Şimdi Ara

110-220 volt 60Hz cevirici

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
17.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • US'den getirdigim Pioneer VSX-9040THX amfi getirdim. Bilindigi gibi metrik farklarin disinda elektrik yapimizda da farkililar var. Benim cihaz'in spec'lerinde yazana gore 120 Volt 60 Hz ve 400Watt'lik bir guc tuketimi var.
    Ogrenmek istedigim USA'den amfi getirip bunun icin cevirici alan yaptiranlar tecrubelerini paylasirsa cok faydali olacaktir.



  • Konuyla ilgili tecrubeli kimse yok mu?
  • Cevap gelmedi, ama ben sorunun cozumunu buldum,

    Hz olayi cok onemli degilmis, yurtdisinda da amerika'dan getirdikleri cihazlara Hz'ine bakmadan cevirici ile cozmusler. Bende aynisini yaptimi calisiyor.
    Karaköy Selanik pasaj'inda alt katında 110-220V cevirici satan biryer var. Haberiniz olsun.
  • Peki %100 verimli çalıştırabilecek miymiş?
  • Konuyu yeni farkettim.

    Aynı şekilde bende ABD'den bir ürün getirmiştim 110V'du cihaz Karaköy'den 110-220 converting cihaz edindim 3-4 yıldır kullanıyorum. Kullandığım cihaz Pioneer DJM 800 mixer bu arada. Çözüm doğru ürünle elzem lakin amfi için ciddi iyi bir çevirici şart. Hatta faydası bile olur 220V şebekedeki rfi-emi gürültülerini de temizler adaptör mantığı ile çalışıyorlar zaten.. Ama bir daha söylüyorum iyi bir cihaz ile..


    Edit:İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delerıum -- 3 Kasım 2017; 14:27:37 >
  • Bende calisiyor, yillardir kullanlarda calisiyor. %100'e yakindir herhalde
  • Bu tip elektronik ürünlerin içerisindeki power supply'lar genellikle hem 110V hem de 220 V'ta çalışacak şekildedirler. Aletin her yerinde 110V ile çalıştığı yazar, kitapçığında da sadece 110V ile çalıştığı yazar ama aleti uygun bir fiş ile (hiçbir konvertör kullanmadan) 220V'a takarsanız, hiç bir sorun olmadan çalıştığını görürsünüz. Örneğin PS3'ler bu şekildedir. Bundan emin olmanın tek yolu aletin içini açıp power supply'ın üzerindeki specification'ı okumaktır. Zaten aleti ABD'den alıp buraya geldiyseniz garantisini varsa bile artık kullanamayacaksınızdır. O yüzden 8-10 civata söküp, power supply'ın üzerini okursanız, ne Karaköy'e ne de başka bir yere gitmenize ve elektiriği dönüştürmenize gerek kalmayabilir.
  • Tekrar yazma geregi dogdu.

    Amerika'dan gelen urunlerde 110volt problemi var. Bazi urunler ornegin PS3, laptop bunlar hem dusuk watt'la calisir hem de uzerlerinde "110-220" ibaresi vardir. Yani alete 110'da verseniz 220'de verseniz kendi icinde daha dusuk volt'a cevirip kullanacagindan dolayi Turkiye'deki elektrik sebekesinde kullanilmasinda hic bir sakinca yoktur. Fakat bazi urunlerde (ki hi-end urunlerinde bu cok onemli) sadece belli bir voltaj degerine calisir. Bunun disinda baska voltaj degerlerinde cihaz ya kullanilmaz duruma gelir ya da hic acilmaz. Bunu anlamanin en basit yolu tornavida kullanmadan teknik ozelliklerine bakmaktir. Orda her turlu bilgi bulunur.
  • Evet,

    Ben yarım saat kadar önce Fender Amfimi patlattım bu şekilde. Aynı biriki mesaj önceki arkadaşın dediği gibi PS3 vs getirdim çalışıyor bu neden çalışmasın yaklaşımıyla 1000 liralık aleti aldık elimize. Şimdi yana yakıla servis arıyorum. Bakalım toplatabilecekmiyiz :(
  • Eski bir konuya bilgi olması açısından yazıyorum çünkü 2 kez cihaz yaktım,

    mutlaka cihaz üstüne bakmanız lazım, 110volt ibaresinden hariç bir şey yazmıyorsa ya da hiçbir volt bilgisi yoksa cihaz kesinlikle tr de basit dönüştürücülerle prize sokulamaz.

    bir de watt bilgisini bulamayablirsiniz, watt bilgisi Volt ile Amper in çarpımından da bulunur, amerika için genellikle 120Volt ile cihaz üzerinde yazan amperi çarpmak gerekir, çıkan watt bilgisinin üzerine tolerans koyarak alınması gereken watt'ta ürün bulunuyor.

    ben istanbul karaköy'den birkaç farklı ürün için 2 tane aldım ve sorunsuz kullanıyorum.. ama watt bilgisi ve tolerans önemli, buradan inceleyebilirsiniz,

    http://www.yesilkoyelektronik.com/154-110v-220v-ceviriciler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraktcm -- 30 Haziran 2015; 15:13:45 >




  • buraktcm B kullanıcısına yanıt
    Bir 110/220V sorunu üzerine ne kadar gürültü kopmuş!

