Şimdi Ara

KINDLE Deneyimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
3
Favori
26.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, DH forumlarında uygun bir başlık olmamasına şaşırarak bir e-kitap okuyucu olan kindle'i netbook başlığı altında tanıtmaya karar verdim. Pek yanlış bir sınıflandırma sayılmaz çünkü cihaz wi-fi ile internete bağlanıyor. Ayrıca 3G donanımı olan modeli ile kablosuz ağa ihtiyaç duymadığı söyleniyor ama whispernet hizmeti ülkemizi kapsamadığı için bir fikrim yok. Kindle Amazon'un üçüncü nesil e-kitap okuyucusu ve gerçekten emek verildiği duruşundan ve fiyatından anlaşılıyor. 6" ekranlı cihazın fiyatı şu sıralar wi-fili 109 ve 3Gli 149 pound ve maalesef ülkemize satışı yok. Ben ingiltereye giden bir yakınım vasıtası ile edindim ve ilk izlenimlerimi anlatıyorum.

    Doktora çalışmalarım gereği bilgisayarımda bulunan yüzlerce makale ve kitabı mobil okuma fikri ile bu cihazı edindim. 4Gb hafızası ile neredeyse sınırsız kapasite sunarak cihaz bu isteğimi tatmin ediyor. Kapasiteden daha önemlisi ekranın boyutu ile kontrastı. Boyut aşağı yukarı dört smartphone ekranı kadar. Cep telefonunda pdf okumayı denemiş biri olarak bu boyut benim için yeterli oldu. Ayrıca font boyutu ayarlanabiliyor, gözlerinize güveniyorsanız ona yakın paragrafı aynı sayfada okuyabilirsiniz. Kindle DX 10" ekranı ile asıl ilgilendiğim model olmasına rağmen avrupada satılmaması nedeniyle nispeten küçük ekranlı modeli kabul ettim. pdf veya başka formattaki sayfaları okurkenki rahatlık internet sayfalarında zoom out yaptığı için pek yok. Tam sayfaya bakarken büyüteç olmadan okumak zor. Yine de zoom in özelliği ile sayfanın bir köşesini net olarak siyah beyaz görüntüleyebiliyor. internet sayfası görüntüleme hızı ve sayfa geçişleri bilgisayardan farksız. Kablosuz ağları sorunsuz tespit ediyor ve bağlanıyor.

    E-kitap okuma konusunda cihaz daha seri. Sağında ve solunda bulunan ileri/geri tuşları ile sayfaları rahatça çevirip bir saniye içinde diğer sayfaya geçebiliyorsunuz. Şimdiye kadar beğenmediğim tek özelliği bilgisayardan usb diskinde yarattığım klasörleri cihazın algılayamaması ve yüzlerce dokumanı arka arkaya listelemesi. Collection özelliği bir nevi mp3 çalarda playlist yaratmaya benziyor, istediğiniz belgeleri bir koleksiyon başlığı altına alabiliyorsunuz. Cihaz elektronik mürekkep denen bir ekran teknolojisi kullanıyor. Görüntü bir kere ekranda oluştu mu başka elektrik tüketmeden ekranda kalıyor. Yani görüntünün oluşması veya sayfa çevirme ile enerji tüketiyor. 7000 sayfa çevirme pil ömrü olduğu ve aşağı yukarı bir ay şarj etmeden gittiği söyleniyor bekleyip görücez.







