Şimdi Ara

Fiyat Aralığı ve Boyuta Göre Netbook-Ultrabook Sıralaması (KONU AKTİF DEĞİLDİR) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
518
Cevap
10
Favori
65.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk sayfada kullanıcıların başlığına ait bir link var. Oradan bakabilirsin.

    Fiyat da gayet uygun.
  • Notebook - Netbook piyasasını ve üreticileri protesto ediyorum.
    Yani biz ya takoz gibi ağır büyük cihazları, ya da küçük hafif ama çok yavaş, performanssız cihazları kullanmak zorundamıyız?
    şu an bu mesajı 10" datron mobee den yazıyorum. Türkiyede ilk netbook alanlardanım. Ama piyasa haala aynı.

    Bugün Teknosa, Bimeks, Mediamarkt ve Darty i gezdim.
    ya 15.6" ağır cihazlar, ya da 10.1 atomlu birbirinin aynı cihazlar var.
    Benim idealim olan hem hafif hemde yeterli performanslı cihazlar yok denecek kadar az
    Hp DM1 (hiçbiryerde yok) LG t280 (hiçbiryerde yok)
    Nedir bu kısırlık kardeşim...

    Neyse, büyük ihtimal 2.el hpdm1 ya da lg t280 alacağım.
    Birbirinin aynısı sayılabilecek cihazlar ama yinede önerilere açığım...
  • İş için ve çoğunlukla office programları kullanacağım bir netbook almak istiyorum. Pil ömrünün uzun, 2 GB ram ve hafif olması istiyorum.
    Bütçem 750 TL ve 1000 TL. Dayanıklı bir ürün arıyorum. Samsung, Toshiba, Dell, Sony, Asus olabilir. Lenovayı bilmiyorum
    Hp ve Acer düşünmüyorum
    Önerisi olan var mı ? , maalesef netbook özellikleri konusunda çok bilgim yok. Özellikle atom işlemci ile işletim sistemleri konusunda bir karşılaştırma yapamıyorum. Somut birkaç model önerisi olan varsa çok sevinirim. Ankarada yaşıyorum
    Bir de kampanyalari ve fiyatlarin düşmesini biraz daha beklemek mi lazım acaba..
  • noqturno;

    Türkiye'deki durumu tekrar tekrar anlatmaya gerek yok sanırım. Başlasam bitmeyecek yine ama senin netbook konusunda çok sıkıntı çektiğini bildiğim için, hak vermemem mümkün değil. İmzanda Ferrari görüyorum, Mobee demişsin gerçi. Ferrari varsa, zaten performans ve taşınabilirliği bir arada sunan birkaç cihazdan birine sahipsin demektir. Pil ömrü dışında bir sıkıntısı da yok.

    Fusion işlemcili modeller Türkiye'ye adım atmadıkça, Asus 1215N gibi birkaç model dışında standart donanımlara mahkumuz demektir. Keşke öyle olmasa ama öyle. Fusion 2 çıkar, millet ona geçer, biz o sırada Fusion'ı bekliyor olur muyuz diye düşünmeden edemiyorum. O yüzden imkanı olanlar yurtdışından getirsinler arkadaşlar. Vatandaşı yolmaktan başka bir şey düşünmeyen yerli esnafla vakit öldürmeyin. Beni düşünmeyen devletin ekonomisini ben düşünecek değilim. İthal ederim, getirtirim, keyfime bakarım. Hesabın yekünü onları ilgilendirir.

    Not: T280 Webdenal stoklarında var görünüyor. Güncelledim.

    jasmince17;

    "İhtiyaçlarım x-y-z ve şu kadar param var ne alayım" şeklindeki soruların yeri burası değil. Çünkü ilk mesajda genel bilgileri verdim. Bütçene uygun modellerden stoklarda olan birini alabilirsin. Pil ömrü uzun derken neye göre, kime göre; muğlak ifadelerden kaçınalım. Bana göre 5-6 saat uzundur mesela.

    Bir de; Lenova diye bir marka yok. Lenovo olması gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 7 Mart 2011; 15:32:32 >




  • Evet malesef piyasa kısır...
    2 tane netbookum vardı. Ferrari den hdmi olmaması ve batarya ömrü dışında çok memnundum. Hele karizması süperdi. Ama elden çıkartmak zorunda kaldım
    Şu an netten biriyle iletişimdeyim sanırım lg t280 alıcam. su4100 - 2gb - 250gb konfigurasyonuyla.
    Umarım memnun kalırım.
    Bu arada ayrıntılı çalışman için teşekkür ederim
  • Rica ederim.

