Şimdi Ara

Tarihte gelmiş geçmiş en akıllı en stratejik ve en büyük komutan hangi komutan? (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
726
Cevap
6
Favori
58.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ercan yılın

    merhabalar sizce tarihte gelmiş geçmiş en akıllı en stratejik ve en büyük komutan hangi komutan bence mustafa kemal atatürk sizce kim cevaplarınızı bekliyorum

    atatürk demenin sebebi ne mesela askeri dehaya örnek olarak ne gösterebiliriz ?

    sahsi görüşüm cengız han
    ve ordu taktıgı olmasada mılletı uyutma konusunda hasan sabbahtır
  • Ataturk
    Cengiz Han
    Halid Bin Velid

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caucas kullanıcısına yanıt
    1. Murat han yenilgi gördü mü? ölçüt bu olamaz...
  • 10 luk sistemi icat eden, Turan taktigini ilk kullanan, 3 delikli oklari icat eden Mete-Han elbette

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halid Bin Velid

    Yüzün üzerinde zafer,sıfır yenilgi.

    Müslümanlara düşmanken Uhud savaşını çeviren Halid'tir.Her ne kadar peygamberimizin uyarısını dinlemeyen okçuların payı bunda büyükse de halid süvarileri oraya konuşlandırarak savaşı kazanmıştır

    3bin askerle yüzbinlik bizans-pers ordularını alt etmiştir.Orta doğu'da islamı yayılmasında payı büyüktür.Taktiklerinden biri de savaş esnasında askerlerinin sağlı sollu arkalı önlü yer değiştirerek düşmanın farklı yüzler görmesini sağlamak ve yeni destekler geldiği yönünde psikolojik baskı oluşturmaktı.

    İranlı bir komutana mektubundan bir cümledir:

    " biz sizin üstünüze öyle bir ordu getirdik ki bu ordunun erleri, ölümü sizin hayatı sevdiğinizden daha çok severler"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerilla taktiği anonim ama asurlar dahil birçok devleti yıktı :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -banderas

    gerilla taktiği anonim ama asurlar dahil birçok devleti yıktı :)

    Sun Tzu nun diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hunyad - 2.frederick - richard the lion hearth - eugen - a.suvarov

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o dönemde bu taktiğin mezopotamyaya bu kadar kısa sürede gelebileceğini sanmıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CENGİZ HAN
    METE HAN
    KÜLTİGİN
    BUMİN KAĞAN
    BİLGE KAĞAN
    İLTERİŞ KAĞAN
    OĞUZ KAĞAN
    HÜLAGÜ HAN
    ATİLLA
    ATATÜRK
    KÜRŞAD



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hz. Zeus -- 18 Kasım 2014; 14:26:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

    Atatürk u Fatih'ten üstün görenler hangi kafada anlamıyorum

    Sen hangi kafadasın da birbirlerini kıyaslama gereği duyuyorsun? İkisi aynı devrin adamı bile değil.Birisi padişah birisi cumhurbaşkanı.
  • Bana göre Atatürk, Fatih, Kanuni, Ghandi, Büyük İskender, Napolyon ve son zamanlarındaki yanlış hareketleri dışında Hitler gelmiş geçmiş en önemli liderler arasındadır. Hitler'in ne kadar kötü olduğu aşikar zaten fakat bir döneme net bir şekilde damgasını vurmuştur. Bir de benim özel hayranlık duyduğum isimleri ekleyim. Attila ve Cengiz Han
  • Adına en çok kitap yazılan lider Mustafa Kemal Atatürk'tür. Biz hariç bütün ülkeler onun ne kadar büyük bir lider olduğunu biliyor. Üzücü bir durum. Adam neredeyse ülkeyi yoktan var etmiş ama hala çok toprak alamamış diyen beyinsizlerle karşılaşabiliyorum. Hepsine tarih dersi vermek imkansız olduğu için iplememek en iyisidir. Kısaca Atatürk en büyük liderdir.
  • ShanksDTN kullanıcısına yanıt
    Komutan diye sorulmuş, siyasi önderden bahsediyorsun. Askerlik başarısıda Yunan a karşı olan zaferdir. Onun öncesi zaten bir osmanlı subayıydı ve başta alman paşalar olmak üzere diğer komutanların emri altındaydı....

