Şimdi Ara

Bilgisayarımın izlendiğini nasıl anlarım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
171.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle foruma yeni üye oldum, konuyu yanlış yere açıyorsam kusura bakmayın.

    Sorunum şu, bilgisayarımın izlenildiğinden şüpheleniyorum. Fazla da şüphelenmiyorum aslında ama tedbirli olmak iyidir diye düşündüm. Birinin benim bilgisayarı izlemesinin nasıl yöntemleri olabilir? Forumda araştırma yaparak birkaç şeye rastladım ama bir türlü emin olamadım.
    Bilgisayarımı başkaları da kullanıyor, bir program yüklemiş olabilirler mi? Öyleyse bundan nasıl emin olabilirim, programı nasıl bulabilirim?
    MSN'den ya da mailden gelen dosyaları genelde kabul etmem, bu şekilde takip etmeleri pek mümkün değil.
    Bir de ben birkaç kişiyle birlikte interneti paylaşıyorum. Buna kısaca ne deniyordu hatırlamıyorum uzun şekilde açıklayayım, bir modem var ve 3 laptoptan-yani uzaktan- bu modeme bağlanıyoruz. Kimse direk modemi kendi bilgisayarına takmıyor. Aynı ağdan bağlandığımız için biri benim ne yaptığımı görebilir mi? Görebilirse aynı şekilde ben de onu izleyebilir miyim?
    Son bir sorum daha var, modemin alanı geniş, istemediğimiz kişiler bağlanmasın diye şifre koyduk. Hiç kimsenin de şifreyi çözüp bizim ağdan girebildiğini sanmıyorum ama böyle bir durum olursa benim haberim olabilir mi bir şekilde?

    Umarım doğru düzgün anlatabilmişimdir, eğer anlamadığınız bir şey olursa sorun lütfen.







  • program sayesinde bu olay kolay... ama internet üzerindende bilgisyarınıza bağlanabilrler.... modemde şifre var dediniz biri bu şifreyi kırarsa haberiniz olmaz. En iyisi yasal olarak kendi başınıza modem alıp nete bağlanmak....
  • Bilgisayarınızı birisi izlemeyi kafaya koyduysa eğer ki sizin modeme sifre koymanız falan çözüm olmaz sifreyi kırsalarda sizin haberiniz olmaz...ayrıca internet üzerinden izlemek çok kolay.benim başıma geldi benim pc mi abim izliyordu nasıl izliyordu aylık ücret karşılığda 1 yıllık süre ile bir yere üye olmuş her ay ücretini yatırıyordu benim hangi saatte ne yaptığımı msn face vb. yerlerde kiminle hangi saatte konuştuğumu herşeyimi izliyordu pc başına ne zaman oturup kalktığımı herşeyi biliyordu üye oldu yer sayesinde bütün bu bilgilere ulaşıyordu üye olduğu yer herşeyi mail olarak ona gönderiyordu.eğer sizinde böyle bir durumunuz olmuş ise en iyi çözüm format attırmak yoksa bu durumdan kurtulamıyosunuz....bilgisayarınıza herhangi bir program kurularak yapılan birşey değil internet ağ üzerinden yapılan bi durum o yüzden ne kadar yolu denerseniz deneyin böyle bir durum varsa ulaşamıyorsunuz ancak format attığınızda düzeliyor.inşallah yardımcı olabilmişimdir şimdiden kolay gelsin size.......




  • arkadaşın dediği gibi kafaya koyduysa durdurmak zordur.. biraz araştırdım.. bilgisayarda izleme yapabilmek için büyük ölçüde keylogger programı kullanılır.. internette biraz baktım.. bunun için birçok program var bunların en önemlileri ve en işe yarayanları actual spy,golden keylogger,casus bilgisyar 007,free kgb keylogger, stealth keylogger gibi vb. bunla bilgisayarda olup biten ne varsa herşeyi kaydedebiliyo.. msn, facebook şifrenizden tutun ne konuştuğunuz.. ne zmn konuştuğunuza kadar...bu saydığım programlar bilgisayaara kurularak yapılıyo ki daha ip üzerinden izleme de olabilir.. bunun nasıl engellenebilceği hakkında fazla bilgim yok am saydığım programlar hakkında çözüm olarak bi program buldum.. evet bi anlamda çözüm olabilir format atmak ama bu programı dene.. olmazsa internettte bunu nasıl engelleyebilceğin hakkında araştırma yap... eğer hala olmazsa format atmaktan başka çözüm klmıyo zaten.. programı veriyorum..
    http://www.roosle.com/files/get/mZKQ...runscanner.exe
    programın adı runscanner... bu program eğer bilgisayarınızda keylogger varsa silmeye yarıyo diye biliyorum.. şimdiden kolay gelsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALHN BSLR -- 4 Ocak 2011; 10:35:30 >




