Şimdi Ara

Apartman Isı Paylaşım (ısı pay ölçer) Sistemleri Hakkında. (merkezi sistem) (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.798
Cevap
52
Favori
616.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dış ısı yalıtımıyla birlikte Katlar arası taban ve tvanlardan iyi ısı yalıtımı, iyi çalı yalıtımı ve iyi sığınak tavanı yalıtımı yapıldıktan sonra...
    Yani katlar arası ısı çalınmasının olmadığı ideal binalarda pay ölçer hakkaniyetli ölçüm yapabilir. Lakin bu durumda merkezi ısınıp pay ölçer taktırmaya ne gerek var.
    Bunun maliyetine al kombiyi tak, nede olsa ısı çalma yok, hem öyle aylık okuma parası-on sene sonra sistem yenilemesi de gerekmez.
    Bu sistem sayesinde vatandaşın cebinde kalacağını düşündüğü parayı techizat ve okuma parası diye birilerine yedirmektir. Apartmanda huzur bırakmamaktır.

    insanlar bir yandan bir arada yaşamaya çalışıyorlar, diğer yandan daha da özerkleşmeye çalışıyorlar.
    Birinin musluğundan akan suyu o dairedekinden başkası kullanamaz.
    Birinin ampülünden çıkan ışığı o dairedekinden başkası kullanamaz.
    Birinin evindeki interneti ve telefonu o dairedekinden başkası kullanamaz.
    Ama birinin peteğinden çıkan ısıyı, alt-üst-yandaki çalar.

    Ha derselerki, biz her dairenin diğer daireye ne kadar ısı verdiğini oranalrını mühendislik bilgisiyle hesaplansa, binanın yalıtım zaafiyetlerinin giderilmesi sağlansa, ona göre fatura çıksa hakkaniyetli olabilir.

    Devlet müteahhitine söz geçiremiyor, istedikleri gibi at koşturuyorlar. Ondan sonra düzgün yalıtıma sahip olmayan binalarla daire sakinleri ekonomik ısınmaya çalışıyor.

    Termostatik vanalarla her dairenin sıcaklığı aynı düzeyde tutulup, herkese eşit paylaştırılması ülkemiz koşullarında daha iyi olabilir.




  • Arkadaşlar benimde bu sistemle ilgili merak ettiklerim var.

    Yeni aldığım bir daire var ve 3-4 aya kadar kiraya vermeyi düşünüyorum. Şuanda da daire boş duruyor. Bu sistemde ben gelip düzenli takip mi etmeliyim 15 derecenin altına düşüyor mu düşmüyormu diye. Düşünce dereceyi mi arttırmalıyım yoksa petekleri kapasam dahi 15 derecenin altına düşünce otomatik ısı gelecek midir?
  • Merhaba Arkadaşlar Güzel Bir konu olmuş;

    benim farklı bir sorunum var; binamız 2blok fakat doğalgazı anladığım kadarı ile ortak bu konu da yönetim çok bilgi vermekte çok cimri :) boğazici yönetim diye bir firma ile çalışılıyor;
    aynı zamandada binanın bir yöneticisi var;

    yaklaşık 1 blok ta 100 daire var V şeklinde bir bina toplam 200 daire

    şimdi konuyu dağıtmadan özüne geleyim;

    2blok doğal gaz borcu 40 bin lira ve igdaş doğalgazı kesmiş durumda ; ben her ay tıpış tıpış gelen doğal gaz ücretimi ödüyorum; benim suçum ne ? paraları ödemeyip kaybolan kiracılar; veya geç ödeyenler;
    beni ilgilendirmiyor kardeşim neden çocuğum parasını ödeediğim halde buz gibi evde oturup hasta olsun ?
    neden elektrikli soba açarak extra ısınma parası ödemek zorunda kalıyorum?

    bu konuda nereye müracat etmek gerekiyor bilgisi olan varmıdır ? hukuki olarak haklarımızı nasıl savunabiliriz ? veya evimde ocak ve sıcak su için doğalgaz'ım var ben istemiyorum kardeşim merkezi ısınma zaten ısıtmıyorsunuz paramı ödediğim halde diyip ayrılmak için bir hak idda edebilirmiyim ?

    payölçer bu konuda binaya bir çözüm getiriyormu ?




