Şimdi Ara

Emin Otomotiv Sistemi Nasıl Güvenlimidir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
5
Favori
101.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fantastik-ül el_light söylemiş-i anlatmış, yazmış_ül okudum.
    zaat-ı mübarek ben seksen'ül altıdan berül cihan'ül kübradayım vue az-ül çok gördük, duyduk_ül el_işittik

    hayırlı akşamlar :)

    quote:

    Orijinalden alıntı: vezveldek

    İşkembe-i kübra'dan sallamaya başlamadan önce bir deyin bakalım, bir tane adam var mı "Ben bu firmaya bu kadar para ödedim bana evimi almadı arabamı almadı" diyen.


  • olumsuz hic birsey duymadim bu sirket hakkinda ama yinede güvenemem
  • Eminotomotiv beni bin bir türlü vaatler ve imkan kolaylıklarıyla inandırdı ve ben de üye oldum,olmaz olaydım. Teslimat gününe kadar her şey çok iyiydi. Ödemelerimi zevkle yapıyordum. Teslimat günü geldiğinde ise külfetli bir vekaletname imzalatmak istedikleri yetmiyormuş gibi iki kefil, bir de senet istediler.Üstelik kefillerin de meumur olması şartmış.Herkesin bir memur tanıdığı-akrabasının olması şart mı,ya da mukadder diye bir şey mi var.Üstüne üstelik de bunlar en başta imzalanan sözleşmede ifade edilmemiş şeyler...

    Vekaletnameyi noter abartılı buldu ve onayı reddetti. Ödeme zamanı gelmemiş olsa dahi hacize razıyım şeklinde-herkes aynı vekaletnameyi kendilerinin sitesinde de bulabilirler- koyunluğa razı olurcasına bir vekaletname. Üstelik belirtilmiş bir meblağ da yoktu üzerinde.Vekaletnamenin daha açık bir şekilde yeniden düzenlenmesi teklifimi ise reddettiler.

    Halbuki o zamana kadarki ödemelerimin hiç birisinin bir güvencesi yoktu. Ben onlara bana yapacakları ödemeden fazla ödeme yapmıştım halbuki. Kendilerini müşteriden daha çok güvene almaya çalışan bir kurumun ismi nasıl emin olabilir. Ucu açık bir vekaletnameyle neler yapılmaz ki..

    Paramı kullanmış olup psikolojimi bozdular. Yatırmış olduğum para geri gelecek -normalde teslimat zamanım geçti ama bir ay sonrasına ödeme yapabileceklerini söylediler-ama benim gibi on kişiden böyle yapsalar bedavadan döner sermaye oluşur. Paramı bu tür bir iş ile değerlendirmeyip o zaman altına yatırsaydım bana benim paramın üstüne -borçolarak -verecekleri paranın 2/3 sini kazanabilirdim.

    İnançlı,muhafazakar,faiz belasından uzak durmak isteyen insanların okuduğu gazete-dergilere ilanlar vererek reklamlar yapan bir şirketin mağduru olmak da ayrıyeten üzen bir durum.Ben mağdur oldum kardeşlerim mağdur olmasın.

    İşte eminotomotiv böyle birşey sizi önce üye yaparlar,sonra yeni şeylerle karşılaşır,mahvolursunuz.

    diskriminant=0

    30 Ağustos 2010 18:44
    Başkalarının da canı yanmaması için bu konuyu güncel tutmaya çalışacağım.Emin otomotivle ilgili şikayet edilecek konular sineye çekildiği için hakkında pek bir şey bilinmiyor.

    diskriminant=0

    31 Ağustos 2010 00:22
    evet arkadaşlar emin otomotiv malesefki böyle bi kuruluş...dikkatli olmanızı tavsiye ederim..hatta hiç tavsiye etmem

    mathematick10

    31 Ağustos 2010 13:18
    gnclll

    sdream007

    2 Eylül 2010 14:43
    bende ev aldım...çok memnunum...allah razı olsun emin evimden...bence inançlı diye sanki bilerek suçlanıyormuş gibi geldi bana....

    ibocey

    3 Eylül 2010 12:51
    bende nasipse paramı alacağım ilgi alakaları çok iyi

    alan dostlarda hizmetlerinin çok iyi olduğunu söylüyorlar.