  • Konuyu gır gıra vurmak gerekirse dünya yörüngesinde uydular olduğundan üzgünüm her zaman izleniyorsunuz
    neyse ciddiyete geçeyim
    başlat=>çalıştır=>"msconfig" yaz enter bas=> başlangıç'ta bilmediğin bi program adresi ile tespit et eğer bilmiyorsan tik işaretini kaldır
    2nci olarak alt+ctrl+delete bas işlemlere gel ordaki programlardanda kullanıcı adında bilgisayar adının yazanlardan şüphelendiğin varsa internette araştır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tgb93

    program sayesinde bu olay kolay... ama internet üzerindende bilgisyarınıza bağlanabilrler.... modemde şifre var dediniz biri bu şifreyi kırarsa haberiniz olmaz. En iyisi yasal olarak kendi başınıza modem alıp nete bağlanmak....

    Ben zaten yasal bir şekilde internete bağlanıyorum. Evde bir modem var, uzaktan bağlanıyorum. Buna tam olarak ne deniyordu unuttum, "wireless" sanırım. Sizin demek istediğiniz tek bilgisayarın bağlanabileceği bir modem almak mı? Bunu yaparsam kimse benim bağlantımı kullanamaz mı?

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hayell

    Bilgisayarınızı birisi izlemeyi kafaya koyduysa eğer ki sizin modeme sifre koymanız falan çözüm olmaz sifreyi kırsalarda sizin haberiniz olmaz...ayrıca internet üzerinden izlemek çok kolay.
    ...
    bilgisayarınıza herhangi bir program kurularak yapılan birşey değil internet ağ üzerinden yapılan bi durum o yüzden ne kadar yolu denerseniz deneyin böyle bir durum varsa ulaşamıyorsunuz ancak format attığınızda düzeliyor.

    Bilgi için teşekkürler. Yalnız biraz kafam karıştı, sebebini açıklayayım hemen. Eğer bu iş program kurmayarak yapılıyorsa(yani abin sadece internet üzerinden izlediyse) format atmak nasıl bir çözüm oluyor? IP adresinden izleniyorsa adres değişmediği sürece çözüm olmaz diye düşünüyorum, formattan sonra da IP değişmiyor benim bildiğim. Belki abin haberin olmadan bir program yüklemiştir.

    quote:

    Orijinalden alıntı: ALHN BSLR

    ...
    bu saydığım programlar bilgisayaara kurularak yapılıyo ki daha ip üzerinden izleme de olabilir.. bunun nasıl engellenebilceği hakkında fazla bilgim yok am saydığım programlar hakkında çözüm olarak bi program buldum.. evet bi anlamda çözüm olabilir format atmak ama bu programı dene.. olmazsa internettte bunu nasıl engelleyebilceğin hakkında araştırma yap... eğer hala olmazsa format atmaktan başka çözüm klmıyo zaten.. programı veriyorum..
    http://www.roosle.com/files/get/mZKQ...runscanner.exe
    programın adı runscanner... bu program eğer bilgisayarınızda keylogger varsa silmeye yarıyo diye biliyorum.. şimdiden kolay gelsin...

    Teşekkürler, bu programı bir yere not alayım, başka bir çözüm bulamazsam yüklerim. Sadece IPden izlemek biraz mümkün değil gibi geldi bana. Tabi bağlantıyı aldığımız yer bizi izliyor olabilir de... Format bir çözüm değildir IP adresim izleniyorsa değil mi?

    Bir de diyelim ki format attım, nasıl emin olabilirim sorun kalmadığına?

    quote:

    Orijinalden alıntı: Endorfinli Melankolik

    Konuyu gır gıra vurmak gerekirse dünya yörüngesinde uydular olduğundan üzgünüm her zaman izleniyorsunuz

    Bak hiç bu açıdan düşünmemiştim.

    Görev Yöneticisindeki programları kontrol ettim. Tuhaf bir şeye rastlamadım. Ama yine de röntgenlenmediğime emin olamıyorum çünkü üstteki arkadaşlar demiş, program olmadan da yapabilirler diye.