    Gelmiş geçmiş en büyük komutan Halid bin Velid tir.
  • OttomanFire1453 O kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sen Atatürk'ü sadece Kurtuluş Savaşı'dan ibaret mi sanıyorsun. Atatürk Osmanlı döneminde Çanakkale Kahramanı olarak anılıyordu. Ayrıca sizin Osmanlının başımıza getirdiği Alman Genelkurmay saçmalığının en büyük muhalifide Atatürk'dür. Nitekim bu almanlar herşeyin içine edince başarılarından ötürü bizzxat senin Osmanlı'n Atatürk'ü yıldırım orduları konutanlığına getirmiştir.

    Ayrıca Halid Bin Velid iyi bir komutan ama Müslümanlar dışında kimse onu pek kaale almaz. Çünkü sadece iyi bir komutandır. Çok daha iyileri var.
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Çanakkale savaşının 100 farklı cephesi, 100 farklı kahramanı, 100 farklı hikayesi vardır. Çanakkale savaşının komutanı kim bir öğren istersen. Soruda ''komutan'' soruluyor. Ona bakarsan Yüzbaşı Hafız Nazmi bey, Nusret mayın gemisi ile dönemin en güçlü zırhlılarını denize gömmese, savaş çoktan kaybedilmiş olacaktı. Yada Seyit onbaşı vs....

    Halid bin Velid, gibi bir komutan göster... 100 savaşa bizzat komuta etmiş olsun ve 100 savaşıda kazansın. (üstelik düşmanları kendinden misliyle misli daha kalabalık). Yada şöyle sorayım, 100 savaşa bizzat komutanlık yapan bir başkas komutan varmı? Bekliyorum.
  • OttomanFire1453 O kullanıcısına yanıt
    Kardeşim burada diyorsunuzki 3.000 adamla 100.000 adama saldırdı. kusura bakmayın ama bu rakamlar atmasyon. Eğer Halid Bin Velid zaten akıllı bir komutansa 3000 kişiyle 100.000 kişinin üzerine yürünemeyeceğini bilir. Yani şişirilmiş bir komutan kusura bakmayın.

    Atatürk meselesine gelirsek Çanakkale savaşında milyonlarca kahraman vardır. Ama şunu bir düşün Atatürk niçin savaştan hemen sonra Kurtuluş Savaşı mücadelesi için Anadoloya geçerken Çanakkale Kahramanı olarak anılıyor. Diğer onca komutan yerine neden Atatürk orada şöhret yapmış. Ben sana söyleyeyim Atatürk Çanakkale savaşının en kritik ve kanlı cephelerinde üst üste zaferler kazandığı için bu kadar ün yapmıştır.

    19. Fırka, 23 Mart 1915'te Müstahkem Mevki Komutanlığı emriyle Eceabat bölgesinde ihtiyata alındı. 25 Nisan 1915'te Gelibolu Yarımadası'na İtilaf Devletleri'nin yaptığı çıkartmalarıyla Çanakkale Savaşı başladı. 3.Kolordu komutanı Mehmet Esat Paşa'nın emrinde savaşan Kaymakam (Yarbay) Mustafa Kemal Arıburnu'na çıkan ANZAC (Avustralya ve Yeni Zelanda Kolordusu) birliklerinin yarımada içine ilerlemesini Conkbayırı'nda durdurdu. Bu başarı üzerine 5. Ordu komutanı Mareşal Otto Liman von Sanders'in takdirini kazandı ve 1 Haziran 1915'te Miralay (Albay)lığa yükseldi.[31] İngilizlerin Ağustos ayında Suvla Körfezi'ne yaptığı ikinci çıkartmadan sonra, 8 Ağustos akşamı Otto Liman von Sanders Anafartalar mevkiinde bulunan birliklerinin komutasını verdi ve 9-10 Ağustos'ta Anafartalar Zaferi'ni kazandı. Bu zaferi 17 Ağustos'ta Kireçtepe ve 21 Ağustos'ta II. Anafartalar Zaferi takip etti. Miralay (Albay) Mustafa Kemal , Ruşen Eşref Bey (Ünaydın) başta olmak üzere İstanbul basını tarafından "Anafartalar Kahramanı" olarak kamuoyuna tanıtıldı.