  • Bu ne biçim sistem ya. Bütün vanalar açıkken aylık 500 lira. Hepsi 2'deyken aylık 450 lira ödüyoruz bu mu tasarruf? Yok mudur bunun hilesi? Söküp balkona koysak olmaz mı yetti ya.!
  • Yeni bir eve tasindik, sicak su girisinde cihaz var. Bildigim kadariyla hem sicak su hemde soguk su borusunun sicakligi olculmeli ama cihazda tuhaf bi baglanti sekli var. Sicak su girisine mavi kablo baglanmi sicak su kablosuysa hic biryere bagli degil. Resmi asagidaki gibi. Sistemdemi bir yanlislik var yoksa benmi yanlis biliyorum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x15

    quote:

    Orijinalden alıntı: cangon

    Evimizin girişinde bulunan su, elektrik ve gaz sayaçlarından üst ve alt komşumuza bir etki, kaçak söz konusu mu? Örnek biz suyu az kullanırsak o çok kullanmak durumunda kalıyor mu? Acaba bahsettiğiniz ısındığın kadar öde konusunda eğer biz tasarruf etmek ister ve evimizin ısısını düşürürsek bu durumda direkt olarak olarak üst ve alt katımızda oturan kişiyi etkilemezmiyiz?

    Eğer benim ısımın üst kata, alt katın ısısının bana yansımadığı, sirayet etmediği bir ısı izolasyonu var ise binanızda bu konuya karşı çıkmayıp sizin gibi düşünebilirim. Ama bu söz konusu olmadığından mevcut durumda kimse haktan hukuktan bahsetmesin. Alt kattan ne kadar ısındığını da yazıyor mu mevcut cihazlar?

    Ben evimi alırken Merkezi Sistemli almışım. Bu şekilde almamın nedenleri belli. Eğer bu nedenler olmasa idi evimi Kombili alırdım. Ama şimdi kanun koyucu diyor ki "durr senin daireni merkezi kombili yapıcam." Bende diyorum ki yapamazsın. gel sor bloğa, oylama yap, belki bütün vatandaş diyecek ki kombiye dönelim? Bu yeni cihazların bakım, arıza, kalibrasyon, pil, değişim masraflarını sürekli sırtımda mı taşıycam? Takarım kombimi bakarım keyfime. Ama sen diyorsunki yok olmaz sana sormuycam kanun böyle diyor. Dolayısı ile hem medeni kanuna hemde pek çok hukuki nedene dayandırılabilir geçerlilikler nedeni ile hiç korkum yok. Yakında buraya dilekçeleride eklerim. Kocaeli 3+1 134 m2 Merkezi sistem 2012/2013 sezon ısınma maliyeti 650 TL evim 23 derecenin altını görmedi. Yooook ben bundan da doymam daha az ödemek istyiorum diyen komşum varsa bunu öbür tarafı da var, yukarıda Allah var. (dairem ara kat ve güney cephe)

    Bu bencilliğin sonu bizi Asansör tartışmalarına, bana ne çatı akıyorsa çatı katı ödesinlere, benim dairem bahçeye bakmıyo herkes bahçeyi gördüğü kadar Peyzaj bütçesine katılsınlara kadar gider.

    Ortak yaşamanın kuralları vardır bana göre. İlk kural ise Bencil olmamaktır. ısı pay ölçerden en olumlu etkilenecek olan ben sırf bu nedenlerle bu insani gerekçelerle sonuna kadar direneceğim. Durum budur.