  • Ağda yöneticiye veya uzaktan başka bir bilgisayara dosyalarınız görme ile ilgili yetkisi verilmişse üzgünüm artık direksiyon onların elinde
  • şifre kırma olayını geçin.kimse şifreni kıramaz şehir efsanesi bunlar :) ama 3 kişi modemin şifresini biliyorsa ki..
    biliyor 4.üncü kişiye söyleme ihtimalleri yüksek.bence sen modemini kullananların MAC adreslerini bul sadece bu MAC adreslerinin bağlanmasına izin ver...bilgisayarının adminine ve kullanıcı isimlerini şifreler koy.bunları yaparsan senden başkası senin bilgisayarında at koşturamaz... ama birde senin elinde olmayan şeyler var..
    mesela snifferlar bunlar sadece internette yaptıgın yazışmaları görebilirler yani bir port üzerindeki veri akışını izlerler.senin bilgisayarına müdahale edemezler..Keyloger uzaktan kurulacak bir program değil..SNİFFERlara dikkat !!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Endorfinli Melankolik

    Ağda yöneticiye veya uzaktan başka bir bilgisayara dosyalarınız görme ile ilgili yetkisi verilmişse üzgünüm artık direksiyon onların elinde

    Ağda yönetici kim peki? O kısmında kafam karışıyor. Forumda şöyle şeyler okudum, işyerlerinde ana bilgisayardan çalışanların ne halt karıştırdıkları izlenebiliyormuş. Burada da öyle bir şey olabilir mi, ağ bağlantısına hepimiz bağlanabiliyoruz ama birimiz daha mı fazla bağlanıyoruz :D . Yani bir bilgisayar yönetici falan mı oluyor?

    Uzaktaki bilgisayara dosya görme yetkisini kim veriyor, bilgisayarımda yapılan bir ayarla mı oluyor? O ayarı nereden bulabilirim/değiştirebilirim?

    quote:

    Orijinalden alıntı: hakang

    şifre kırma olayını geçin.kimse şifreni kıramaz şehir efsanesi bunlar :)
    İçim rahatladı sonunda.
    quote:

    ama 3 kişi modemin şifresini biliyorsa ki..
    biliyor 4.üncü kişiye söyleme ihtimalleri yüksek.
    Ben biraz yanlış anlatmışım, birkaç kişi şifremi biliyor ama onlar zaten kardeşlerim. Başkasına şifre vermezler. Yalnız vaktiyle arkadaşlarım gelip baktı, bir de bilgisayarı teknik servise vermiştik... Yani onlar ağ bağlantısının şifresini bilmeseler de belki bir program falan yüklemişlerdir diye düşündüm.
    Bu arada aslında ağ bağlantımızı komşularımız da kullanıyorsa benim için sorun değil. Ama merak ettiğim, bu şekilde bir şeyleri görebilirler mi? Ve şu anda bu ağ bağlantısını kaç bilgisayar kullanıyor buna bakabilir miyim?
    quote:

    bence sen modemini kullananların MAC adreslerini bul sadece bu MAC adreslerinin bağlanmasına izin ver...bilgisayarının adminine ve kullanıcı isimlerini şifreler koy.bunları yaparsan senden başkası senin bilgisayarında at koşturamaz... ama birde senin elinde olmayan şeyler var..
    mesela snifferlar bunlar sadece internette yaptıgın yazışmaları görebilirler yani bir port üzerindeki veri akışını izlerler.senin bilgisayarına müdahale edemezler..Keyloger uzaktan kurulacak bir program değil..SNİFFERlara dikkat !!

    MAC adresi ne bilmiyorum. Biraz detaylı anlatırsanız anlayabilirim. Bilgisayara şifre koyabilirim yalnız bu şifre önlemini diğer bilgisayarlardan korunmak için mi yapıyoruz yoksa başkası bilgisayarımı kullanmasın diye mi? İkincisiyse bir işe yaramaz çünkü babam falan da kullanıyor bu bilgisayarı, yani şifreyi ona vereceğim :) .

    Snifferlardan nasıl korunurum? Bir yerde Firewall varsa sorun olmaz diye okumuştum doğru mu acaba?




