Şimdi Ara

SAMSUNG WAVE 525 S5253 ANA BAŞLIK (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.061
Cevap
7
Favori
526.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • muzik dinlerken mesajlasma olayını gectim ben normal mesajlasırken bile hızlı bi telefon oldugunu dusunmuyorum diger ozelliklerine diyecek birseyim yok
  • Bu fiyatta benzer özelliklerde başka cihaz olsa keşke tabi. Hızlı bir cihaz olmadığı zaten belliydi. Aynı rayiçteki cihazlardan çok daha iyi olduğu kesin. (Sıfır cihaz olarak.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 17 Mart 2011; 18:29:49 >
  • bende zaten diğer özelliklerini begndiğimi belirttim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HighVoltage
    Aramalara cevabın 1sn gecikmeli olması bu marka ve modele has değil yalnız Nokia E serisinde de denk geldiğim bir durum mesela.
    Kilit açma ekranı nasıl kendi kendine açılacak kapasitif ekranda?
    Java olayına gelirsek oyunlar klasörü olarak belirtilmiş ama aslında diğer samsunglara da bakarsanız java yazılımlara dair her şey bu klasöre kaydoluyor her daim. Zaten ana ekrana java uygulaması eklenmez yani.
    Opera mininin kasmasının nedeni opera nın optimizasyonuyla alakalı. Yan dönme mevzusu da yine o programla alakalı cihazla değil. Müdahaleyle onu da çözmüşer forumlarda gördüğüm kadarıyla.
    Mesaj yazarken ufak bir ekrana bağımlı olma konusuna katılıyorum.
    T9 kapalı olduğundan müzik dinlerken pek problem yaşamadım ama haftada 2-3 mesaj atıyorum onun da müzik dinlerkene denk geldiği cihazı aldığımdan beri 5-6 defadır. O nedenle daha sık mesajlaşan sizlerin dedikleri daha isabetlidir.

    E63 te var o sorun. ve her telefonda olmadigina + kullanimi zorlastirdigina gore bu gercek bir 'sorun'


    symbian da java uygulamalar gayet menuye koyulabiliyor bir sikinti da olusturmuyor.

    'java olan herseyin oyunlar adi altinda durmasi' size 'normal' geliyor ise baska birsey soyleyemem bu konuda size.


    opera mini olayi da kesinlikle uygulamanin degil telefonun sorunu.

    s40 telefonlarda bile sorunsuzca calisabilen birseyden bahsediyoruz. kaldi ki tipa tip ayni java uygulama dosyasini bir telefona kurdugumzda iyi, bir telefona kurdugumzda ise performanssiz calisiyor ise 'bu kesinlikle telefonun sorunudur'


    bu fiyata bundan daha iyi telefon var mi?

    'evet. daha az ozellige sahip ama kullanicisini daha rahat ettiren bircok telefon mevcut' basit java telefonlar bile.

    neden derseniz; bu telefonla biraz gelismis bir is yapmaya calisirsaniz olay 'ucuz etin yahnisi bu kadar olur' a geliyor.


    siz ya kendinizi kandiriyorsunuz ya da bu konudakileri kandirmaya calisiyorsunuz.

    duyan da opera mini yi basarisiz bir yazilim sanacak.


    ben de ayni telefonu kullaniyorum ama

    'gercekler bunlar'




  • Java olayı badanın yapılandırmasından kaynaklanıyor,telefonun yavaşlığından veya uygulamadan değil aynı uygulamanın bada sürümü olsa görün o zaman sorun varmı yokmu...Yeni fw ler ile buda çözülecektir ama ne kadar sürer bilinmez..
  • yeni fw gelene kadar kurdeşen dökeriz heralde...

    olay bu telefonun özellikleri fiyatı falan değil sadece basit bir mesaj yazma işlemini yaparken bile tam verimli çalışamıyor yada bilemiyorum bana öyle geliyor belkide



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrAslan-BH -- 17 Mart 2011; 20:47:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XnetaS
    Java olayı badanın yapılandırmasından kaynaklanıyor,telefonun yavaşlığından veya uygulamadan değil aynı uygulamanın bada sürümü olsa görün o zaman sorun varmı yokmu...Yeni fw ler ile buda çözülecektir ama ne kadar sürer bilinmez..