    Sistem ısı kaçaklarını göz önünde bulundurduğundan zaten tamamen kapatmayı mümkün kılmıyor.Herkes evini en az 15 derece sıcaklıkta tutmak zorunda.Bu sıcaklık ısı kaçaklarını tolere edecek düzeydedir.Bundan daha fazlası da olmamalıdır zaten.Hiç kimse kayıp kaçak muhabbeti nedeniyle yukarıdaki komşusu kadar ısınmak zorunda değil.Her evin gereksiz yere ısınmasının maliyeti sonuçta yine her bir vatandaşın kesesine zarar verecek.Zira devlet doğalgazı dış ülkelerden ithal etmektedir.Bunun maliyetini de göz önünde bulundurmalısınız.Ekonomik büyümenin önündeki en önemli etmenlerden biri de enerji ithalatı nedeniyle oluşan cari açıktır.

    Binalarda ısı yalıtımı müteahhitin kafasına göre yapılıyorda değil.Bunun için de bir yönetmelik mevcut ve binalardaki ısı yalıtımları hesaplanan değerler üzerinden bölgelere göre yapılıyor.Katlar arasında yüzde yüz bir yalıtım yapmak mümkün olmadığı gibi mantıklı da olmaz.Verimlilik için belirli bir miktar ısının zaten aşağı yukarı gitmesi gerekiyor.

    Merkezi kombi diye birşey söz konusu değil.Merkezi sistemin doğası ısı ölçeri gerektiriyor.Binanızdaki bütün daire sahipleri kombiye dönmek isterse bu konuda yasal mevzuat önünüzü açmaktadır.Geçebilirsiniz.

    "Bütün daire sahipleri bireysel kombiye geçmek isterse yasal mevzuat önünüzü açmaktadır" demişsiniz. Bu mevzuatı nerden bulabiliriz? Diyelim 52 dairelik binanın 52 si de imza verdi ve bireysel kombiye geçtik -bunun 2000 tl den fazla maliyeti varmış bu arada- diyelim herkes istedi ve geçtik, ortak kazanları attık tadilat yaptık kombi aldık filan, 2 ay sonra biri dairesini sattı ve dairenin yeni sahibi dedi ki "Toplam kullanım alanı 2000 mt2 yi geçen binalarda merkezi ısınma zorunludur ve ısı giderinin de ısı gider dağılımı yasasına göre paylaştırılması zorunludur" diyerek kanuni yaptırımı öne sürdü ve bizi mahkemeye verdi, şimdi bu durumda manzara ne olur???? Selamlar.




  • Sayın UliUli,

    Sorunuza cevap olacak yasal dayanak, Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 42/4'tür. Aşağıya sizin için alıntı yapıyorum:

    "(Değişik dördüncü fıkra: 18/4/2007-5627/16 md.) Kat maliklerinden birinin isteği üzerine ısı yalıtımı, ısıtma sisteminin yakıt dönüşümü ve ısıtma sisteminin merkezi sistemden ferdi sisteme veya ferdi sistemden merkezi sisteme dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılır. Ancak toplam inşaat alanı ikibin metrekare ve üzeri olan binalarda merkezi ısıtma sisteminin ferdi ısıtma sistemine dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı olarak oybirliği ile verecekleri karar üzerine yapılır. Bu konuda yapılacak ortak işlerin giderleri arsa payı oranına göre ödenir. Merkezi ısıtma sistemlerinde ısınma giderlerinin paylaştırılmasına ilişkin usûl ve esaslar Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulacak yönetmelikle düzenlenir."




  • dropby23 D kullanıcısına yanıt
    öncelikle daireniz hayırlı olsun.

    Eğer vanalarınız termostatik ise dairenizi sürekli kontrol etmenize gerek yok. Vanaları en düşük kademeye göre (sıcaklık 16-18 olacak şekilde) ayarlarsınız, sıcaklık bu derecenin altına düştüğü zaman petekler devreye girer. Ancak burada sıcak su peteğe kadar gelir ancak petek ihtiyaca göre devreye girer yada girmez. Sıcak su peteğe kadar geldiği için de belirli bir tüketim oluşur. buda faturanıza yansır.

