Şimdi Ara

Wireless'a Bağlananların İnterneti Kesmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
36.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Merak ettiğim wireless ağıma bağlananların internetini kesme veya onlara çekebilecekleri dosya boyutu kotası koyabilirmiyiz.

    Çünkü ağımdaki bazı kullanıcılar çok veri çekiyor ve diğer kullanıcıların bağlantılarını yavaşlatıyorlar.

    Ben düşünmdüm ve dhcp sunucu kurmak geldi aklıma. Daha sonra dns server kurarak benim belirleyeceğim dns'i elle girenler o dns üzerinden bağlanacaktı. Düşüncem buydu.

    Dhcp kurduğumda Antamedia DHCP programını kullandım. Windows Xp işletim sistemim. Ve 192.168.2.xx diye airties modemden ip alanlar benim programımda belirlediğim ip aralığını almaya başladılar. Bende 192.168.1.xx vererek wirelessa bağlananların internete çıkmalarını engelledim.

    Fakat dns olayını gerçekleştiremedim. Bunun yanında dhcp sunucunun ayarlarınıda bozdum tekrardan yapamadımda.Dns işinden vazgeçtim :)


    Bunu en basit şekilde nasıl gerçekleştirebilirim. Yukarıda kullandığım program işe yaradı ama ayarları çok zor yeniden yapmak gerekiyor her sefer.

    Amacım istediğim zaman o bilgisayarların internetini kesmek. Ama ağa bağlanan tüm bilgisayarların değil. Bana bilgisayarların ip yada mac adresi gelecek bende onları engelleyeceğim. İstediğim pc belirledğim ip yerine modemden ip alacak.

    Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.



  • 
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.