  • snifferları firewallun durduracagını sanmıyorum malesef:)
    firewall senin bilgisayara girilmesini engeller. snifferin senin bilgisayara girmek gibi bir derdi yoktur. onlar veriyi bilgisayar çıkışında yakalarlar yani portları kullanırlar.

    kafanı yorma rahat takıl :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakang

    snifferları firewallun durduracagını sanmıyorum malesef:)
    firewall senin bilgisayara girilmesini engeller. snifferin senin bilgisayara girmek gibi bir derdi yoktur. onlar veriyi bilgisayar çıkışında yakalarlar yani portları kullanırlar.
    Portlarla ilgili okuduğum bir şeyde firewall falan diyordu da o yüzden kafam karıştı. Portlar bizim kontrolümüzde olan şeyler değil mi peki?

    quote:

    kafanı yorma rahat takıl :)

    En iyisi öyle galiba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slugger -- 5 Ocak 2011; 11:43:28 >
  • s.a cumleten
    arkadaşım güzel bir konuya değinmiş ve her cevap verende kendince haklı cevaplar vermiş. ama benim düşünceme göre şu an dünya üzerinde izlenmeyen bilgisayar yok. :)
    bizimkiler , ruslar ve cinliler internet dünyasına girdiğinden beri hiç izlenmeden pc kullanmanın imkanı bile yok ..
    ama bu konuda size bazı tavsiyeler verebilirim.
    öncelikle pc nizde zararlı yazılımların olup olmadıgını kontrol ediniz. antivirüs programlardan biri ile pc nizi normal virüs v.b yazılımlardan temizleyiniz. daha sonra pc nizde keylog. türü bir yazılım olup olmadıgını kontrol ediniz. günümüzde bu yazılımlar o kadar geliştirildi ki artık bazen hiçbirşekilde farkedilmiyor bu nalet yazılımlar. bu tür programları önce pc ilk açılışta otomatikmen çalışan programlar menusunden kaldırmanız gerekiyor. manuel olarak msconfig ile yapılabilsede bana göre en uygun düzenlemeyi "hijackthis" isimli programla sorunsuz bir şekilde hal edebilirsin. programın kullanımıda gayet basit. yalnız burda dikkat etmeniz gereken bir nokta var. günümüz sanal korsanları bu zararlı yazılımların isimlerini öyle özenle seçiyorlarki bunun sistem dosyası veya normal bir program olup olmadıgını bile farkedemiyorsunuz.
    buna örnek vermek istersek "rundlll32.exe , svschost.exe , mmsnmssgr.exe wscntnfy.exe, mmmc.exe, cssrss.exe". bunlar aradaki harf eklemelerini saymazsak sistem dosyaları veya msn. :) antivirüs programınızı güncel tutun. bilmediğiniz güvenmediğiniz sitelerden herhangi birşey indirmeyin. microsoft.com sitesinden indirseniz bile mutlaka taramadan geçiriniz. internet üzerinde bir çok zararlı yazılım engelleyicileri var (gerçi bazılarının kendileride zararlı yazılım da neyse :)). internette sörf yaparken zararlı sitelere girmeyiniz. mailinize gelen emaillere dikkat ediniz. tanımadıgınız veya guvenmediğiniz bir internet sitesi , email v.b sizden birşey yüklemenizi isterlerse (flash player, java v.b dahil) genelde kendi resmi sitelerinden indirmeye çalışınız.şimdi saymaya kalkarsam roman gibi olacak ama haklıyım bir konuda.
    mesai arası sonra devam edeceğim. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byblue -- 5 Ocak 2011; 12:16:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: byblue

    s.a cumleten
    arkadaşım güzel bir konuya değinmiş ve her cevap verende kendince haklı cevaplar vermiş. ama benim düşünceme göre şu an dünya üzerinde izlenmeyen bilgisayar yok. :)
    bizimkiler , ruslar ve cinliler internet dünyasına girdiğinden beri hiç izlenmeden pc kullanmanın imkanı bile yok
    ..
    ama bu konuda size bazı tavsiyeler verebilirim.
    öncelikle pc nizde zararlı yazılımların olup olmadıgını kontrol ediniz. antivirüs programlardan biri ile pc nizi normal virüs v.b yazılımlardan temizleyiniz. daha sonra pc nizde keylog. türü bir yazılım olup olmadıgını kontrol ediniz. günümüzde bu yazılımlar o kadar geliştirildi ki artık bazen hiçbirşekilde farkedilmiyor bu nalet yazılımlar. bu tür programları önce pc ilk açılışta otomatikmen çalışan programlar menusunden kaldırmanız gerekiyor. manuel olarak msconfig ile yapılabilsede bana göre en uygun düzenlemeyi "hijackthis" isimli programla sorunsuz bir şekilde hal edebilirsin. programın kullanımıda gayet basit. yalnız burda dikkat etmeniz gereken bir nokta var. günümüz sanal korsanları bu zararlı yazılımların isimlerini öyle özenle seçiyorlarki bunun sistem dosyası veya normal bir program olup olmadıgını bile farkedemiyorsunuz.
    buna örnek vermek istersek "rundlll32.exe , svschost.exe , mmsnmssgr.exe wscntnfy.exe, mmmc.exe, cssrss.exe". bunlar aradaki harf eklemelerini saymazsak sistem dosyaları veya msn. :) antivirüs programınızı güncel tutun. bilmediğiniz güvenmediğiniz sitelerden herhangi birşey indirmeyin. microsoft.com sitesinden indirseniz bile mutlaka taramadan geçiriniz. internet üzerinde bir çok zararlı yazılım engelleyicileri var (gerçi bazılarının kendileride zararlı yazılım da neyse :)). internette sörf yaparken zararlı sitelere girmeyiniz. mailinize gelen emaillere dikkat ediniz. tanımadıgınız veya guvenmediğiniz bir internet sitesi , email v.b sizden birşey yüklemenizi isterlerse (flash player, java v.b dahil) genelde kendi resmi sitelerinden indirmeye çalışınız.şimdi saymaya kalkarsam roman gibi olacak ama haklıyım bir konuda.
    mesai arası sonra devam edeceğim. :)