    Eğer termostatik vana yoksa birkaç kere gidip sıcaklığa bakmakta yarar var.

    Ancak merkezi sistemlerin olmazsa olması termostatik vanalardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halfone

    Merhaba Arkadaşlar Güzel Bir konu olmuş;

    benim farklı bir sorunum var; binamız 2blok fakat doğalgazı anladığım kadarı ile ortak bu konu da yönetim çok bilgi vermekte çok cimri :) boğazici yönetim diye bir firma ile çalışılıyor;
    aynı zamandada binanın bir yöneticisi var;

    yaklaşık 1 blok ta 100 daire var V şeklinde bir bina toplam 200 daire

    şimdi konuyu dağıtmadan özüne geleyim;

    2blok doğal gaz borcu 40 bin lira ve igdaş doğalgazı kesmiş durumda ; ben her ay tıpış tıpış gelen doğal gaz ücretimi ödüyorum; benim suçum ne ? paraları ödemeyip kaybolan kiracılar; veya geç ödeyenler;
    beni ilgilendirmiyor kardeşim neden çocuğum parasını ödeediğim halde buz gibi evde oturup hasta olsun ?
    neden elektrikli soba açarak extra ısınma parası ödemek zorunda kalıyorum?

    bu konuda nereye müracat etmek gerekiyor bilgisi olan varmıdır ? hukuki olarak haklarımızı nasıl savunabiliriz ? veya evimde ocak ve sıcak su için doğalgaz'ım var ben istemiyorum kardeşim merkezi ısınma zaten ısıtmıyorsunuz paramı ödediğim halde diyip ayrılmak için bir hak idda edebilirmiyim ?

    payölçer bu konuda binaya bir çözüm getiriyormu ?


    MErkezi sistemlerin bir numaralı sıkıntısı bu zaten. Aynı şey bizde de geçerli. normalde son ödeme tarihini geçirenlere belirli bir faiz uygulanıyor. Ancak paralar toplana kadar ölme eşeğim ölme.... Bizim yönetim aidatlardan faturalara ek yapıyor, faturalar ödendiği zaman aidat hesabına geçiriyorlar vs vs. Sitede oturmak kültür işi kardeşim. İş bireylerde bitiyor.

    Merkezi sistemden ayrılmak bireysel olmuyor diye biliyorum. Oy birliğiyle ayrılma konusunda da benden daha iyi bilen forumda arkadaşlar var. Sürekli tartışılan bir konu. Ama takip ettiğim kadarıyla foruma girenler içinde somut bir ayrılık duymadık.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeti

    Sayın UliUli,

    Sorunuza cevap olacak yasal dayanak, Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 42/4'tür. Aşağıya sizin için alıntı yapıyorum:

    "(Değişik dördüncü fıkra: 18/4/2007-5627/16 md.) Kat maliklerinden birinin isteği üzerine ısı yalıtımı, ısıtma sisteminin yakıt dönüşümü ve ısıtma sisteminin merkezi sistemden ferdi sisteme veya ferdi sistemden merkezi sisteme dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılır. Ancak toplam inşaat alanı ikibin metrekare ve üzeri olan binalarda merkezi ısıtma sisteminin ferdi ısıtma sistemine dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı olarak oybirliği ile verecekleri karar üzerine yapılır. Bu konuda yapılacak ortak işlerin giderleri arsa payı oranına göre ödenir. Merkezi ısıtma sistemlerinde ısınma giderlerinin paylaştırılmasına ilişkin usûl ve esaslar Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulacak yönetmelikle düzenlenir."



