Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: mekatronikçi , corollam54 Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
31.297
Cevap
907
Favori
3.047.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
87. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • peder bey yeni aldı,84 ay 157000TL 0,74..
  • Vakıfbank taşıma yapanlardan eksper ücreti istemiyor yazanlar oldu ama benden 525 TL eksper ücreti istedi 0,72 oran verdi.

    Garanti 250 eksper+250 dosya masrafı 0,74 oran verdi.
  • size tavsiyem bankalarla pazarlık yapın. hatta teklifleri alın, diğer bankaya verin sonra diğer bankaya vs... son zamanlarda 120 ay %0,75e kadar masrafsız kredi verilebiliyor. belki arada tanıdık falan varsa biraz daha düşürebilirsiniz.
  • bugün okuduğum ve önemli olduğunu düşündüğüm bir yazı şu şekilde

    Merkez Bankası kararları sonrası ne beklemeliyiz?


    Merkez Bankası’nın faizleri düşürmesi sektörün beklemediği bir gelişme oldu. Bu kararın ardından bankaların zorunlu karşılıklarında yapılan artırım ise beklenen bir karardı. Bu kararların bizim için önemi nedir? Merkez Bankası’nın aldığı bu kararlar ama doğrudan ama dolaylı, ama kısa vadede ama uzun vadede, mutlaka hemen herkesi etkileyen gelişmelere sebebiyet verecek kararlardır.
    Öncelikle bu kararlar ile ne amaçlandığını açıklamak gerekirse.. Merkez Bankası faizleri indirerek yabancı yatırımcılara “artık gelmeyin” sinyali veriyor. Diğer yandan, inen faizlerden ötürü de bankaların kredilere yüklenip piyasaları hareketlendirmesinden, enflasyonu tetiklemesinden korkuyor, bunun önüne geçmek için de kredilerin maliyetlerini artırıyor. Bankalar geçen yıl mevduat olarak aldıkları her 100 TL’nin 5 TL’sini Merkez Bankasına yatırmak zorunda iken, son karardan sonra artık aldıkları her 100 TL’nin (vadesine göre) 12 TL’ye kadar olan kısmını Merkez Bankası’na yatırmak zorunda kalacaklar. Yani bankalar topladıkları mevduatın yaklaşık sadece %90’ını kullanabilecekler, kredi olarak verebilecekler. Bu düzenlemeyle bankalar kasalarından 22,5 milyar TL’yi Merkez Bankası’na aktarmış olacaklar.
    Peki bütün bu gelişmeler piyasalarda nasıl bir etki meydana getirecek? İlk göreceğimiz etki, bankaların kasalarındaki bu nakit azalışı kredi oranlarını artıracak. Kısa vadede bankaların konuttan araç kredilerine kadar tüm kalemlerde kredi oranları artacak. Artan oranlar da bu ürünlere olan talebi nispeten azaltacak ve bu ürünlerde de satış için fiyatlarda aşağı yönlü bir fiyat baskısı oluşacak.
    Kredi oranlarından sonra mevduat oranlarında da, özellikle uzun vadeli mevduat oranlarında, yukarı yönlü bir hareket göreceğiz. Bankalardaki tüm mevduatın %15’ini oluşturan vadesiz mevduatta Merkez Bankası bankalara yatan bu paranın %12’sine “el koyacak” (zorunlu karşılık). Bankalardaki tüm paranın yaklaşık %3’ünü oluşturan 1 yıl ve daha uzun vadeli hesaplarda ise bu oran %5. Bankalar daha az kesintinin olacağı özellikle bu uzun vadeli hesapları cazip hale getirmek için bu vadede mevduat oranlarını daha da çok arttıracaklardır.
    En yaygın etki ise faiz oranlarının düşmesinden sonra piyasalara akan sıcak paranın kesilmesi, yani dolar girişinin azalması kaynaklı olacaktır. Bu durumun Dolar’da yukarı yönlü bir harekete neden olacağını görmek sürpriz olmayacak. Türk Lirası’nın Dolar karşısında değer kaybetmesi en çok ihracatçılarımızı sevindirecek muhakkak. 150 TL’ye mal ettiği malı Dolar 1,50 TL iken 100 USD’ ye ihraç eden üreticiler Dolar 1,65 olunca aynı malı 91 USD’ ye daha rahat satar duruma gelecekler.
    Sadece ihracatçılarımız değil Dolar’ın artmasını dört gözle bekleyenler, Petrol şirketleri de Dolar kıpırdamaya başlar başlamaz petrole zam için tetikte beklemekteler. Dolar’daki düşüşlerde her nedense pompa fiyatlarına yansımayan bu aşağı yönlü hareket, artış söz konusu olduğunda hemen pompa fiyatlarına yansıyacaktır. Daha çok vergi anlamına gelen bu artışa devletin her hangi bir biriminden takip yaptırım vs tabi ki olmayacaktır.
    Sıcak para girişinin azalmasıyla değerlenen Dolar, altın fiyatlarını da artıracaktır. Altın, 25 Ocak Salı itibarıyla ons’u 1325 Dolar’ı görerek son 2,5 ayın en düşük seviyelerine ulaştı. Bu düşüşü nispeten Dolar kurundaki artış dengeledi ve iç piyasada TL karşılığı gram fiyatı değişmemiş gibi yansıdı ama Dolar yukarı yönlü bu hareketini devam ettirirken altın da eski seviyeleri olan 1400 dolarlara geri dönmeye başlarsa altında yukarı yönlü sert hareketler mümkün.
    Merkez Bankası düşük politika faizi-yüksek zorunlu karşılık oranları bileşiminin içinde bulunduğumuz durum karşısında en uygun çözüm olduğuna inanıyor ve bu uygulamaları bir süre daha devam ettirmekte kararlı. Etkileri yukarda özetlendiği şekliyle olacak bu durumun ülkemiz için güzel sonuçlara vesile olması temennisiyle bu süreci hep birlikte yaşayarak göreceğiz.




