Şimdi Ara

Apartman Isı Paylaşım (ısı pay ölçer) Sistemleri Hakkında. (merkezi sistem) (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.798
Cevap
52
Favori
617.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Defalarca payölçer takan firmayı çağırdık ama normal demekten öteye giden açıklama getiremediler ve 35 i biz de anlamıyoruz dediler. Kara kışta bi kez 70 tl ödediklerinde onlarda şikayet etmiş:) bu ay iki katını ödedik diye. 20 dairelik koca binaya gelen doğalgaz faturası 2bin lira ve bunun 1000 lirasını 4 daire daire ödüyor..ben dava ile uğraşmayacağım şimdi karar defteri ile beni azletsinler haftaya kombiyi taktırıyorum..eğer izin vermezlerse ödemiyorum gaz parası diyorum.. Yasal adil bir paylaşım değil.. Onlar benle uğraşır parayı alabilmek için..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ddiicc

    Defalarca payölçer takan firmayı çağırdık ama normal demekten öteye giden açıklama getiremediler ve 35 i biz de anlamıyoruz dediler. Kara kışta bi kez 70 tl ödediklerinde onlarda şikayet etmiş:) bu ay iki katını ödedik diye. 20 dairelik koca binaya gelen doğalgaz faturası 2bin lira ve bunun 1000 lirasını 4 daire daire ödüyor..ben dava ile uğraşmayacağım şimdi karar defteri ile beni azletsinler haftaya kombiyi taktırıyorum..eğer izin vermezlerse ödemiyorum gaz parası diyorum.. Yasal adil bir paylaşım değil.. Onlar benle uğraşır parayı alabilmek için..

    Bütün dairelerin k değişkenlerinin "onaylı" listesini isteyiverin firmadan. Gerçi bazı arkadaşlar "kanun var, uyulmazssa suçu olunur, taktırmak zorunlu" diyorlar ama, ben henüz yönetmelik doğrultusunda kalibrasyon standartlarının, k değişkenlerinin, vs yazıldığı bir yer görmedim.

    K değerlerini devlet sırrı gibi saklayacaklardır gerçi ama, tutun ki söylediler, eğer onda bir anormallik yoksa, zaten hem burada, hem birçok forumda yazılı "payölçer nasıl aldatılır" hilelerini de gözden geçirmekte fayda var.




  • evet hedef buydu ama siz basit bir örnek vermek için lafı öyle uzattınız ve anlaşılmaz bir hale getirdinizki ....halbuki benim dediğim gibi %70 olan genel payı harcadığın kalori ile örnek: 1500 kalori yakmışssın ,ve binaya genel olarak 65000 kalori gelmiş siz diyecekdinizki: 1500'ü 65000 ile böl çikan sonucdan sonra %70 hesap makinasına tıkla çıkan meblağ senin ödeyeceğin faturan...bukadar basitken mazallah sanki bana resmen bir roman yazdınız yahu ?!!!!!!!!!!!!

    birde bukadar tezat olamz MİCROBE hala birim fiyatı 23 kuruş diyor sonra aslen İgdaşa göre 0,10 kuruş diyor YETİ birim fiyatından birhaber ve birim fiyatına göre hesap yapılmaaz diyor (kendi başına bir tezat) ama neyse herkes bir yol tutturmuş gidiyor allah hayorlısını versin !
  • Teşekkür ederim.. Zaten firmadan gelen pazarlama elemanı da aynı şeyi söyledi.. Okunmayan banyo peteğinden hat çekin, klima ile ısıtın.. O 2 ye kitlenmiş düğmeleri 0 a getirin filan dedi:) aklına başka sahtekarlık gelmiyormuş.. Hatta dedim ki ben bunları söküp atsam okuyamasan ne yapacaksın? Gelicem kapına dayanıcam, dedi:) içeri almadım varsay dedim.. Cezalı ödersiniz dedi.. Ceza nedir dedim, binadan en yüksek gelen kişi kadar ödersiniz dedi. Zaten en yüksek ben ödüyorum o yüzden 5te yakıp o payölçerleri söksem bile ceza mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ddiicc

    Teşekkür ederim.. Zaten firmadan gelen pazarlama elemanı da aynı şeyi söyledi.. Okunmayan banyo peteğinden hat çekin, klima ile ısıtın.. O 2 ye kitlenmiş düğmeleri 0 a getirin filan dedi:) aklına başka sahtekarlık gelmiyormuş.. Hatta dedim ki ben bunları söküp atsam okuyamasan ne yapacaksın? Gelicem kapına dayanıcam, dedi:) içeri almadım varsay dedim.. Cezalı ödersiniz dedi.. Ceza nedir dedim, binadan en yüksek gelen kişi kadar ödersiniz dedi. Zaten en yüksek ben ödüyorum o yüzden 5te yakıp o payölçerleri söksem bile ceza mantıklı.