    Sayın Yeti, Kanunu biz de defalarca okuduk ve burdan tek yorum çıkıyor, hatta yoruma da gerek yok, açık ve net, inşaat alanı 2000 mt2 yi geçen binalarda bireysel ısınma seçeneği yok ki oy çokluğu hatta oy birliği için karara bağlanmak istensin. x15 arkadaşımız bu forumun çok değerli bir üyesi idi, ama forumu terk etmiş, sorduğum soru konusundaki ifadesi beni şaşırttığı için kendisinden bilgi almak istemiştim. Benim gibi ortak hesaptan nefret edenler sitedeki dairesini satacak başka çaresi yok. Cevap için sayın Yeti ve MCRB ye teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: UliUli

    "Bütün daire sahipleri bireysel kombiye geçmek isterse yasal mevzuat önünüzü açmaktadır" demişsiniz. Bu mevzuatı nerden bulabiliriz? Diyelim 52 dairelik binanın 52 si de imza verdi ve bireysel kombiye geçtik -bunun 2000 tl den fazla maliyeti varmış bu arada- diyelim herkes istedi ve geçtik, ortak kazanları attık tadilat yaptık kombi aldık filan, 2 ay sonra biri dairesini sattı ve dairenin yeni sahibi dedi ki "Toplam kullanım alanı 2000 mt2 yi geçen binalarda merkezi ısınma zorunludur ve ısı giderinin de ısı gider dağılımı yasasına göre paylaştırılması zorunludur" diyerek kanuni yaptırımı öne sürdü ve bizi mahkemeye verdi, şimdi bu durumda manzara ne olur???? Selamlar.

    Sayın UliUli sorunuzun cevabı açık merkezi sistemli binalarda ısı maliyetinin bireysel olarak paylaştırılması zorunludur.Ancak kmk 42/4 de kat maliklerine oy birliği ile merkezi sistemden bireysel ısınma sistemine geçme hakkı da veriliyor.Bireysel ısınma sistemine geçtikten sonra merkezi sistem ortadan kalktığına göre evin satılmasından sonra bir vatandaşın çıkıp tekrar zorunluluktan bahsetmesi abes kaçar.Zira kanun merkezi sistemli binalar için geçerli.Bir de 2000 m2 üzeri binalarda bireysel ısınma sistemi yok demişsiniz.Doğrudur ancak yasa binanın projesinde bireysel sisteme müsaade etmiyor.Yani siz 2000 m2 üzeri bina yapacaksanız mutlaka projeyi yürürlükteki mevzuata göre şekillendireceksiniz.Binanın tesisatını buna göre yapacaksınız.Bundan sonra olay kat maliklerine kalıyor.Oy birliği ile merkezi olarak projelendirilmiş bir binada bireysel kombi sistemine geçiş yapılabiliyor.Saygılarımla.




  • Merhaba, kasım ayında yeni kiraladığım bir daireye taşınıyorum evlilik nedeni ile. Bina 1 yıllık yalıtımlı vs...

    Binada merkezi doğalgaz ısıtma var. Evin koridorunda bir kutu içinde bütün kalorifer peteklerine giden borular (giriş ve çıkış sanırım) ve sıcak suyu yerine ince bir hortumla bağlı su saati benzeri bir saat var. Emlakçı pay ölçer vs. dedi. Ben ilk defa böyle sistemi kullanacağımdan çalışma prensibini tam anlamadım. Yarın resim çeker atarım. Ana tesisat vanasını kapattığında hiç yakmazsın dedi yada petek vanalarından kapatırsan da aynı olur yakıt düşer dedi. Vanalar termostatlı değil, normal düz vanalardan. Benim sormak istediğim; kullanmayacağım odaların petek vanalarındanmı kapatmalıyım yoksa kutu içinden peteğin kendi vanasından mı ?
  • Iyi aksamlar arkadaslarim proplemim biraz uzun olabilir simdiden kusura bakmayin..
    150 mk lik bir daireye tasindim dairenin isinmasi kontorlu sistem forumu okudum ama kafam karisti.proplem ise apartmanin merdiven boslugunda aparatlar var borular vb. Isi olcer (ismini yeni ogrendim) bir borunun ust kisminda kucuk bir cihaz ondan daireye giren kablo ve ucunda general automic st330 modelli oda termostati programli gun ve saat ayarli ben internetten arastirarak her bilgiyi girdim sabah 5-6-7 de 23 dereceye ayarladim 8 den aksam 18 kadar 15 derece (gunduz evde kimse yok) 18 den 22 ye kadar yine 23 derece sonra sabaha kadar 15 derece booyle cumartesiye kadar devam ediyor (hafta sonu farkli ayar yaptim gelelim propleme devreye girmiyor peteklerin vanalari acik oldugu surede hic kapanmiyor surekli peteklere sicak su giriyor normalde ayarladigim derecelerde isitmasi gerekiyor cok kullanmadigim 2 odanin petekleri kapali
    birde ekonomi olayini dusunuyorum bu sistemi kullanmasam aksam eve geldigimde petekleri acsam karli olurmuyum yada bazi peteklere termostatik vana taksam nasil olur. Petekleri kapatsamda daireye sicak su giriyor kontor yine dusuyor.
    Kontoru yonetime para yatiiykruz ve karsiliginda belli miktar kontor aliyoruz bu sistem cogu ilde kullanilmiyor ama ogrendigim kadariyla zorunlu olacakmis tecrube sahibi arkadslar bildiklerini paylasirlarsa sevinirim tesekkurler....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mefisto-TR