  • Ben halk bank'tan 120 ay vadeli 33000 tl çektim aylık 457 tl ödüyorum. Tam olarak faiz oranını hatırlamıyorum. O yüzden oran belirtemiycem.
  • 0.93'ten almışsınız sanırım. Şu an 33.000 0.74'ten alsanız aylık 415 ödersiniz.
  • Finansbank ve yapı kredi de 4 puan faiz artırımına gitti..Durmak yok yola devam...!
  • Durmak yok yola yola devam desenize.
  • Hiç kaçırmıyorlar fırsatı,şuan 3-4 puan yükseldiğine göre o zaman ortalama bir tahmin yaparsak 120 ay için 0,75 alınabiliyorken sanırım şuanda bu oran 0,80 lere yaklaşmış durumda olmalı yanlışmıyım, varmı acaba bu yeni faiz oranları belirlendikten sonra teklif alan yada kredi kullanan
  • dün sordum vakıf bankta 72 ay 55 bin tl için 0.74 oranı verdı izmir/buca subesı
  • Geçen 0,68 veren finansbank ki aslında 0.66 veriyormuş..Şimdi 5 yıl 0.82 üzerinden kredi veriyor..

    Aldığım en uygun faiz işbankası ve garanti bankasından..

    teb 5 yıl için 0.73 ve 632 tl hayat sigortası masrafı istedi..Yoksa kredi vermezmiş..Kanunları hatırlattım..Biz kanun filan tanımayız mealinde laflar söyledi banka görevlisi..

    Devlet bankaları en kazık olanları gibi görünüyor..

    Halk bankası 0.76 0.74 çok zor dedi..1200 tl de masraf alıyor.
    Ziraat 0.76 dan aşağı olmaz diyor..

    Nisan Mayısı mı beklesem acaba?
  • bana da 95 bin tl için 0.71 veren garanti şimdi 0.77 veriyor 500 tl masraf hayat sigortası muafiyeti ile çok tereddütte kaldım hemen onay versem mi yoksa beklemeye devam mı,düşer mi tekrar bu oranlar böyle zarar etmeyelim şimdi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x15

    Geçen 0,68 veren finansbank ki aslında 0.66 veriyormuş..Şimdi 5 yıl 0.82 üzerinden kredi veriyor..

    Aldığım en uygun faiz işbankası ve garanti bankasından..

    teb 5 yıl için 0.73 ve 632 tl hayat sigortası masrafı istedi..Yoksa kredi vermezmiş..Kanunları hatırlattım..Biz kanun filan tanımayız mealinde laflar söyledi banka görevlisi..

    Devlet bankaları en kazık olanları gibi görünüyor..

    Halk bankası 0.76 0.74 çok zor dedi..1200 tl de masraf alıyor.
    Ziraat 0.76 dan aşağı olmaz diyor..

    Nisan Mayısı mı beklesem acaba?


    Hocam yükselmeden önce temmuzu bekleyin demiştim belliydi 2 sayfa geriye bakın temmuz en ideali olacak çok düşmeyecek tabi ama bence 70 in altına düşebilir




  • tekrar yükselmesin şimdi bu oranlar? 0.77 oranı kaybetmeyelim
  • Hocam dediğinizin olması çok küçük bir ihtimal. Brokerlık yapanlara danışmak lazım ama bence gayet açık bunu görmek zor değil wall streeti biraz takip ederek ve biraz araştırma yaparak yorum yapılabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -K@- -- 28 Ocak 2011; 17:46:35 >
  • bence de düşecek..

    hele tek başına iktidar devam edecek olursa, ülke kredi notu birkaç basamak artacağından faizlerin yönü yine aşağı gelir..

    eylül-ekim gibi inşallah projelerinde hızlanmasıyla bir ev alırız allahın izniyle..
  • biz 0.95 ten kredi almıştık 1 sene evel
    faizler düştüğünden yeniden değerleme yapmayı düşünüyoruz araştırıyorum
    benim gibi bir arkadaşım yeniden değerleme ile 15.bin tl kar'a geçti
    inşallah faizler daha da düşer de bizde kazançlı çıkarız
  • Bugün yarın kredi çekme ihtimalimiz olabilir arkadaşlar(istediğimiz ev bugün başkasına satılmassa) şuan nedir acaba kredi oranları?

    Tahmini çekmeyi planladığımız miktar 115-120 bin tl arası olacak ve 120 ay vadeli olacak
  • konut sigortası yaptırıp bundan faydalanan oldu mu?

    konut sigortası için deneyimleriniz ve/veya tavsiyeleriniz nelerdir?

    forumda konuyla ilgili bir yer var mı? (bulamadımda)

    iyi bişey mi yoksa değil mi?
  • Dün iş bankasından aldığım teklif şu şekilde:

    120 ay 110bin tl için 0,79 faiz oranı 650 eksper ücreti 150+150=300 dask ve konut sigortası(1 senelik) dosya masrafı vs yok nasıl sizce arkadaşlar, ben çalıştığım için dolaşamıyorum bankaları bugün babamı göndericem bakalım başka bankalardanda teklif alması için
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.