    Artık okullarda fizik derslerinde transformatörleri öğretmiyorlar mı?

    Eskiden mahalledeki Hüsniye hanım bile böyle bir durumda 220/110V transformatörü kullanmak gerektiğini bilirdi! :)
  • Arkadaşlar konuyu hortlatmış gibi olacağım ama bi sorum var.Amerikadan şarjlı matkap getirdim.Pil şarj ünitesinin üzerinde 120 v 60 hz 300mA değerleri yazıyor.Bu cihazı kullanmak için kaç watt dönüştürücü almam gerekir?



    Şarj ünitesi



     110-220 volt 60Hz cevirici



    Pil



     110-220 volt 60Hz cevirici



     110-220 volt 60Hz cevirici

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sagacious S kullanıcısına yanıt
    W=V*I

    V=120V
    I=300 mA= 0.3A

    W=120*0.3 = 36W
    (en az ~40-50W)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 6 Mayıs 2017; 15:28:24 >
  • Ürünü alıp ankara konya sokakta bir elektirikçiye götürdüm bana 110 v çıkışlı 10 w bir ürün verdi.ürün çalışıyor fakat sıkıntı yaratır mı siz 40 50 w demişsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sagacious -- 6 Mayıs 2017; 20:29:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sagacious S kullanıcısına yanıt
    Elektrikçinin verdiği malı alacaksanız niye bilgi istiyorsunuz?
  • Gidip bakkaldan almadım sonuçta adam elektirikçiyim diye dükkan açmış.işini bilmeyen birine denk geldim demekki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün maalesef acı bir tecrübe yaşamama neden olmuştur. Amerika’dan getirttiğim onkyo marka amfiyi çalışıyor mu çalışmıyor mu diye fişe takmamla elektrik gelmediğini farkettim (koku, duman vs olmadı) sonra internetten bakınca olayın 120volt sabit voltajdan kaynaklandığını anladım. (220’ye takınca)

    O panikle Karaköy’de Selanik pasajındaki Yeşilköy elektroniğe gittim. Tabii benim amfi 350wat çekiyor dolayısıyla tölerans payı ile (iki katı) En az 650 watlık dönüştürücü almam lazımmış o da 175 tl. Tabi amfiye hoparlör şu bu takınca wat yükseliyor Yani 1100watlık dönüştürücüye çıktım. Fiyatta 280tl’ye çıktı. dönüştürücü de 2 kiloluk bişey oldu. Neyse tamam dedim bi deneyelim öyleyse. baktım yine bizimki çalışmıyor anlayacağınız amfi nanay oldu. Adam ya sigortası attı (umarım) ya da en kötüsü trafosu yandı dedi. Onun yönlendirmesi ile aynı pasajdaki bi tamirciye gittim adam bakacak haber verecek.

    Gelişmeleri yazarım...

    Siz siz olun dışarıdan bu tarz ürün getirince mutlaka voltaj değerlerine bakın. Gerçi kötü bişey olmadan da insan bu konularda gerekli araştırmayı yapmıyor maalesef!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zenor61 Z kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Dediğiniz gibi özellikle şebeke gerilimi farklı bir ülkeden ürün getirttiğinizde voltajları önce kontrol etmekte yarar var. İnsan aceleci davranıyor...

    Trafo yansaydı yoğun bir koku çıkardı herhalde...
    Sigorta yanması muhtemel gibi görünüyor. Umarım öyledir.
  • Umarım sigorta işini doğru yapmıştır da sadece ondan kaynaklıdır. Geçmiş olsun
  • Çok teşekkür ederim iyi niyetleriniz için. Evet sorun sigortaymış, yani ucuz atlattım. Dediğiniz gibi umarım sağlam yapmıştır.

    Böylece 1100watlık dönüştürücüyü de 275tl’ye aldım. Dönüştürücü için iki kilo dedim ama 4kilo rahat var. Çalışsın da diyorum!

    Açıkçası Tr’de aldığım cihazın bile voltajına bundan sonra bakarım artık:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.