    Bu telefon da bada kullandigina gore

    'bada nin basarisiz yapilandirmasi yuzunden TELEFON java yla performans veremiyor'

    demek daha mantikli.

    ayrica kilit ekranindan bahsetmeyi unutmusum yukaridaki yazimda.

    kotu cebinden cikarirken parmaginiz cok rahat acabiliyor kilit ekranini.

    android ve ios in kilit ekraninin acilis seklini dusunun. ios da kaydirma yapilan kisim bizimkine gore ne kadar kucuk? android de ise neden direk bir yol cizmek gerekiyor ekrana.


    bu isletim sistemlerini kullanan cogu telefon (ios in tamami) kapasitif ekranli degil mi?

    hata hangisinde acaba, anlamak zor olmamali




  • telefon bada ama kayda değer ne bir uygulamsı programı var... bada platformu s8500 için çalışıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blanchimont
    bla bla bla


    İşletim sistemi kullanan bir çok cihaz kullandım genel olarak gözlemlediğim bir durumdu onu kastettim bu cihaza özgü değil diye. Kendiniz de E63 den bahsetmişsiniz. Çelişmeyin söylediğinizle.

    Starda da mesela oyunlar vs gibi bir yere atıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Sadece bu cihaza özgü değil dedim. Bundan memnun değilseniz zaten bir sonraki cihaz seçiminizi ona göre yapacaksınız demek ki.

    Bir yazılımın temeli aynı olsa da (Java misal) farklı donanıma sahip platformlarda farklı reaksiyonlarla çalışır. Uzun uzadıya girmeyeceğim bu mevzuya bilginiz yok ise iyice araştırınız. S40 vs ile karşılatırmanız zaten talihsizlik. Landscape modunu tetiklememesi de opera nın olayı. Yazılım olarak bu tetiklemeyi cihaza yapamıyorsa ne bekliyorsunuz acaba? Forumlarda araştırırsanız operanın sistem dosyalarını bir iki eklemeyle bunun yapılabileceğini göreceksiniz. Hazıra konmaktan kendinizi alı koyun biraz araştırın madem. Opera mini başarılı bir uygulama. Başarısız demedim.

    BadaOS olduğunu bilerek aldınız, daha az özellik arıyorduysanız badaOS ile ne işiniz vardı? Ya da araştırmadan almışsınız demek ki. Java tabanlı alsaydınız cihaz. BadaOs un 1ghz lik bir cihazla sunulduğu, donanım özellikleri bakımından ihtiyaç duydukları ortada. Biraz sağda solda araştırmayla ne kadar ekmek o kadar köfte olduğunu görebilecektiniz zaten. İncelemede de belirtildiği üzere. Sorunsuz cihaz arıyorsanız zaten işletim sistemi olmayan bir cihaz seçmeliydiniz. 1203 mesela hiç derdiniz tasanız olmazdı :)))

    Gerçekten yeteneksizsinize katılmalı o şekilde açılabildiğine göre :D

    Samsung Türkiye ile iletişime geçen kimler dedik tık yok. O zaman çekeceksiniz bu dertleri tasaları.

    Evet asıl gerçekler de bunlar...


    Kandırma olayına gelirsek bence haddinizi aşmayın. Başlığın selameti açısından dikkate almıyorum bu sefer o faydasız cümlelerinizi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 17 Mart 2011; 21:11:13 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blanchimont

    'java olan herseyin oyunlar adi altinda durmasi' size 'normal' geliyor ise baska birsey soyleyemem bu konuda size.

    opera mini olayi da kesinlikle uygulamanin degil telefonun sorunu.

    duyan da opera mini yi basarisiz bir yazilim sanacak.


    ben de ayni telefonu kullaniyorum ama

    'gercekler bunlar'


    Hocam Her javayı oyunlar altına atması tabi komik geliyor biraz :) ama gel gelelim bana göre bu bir sorun değildir.