  • Merhaba. İnternetten indirdiğimiz pdf dosyalarında kalite nasıldır? Eğer kitap satın alınmayacaksa net üzerinden pek alınmasını tavsiye etmiyorlar. Bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Ben daha çok korsan okumayı düşünüyorum. Netbookta okuyorum şimdilik açıkçası gözlerimi yoruyor. Bu yüzden bu tarz cihaza ihtiyacım var. Teşekkürler.
  • Merhaba, pdfler bazen wordden bazen scanner resimlerinden çevriliyor. Belgeden belgeye değişiyor kalitesi ama genel olarak en kullanışlı formattır. Kindle belgeleri kendi özel formatına sahip, bu okuma ergonomisi düşünülerek yapılmış okuması rahat bir format. Romanları bu formatta korsan bulma şansı var. Bilgisayardan okumak ekran ışımasından dolayı gözleri yoran bir durum. Kindle elektronik mürekkep teknolojisiyle ekran içindeki partikülleri hizaya sokarak ve ekstra herhangi bir aydınlatma olmadan okumayı sağlıyor bu nedenle göz yorulması kağıttan okumaktan fazla olmaz.
  • kindle pdf dosyalarını okuyabiliyor mu (hiç bir işleme gerek duymadan)
  • Evet pdf dosyalarını olduğu gibi okuyor. Yalnız beni hayal kırıklığına uğratan yanı word dosyalarını okumaması oldu. Hatta gayet kullanışlı bir klavyesi varken bir word editor bile olabilirdi cihazda. Ekranın alt kısmında full qwerty klavye bulunuyor tuşlar küçük ve yumuşak, uzun vadede sayfalarca yazıya dayanmayabilir gibi bir his uyandırıyor. Tuşların sağında telefonlardan aşina olduğumuz 4 yönlü bir navigasyon tuşu var. Ortasındaki tuş seçim yapmayı sağlıyor. internete girdiğinde imleci bu tuşlarla hareket ettiriyoruz. Ayrıca ek olarak back, home ve menu tuşları var. Cihazın basit işlevselliği nedeniyle bu tuşlar istediğimizi yapmak için yeterli oluyor.
  • Bazen pdf dökümanları direkt olarak kitapları Scan ederek yapılır. Bu durumda da dökümanın boyutu fazla olur. Acaba kindle bu dökümanları etkin bir şekilde okuyabiliyor mu ve Zoomlayabiliyor mu?
  • Bazı pdfler tek sayfada okunacak kadar netken bazıları orjinal sayfanın veya çevirim kalitesinin düşüklüğünden zoomlayarak okumayı gerektiriyor. 6" ekranda tek sayfa okumak çoğu gözü yoracağı için kindleda zoom özelliği var. 10" versiyonunda ekran nerdeyse A4 kağıda eşit boyutta olacağı için okumak çok kolay olacaktır.
  • birşey daha sorayım Tüürkçe ve arapça gibi karakterler destekleniyor mu peki?
  • PDF formatında her karakteri destekliyor. kendi formatında Türkçe destekliyor arapça hayır. Ama mesela rusça için font hack görmüiştüm bir yerlerde, sanırım arapça için de vardır?

    Düz metin dışındaki okumalarda (çift kolonlu dökümanlar, dergiler vb) K2, K3 yetersiz DX almak lazım...
  • pdf dosyalarını bir resim olarak düşünmek gerek. içindeki fontlara müdahale etmiyor cihaz. kindle formatında ise hep ingilizce kitaplar buldum diğer diller hakkında bilgim yok. 10"lik kindle dx iki katı fiyatı ve avrupada satılmaması nedeniyle herkese uygun olmayabilir. 6"lik kindleda tam ekranda bir kaç iki sütunlu makale okudum. Görülebilir sınırda karakterler ama benim gözümde herhangi bir sorun yok. Yine de zoom yapmak mümkün ama pdf formatında font size değişmiyor
  • peki sölük nasıl kullanılıyor sözlük markası ne verimli mi

    nook ta filan iyi değil diyorlar nasıl kullanılıyor

    dışarıdan kalime giriliyor mu yani boşta iken sözlük gibi kullanılır mı
    sözlükte örnek cümle veriliyor mu?

    ayrıca dokunmatik ekran olmaması dezavabntaj mı
  • Sonunda bende bir kindle sahibi olabildim. Forumdan bir arkadaşın sayesinde.
    http://forum.donanimhaber.com/m_44324726/mpage_1/f_/key_//tm.htm#44324726
    Kendisiyle irtibat kurarsanız ilerde Amerika'dan bir gönderim daha yapacaklar sanırım.
    Bence acele edin ebay'de fiyatlar düşeceği yerde neredeyse kargoyla birlikte 220 dolarlara çıktı.