    Doğrusu sizin için söylemedim, içinizin rahat olması açısından tevessül etmeyin bence; eğer sizin gibi tasarruf yapan ve kuzeye bakmayan daireler o kadar ödüyor ama kuzeye bakan ve evi hamam gibi olan bir daire 35TL ödüyorsa, işte o tür daireler için hem k değerlerini hem de hileleri akıla getirmek gerek.

    Gerçi hala uğraşan bir iki sakinimiz var ama, bizim çoğunluk kabul etmedi. Ama etseydi eve zaten taktırmayacaktım. Arsa payı üzerinden ödeyecektim, toplantıda da öyle söyledim. Önce bir kanun ve yönetmelik doğrultusunda sistemi kursunlar (payölçer bir sistem değildir, okuma cihazıdır; yönetmeliğin 1.maddesi sistem için, "veya" değil "ve" bağlacı kullanmış ve bu yönetmeliğin uygulanması için hem ısıtma hem sıhhi sıcak su bulunan binaları kastetmiş durumda) Sonra ölçü ve ayar kanunu doğrultusunda resmi olarak belirlenmiş kalibrasyon ve k değişkenlerini panoya assınlar; sonra düşünürüz. :)

    Bu arada "en yüksek gelen kişi kadar" ödenmesini de neye dayanarak söylüyorlar bulamadım. Yönetmelikte 5.bölümde özel durumlar açıklanmış, orada ancak "arıza hallerinde" eski aynı dönem fatura, yoksa emsal daireler üzerinden değerlendirme yapılır" diyor. Bu başka, bunun daire sakini tarafından hukuki olmadığı gerekçesi ile reddedilmesi başka.




  • ariesx A kullanıcısına yanıt
    daireyi aldığımda bu yasa çıkmıştı bilerek aldım.kışın yakıt parası az veririm yazında klimaya elektrik parası fazla veririm diye düşündüm.ama illada yakıt parası ortak olsun ama klimana karışmam diye bu kadar ısrarlı ve kanun tanınmaz olacağını düşünmemiştim.
  • Eğer sadece ısınma ortak, sıcak su ve ocaktaki gaz size aitse, kombi almanıza gerek yok, elektrikli hermatik şofben işinizi halleder. Bizim site 420 hane hermetik şofben kullanıyor. Sonuçta sizin sadece sıcak suya ihtiyacınız var kombiye gerek yok. Zaten şofbenler daha ucuz ben Demirdöküm kullanıyorum 19 ay oldu daha 1 kere sıkıntısını görmedim. 1,5 sene evvel Koçtaştan 550 TL ye almıştım. Bugün herhalde en dandik kombi 1000 TL vardır.