    Opera mini konusunda telefonuma çamur attırmam ben çatır çatır kullanıyorum çok mutluyum :)

    HighVoltage' ın söylediğinde de Operanın başarısız bir uygulama olduğuna dair bir söz yoktu zaten sadece telefonun yönlendirmesine göre yatay - dikey geçiş yapması özelliğini koymamışlar demişti. Tamam şikayet ederek ve aynı zamanda severek kullanıyoruz telefonlarımızı ama gerilmeye gerek yok :)




  • @psyboy

    opera mini nin oyunlara atilmasi dediginiz gibi kullanim acisindan bana da bir zorluk yaratmiyor. ha orfan acmisim ha baska yerden. tepki gosterdigim sey bunun normal birseymis gibi gosterilmeye calisilmasi. starda da olabilir ama bu yanlis olmadigi anlamina gelmez. buna örtbas etmek denir (bu lafim size degil)

    opera mini gercekten performanssiz calisiyor, bunu kinetic scrolling icin telefonun kendi tarayicisiyla karsilastirarak anlayabilirsiniz ama tabiki kullanilabilir duzeyde o ayri.

    ama camur atmak gibi bir derdim yok. yanlis anlasilmis sanirim. opera mini nin cok iyi calismadigi konuda daha once baska kullanicilar tarafindan da soylenmis birsey.
    @highvoltage

    yazilim konusunda sizden bilgi ogrenecek durumda degilim malesef. bir uygulama her os de farkli calisabilir tarzinda birseyler soylemissiniz, dogrudur, fakat bu sefer telefonda kullanilan yazilimin java uyumuyla ilgili olan kisminin basarisizligina goturuyor bu bizi, basarisizlik opera kaynakli demis olan siz kendinizle celisiyorsunuz.


    ekran kilidinin kendi kendine acilmasi olayi da sadece benim basima gelen birsey degil, kaldi ki ios ve android orneklerime karsi bir antitez gelistiremediginizi goruyorum.


    telefonu almadan once yeterince arastirma yapmadigim konusunda haklisiniz fakat hem telefon cok yeniydi piyasa da hem de bu kadar detay sorunlari yine de ogrenemezdim, baslikta ben yazana kadar gozukmedigi uzere.


    1203 konusundaki cocukca yorumunuza cevap verecek kadar alcalmayacagim. size seviyesizsiniz adli bir yarisma programi olursa mutlaka katilmanizi oneriyorum.


    kandirma konusundaki soylediklerimin de arkasindayim, bana yazdigim sorunlardan hangisinin olmadigini soyleyebilirsiniz?


    samsung tr ye mail atma konusunda; mobilden yaziyorum gordugunuz gibi cunku laptop um temizlik icin serviste, telefondan da ugrasmadim.




  • Önceden istediğin yardımlara cevap veren birine kandırıyorsun tarzında mesaj atarsan bu tip bir reaksiyon alman doğal. Yani seviyeyi aşağıya çekenin kandırma ve yalanla itham edenin kim olduğu aşikar. Bu tip ithamlarda bulunan adamların bir tanesi aşağıda kırmızı ile işaretlediğim bir süre ben kullanayım problem çıkma ihtimaline karşı daha sonra cihazı alın gibi bir önerisi olan başka birini gösteremez. Bu cümleyi sarfettikten sonra da pişkin pişkin problem yok diyebilecek biri değilim. Kendi çevrenizdeki insanlarla karıştırmayın. Aşağıda bunun kanıtı da mevcut yeteri kadar.

    ios ve android için tez üretmeye gerek yok. Nihayetinde tabi ki farklı bir method benimsenmiş. Wave 8500 konusunda denk gelmedim öyle bir hatalı açmaya en azından takip ettiğim sürece ama tabi o şekilde açma kabiliyeti söz konusuysa ayrı bir dünya :))

    İşte yazılım konusunda bilgi belli ediyor kendini. O yazılımı süren firma java platformu olsa da cihazın donanımının tetiklemesine göre yazılımın vereceği tepkiyi kodlar. Opera mini de bu var mı? Yok. Tabi sonradan müdahale edilerek bu problem aşılıyor mu? Aşılıyor. Yine scroll olayına gelirsel donanım destekliyorsa yazılımın o donanımı desteklemesi lazım çalışabilmesi için. Yazılımda, donanımın tetiklediği işlev için kodlama mevcut değilse yapabilecek bir şey yok. Çelişmiyorum yani her Türkçe okuyabilenin anlayabileceği gibi. Opera gayet güzel bir uygulama. PC de bile onu kullanıyorum. E72imde de E63ümde de kullanıyorum evvelinde.