    Anlaşırsan aldığın fiyatı buraya yazmanı bekliyoruz (: İkinci el piyasası hakkında az-çok fikir sahibi olur en azından düşünen olursa.

    Güle güle kullan diyelim alacağın ne olursa olsun.
  • Aldım. 1 ay civarında kullanılmış. temiz herhangi bir sorunu yok
    su4100 işlemci 2gb ram 250 hdd
    Yalnız cihaz win7 home basic le gelmiş, duvar kağıdı değiştirmeye izin vermiyor.
    şu anda ultimate kuruyorum. Fiyat olarak 780TL ye geldi.
    Kurma işlemleri bittikten sonra elimdeki n270 atomlu netbookla kıyaslar, değerlendirmelerimi yazarım
  • Güle güle kullan.

    SU7300'lünün fiyatının 1100 lira civarında olduğu yerde 150-200 liralık bir kazanç söz konusu. Sıfır ayarında zaten söylediğine göre. HP DM1'e iyi bir alternatif olmuş. Garantisi de devam ediyordur zaten.

    Ultimate ile cihaz kendine gelir kesinlikle. Bir daha da format atmazsın gibime geliyor. Windows 7'nin getirdiği bir yenilik (:

    Yanına bir de Ubuntu 10.10 falan kurulursa tadından yenmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noqturno

    Notebook - Netbook piyasasını ve üreticileri protesto ediyorum.
    Yani biz ya takoz gibi ağır büyük cihazları, ya da küçük hafif ama çok yavaş, performanssız cihazları kullanmak zorundamıyız?
    şu an bu mesajı 10" datron mobee den yazıyorum. Türkiyede ilk netbook alanlardanım. Ama piyasa haala aynı.

    Bugün Teknosa, Bimeks, Mediamarkt ve Darty i gezdim.
    ya 15.6" ağır cihazlar, ya da 10.1 atomlu birbirinin aynı cihazlar var.
    Benim idealim olan hem hafif hemde yeterli performanslı cihazlar yok denecek kadar az
    Hp DM1 (hiçbiryerde yok) LG t280 (hiçbiryerde yok)
    Nedir bu kısırlık kardeşim...

    Neyse, büyük ihtimal 2.el hpdm1 ya da lg t280 alacağım.
    Birbirinin aynısı sayılabilecek cihazlar ama yinede önerilere açığım...


    Üreticiler hem performanslı hem de 1kg ağırlığıyla taşınabilir cihazlar üretse 1500 liralık 15.4 cihazları kim alacak, asıl kârı oradan yapıyorlar.O yüzden de hâlâ Atom işlemcilerdeyiz.

    Geçen haftalarda DM1'e geçsem mi diye düşünürken, bir arkadaşımda gördüm cihazı.2 saat kadar kurcaladım her şey çok iyi ancak Touchpad gerçekten başarısız.Her parmak açısı ve bastırış sertliğinde algılamıyor, sadece parmağı düz olarak ve belirli sertlikte dokundurmak gerekiyor.Hızlı işlemler yapmak zor, çünkü normal algılamada gecikme var, touchpad üzerinde çift dokunma çalışmadı bu belki de ayarlardandır.Ve klavye tuşları üzerinde Numpad sayıları yok, benim gibi Alt+Numpad kombinasyonlarını sık kullanan biri için büyük bir eksiydi.Yine de HDMI çıkış olması ile de parasını hakeden başarılı bir cihaz...




  • orhansen, günlük ve süreli indirimlere yetişmek zor oluyor. Kaçırıyoruz haliyle (: Teşekkür ederim.

    Ekledim ilk sayfaya, bittiğinde kaldırırım duruma göre.
  • acer burda daha da ucuz

    http://www.bimeks.com.tr/urun/1321/107911/acer-aspire-ferrari-one-200.aspx

    Ben asus 1215'in fiyatının düşmesini beklerken o daha da arttı ve 1100 liranın üzerine çıktı. Artık onu alma umudum kalmadı. Zaten vatan bilgisayarın sitesinde de yok artık gözükmüyor. Birkaç model belirledm arasından yardımcı olabilir misiniz?

    1.http://www.vatanbilgisayar.com/packard-bell-dot-mu-tk003-nebo-intel-celeron-c743-1.3-ghz-2gb-ddr2-250gb--11.6(1366-x-768)-cam-bt-win7sta/productdetails.aspx?I_ID=44924 Bu netbook hakkında tek tereddütüm celeron işlemci olması. Fiyatı 726 lira olduğu gayet uygun diğerlerine göre.