    Alet mükemmel tek sinir bozucu yanı daha önce de belirtildiği üzere sizin oluşturduğunuz farklı kategorilerdeki klasörleri görmemesi. Bunun için bir çözümü ilerde çıkarsa alet kusursuz olur.




  • e-kitaplar normal kitaplara göre daha mı ucuz olacak? Aralarındaki fark ne kadar olur? Teşekkürler.
  • Ben PDF formatında akademik makaleleri okumak için Kindle DX aldım. Ürün bugun elime geçti hemen elimdeki 100 e yakın makaleyi yükledim. İlk izlenimlerime göre daha iyisi yapılana kadar en iyisi bu. PDF formatında en önemlisi ekran boyutu diye okumuştum. Gerçekten doğru tespit. Auto Crop özelliği ile -makalelerin yazım kuralları gereği sayfa kenarı boşluklarının fazla olduğu göz önüne alınırsa- sayfa boşlukları otomatik olarak atıldığında A4 makale okumaktan pek bi farkı yok.
  • Belki yeri değil ama kindle dx için kılıf arıyorum. Eskiden ikide bir karşıma çıkan ilanlar sanki bir anda yok oldu gg yada sahibinde.com da bi türlü bulamıyorum. Temin edebileceğim bir yer bilen varsa yardımcı olursa cok sevinirim.
  • Sahibinden de görmüştüm ben?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wellwet

    Sahibinden de görmüştüm ben?

    evet orada ikinci el bir case var. Ancak ben bir kez alacağım diye sıfır olsun istiyorum.
    http://urun.gittigidiyor.com/Kindle-DX-OCTO-Faux-Leather-Slip-case_W0QQidZZ33846688 bu ürünü kullanan tavsiye edecek olan var mı ?
  • Ben de Kindle deneyimimi çok detaylı bir şekilde "Türkiye’deki En Kapsamlı E-kitap Okuyucu Araştırması ve İncelemesi" başlıklı yazımda anlattım, aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
    http://wp.me/pUWUK-U

    Başlık biraz iddialı oldu; ama Kindle alış sürecimde sağlıklı bilgi bulma konusunda çok zorlandığım için rahatlıkla daha kapsamlısının olmadığını söyleyebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scaevola

    Ben de Kindle deneyimimi çok detaylı bir şekilde "Türkiye’deki En Kapsamlı E-kitap Okuyucu Araştırması ve İncelemesi" başlıklı yazımda anlattım, aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
    http://wp.me/pUWUK-U

    Başlık biraz iddialı oldu; ama Kindle alış sürecimde sağlıklı bilgi bulma konusunda çok zorlandığım için rahatlıkla daha kapsamlısının olmadığını söyleyebilirim.

    Gerçekten çok güzel anlatmışsın. Eğer ben almaya karar verirsem gg üzerinden almayı düşünüyorum. Teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scaevola

    Ben de Kindle deneyimimi çok detaylı bir şekilde "Türkiye’deki En Kapsamlı E-kitap Okuyucu Araştırması ve İncelemesi" başlıklı yazımda anlattım, aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
    http://wp.me/pUWUK-U

    Başlık biraz iddialı oldu; ama Kindle alış sürecimde sağlıklı bilgi bulma konusunda çok zorlandığım için rahatlıkla daha kapsamlısının olmadığını söyleyebilirim.


    gerçekten güzel ve objektif bir çalışma olmuş ellerine sağlık. aynı zamanda baya etkili ben de reeder dan dönüp kindle aldım. PDF metinlerinin okunması hakkında ekrana sığdırma özelliği nedeniyle metnin küçük ve okunması zor hale gelmesi durumu mevcut. zoom yapmak gerekiyor net okumak için. çalışmanda bahsettigin calibre yazılımı pdf dosyalarını mobi ye çevirerek bu sorunu büyük ölçüde hallediyor. ancak mobi ye çevirirken özellikle resim, tablo ve grafik gibi şekilleri maalesef aktarmadı (ya da ben beceremedim). yurtdışı forumlarda da benzer sorunlar gördüm sanki benle ilgisi yok gibi geldi senin bu konuda bir çalışman veya yorumun var mı? bence bu durumun bir çözümü varsa kindle 3 tadından yenmez, pdf işi hallolur




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.