    JAR dosyasını winrarla çalışmaya açan adam mı yazılım konusunda ahkam kesiyor :))))) Onu bile google dan 30 sn de araştıp bulabilecekken yani. Bir kaç sayfa ötede mesajınız duruyor :)))

    Eğer insanlar problem yaşamıyorsa yaşamadıkları problemi dile getirmesi kadar komik bir şey olamaz herhalde. Siz karşılaştıysanız siz yazacaksınız tabi ki :) Ama wave 525 ile alakalı tüm ana kaynağın burası olduğunu zannediyorsunuz ve bir çok yabancı forumu es geçiyorsunuz. Bu da enteresan tabi. Kimsenin tüm wave 525 bilgisi burada diye bir iddiası olmadı.


    Bunlar da çoğu kimse cihazı almadan önce paylaştıklarımla beraber cihazla ilgili olumsuzlukları yazdığım mesajlardan örnekler. Öyle kolaylıkla kandırma vs ile itham etmekle olmuyor yani.


    quote:

    Donma ile ilgili bir durum yaşamadım, yavaş geçiş ise yukarıda yazdığım gibi wi-fi açıkken devamlı tarıyor siz bir AP ye bağlanana kadar. O nedenle hafif bir lag oluyor. Ama bağlandıktan sonra problem yaşamadım. CPU hızı için fazla bakınmadım 300küsür mhz diyorlar. RAM de 64Mb ama bahsedenler de emin değil bu mevzudan. Assassin Creed II yi kasmadan rahatlıkla oynadım 15 dakika dar (Cep telinde oyun oynamaktan nefret ederim sırf denemek içindi :) )

    Mesaj yazarken bir sorun yaşamadım.

    STAR yerine biraz daha para verip bu fiyat seviyesinde multitouch avantajı programlar kısıtılı da olsa javaya mahkum olmamak adına ve her ne kadar henüz denemediysem de (zaten GPS var diye almadım) gps söz konusu iken wave 525 i tercih ederim ki öyle yaptım. Çünkü STAR ve benzeri cihazlarda aynı ya da biraz daha düşük rakamlar verseniz dahi javaya mahkumsunuz, multitouch da yok

    --
    25 Kasım 2010; 22:30:37
    Ancak

    Dokunmatik bir cihazda eğer bir yandan GPS kullanıp yolunuzu bulurken e-postalarınızı kontrol edip aynı zamanda diğer telefon işlevlerini kullanmak niyetindeyseniz (Yine yukarıda değindiğim gibi multitaskingin dibine vuracaksanız N8, IPhone 4, wave 8500, Galaxy S gibi uzayıp giden listede bir cihaza yönelin derim. Ya da Galaxy 5 550 lira civarına alabilirsiniz. 667MHz CPU ve 256MB RAM kullanıyor. Ben bada yı denemek istediğim ve 550 lirayı haketmediğini düşündüğümden tercih etmedim. Ama şu kesin bir sonraki cihaz kesinlikle android tabanlı olacak. Düzgün modellerin adam gibi rakamlara düşmesini bekliyorum.

    --

    Rica ederim. Yalnız yineliyorum beklentiler, fiyat olgusu ve kullanım amacına göre değerlendirip alın. Teknosa`da da çok yoğun olmadığı bir saatte kulaklığınız ile birlikte gidin onu bir deneyin. Bolca kurcalayın. Umursamayın yani görevlileri ya da başkaca insanları. Yani belki benim öznel yaklaştığım hususlar nedeniyle alan arkadaşlar memnun kalmazsa işin açıkçası üzülürüm.