    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MCRB -- 8 Temmuz 2013; 9:20:01 >
  • Ocak ve Sıcak su için öncelikle doğalgaz iç tesisatı yaptırmanız gerekiyor. Merkezi sistem doğalgaz kullanılıyor ve kapı önüne kadar doğalgaz vanası geldi ise sorun yoktur.Abonelik bedeli vermeden mutfak balkonu varsa oraya bir hermetik şofben, 2 ağız doğalgaz tesisatı ile projesi ve igdaş veya nerede iiseniz o dağıtıcı şirkete sözleşmeyaparak gazınızı kullanabilrisiniz.. Domestik hat çekilmedi ise apartman yönetimi ile görüşüp bunu çektirebilirler. Daire içinizin maliyeti sıcak soğuk su tesisatı ile şofben dahil yaklaşık 1800-2000 TL arasındadır.. Sözleşme bedeli de 250 TL civarındadır..
  • MICROBE ve Alarko Carrier Toshiba değerli bilgileriniz için teşekkürler.Evet evde ayrı olarak doğalgaz tesisatı var, hatta borular boyanmamış doğalgaz açıldıktan sonra duvar rengine boyanacakmış, galiba mühendisler onay vermiyor.Mutfakta ocağa gelen bağlantı kısmı ve kombiye gelen borular mevcut.Pegaz'dan üyelik açtırıp hermetik şofben le işimi görücem.Şofbeni taktırdıktan sonramı doğagaza başvuracam yoksa doğalgazı açtırıp şofbeni sonrada takabilir miyim kafam karıştı.
  • önce şofbeni taktırcaksınız sonra doğalgaza başvuracaksınız diye hatırlıyorum. çünkü bizdeki İgdaş (sanırım sizde Pegaz) herşey tamamlandıktan sonra geldi, tesisat düzgün yapılmışmı diye kontrol etti. Yani eğer önce gaz açılıp sonra şofben taktırılırsa belkide şofbeni yanlış takacaklar bunuda pegaz göremeyecek..mantık doğru yani, biz önce şofbeni taktırdık sonrada igdaşa başvurduk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MCRB -- 9 Temmuz 2013; 11:35:31 >
  • winstonturka W kullanıcısına yanıt
    yönetmelikte ekstra birşey bende okumadım, görmedim. Zaten merkezi sistemlerde yaşanan en büyük sıkıntılardan biridir doluluk oranı. Biz sıcak suyu merkezi sistemden karşılamıyoruz ama siteye ilk taşındığımızda doğalgaz daha bağlanmamıştı onun için oturanlar idarelik elektrikli şofben taktırmışlardı banyolara (ihlas falan varya onlardan) bahsettiğiniz apartmanda örneğin %30 - %50 doluluk oranına kadar doğalgazı tamamen kapatıp elektrikli şofbenle idare edebilirler diye düşünüyorum. o tür şofbenlerin montajı da kolay fiyatıda ucuz ayda 300 TL vermektense iyidir. Zaten yazdayız 2-3 aya kadar patır patır dolar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MEHMET0967

    daireyi aldığımda bu yasa çıkmıştı bilerek aldım.kışın yakıt parası az veririm yazında klimaya elektrik parası fazla veririm diye düşündüm.ama illada yakıt parası ortak olsun ama klimana karışmam diye bu kadar ısrarlı ve kanun tanınmaz olacağını düşünmemiştim.


    Sn MEHMET0967,

    Üzerinde konuşulan şey, sizin daireyi alma tarihiniz değil; apartmanın ısınma parasının çoğunu ödemeye mecbur etmeyi düşündüğünüz sakinlerin dairelerini alma tarihidir.

    İyi ki bir de "ben apartmanın sessiz tarafından daire aldım, akşam canım sıkılıyor, eve cümbüş ekibi çağıracağım, diğer daireler parasını versin" dememişsiniz. Burada bahsedilen merkezi sistemli ortak ısınma giderleri. Siz dairenize ister klima takın, ister takmayın buzdolabınun önünde oturun; ister evyelerinizi altın kaplama yaptırın, isterseniz hiç musluk taktırmayın gibi, diğer komşulara ne bundan. Milletin zekasıyla alay etmeyin lütfen.




  • FoxPark kullanıcısına yanıt
    Hayır, yeni merkezi sistemlerde %30 luk ortak pay ödemesi evlerin metrekaresi baz alınarak yapılır. %70 lik kullanım ödemesi ise zaten kalorimetrelerinizden okunan enerjiye göre hesaplanır.

    Daha önceki sayfaları gözden geçirirseniz verilen örnekler (benimde verdiğim) hep metrekaresi aynı olan apartmanlar için geçerliydi.

    Sizin için örnek bir hesaplama yapmak gerekirse :

    Apartnanda siz dahil toplam 10 daire olsun

    Sizin dairenizin net metrekaresi 100 metrekare olsun

    Sizin haricinizdeki 9 dairenin her birinin net metrekaresi 150 metrekare olsun

    Apartmandaki tüm dairelerin toplam net metrekareleri : (100 metrekare) + (9 daire x 150 metrekare) = 1450 metrekare olur.