    Merhaba, kasım ayında yeni kiraladığım bir daireye taşınıyorum evlilik nedeni ile. Bina 1 yıllık yalıtımlı vs...

    Binada merkezi doğalgaz ısıtma var. Evin koridorunda bir kutu içinde bütün kalorifer peteklerine giden borular (giriş ve çıkış sanırım) ve sıcak suyu yerine ince bir hortumla bağlı su saati benzeri bir saat var. Emlakçı pay ölçer vs. dedi. Ben ilk defa böyle sistemi kullanacağımdan çalışma prensibini tam anlamadım. Yarın resim çeker atarım. Ana tesisat vanasını kapattığında hiç yakmazsın dedi yada petek vanalarından kapatırsan da aynı olur yakıt düşer dedi. Vanalar termostatlı değil, normal düz vanalardan. Benim sormak istediğim; kullanmayacağım odaların petek vanalarındanmı kapatmalıyım yoksa kutu içinden peteğin kendi vanasından mı ?

    Öncelikle hayırlı olsun.

    Kesinlikle kutu içindeki ana vanadan kapatmalısınız. Sadece petekten kapatırsanız, sıcak su peteğe kadar gider sadece petek ısınmaz ancak ana girişteki vanadan (kökünden) kapatırsanız sıcak su peteğe kadarda gitmez.

    Yani şöyle örnek vereyim, eğer hiç bir işlem yapmazsanız yani ana vana da açık petekteki vanada açık 10 lira gelirse;
    ana vana açık petekte termostatik vana varsa 6 lira gelse,
    ana vana açık, petek kapalı ise 4 lira gelse,
    ana vana kapalı iken 0 lira olur.

    ister kullanın ister kullanmayın banyodaki havlupan lar hariç tüm peteklere termostatik vana taktırmanız sizin yararınızadır. Havlupanlara koymanıza gerek yoktur.

    Su saatine benzer cihaz muhtemelen KALORİMETRE dir. Kalorimetre içinde eve giren suyun miktarının ölçüldüğü bir debimetre vardır. Ayrıca eve giren sıcak suyun sıcaklığıyla evden çıkan sıcak suyun sıcaklığının ölçüldüğü 2 tane termometresi vardır. Yani eve giren ve çıkan suyun sıcaklığını - eve giren su miktarını ölçerek buradan dairenin harcadığı enerji miktarını hesaplar. Her ay buradaki değer kontrol edilerek "kullandığınız kadar ödenecek" fatura tutarınız hesaplanır.