    68aksa

    5 Eylül 2010 16:51
    bende ev aldım...çok memnunum...allah razı olsun emin evimden...bence inançlı diye sanki bilerek suçlanıyormuş gibi geldi bana....

    -----------------------------------------------------------

    İnançlı diyerek bilerek suçlama mı?"ben de ev aldım...." cümlesi ve takip edenleri de okunursa ya eminotomotiv ailesindensin ya da avukatları...

    Ben teslimat alacağım ay içerisinde teslimatımı alma günümden 10 gün sonra üyeliğimi iptal ettirdim.Enayimiydim acaba.Neden teslimat günüm geçtiği halde teslimatımdan feragat(!) ettim.Teslimatımı alamadım da ondan.Adamlar tam bir oyalamaca içinde.Beni üye yaparken faizsizliğinden ve ödeme kolaylıklarından bahsedip peşimde koşanlar teslimat günüm gelmiş arayıp sormuyorlardı bile.Sonradan memur kefili ve okusanız dudağınızı uçuklatacak teslimiyette bir vekaletname istediler. Üstelik gerekli evrakları adresime göndermek yerine mail atmakla yetindiler.Teslimat zamanıma kadar yaptığım ödemeler işlerine geliyordu ve teslimattan sonra onlardan borç almış gibi bir durum hasıl olacaktı ki üyelikten vazgeçmek istemem karşısında hiç umursamadılar bile.Üstelik birikmiş param üzerinden kesecekleri üyelik ücreti(600 lira) de yanlarına kar kalacaktı.Paramı istediğimde ise 1 ay(ilk önce 3-4 ay dediler ama,ısrarlarımızla 1 aya geldiler) gibi bir zaman dilimi gösterdiler.Teslimat zamanım gelmiş geçmiş ben onlardan sadece ödediğim parayı istiyorum,girmiş olduğum sistem ücretini değil...Teslimatım zamaınında bana hangi parayı vereceklerdi o zaman merak ediyorum...Hakkımı asla helal etmiyorum.

    Burada kara propaganda yapıyor da değilim.Eğer ben sisitemle ilgili bir usulsüzlük bulsaydım kesinlikle üye olamzdım.Ama sineye çekmeler ,basit gönül alma çalışmaları ve mücadele isteksizliği/yorgunlukları bu tür organizasyonları kapalı hale getirip mağdurlar doğmasına neden oluyor.

    Herkesin yine de kendi bileceği iş.Parnızla rezil olup hayal kırıklıkları yaşamak istiyorsanız bu macera tam size göre...

    diskriminant=0

    5 Eylül 2010 18:28
    paran varsa gidip malını peşin paranla alacan yoksa oturcan aşşağı biriktirmeye devam... bu gibi işlere hiç bulaşmayacaksın...

    el.san.z.e.ö.

    5 Eylül 2010 21:30
    kesinlikle bulaşmayın.

    nodaih

    8 Eylül 2010 15:21
    faizden kaçarken emin otomotivin altında kalmaktan korkuyor insan

    elbette harika bir dayanışma pratiği

    yaptıkları şeyi herkes yapabilir ama

    güvenilir bir arkadaş grubunuz varsa tamamdır

    ben de birara ilgilendim araba almak için

    ama güven vermedi bana

    içime sinmedi

    yeteri kadar şeffaf değiller bence

    web sitelerinde örnek bir ödeme cetvel örneği vb yok

    telefonunuzu istiyorlar

    veren arkadaşlar pişman

    defalarca arayıp telefonla pazarlamaya çalışıyorlarmış

    emin otomotiv alt yapısını güçlendirebilirse

    alternatif bir kredi enstrümanı yaratabilir

    bu haliyle çok cazip değil

    riskli görünüyor

    iyi düşünmek lazım

    ssllmn

    12 Eylül 2010 13:04
    gncl

    diskriminant=0

    18 Eylül 2010 08:57
    gncell

    diskriminant=0

    4 Şubat 2011 18:00
    faizsiz ve vade farksız olarak insanların ev ve araba sahibi olmasını sağlayan saygın bir kuruluşun bu kadar acımasız bir şekilde eleştirilmesini DOĞRU bulmuyorum..ayrıca kefillerin memur olması gerekmiyor..

    kosemm

    27 Şubat 2011 13:16
    Konuyu güncel tutmaya çalışmıştım bir aralar.Uzun bir aradan sonra hortlatmak zorunda kaldım:)

    Bu cevaptan önce yazan kosemm nickli arkadaş iddia ediyorum eminotomotiv çalışanıdır.Üyelik tarihinin tazeliği şüphemi kuvvetlendiriyor...

    kim ne derse desin başımdan geçenleri fazlasıyla değil belki de eksiğiyle anlatmaya çalıştım...