    Yani siz bol keseden atıyorsunuz ama o Alman komutanların yerine geçen adam bizzat Atatürk zaten. o komutanlar başarısızlıkları ile görevden atıldığında başarıları ile Atatürk onların yerine geçmiştir.




  • Periah kullanıcısına yanıt
    Sadece Atatürk şöhret yapmış... Ezineli Yahya çavuş bile haklı bir şöhret yapmış... Bak, çavuş diyorum. Çanakkale savaşını tel cepheden ele alıyorsun ama o savaş trakyanında bir bölümünü kapsayan çok yönlü bir savaştır. Kaç paşa, miralay (albay), yüzbaşı vs şehit düşmüştür. Paşaların şehit düştüğü bir savaştan bahsediyorsun.
    Atatürk, kendi idaresindeki bölgeyi hakkıyla savunmuştur. Çanakkale savaşının kazanılmasındaki etkin rollerden biridir. Ama bütünü değildir. Nusret gemisini örnek verdim. Örnekler çoğaltılabilir.

    Halid Bin Velid, şişirilmiş bir komutan diyorsun da, yeni kurulan bir orduyla üstelik sayıca az. Irak ve İran ı fethediyor, bizansı ezip geçerek kahraman maraşa kadar giriyor..
    100 den fazla savaşa bizzat komuta edip hepsini kazanıyor. Biz söyleyince olmuyor ama Hollywood filmini yapsa kaale alırsınız. :)

    Yermük savaşına bir göz at... 40 bine karşı 240 bin.
    Batıya öykünüpte müslümanları küçümseme. Boşu boşuna adama Allah'ın kılıcı adını vermezler




  • OttomanFire1453 O kullanıcısına yanıt
    Hocam başarılı komutan ona bir şey demiyorum zaten. Ama şunu dikkate almazsanız Halid Bin Velid'in başarısını anlayamazsınız. Halid Bin Velid Sasani ve Bizans'a saldırmadan önce bu iki devlet 20 yıllık büyük bir savaştan daha yeni çıkmış durumdaydırlar. Bunun üzerine birde arap ordusuyla karşılaşınca yenildiler. Burada tabiki Halid Bin Velid'in iyi bir komutan olmasının rolü çok büyük ama dediğim gibi o savaşların öncesinede mutlka bakmalısın.

    Atatürk konusundaysa o dönemde orada pek çok vatansever şehid olmuştur. Ama ben senin ne yapmaya çalıştığını çözemedim. Onlar vatanseverdi, paşaydı buda Atatürk'ün oradaki mücadelesini küçültüyor mu demek istiyorsun ?
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Tek başına çanakkale kahramanı diye anılamaz diyorum... Eğerki savaşın baş komutanı olsa, dediğin doğru olur. Zaten tarih komutanları yazar. Fakat çanakkalede Atatürk kadar iş çıkarmış pek çok komutan var. Bugün okullarda okutulan kitaplarda adı geçmiyor, bir tek Atatürk den bahsediliyor diye o savaşın komutanı yapmaz kendisini.
    Zaten Çanakkale savaşını okuyun hepsi tek tek çıkacak ortaya..

    240 bin kişilik bir ordudan bahsediyorsak ve 40 bin kişilik bir güce karşı üstelik kendi topraklarında savaşıyorlarsa... Kimse mazeret kabul edemez..

    Buradaki önemli faktör inanç meselesidir. Benzer tabloları Selahaddin Eyubi de de görürsün. Yada diğer müslüman komutanlarda. En sonuncusunu kurtuluş savaşında gördük işte.
    Dünyaları toplayıp getirdiler ama mağlup oldular. Bugün o çapta bir ordu ABD veya Rusyaya saldırsa dümdüz eder oraları.
    Halid Bin Velid, 100 savaşı kazanacak herşeye sahipti. hiç öyle düşmanın acizliğine vermeye gerek yok. Kaldı ki 240 bin kişilik bir ordunun nazıl bir acziyeti olacaksa...
    Preveze deniz savaşıda şişirilmiş bir savaştır o zaman.




  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.