    Benim tavsiyem, şimdiden termostatik vanalarınızı taktırın, eve 1 kere usta çağırmış ve toplu aldığınız için belki de indirimli almış olursunuz. Ayrıca asla ama asla kendiniz vanaları kısarak - kapatarak, termostatik vana kadar tasarruflu kullanamazsınız. Bizzat örneği benim. Siz 1 günde vanayı odanın sıcaklığına göre en fazla 1-2 kere açıp kapatırsınız ama termostatik vana günde belki de 20 defa aynı şeyi yapar. Son olarak da kullanmadığınız odaların vanasını kesinlikle kökünden (kutu içinden) kapatın, emlakçının dediğini salla, kesinlikle petekten kapatmakla kökünden kapatmak aynı değil.

    Saygılar

    Şimdi baktımda kiracıymışsın, farketmez, vanaları sen al taktır, ev sahibine de yasal zorunlulukmuş de (ki aslında öyle) kiradan düş bence, şimdi vereceğin belki 200 TL sana fatura döneminde kesinlikle geri döner.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MCRB -- 22 Ekim 2013; 9:37:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet19791979

    Iyi aksamlar arkadaslarim proplemim biraz uzun olabilir simdiden kusura bakmayin..
    150 mk lik bir daireye tasindim dairenin isinmasi kontorlu sistem forumu okudum ama kafam karisti.proplem ise apartmanin merdiven boslugunda aparatlar var borular vb. Isi olcer (ismini yeni ogrendim) bir borunun ust kisminda kucuk bir cihaz ondan daireye giren kablo ve ucunda general automic st330 modelli oda termostati programli gun ve saat ayarli ben internetten arastirarak her bilgiyi girdim sabah 5-6-7 de 23 dereceye ayarladim 8 den aksam 18 kadar 15 derece (gunduz evde kimse yok) 18 den 22 ye kadar yine 23 derece sonra sabaha kadar 15 derece booyle cumartesiye kadar devam ediyor (hafta sonu farkli ayar yaptim gelelim propleme devreye girmiyor peteklerin vanalari acik oldugu surede hic kapanmiyor surekli peteklere sicak su giriyor normalde ayarladigim derecelerde isitmasi gerekiyor cok kullanmadigim 2 odanin petekleri kapali
    birde ekonomi olayini dusunuyorum bu sistemi kullanmasam aksam eve geldigimde petekleri acsam karli olurmuyum yada bazi peteklere termostatik vana taksam nasil olur. Petekleri kapatsamda daireye sicak su giriyor kontor yine dusuyor.
    Kontoru yonetime para yatiiykruz ve karsiliginda belli miktar kontor aliyoruz bu sistem cogu ilde kullanilmiyor ama ogrendigim kadariyla zorunlu olacakmis tecrube sahibi arkadslar bildiklerini paylasirlarsa sevinirim tesekkurler....

    forumda, ön ödemeli sistemi çok kullanana pek rastlamadım işin açıkçası, okuduğum kadarıyla bu sisteme en hakim olan arkadaşhttp://forum.donanimhaber.com/m_70177821/tm.htm linkinde "arsenelupin" nickli arkadaştır. Ön ödemeli sistemi bence ona sorun.

    Ancak size şu uyarıyı görev bilirim. Kontörü peşin alırken fiş/fatura vs almayı sakın unutmayın. Yani elinizde aldığınız kontörün kanıtı olsun. Özyurtlar N-Tower's evlerinde çok büyük sıkıntılar oldu. millet peşin sizin gibi kontör almış, kış bitince İGDAŞ borçlardan dolayı gazı kesmiş vs vs




  • Siz 1 günde vanayı odanın sıcaklığına göre en fazla 1-2 kere açıp kapatırsınız ama termostatik vana günde belki de 20 defa aynı şeyi yapar. Son olarak da kullanmadığınız odaların vanasını kesinlikle kökünden (kutu içinden) kapatın


    hiç bir yerin kapatılamayacaığını iddia ediyor yöneticiler ama
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet19791979