    İnterneti veya herhangi bir ağa bağlı olmayan solo çalışan tüm elektronik aygıtlar elektirik devresi dışında yönetilemez.geri kalan yazdıklarında virgülüne kadar haklısın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Endorfinli Melankolik


    quote:

    Orijinalden alıntı: byblue

    s.a cumleten
    arkadaşım güzel bir konuya değinmiş ve her cevap verende kendince haklı cevaplar vermiş. ama benim düşünceme göre şu an dünya üzerinde izlenmeyen bilgisayar yok. :)
    bizimkiler , ruslar ve cinliler internet dünyasına girdiğinden beri hiç izlenmeden pc kullanmanın imkanı bile yok
    ..
    ama bu konuda size bazı tavsiyeler verebilirim.
    öncelikle pc nizde zararlı yazılımların olup olmadıgını kontrol ediniz. antivirüs programlardan biri ile pc nizi normal virüs v.b yazılımlardan temizleyiniz. daha sonra pc nizde keylog. türü bir yazılım olup olmadıgını kontrol ediniz. günümüzde bu yazılımlar o kadar geliştirildi ki artık bazen hiçbirşekilde farkedilmiyor bu nalet yazılımlar. bu tür programları önce pc ilk açılışta otomatikmen çalışan programlar menusunden kaldırmanız gerekiyor. manuel olarak msconfig ile yapılabilsede bana göre en uygun düzenlemeyi "hijackthis" isimli programla sorunsuz bir şekilde hal edebilirsin. programın kullanımıda gayet basit. yalnız burda dikkat etmeniz gereken bir nokta var. günümüz sanal korsanları bu zararlı yazılımların isimlerini öyle özenle seçiyorlarki bunun sistem dosyası veya normal bir program olup olmadıgını bile farkedemiyorsunuz.
    buna örnek vermek istersek "rundlll32.exe , svschost.exe , mmsnmssgr.exe wscntnfy.exe, mmmc.exe, cssrss.exe". bunlar aradaki harf eklemelerini saymazsak sistem dosyaları veya msn. :) antivirüs programınızı güncel tutun. bilmediğiniz güvenmediğiniz sitelerden herhangi birşey indirmeyin. microsoft.com sitesinden indirseniz bile mutlaka taramadan geçiriniz. internet üzerinde bir çok zararlı yazılım engelleyicileri var (gerçi bazılarının kendileride zararlı yazılım da neyse :)). internette sörf yaparken zararlı sitelere girmeyiniz. mailinize gelen emaillere dikkat ediniz. tanımadıgınız veya guvenmediğiniz bir internet sitesi , email v.b sizden birşey yüklemenizi isterlerse (flash player, java v.b dahil) genelde kendi resmi sitelerinden indirmeye çalışınız.şimdi saymaya kalkarsam roman gibi olacak ama haklıyım bir konuda.
    mesai arası sonra devam edeceğim. :)


    İnterneti veya herhangi bir ağa bağlı olmayan solo çalışan tüm elektronik aygıtlar elektirik devresi dışında yönetilemez.geri kalan yazdıklarında virgülüne kadar haklısın


    evet haklısın onları kastetmemiştim ama şunuda unutma ağa bağlı olmayan pc de de microsoftun meshur spy ları vardır mutlaka :D




  • net söliyim bilgisayarıma virüs bulaştı sonra görev yöneticisinde şöle bir hata vermeye başladı "görev yöneticisi, yönetici tarafından devre dışı bırakıldı" diyr sonra o bir tane çözümü denedim gpedit den ama sonra aynı hata yine var lütfen yardımcı olun

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.