    2.http://www.bimeks.com.tr/urun/1321/107911/acer-aspire-ferrari-one-200.aspx Asus1215n'e 1100 lira vermektense şuan indirimdeyken 955'e bunu almak daha mantıklı diye düşünüyorum. Siz ne diyorsunuz buna?

    3.http://www.novabazar.com/urun/d05c711a1a9896cabb4615303ced9a30/ASUS-EEEPC-1215N-ATOM-D525-1.80-GHZ-2GB-250GB-12.1#34;-KIRMIZI-W7HOME bu site hakkında pek bilgim yok, çok güvenemiyorum açıkçası. Bu modeli alırsam sadece bu siteden alabilirim ucuz olduğu için. O yüzden bimeks'ten acer ferrari almak daha mantıklı geliyor bana.

    4.http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/114663/acer-a1-ao752h-748kk-lu-sb708-037-.aspx# ve en çok kafamı karıştıran bu model. Hakkında da çok fikir sahibi değilim ama 1366*768 çözünürlük 2 gb bellek (1 gb cache) ve 4 gb'a kadar desteklemesi, üstelik notebook sınıfına girdiği için HDMI portu olması kafamı karıştırdı. 11,6" ekran ve 1.4 kg ağırlık notebooklardaki gibi. Fakat yine celeron, PB DOT MU TK-001 ile aynı işlemci.

    aradaki fiyat farkı fazla farkındayım 200 lira fark var yaklaşık. Annem için netbook arıyorum. Alayım, sağlam kalsın uzun süre onu sorunsuz olarak götürsün istiyorum tek derdim bu. Eğer celeron başına iş açacaksa ilk baştan hiç uğraşmayıp 200 lira daha verip acer ferrari veya asus 1215n almak daha mantıklı geliyor bana. Ayrıca son bir şık daha var o da 2 ay civarında bile sürse vatan'a 1215n'in hem gelmesini hem de indirime girmesini beklemek. Ne dersiniz?

    Önerinize ihtiyacım var yine...




  • Dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama 1 ve 4 zaten birebir aynı ürünler. Tüm özellikleri aynı. Markaları farklı sadece. Acer ile Packard Bell'in aynı bantlardan çıktığını da biliyoruz zaten. HDMI demişsiniz, ikisinde de var. Kafanızı niye karıştırdı anlamadım. Tercihi fiyat belirler.

    Novabazar güvenilirdir, hiçbir sorun yaşamazsınız. Daha önce alışverişlerim oldu.

    Ferrari'de pil ömrü ve HDMI sıkıntısı var. 1215N'de bu sorunlar yok. En azından pil ömrü bariz şekilde daha iyi. 1215N için detaylı bir inceleme şurada var:

    http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=5832&review=asus+eee+pc+1215n

    Ben 1215N'yi tercih ederdim. nVidia ION 2'nin en büyük nimetlerinden biri kusursuz HD medya performansıdır. Bunu da HDMI ile sorunsuzca çıkış birimlerine aktarabilmekte. Ferrari çok beğendiğim bir model ama ne yazık ki HDMI ve pil ömründen dolayı tavsiye etmiyorum pek.




  • http://www.incehesap.com/asus_eeepc_1215n_netbook-857-16293.html Arkadaşlar bu netbooku almak istiyorum world cardla 12 taksit 933 liraya geliyor. Sizce bu site güvenilirmidir ?
  • Yeni aldığım LG T280 ve netbooklar hakkında birkaç yorum yapmak istiyorum.

    LG T280
    11.6" ekran ve 1366x768 çözünürlüğü ile 10" ekranlı ve haala 1024x600 çözünürlüklü netbooklara göre çok daha rahat bir görsel kullanım sunuyor.
    İşlemcisi ve ekran kartı çok daha iyi. 720p filmler yaklaşık %30 işlemci yüküyle çok rahat oynatıyor. 1080p denemedim henüz. Her türlü işlemimi çok seri bir şekilde yapıyorum.
    2gb ram ve 250hdd yeterli
    Klavye herhangi bir 15.6" notebookla hemen hemen aynı çok rahat kullanılıyor.
    Bataryayı henüz tam kullanmadım ama 5 saat gidecek gibi görünüyor.
    Görsel olarak fena değil... Bu konuda Ferrarinin eline kimse su dökemez
    Isınma yok denecek kadar az. Fan Sesi ancak gece duyulabiliyor
    HDMI ile 32" full hd tv ye bağladım çok iyi bir sonuç aldım
    Sonuç olarak maddi yönden bir maniniz yoksa tavsiye ederim