    Iyi aksamlar arkadaslarim proplemim biraz uzun olabilir simdiden kusura bakmayin..
    150 mk lik bir daireye tasindim dairenin isinmasi kontorlu sistem forumu okudum ama kafam karisti.proplem ise apartmanin merdiven boslugunda aparatlar var borular vb. Isi olcer (ismini yeni ogrendim) bir borunun ust kisminda kucuk bir cihaz ondan daireye giren kablo ve ucunda general automic st330 modelli oda termostati programli gun ve saat ayarli ben internetten arastirarak her bilgiyi girdim sabah 5-6-7 de 23 dereceye ayarladim 8 den aksam 18 kadar 15 derece (gunduz evde kimse yok) 18 den 22 ye kadar yine 23 derece sonra sabaha kadar 15 derece booyle cumartesiye kadar devam ediyor (hafta sonu farkli ayar yaptim gelelim propleme devreye girmiyor peteklerin vanalari acik oldugu surede hic kapanmiyor surekli peteklere sicak su giriyor normalde ayarladigim derecelerde isitmasi gerekiyor cok kullanmadigim 2 odanin petekleri kapali
    birde ekonomi olayini dusunuyorum bu sistemi kullanmasam aksam eve geldigimde petekleri acsam karli olurmuyum yada bazi peteklere termostatik vana taksam nasil olur. Petekleri kapatsamda daireye sicak su giriyor kontor yine dusuyor.
    Kontoru yonetime para yatiiykruz ve karsiliginda belli miktar kontor aliyoruz bu sistem cogu ilde kullanilmiyor ama ogrendigim kadariyla zorunlu olacakmis tecrube sahibi arkadslar bildiklerini paylasirlarsa sevinirim tesekkurler....

    Merhaba , öncelikle kullandığınız ön ödemeli sistem merkezi sistemler içerisinde özellikle ısıpay ölçerli veya kalorimetreli sistemlere göre en adil ve ekonomik bir kullanım imkanı sunan sistemdir.İlk olarak sistemi, kuran firmadan teknik destek alarak cihaz ve sistemin kullanımı hakkında bilgi alın.Ayrıca merkezi sistemle ısınma da termostatik vana kullanımı şarttır .Bu konuda enerji verimliliği, açısından bakanlık ve makine mühendisleri odası tarafından zorunluluk kılıyor diye biliyorum.Eğer peteklerde ,termostatik vana yoksa mutlaka takılmasını sağlayın marka olarak danfoss en iyisidir.Ön ödemeli sistemlerde ,size ya bir yükleme kartı veya bir şifre verilerek cihaza bunun girişini yapmanız istenmekte böylece sizin sıcak su ve ısınma bakımından kalorimetre ölçüm yaparak kontür atar.Ekonomik olarak kullanmanın en iyi yolu evin tüm odalarının kullanım sıklığına göre ısıtılması ve termostatik vana ayarlarını kişi tercihine göre yaparak sistem buna bağlı on of yapar.Biz 165m2 evin tüm odalarını konfora göre termostatik vanadan ayarlayarak ısınıyoruz.25 daireli 2 bloktan ,oluşan siteye geçen sene sıcak su ve ısınma kullanımı dahil 26.000 TL doğalgaz faturası geldi.Daire başına, böldüğümüzde ortalama 1100TL civarında bir meblağ cıkıyor.Ortalama 7 aylık bir süre boyunca biz ısınmayı kullandığımız zaman aylık bize 150-170 arası bir fatura çıkartmakta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arsenelupin -- 22 Ekim 2013; 14:31:07 >




  • kaybetmenin.tiryakisi K kullanıcısına yanıt
    15 derecenin altına düşmediğiniz takdirde yönetici buna karışamaz, içiniz rahat olsun.
  • Cevap veren arkadaslarima tesekkur ederim benim asil proplemim o sistem devreye girmiyor yani oda koridordaki oda termistatini 23 dereceye aldim ama hala petekler sogumuyor arastirmalarima gore disardaki borunun ucundaki cihazin ust kismi yukari asagi oynamasi gerekiyormus bendeki oynamiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.