    Bu apartmana toplam 3 000 TL fatura gelse

    Ortak Ödenecek Pay = 3 000 TL x %30 = 900 TL

    O fatura dönemi için metrekare başına düşen birim ortak gider = 900 TL / 1450 metrekare = 0,620 TL/metrekare

    Sizin evinizi net 100 metre kare olarak hesaplamıştık

    Sizin ödeyeceğiniz ortak gider tutarı = 100 metrekare x 0,620 TL = 62 TL eder

    Diğer dairelerin ödeyeceği ortak gider tutarı = 150 metrekare x 0,620 TL = 93 TL eder

    YUKARIDAKİ DEĞERLER SADECE ÖRNEKTİR. EVİN METREKARELERİNE VE GELEN FATURA MİKTARINA GÖRE BİRİM FİYAT VE ÖDENECEK FİYAT DEĞİŞİR.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Gelelim kullandığınız miktarın hesaplanmasına;

    Sizin kalorimetreniz o ay 500 kWh yazsa

    Diğer dairelerde 750 kWh yazsa

    Kalorimetrelerden okunan toplam enerji miktarı = (500 kWh) + (750 kWh x 9 daire) = 7250 kWh eder

    Kullanıldığı kadar ödenecek olan toplam fatura tutarı = 3 000 TL x %70 = 2 100 TL

    O fatura dönemi için 1 kWh enerji için birim gider = 2100 TL / 7250 kWh = 0,29 TL/kWh

    Sizin evinizde 500 kWh enerji tüketildiğini baz almıştık

    Sizin ödeyeceğiniz kullanım gideri tutarı = 500 kWh x 0,29 TL = 145 TL

    Diğer dairelerin ödeyecekleri kullanım gideri tutarı = 750 kWh x 0,29 TL = 217,5 TL eder

    YUKARIDAKİ DEĞERLER SADECE ÖRNEKTİR. EVLERDE TÜKETİLEN ENERJİYE VE GELEN FATURA MİKTARINA GÖRE BİRİM FİYAT VE ÖDENECEK FİYAT DEĞİŞİR.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Yani toplamda siz; 62 TL (ortak pay) + 145 TL (kullandığınız enerjinin tutarı) = 207 TL ödersiniz

    Diğer dairelerde; 93 TL (ortak pay) + 217,5 TL (kullandığınız enerjinin tutarı) = 310,5 TL öderler.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    yani işin özü faturanın %30 luk kısmı yani ortak pay evlerin metrekarelerine göre paylaştırılıyor. %70 lik kısmı ise zaten kullandığınız kadar ödediğiniz kısım.

    Bu konu ile ilgili kaynak zaten MERKEZİ ISITMA VE SIHHİ SICAK SU SİSTEMLERİNDE ISINMA VE SIHHİ SICAK SU GİDERLERİNİN PAYLAŞTIRILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK tir. linkihttp://www.ibb.gov.tr/sites/aydinlatmaenerji/Documents/Enerji%20Mevzuat%C4%B1/4_merkeziisitma_2008-04.pdf

    bu yönetmeliğin 3. sayfasındaki P2 ile başlayan formülü incelerseniz, ortak gider hesaplamasının size yukarıda yaptığım örnekteki gibi olduğunu görürsünüz.

    Umarım yardımcı olmuştur

    Saygılar




  • Cevap tatmin edici, Yönetmelik de cabası. Gün içinde detaylı okumaya çalışırım. Vermiş olduğunuz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim.

    Konuyu şöyle özetleyecek olursak daha iyi anlaşılabilmesi için; toplamda binada benim evde dahil 36 daire bulunmakta. İlk katta 4 daire (2+1) geri kalan 32 daire 3+1 şeklinde. 3+1' ler 150mt2 2+1' ler 120mt2 ve her daire başına düşen toplam yakıt miktarı yıllık 1400 tl ve biz 2+1 dairelerde oturanlar da 1400 tl vermek zorunda olduğumuzu dile getirdi yönetici. Bu konuda itiraz ettim ve fazladan 400 tl vermek zorunda olmadığımı söyledim ve ardından gelen cevap, sizin evinizdeki salonda bir petek fazla diye bu parayı ödeyeceksiniz. Şimdi bu fazla petek olayından dolayı 1400 tl ödemek istemiyorum. Bu yönetmelikle haklı olduğumu göstermem gerekiyor. Gerekirse bu konuda haksız yere 2+1 dairelerden tam daire aidat ücreti alınıyor diye dava bile edebilirim, ama işte elimde kesin bir kanıt olacak ki beni haklı göstersin. Bu yönetmelik benim lehime olursa ne mutlu bana. Çünkü iş inada bindi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FoxPark

    Cevap tatmin edici, Yönetmelik de cabası. Gün içinde detaylı okumaya çalışırım. Vermiş olduğunuz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim.