    ---

    25 Kasım 2010; 18:04:41
    Donma muhabbetine kitlenme ve akabinde pili çıkarma gibi bir durum olmadı. Yalnız şu var yukarda demiştim multitaskingin dibine vurulacak cihaz değil. O kesin. Mesela wi-fi açarsanız otomatik olarak devamlı tarıyor bu da az da olsa bir gecikme yapabiliyor. Ama bir AP ile bağlantı kurduktan sonra webde dolaşırken en ufak sorun yaşamadım. Youtube videolarını da rahat izledim.
    Bu cihazı iki nedenden aldım. Birincisi yine dediğim gibi ne zamandır (Biraz hovardalık oldu gerçi ama...) meraktan, incelemek için almamıştım cihaz. Hobi niyetineydi. Diğer husus ise Star en ucuz 325 lira civarı. Lindy 350 civarına satılıyor, i5500 android tercih etmek için yeterli donanıma sahip gibi gelmedi bana fiyatını haketmiyor bence, şeklini de çok beğenmedim. Model ismi içinde wave geçiyor diye beklentiniz yüksek olmasın derim. :) Hatta STAR ın BADA lı versiyonu olarak bakın. En azından ben o niyetle aldım.

    Bu arada merak etmeyin, bu tip sorunlar olursa mutlaka belirtirim. Kimsenin problemli cihazı almasını istemem.


    --
    26 Kasım 2010; 14:00:08
    Dip Not: Bu cihazı almayı düşünen arkadaşların haklı olarak çekinceleri var belli ki. O vakit 15 gün kadar daha bekleyin ben iyice kurcalamış olayım şu cihazı. Ona göre gözlemlerimi aktarmaya devam ederim. Problem çıkarsa zaten servise veririm hiç beklemeden. Buradan yine bilgilendiririm.

    --
    24 Kasım 2010; 11:51:57
    Elbette fiyat açısından bakarsak avantajlı bir ürün. Ama en azından işlemcisi ve depolama alanı biraz daha iyi olabilirdi bence.


    --
    24 Kasım 2010; 3:20:23
    Tabi şu bir gerçek yukarıda da dediğim gibi güçlü bir işlemcisi ve RAM i yok cihazın. O nedenle multitasking in dibine vurmaya çalışılırsa şişeceği aşikar. Yani ne kadar ekmek o kadar köfte.


    --
    1 Mart 2011; 14:01:27

    Wave 525 ile ilgili bazı genel problemler;

    1. T9 açık durumdayken mesaj yazma problemi
    2. Hardformat sonrası güncelleme yapmazsanız samsung app da uygulamaların detaylarına girip, uygulama indirememe problemi.
    3. Cihazın kapasitesini göz önünde bulundurmadan multitask olayının suyunu çıkarırsanız sistemin ağır çalışması. (Ne kadar ekmek o kadar köfte demiştim değil mi? Evet demiştim.)
    4. Başkaca 3.5 mm lik kulaklık takıldığında arama yapması.
    5. GPS uygulamaları yetersiz. (Arkadaşın sayesinde Ndrive geldi tabi ki ama belirtelim yine de.)
    6. Genel manada badaOS da sistem kaynaklarının aşırı kullanıp cihazı yavaşlamasını engelleyecek bir kontrol olması lazım, lazım ki 3 numaradaki gibi kullanıcı bağıntılı problemler çıkmasın :)))
    7. Gelen sms lerde saat problemi.
    8.
    9.






    Neyse ömrünü tamamlamış bir konu oldu bu da benim açımdan. Bilgi ve çözüm içeren mesajlarım silindi inceleme de keza silinecek. Selametle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 17 Mart 2011; 22:40:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HighVoltage

    Neyse ömrünü tamamlamış bir konu oldu bu da benim açımdan. Bilgi ve çözüm içeren mesajlarım silindi inceleme de keza silinecek. Selametle...

