Şimdi Ara

Beşiktaş'ımızın Yeni Stadyumu Vodafone Arena [Ana Konu] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42.127
Cevap
187
Favori
2.388.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kara çıkmış arkadaşlar az önce KanalD haberde M.A.Birand söyledi.. Anıtlar kurulundan izin verilmiş stad Mayıs'ta yıkılıyor...

    içimde bir handan hüzün bir yandan da sevinç var..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sangre

    Tek istediğim şu stadın yapılması;

     Beşiktaş'ımızın Yeni Stadyumu Vodafone Arena [Ana Konu]



    Bulunduğu yer olan dolmabahçenin tarihi dokusuna uymaz bu stad. Umarım tarihi dokuya uygun modern bir stad yapmayı başarırlar
  • Orhan Saka’dan Açıklama
    25.01.2011 18:24

    Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Orhan Saka'nın Fiyapı İnönü Stadı ile ilgili açıklamasıdır:


    Stadımızı yenileme düşüncemiz uzun zamandır devam ediyor. Bu konu ile Sayın Başkanımız Yıldırım Demirören, yakından ilgileniyor. Proje çalışmaları ile sona gelindiğini defalarca dile getirdi ve yoğun bir çaba sarf ediyor.

    Yenileme düşüncemizin; hem günümüzün teknolojisine uygunluğu açısından hem de UEFA kriterlerine cevap verecek uygulamalar açısından gerekli olduğu bir gerçek.

    Dileğimiz, idari ve teknik sorunlarımızı aşıp yeni stadımızın inşaatına bu sezon sonunda başlamak için kazmayı vurabilmektir.

    1947 yılında yapılan 63 yıllık yaşlı bir yapıyı günümüz teknolojisi ile değerlendirmek elbette mümkün değildir.

    Stadımız için;
    -23.07.2001 tarihinde, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)
    -10.04.2004 tarihinde, Boğaziçi Üniversitesi
    -Mayıs 2007 tarihinde, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)'nce incelemeler yapılmış, alınan teknik raporlarda stadın kullanılamaz, yıkılabilir olduğuna dair hiçbir ifade yer almamıştır. Raporlarda yapıya acil olarak müdahale edilmesini gerektirecek, bozulma-aşırı sehim ve çatlak oluşumu görülmediği belirtilmektedir.

    2004 yılında kapasite artırımı için yapılan çalışmalarda yapı tümüyle ele alınmış, tadilatlar yapılmış, ilave yapıdan dolayı mevcut yapıya ek yük getirilmemiştir.

    Stadın orjinal kullanım şekli olan ayakta izleme kapasitesine göre oturma düzenine geçildikten sonra seyirci yükünün %40 azaldığı raporlarda zikredilmektedir.

    Fiyapı İnönü Stadı hakkında basında çıkan haberlerle ilgili olarak, yapıya ait teknik bilgiler olmadan, tüm toplumu ilgilendiren bu konuda açıklama yapmanın doğru olmadığı kanaatindeyiz.

    Orhan Saka
    Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi


    Kaynak:
    http://www.bjk.com.tr/tr/haberler.php?h_no=19592




  • İzmirde oduğum için inönüde hiç maç izleyemedim inşallah ygs den sonra gelmeyi düşünüyorum yıkılmadan 1 kez de olsa izleyebilieyim inönüde

    Yalnız inönüde tezahüratlar söylenirken ses çok açık ve net çıkıyordu dikkat ettiğim kadarıyla tt arena dahil olmak üzere kapalı statlarda ses boğuk çıkıyor bence inönüyü ararız gibi
  • hayırlı olsun tayyip arana yolu gözüktü desenize




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sangre

     Beşiktaş'ımızın Yeni Stadyumu Vodafone Arena [Ana Konu]




    ben hayal ediyodum geçen yatarken şöyle olsa keşke diye ahanda aynısı bu nasıl aşk anlamadım demekki taraftarımızın hissi de ortak aşkıda ortak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winchester

    hayırlı olsun tayyip arana yolu gözüktü desenize

    yapma bunu yapma bunu

    kaynagımızı kendimiz buluyoruz.tokiye yaptırmıyoruz.rte arena olmaz...

    şeref bey konulsa ne güzel olur anlatamam mutluluğu....




  • ANITLAR KURULU EVET DEDİ

     Beşiktaş'ımızın Yeni Stadyumu Vodafone Arena [Ana Konu]


    Beşiktaş kulübünün yıllardır izin almak için verdiği bürokrasi savaşı sonunda mutlu sonlandı.

    Bugün Anıtlar kurulunun yaptığı toplantıda Fiyapı İnönü stadının yıkılarak yerine modern bir stad yapılmasına karar verildi. Kararın resmi olarak kamuoyuna açıklanmaması üzerine, ulaştığımız üst düzey yetkililer, Belediye Başkanları, Beşiktaş kulübü yetkilileri kesinlikle isimlerinin yazılmasını istemeden, iznin Anıtlar kurulundan çıktığını, ancak kararın resmi olarak Beşiktaş kulübüne bildirilmeden herhangi bir açıklama yapmak istemediklerini Haber1903 yetkililerine bildirdiler.

    - HABER1903 -
    Not: Haber1903.com Özel Haberidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.


    Kaynak




  • Büyük ihtimalle fiyapı ismi kalacak. anlaşma yapılırken bunlar konuşulmuştur , Fiyapı İnönü yada Fiyapı xxxx olabilir.