    Konuyu şöyle özetleyecek olursak daha iyi anlaşılabilmesi için; toplamda binada benim evde dahil 36 daire bulunmakta. İlk katta 4 daire (2+1) geri kalan 32 daire 3+1 şeklinde. 3+1' ler 150mt2 2+1' ler 120mt2 ve her daire başına düşen toplam yakıt miktarı yıllık 1400 tl ve biz 2+1 dairelerde oturanlar da 1400 tl vermek zorunda olduğumuzu dile getirdi yönetici. Bu konuda itiraz ettim ve fazladan 400 tl vermek zorunda olmadığımı söyledim ve ardından gelen cevap, sizin evinizdeki salonda bir petek fazla diye bu parayı ödeyeceksiniz. Şimdi bu fazla petek olayından dolayı 1400 tl ödemek istemiyorum. Bu yönetmelikle haklı olduğumu göstermem gerekiyor. Gerekirse bu konuda haksız yere 2+1 dairelerden tam daire aidat ücreti alınıyor diye dava bile edebilirim, ama işte elimde kesin bir kanıt olacak ki beni haklı göstersin. Bu yönetmelik benim lehime olursa ne mutlu bana. Çünkü iş inada bindi.





    Anladığım kadarı ile binada kalorimetrik, vs sistem yok.

    O takdirde her kat maliki, faturayı arsa payı oranında ödeyecek. Kat Mülkiyeti Kanunu böyle.

    Merkezi sistemli binalarda soğuk olduğundan ötürü, kuzey cepheleri ile tavan ve sanırım tavanlarda, eşit ısınma sağlanması için petek sayısı fazla tutulur. Bu proje veya yönetim planında vardır. Bu kat malikleri fazla para ödemezler. Arsa payı oranında öderler. Ancak siz eğer onun üzerine kendi inisiyatifinizle daha da fazla taktırmışsanız, sadece o kısmı ödemeniz hakkaniyetli olur. Yani projede öngörülen fazlalık değil, üzerine bir daha fazlalık yapılmışsa. Diğer türlü arsa payı oranında ödemeniz gerek.

    Eğer siz proje harici herhangi bir ek petek taktırmamışsanız, ya da sadece siz taktırmamışsanız, bence tüm dairelerin peteklerinin sayılmasını (sorarak değil ama, görevlendirilecek bir komisyon ile), proje ile karşılaştırılmasını ve sonraki farklılıkların ekstra ücretlendirilmesini isteyin.




  • FoxPark kullanıcısına yanıt
    kesinlikle aynı ücreti ödemezsiniz. ödemeyin de. kat mülkiyeti kanununa göre arsa payı üzerinde ödenir bu tutar. siz ödemeyin. yöneticiniz ısrar ederse de, o uğraşsın...

    kat mülkiyeti kanununa bakın...

    herkes çakal olmuş ya...ya da olduğunu sanıyor...
  • @MICROBE arkadaşımız bu konuda bilgilendirdi. Mevzuat gereği m2 hesaplanmasına göre oluyor. Ödemede yapmam zaten. Kendi masraflarını bizden cikaracaklar akıllarınca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başka bir başlıkta %30 meselesini konuşmuştum

    sitede kalorimetre yok, evde petek vana vs.. hiçbirşey yokken öde demişlerdi. hukuken ispatlaarsanız tabiki öderim dedim
    onlarda hukuki olmayabilir ama yönetim böyle karar aldı, git hakkını ara gibisinden cevap verdiler, halaa arayaclar konuyla ilgili ama aramıyorlar
    neyse konuyu dağıtmadan birkaç sorum var:

    1. herkes kendi başına, bireysel olarak abonelik yaptırıp kendi istediği kalorimetreyi taktırabilir mi? yani mutlaka site yönetiminin anlaştıgı bir yerle mi olması gerekli?
    2. bu ihale ile yapılıyorsa nasıl bir yol izleniyor, oturanlardan onay alınıyor mu?
    3. yönetim şu kadar para isterim derse, neye göre istiyorsun dediğimiz zaman hangi evrakları istememiz gerekli?
    4. bu alım işlerinde suistimale açık ne gibi durumlar var veya varmı?,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugarb

    başka bir başlıkta %30 meselesini konuşmuştum

    sitede kalorimetre yok, evde petek vana vs.. hiçbirşey yokken öde demişlerdi. hukuken ispatlaarsanız tabiki öderim dedim
    onlarda hukuki olmayabilir ama yönetim böyle karar aldı, git hakkını ara gibisinden cevap verdiler, halaa arayaclar konuyla ilgili ama aramıyorlar
    neyse konuyu dağıtmadan birkaç sorum var:

    1. herkes kendi başına, bireysel olarak abonelik yaptırıp kendi istediği kalorimetreyi taktırabilir mi? yani mutlaka site yönetiminin anlaştıgı bir yerle mi olması gerekli?
    2. bu ihale ile yapılıyorsa nasıl bir yol izleniyor, oturanlardan onay alınıyor mu?
    3. yönetim şu kadar para isterim derse, neye göre istiyorsun dediğimiz zaman hangi evrakları istememiz gerekli?
    4. bu alım işlerinde suistimale açık ne gibi durumlar var veya varmı?,

    1. Sorunun cevabını ben bilmiyorum ama dolaylıda olsa apartmanı ilgilendiren bir konu olduğu için mantık alımın toplu olması gerektiğini söylüyor. Çünkü, mesela herkes bireysel farklı farklı taktırdı. Bunların içinde kalitelilerde olabilir kalitesizlerde, bir kaç dairenin ki sürekli arıza yapabilir. Ya da belki ucuz olsun diye uzaktan okuma olmayan bir sistem taktırılmış olabilir, bundan dolayıda her fatura döneminde kalorimetrenin okunması için evde birisinin olması gerekebilir vs vs vs. Bu işi yapan fşrmalarla anlaşmayıp, yönetim kendi yapsa dahi, cihazların tek bir marka olması daha mantıklı geldi bana ama dediğim gibi kanunen ben bilmiyorum.

    2. Bizde oturanlardan ekstra bir onay alınmadı. Sonuçta sitenin temizliği için kullanılan deterjanlar alınırken de marka için komşulara sorulmuyor, yada ne bileyim asansör servisi seçiminde falan da...... Yani sonuçta seçilmiş yada atanmış bir yönetim var ve zaten bunlar bu işi yapmak için oradalar.

    3. Bu iş için bizden ektra para talep edilmedi, ama biz satın alma yoluna gitmedik, bu işi profesyonel yapan bir firmayla kiralama yoluna gittik, onlar tüm cihazları kurulum parası cart parası curt parası demeden kurdular, ama şimdi 10 sene boyunca yaz kış 12 ay 8,32 TL kiralama ve okuma bedeli diye bir bedel ödüyoruz. Hatta sanırım şimdi enflasyon oranında arttırılmış bu ay 8,67 TL falan ödedim.

    4. Normal şartlarda suistimale açık olmaması gerekir. Yani benim bildiğim en az 3 yerden teklif alınıp, en uygun olanı şeçilmelidir diye biliyorum. Zaten normal şartlarda yönetim kurulu dışında birde denetleme kurulu var, eğer bir kalpazanlık varsa onların yakalaması gerekir. Ama dediğim gibi normal şartlarda, burasının Türkiye olduğu gerçeğini de unutmamak gerekir.




  • arkadaşlar kışın -50 dereceleri gören ardahan da kamu lojmanlarında ikamet ediyorum bu yıl ısı pay ölçer kullanılacak .ort 40-45 yaşlarında binaların altyapı ve tesisatları çok eski ve dışarıdan 8 binaya birden gidiyor.bu binalardan kazana yakın olan 4 ünün mantolamasını yaptılar bizimkileri eski diye ekonomik olmayacağından mantolama yapmıyorlar.yığma binaymış güya ve başvurularımıza rağmen yapılmayacağı kesin gibi ısı pay ölçer kullanımında çok büyük adaletsizlikler olacak bizler m2 küçük olmasına rağmen yalıtım olmadığından belkide 3-4 kat ısınma bedeli ödemek zorunda kalacağız kömürle ısınılan şehirdeki evlerde ort 3 ton kömür tüketiliyor o da 2000-2500 arası bizim motorinli kazan 8000-9000 tl lardan bahsediliyor 1.bu konuda mahkemelerce verilmiş bir emsal karar var mı 2.bu işlemin önüne geçmek için ne yapabiliriz aciil cevap bekliyorum teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.