrübelerini paylaştı ve sağolsun yardımcı oldu. Belli ki mesleğini, yaptığı işi seven bir insan. İlk deneyimlerimden sonra İnşaallah paylaşımda bulunurum. Saygılarımla.
  • kucukyenici K kullanıcısına yanıt
    Sizin de farkettiğiniz gibi Sinan Bey işini seven, müşterilere yukardan bakmayan ve her türlü yardımcı olmaya çalışan biri. Keşke sektörde herkes onun gibi olsa. CF-70'leriniz hayırlı olsun. Yalnız CF-70'lerle duvar arasında mümkün olduğunca mesafe bırakın. Öbür türlü bu kuleler bayağı derine inebildiğinden baslarda istenmeyen yankılar oluşabilir.
  • İyi dikekleriniz için teşekkür ediyorum. Sinan bey'in tecrübesine güvenerek hoparlörün sesini dinlemeden sipariş verdim. Eve gelince hemen işe koyuldum. Diğer hoparlörleri söktüm ve CF-70'leri normal bağlantı yaptım. Yeni ve olgunlaşmamış olmasına karşın hoş ve detaylı çalıyordu. Hatta hanım geldi ve "pek anlamam ama sanki evin içinde çalıyorlarmış gibi" dedi. Hoş bir sahne, tatlı bir tınısı var. :-) Hava çıkışı ön tarafında olduğundan arka tarafın duvara mesafesi önem arzetmiyor. Bu da aslında yer açısından avantaj sağlıyor. Müsait bir zamanda Bi-amp bağlantıya geçeceğim İnşaallah. Bakalım o zaman neler olacak! Energy markasını tereddütsüz tavsiye ederim. Tekrar teşekkürler Sinan bey. Saygılarımla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kucukyenici K kullanıcısına yanıt
    CF 70'lerden memnun kaldığınıza sevindim. Evet CF serisinde port ön tarafta ama bas frekanslarının dalga boyu büyük olduğundan duvarla aradaki mesafe port nerede olursa olsun yine de önemli. Arada biraz mesafe bırakırsanız daha temiz baslar alacağınızı tahmin ediyorum.
  • aycangulez A kullanıcısına yanıt
    Hoparlörlerin ön yüzü oturma istikametine çevrilmiş durumda. Arka tarafı duvara çok yakın (süpürgeliklere değiyor), yanları ise duvarlara açılı vaziyette. TV ünitesinin yanında ve yer darlığı sebebiyle duvardan uzağa koyamıyorum. Bu şekilde şimdilik iyi. Tavsiyenizi daha sonra deneyebilirim. Baslar ve tizler halihazırda dengeli. Hatta eski hoparlörlere tizleri yükseltmek için ek olarak tweeter bağlamıştım. Şimdi gerek kalmadığından söktüm. Fırsat bulduğumda da Bi-amp bağlantı yapacağım İnşaallah. Zaman geçtikçe sesinin daha da güzel olacağı kanaatindeyim. Bir de şunu farkettim; Diğer hoparlörlerim ile AVR'yi frenliyor, boğuyormuşum. Sanki cihaz CF-70'lerle nefes aldı, bir oh çekti. :-)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 24 Temmuz 2013; 11:17:35 >
  • merhaba arkadaşlar burası baya sessiz kalmıç energy sahipleri çok memnun herhalde

    bende de cf70 var fakat center ım yok

    cc10 center arıyorum. gören duyan olursa lütfen haber versin
  • Energy kullanan bir daha arayışa girmiyor.. Bende çok memnunum. 7+2 olarak kullanıyorum..Benim istediğim hem sinemada hemde müzikte başarılı olması idi. İnanın hakkını tam veriyor. Ses müzikte tabiri caizse billur billur. Sinemada kısık sesle bile detaylar müthiş. Avr olarak yamaha kullanıyorum. Adaptive drc var ayarlarda. Filmde açık müzikte kapalı şekilde kullanınca coşuyor cihazlar maaşallah.
  • Bende çok memnunum cf70 lerden ama bi Center bulamadım.
    arayışlarım sonuçsuz kalırsa başka Bi markanın Center ına bakıcaz artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

    Uzun zamandır kullanan, gelmesini sabırla bekleyen ve ilk gelen partiden alanlardan biriyim. Bu hoparlörler ile kesinlikle hassasiyet değerleri yüksek olduğundan sürülme sıkıntısı çekmezsiniz hemen her ampli de güzel performans gösterir.

    Sınıfına göre emsallerinde bu kadar detaylı çalan bir hoparlör dinlemedim hala ve bir gelse birde 'Veritas' serisini denemek istiyorum ve çok uzun zamandır da bekliyorum.

    Kesinlikle alanı üzmeyecek ve iyiki almışım dedirtecek kadar iyidir. Bu sonucu tereddütsüz söyleyebilirim çünkü ben mevcuttaki takımı Giriş-Orta, Orta-Üst ve Üst seviye Avr'ler ile her koşulda gerek film, gerek müzik hem digital medya (Original Audio CD, FLAC, MP3 ve MP3'ün hemen her kalitesinde denedim 128-192-320 kbps gibi..) hem de analog kaynak olan pikap ile bir çok tarzda eski yeni plaklar ile arşivden dinletiler yaptım.

    Film konusunda hep original blu-ray kullandım ve diğer yandan pek bu şekilde izlemesemde bir kaç malum formatı (MKV,DivX,Avi gibi..) denedim gayet verimli sonuç aldım ama işin başı her zaman iyi kaynak olduğundan çok beklentimi yüksek tutmadım ama hüsrana da uğratmadılar..

    Sonuç olarak sahnesi ile detayı ile müziğin ve izlediğiniz filmin içine çeken bir yapısı var ve ilk aldığımda metraj hesabı genel tabirle surround tip hoparlörlere çekilen kablolarla normal ve bi-wire olarak bağladım.

    Cihazlar zaman içinde geliştikçe gerek hoparlör kabloları ve gerekse power cordları elimden geldiğince geliştirdim. Sonuç genel anlamda daha ileriye gitti daha açık çalan üst-orta frekanslar, derin alt frekanslar ve daha kısık sesde sönük kalmayan detay devamında Db. yükseldikçe belirginleşen sahne diğer yandan sessiz arka plan elde ettim.

    Energy Connoisseur serisini uzunca bir süredir kullanan biri olarak elde ettiğim deneyimlerimi aktarmaya çalıştım ve tavsiye etmekte tereddüt etmeyeceğim bir üründür. Bütçe sınırları içinde belirlenen marka ve markalara bu ürünüde eklemenizi ve dinlemenizi tavsiye ederim.

    Ürün ve modellerini TopPop Elektronik de detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Firma yetkilisi Sinan Bey ilgili ve işini seven biri olduğundan sonuna kadar sıkılmadan yardımcı olacaktır.




  • Sayın delerium, sizi gördükçe acaba surround backleri iptal edip cf70 leri bi-ware yapsammı diye fikirlerim oluşuyor. Ama inan hep üşeniyorum. Birde surround back lerin filme kattığı artıları ararım diye korkuyorum..
  • Selamlar,

    Memnunsanız ellemeyin ama aklınızda hep bir soru olarak kalacağına deneyebilirsiniz.

    Beni arayışa götürmedi şu an kullandığım şekliyle. Bu işler üşengeçliğe gelmez heleki bu forumda iseniz olan biteni görüyorsunuz cesaret alın derim.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.