  • Beşiktaş Fiyapı Arena veya Beşiktaş Fiyapı Stadyumu olur diye düşünüyorum... Tabi eğer stadı Fi Yapı yaparsa..
  • normalde stadın isminin Şeref Bey olmasını isterdim ama bşına sonuna fiyapı, tt falan gelecekse olmasın, inönü kalsın
  • Fiyapı İnönü beşiktaş şeref bey spor kompleksi



  • Hayırlı uğurlu olsun Beşiktaş camiasına. İnşallah bizimki kadar uzun sürmez bitmesi. Alianz Arena resimleri koyulmaya başlanmış. Stad konularının vazgeçilmezi, demirbaşı oldu zaten bu resimler.

    Önceki sayfada şeffaf bir stad planı var ama ben olsam daha ortaçağ yapılarını andıran çevreyede uyumlu bir stad planlardım. Dış cephesi hem Osmanlı hem de Avrupa mimarisini yansıtan iç kısmı son teknoloji bir stad hem o bölgeye hem de Beşiktaş'a çok yakışırdı.

    Bu sene Kasımpaşa düşerse ki büyük ihtimal düşecek sanırım o stadta lig maçlarını oynar Beşiktaş. Avrupa maçları da Olimpiyat ya da TT Arena'da olur ama bizim stadta olması Beşiktaş için daha faydalı olur. Olimpiyat'ta baskı hissettiremezler rakip takıma.
  • İnönü ismi beni çok hoşnut etmiyor açıkçası Şeref Bey olması taraftarıyım illaki bir isim konacaksa yeni stadımıza yakışır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nike

    Beşiktaş Fiyapı Arena veya Beşiktaş Fiyapı Stadyumu olur diye düşünüyorum... Tabi eğer stadı Fi Yapı yaparsa..


    O inönü ismi kalkmaz istenirse. Bak galatasaraya , Türk Telekom arena dedik o kadar ama adamlar ne yaptı etti o Ali Sami Yen ismini kaldırtmadı , ama ona rağmen baya cukkalı bir anlaşma imzaladılar telekom ile. Sizde İnönü Spor kompleksi Fi yapı arena yada benzeri birşey yaparsınız en azından İnönü gibi stadın ve yerin tarihi ismini korumuş olursunuz. Ki bence bu yapılmalı. Orası inönü olarak kalmalı. Tabi para içinde bi ön isim anlaşması yapıldımı her iki tarafıda memnun edersiniz.
  • Fiyapı Hakkı Yeten ya da Fiyapı Baba Hakkı Stadyumu olsun.
  • fi-yapı ile yapılan anlaşmaya ters olmaz değil mi yani demesinler sonra stadı yıktınız anlaşmayı bozdunuz tazminat isteriz diye
  • Şimdi zorlu bir süreç başlıyor aslında.Stadın yapımı için kaynak elbet bulunmuştur, yapıyı üstlenecek firma çok ama çok önemli.Stadın yapım süresinin açılmasına direkt etken olacaktır en küçük hatasıyla.

    Özellikle kapalı tribünün arkası inşaat yönünden çok tehlikeli.Yolun bir tarafı kapalı tribün, diğer tarafı Swiss Otel'in bulunduğu tepe.Çok planlı ve düzenli hareket edilmezse Allah göstermesin açılışı ve inşaatı çok etkiler.Bakırköy'de oturanlar veya basından Bakırköy Capacity Alışveriş Merkezi'nin yapımında yolun çökmesini ve neler yaşandığını hatırlayacaktır.Kapalı tribünün arkası bu yönden çok daha tehlikeli.

    Ayrıca stadın projesinde dikkat edecekleri hususların başında şu an Eski Açık olarak adlandırılan tribünden görülen boğaz silüetinin bozulmaması olacaktır diye tahmin ediyorum.Buna göre yapının bugünkü yüksekliğinden daha yüksek olmayacağı, kapasite arttırımı için daha da zemine ineceklerini söyleyebiliriz.

    Eski açık az da olsa geriye doğru yayılabilir, Yeni Açık tribünün arkası zaten müsait orada sorun çıkmaz.Tribünler yeni standartlar ölçüsünde dik planlanacaktır diye tahmin ediyorum.

    Neyse iyice inşaat mühendisliğine döktüm işi. Bir Galatasaray taraftarı olarak beni bile heyecanlandırıyor, inşallah dillere destan güzellikte, yapımı süresince hiçbir aksilik, özellikle can kaybı yaşanmayan bir stada en kısa zamanda kavuşursunuz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeRo-34


    quote:

    Orijinalden alıntı: Nike

    Beşiktaş Fiyapı Arena veya Beşiktaş Fiyapı Stadyumu olur diye düşünüyorum... Tabi eğer stadı Fi Yapı yaparsa..


    O inönü ismi kalkmaz istenirse. Bak galatasaraya , Türk Telekom arena dedik o kadar ama adamlar ne yaptı etti o Ali Sami Yen ismini kaldırtmadı , ama ona rağmen baya cukkalı bir anlaşma imzaladılar telekom ile. Sizde İnönü Spor kompleksi Fi yapı arena yada benzeri birşey yaparsınız en azından İnönü gibi stadın ve yerin tarihi ismini korumuş olursunuz. Ki bence bu yapılmalı. Orası inönü olarak kalmalı. Tabi para içinde bi ön isim anlaşması yapıldımı her iki tarafıda memnun edersiniz.


    Ben zaten kalksın demiyorum İnönü Beşiktaş'ın hiç bir şeyi olmadığı için onun isminin konulmasını gereksiz buluyorum yeni stadyuma... Hakkı Yeten olur, Süleyman Seba olur vs vs. bunun gibi bir isim konulacaksa olur sonuçta.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.