    Acer Ferrari one200:
    İşlemcisi, ekran kartı, rami 11"6 bir makine için çok çok iyi
    Görselliği dehşet, haala özlüyorum ve bazen vatana ferrari sevmeye gidiyorum :) (1.5 yıl kullanmıştım)
    ama 3 saati aşamayan pil ömrü ve acerın hdmi yerine xgp denen bir zımbırtı koyması en büyük handikapı

    Atomlu netbooklar.
    Çok ucuza (300-400tl) bulmadıysanız almayın abicim. Hepsi aynı netbookun laciverdi.
    haala 1024x600 ekran, hala aynı takoz işlemciler.

    Buraya şu anda Türkiyede satılan netbookların işlemci değerlerini koyuyorum. Daha ayrıntılı listeye:http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html sitesinden ulaşabilirsiniz

     Fiyat Aralığı ve Boyuta Göre Netbook-Ultrabook Sıralaması (KONU AKTİF DEĞİLDİR)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noqturno -- 12 Mart 2011; 15:26:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ExTReMee

    http://www.incehesap.com/asus_eeepc_1215n_netbook-857-16293.html Arkadaşlar bu netbooku almak istiyorum world cardla 12 taksit 933 liraya geliyor. Sizce bu site güvenilirmidir ?


    Asus 1215N Siparişini verdim arkadaşlar 931 lira pazartesi elimde olcak inşallah
  • ExTReMee;

    Siteden büyük kampanyalar dışında ürün almanın bir sakıncası yok. Kampanya yaptıklarında ne gibi absürdlüklere başvurduklarının örnekleri var zaten forumda. Fiyat iyi, güle güle kullan.

    noqturno;

    HP Pavilion DM1'in olmadığı bir ortamda tercih edilebilecek bir model bence T280. Arada fiyat farkı var çünkü. T280'de GPS ve 3G var mı bilmiyorum ama DM1'de mevcut.

    Performanslar ise birebir aynı zaten donanımdan ötürü. Tek farkları DM1'de anakarta lehimli 1 GB bellek bulunması sanırım. Belki bu da aynıdır, emin değilim.

    Listede Atom D525 ve SU7300 işlemcileri göremedim (: Ayrıca Core i3 330UM'den Core i7 680UM'ye kadar giden işlemciler de SU işlemcilerin yenileri oluyor. Biz netbook desek de birçok yerde ultra ince notebook falan deniyor. Monitörün boyutu ve ağırlık belli bir sınırın altındaysa ben netbook demeyi yeğlerim.




  • DM1 konusunda haklısın ben LG T280i 1 aylık çok temiz bir şekilde 780 tl ye aldım
    Bu arad gps ve 3g konusunda bir fikrim yok. Cep telefonumda gps olduğu ve igo8 i çok sağlıklı bir şekilde kullandığım için t280 de gps aramadım.
    Tabiki bir + dır o kesin.
    Sen deyince bataryayı çıkardım baktım, bir tane sim kart yuvası var. Sanırım 3g var. ama emin değilim.

    doğru s7300 ü es geçmişiz. um serisi güzel ama henüz yaygın ve uygun değil.
    şu cihaz var belki ilk sayfaya ekleyebilirsin
    http://www.hizlial.com/bilgisayar/tasinabilir-bilgisayarlar/lenovo-edge-nvy3ltx-ci3-380um-1-33ghz-4gb-320gb-11-6-w7p-notebook-kirmizi_30.001.1350.0213.htm




  • Çok iyi fikir

    Görmemiştim bu cihazı. Belli bir bütçenin üstünde yeni teknoloji isteyenler için uygun olabilir. Teşekkür ettim noqturno.

    1,5 kilogram gayet kabul edilebilir bir değer.

    LG X300'ün zayıf işlemcisine ve eksik özelliklerine alternatif olabilir o fiyata ağırlığıyla rakip olamasa bile.
  • jay jay tavsiyelerin sonucu bekledim ve dün tesadüfen Vatana gittiğimde %25 indirim gördüm Asus netbook'larda. 900 liraya asus 1215n kırmızı aldım. Kırmızı istediğim için başka mağazadan geliyor 2 gün beklemem gerekicek ama olsun.

    Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Sen bekle demesen ben gidim PB almıştım bile. Buarada almak isteyen arkadaşların da haberi olsun. sitede yazmıyor ama mağazalarda var ürün. Ben sitede olmayınca bitti ellerinde sanmıştım ama var. 901 TL

  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.