    Şimdi farkettin & anladın sanırım neden artık mesaj yazmadığımı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un4saken -- 17 Mart 2011; 22:41:36 >
  • @un4saken

    Evet.
  • Beklentiler biraz fazla,yeni bir platform olduğu unutuluyor...Symbian ilk çıktığında berbattı,halada berbat kimse neden seslenmiyordu çünkü başka yoktu..Şimdi seçenekler artınca karşılaştırma yapılıyor ama badanın daha çok yeni bir platform olduğu ve samsungun bu konuda biraz daha yavaş çalıştığı unutuluyor..Yani 2 sene sonraki badayı şöyle bir düşündüğümde sanmıyorum ki bu gibi ufak problemleri olsun hepsi zamanla düzeltilecektir bu yüzden fw ile yükseltme özelliği konulmuş bu cihazlara..Yoksa ne gereği var ? Apple bile zırt pırt güncelleme yapıyor,jail yaptığım için jail kovalamaktan bi hal oldum her güncellemede 10-15 hatayı düzeltiyor,1-2 de yeni birşey ekliyor..Aynısını samsungda yapıyor-yapmaya çalışıyor.Bu değildir ki cihaz kötü,bada kötü,javalar yavaş çalışıyor sorunlu vs vs vs...Bunların hepsi yazılımsal ve düzelebilecek sorunlar

    Bada öyle ahım şahım mükemmel bir sistem değil ne yazık ki..Bir android veya ios ile karşılaştırma kesinlikle yapılamaz...Fakat bir java telefondan veya symbiandan da üstün seviyede...Cihaza alacaklar ufak sorunları takmamalı,alabileceğimiz java telefonlardaki sorunları çok daha fazla ve genel anlamda daha zayıf,bizde bunları göz önünde bulundurarak ara segmentte olan bu cihazı düşündük ve aldık.

    @Blanchimont
    Dostum umarım sende bu konuyu ve telefonu bu kadar abartmayı bırakırsın,sorunları tabiki paylaşılacak ama süreklide tekrarlamak başka şekilde anlaşılıyor..Beğenmiyorsan satarsın bu kadar basit




  • acaip bi milletiz vesselaaaaam
  • arkadaşlar biraz yardım istesem :)
    hala orjinal firmware kullanan biri varsa stune ile csc sinin customer.xml dosyasını çekip atabilir mi :) telefonum servisten geldiinde JI6 yüklüydü bende kies update yapmayınca xxkb2 ye geçtim türkçe kullanıorum teli ama orjinal csc takıntım var işte bu dosyayı bana verirseniz csc değiştirmeyi deniycem :)

    stune bilmeyen arkadaşlar için kullanma klavuzu ve dosya (zaten 145kb bişi :) )
    http://www.bada-forums.net/forums/samsung-wave-tutorials/how-use-stune-with-wave-t1500.html (aradaki - yi kaldırın lütfen :) )
    ilgilenen arkadaşlara teşekkürler




  • ya arkadaşlar ben telefon kodunu nasıl bulabilirim ya. şifre yanlış diyor ne girsem?? Acil yardımınızı bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kkkcrazy

    arkadaşlar biraz yardım istesem :)
    hala orjinal firmware kullanan biri varsa stune ile csc sinin customer.xml dosyasını çekip atabilir mi :) telefonum servisten geldiinde JI6 yüklüydü bende kies update yapmayınca xxkb2 ye geçtim türkçe kullanıorum teli ama orjinal csc takıntım var işte bu dosyayı bana verirseniz csc değiştirmeyi deniycem :)

    stune bilmeyen arkadaşlar için kullanma klavuzu ve dosya (zaten 145kb bişi :) )
    http://www.bada-forums.net/forums/samsung-wave-tutorials/how-use-stune-with-wave-t1500.html (aradaki - yi kaldırın lütfen :) )
    ilgilenen arkadaşlara teşekkürler


    Hocam orjinalliğine tecavüz etmemiş olsam seve seve :D Ben de orj firmware dosyalarını bekliyorum bir umutla :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre39_

    ya arkadaşlar ben telefon kodunu nasıl bulabilirim ya. şifre yanlış diyor ne girsem?? Acil yardımınızı bekliyorum.


    Buldum değiştirmişim :)

    Birde mobil izleyici de samsung hesabı olması gerekiyormuş wifi olmadan yapma şansımız yok mu_?
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.