    Hem zengin olan istediğini kimseye boyun eğmeden alabilir,eminotomotivin yaptığıysa fakirin ümidinden beslenmek,...

    İsteyene belge gönderebilirm...kosemmin dediği gibi bir acımasızca saldırı yok...İç yüz deşifresi var...Kefillerin memur olmaması gerekmiyor sözü koca bir yalan,ısrarla kefillerin MEMUR olası gerektiği söylendi bana...

    diskriminant=0

    27 Şubat 2011 13:37
    ne kadar para yatırdın...bır de gerı alabıldın mı paranı..

    ayrıca sıstem benım bıldıgım kadınların yaptıgı altın gunu gıbı..ornegın araba almak ısteyen 10 kısıyı bır grup halıne getırıyorlar her ay bırıne araba alıyorlar..sen kac para yatırıyorsan o kadarlık araba alıyorsun veyahut o kadarlık ev alıyorsun..

    bana sorarsanız ben gırmem oyle bır ışe..para bırıktıreceksem her ay bırıptırıp gıdıp alırım..




  • Madem senin kabul ettiğin sözleşmede yoktu bunlar dava açacak mahkeme mi bulamadın da buraya yazıyorsun?Dava açtıysan sonucunu belgeleriyle paylaş.Yoksa söylediklerin kafa karıştırmaya çalışmaktan öteye gidemez.
    Millet şirketin aldığı katkı payına takmış kafayı.Varmı verdiği paranın faizini istemek dışında, dosya masrafı cart curt istemeyen banka?Otomobil alacak meblalardan bahsediyorum.
    Bunlar hala seksenlerde yaşıyor.At yalanı izi kalsın...Herkezi kendileri gibi cahil sanıyorlar.
    Şirketi tanımam etmem.Araştımak için girdiğimde yukarıdaki mesajları okudum.Sistem hakkında tam bir fikir oluşmadı okuduklarımdan.Ama milletin boş atıp dolu tutma taktiğiyle karalamaya çalıştıkları hakkında şüphem kalmadı forumdaki bazı ufaklıkların
  • 2. el kısa vadeli araç alımları için ideal olabilir, bir şirkettirler tabiki bir gelirleri olmalı, o da müşterilerden aldıkları hizmet bedelidir (hizmet bedeli bence yüksek). Faizli bankalardan ne farkı derseniz farkı yok o da bir ince husus yüzünden. Katılım bankalarının bile diğer bankalardan farkı yok. Arabayı bizzat şirket üzerine alıp sonra size araça hipotek koymaksızın satsa sorun kalmayacak ama onuda yapmazlar çünkü karları düşecek ek maliyet doğacak onlara. Yinede bankaya faiz ödeyeceğinize bunlarla iş yapın daha iyi. Tercih para sahibinindir. Sıfır araç alacaklara tavsiye etmem yarın ödeyeceğiniz ne kadar farklılaşır önceden hesabı yok. Bu şirket ile arabasını evini alan da çok tanıdığım var, yöntem içinize siner veya sinmez ama güvenilir olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim.
  • Cok cok cok yakin bir akrabam burada calisiyordu gecen seneye kadar. Hic sorun duymadim. Hatta biz de kredi kullandik -arac veya ev icin degil-. Mantik anlasilmis, bence guvenilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araba alacam fakat bir miktar paraya ihtiyacım var . . .faizsız ve vade farkı olmadan buradan alabilirmiyim.yoksa tek çare bankamı???
  • Benim arkadaşımın da ablası ve eniştesi ev işine girmiş burdan.
    ben de araba işine girmek istiyordum 2. el
    araştırayım soruşturayım dedim ama yorumlar kafa karıştırıcı gerçekten.
    elimdeki arabayı satıp emin otomotivden kredi kullanarak model yükseltmek istiyorum.
    bahsettiğim arkadaş girmiş bu işe ben de girsem mi diye düşünüyorum ama bilemedim
  • web sayfalarında referanslar var.oradan o kişilerle görüşüp fikir alabilirsiniz bence.
  • mantık : faize bulaşmak istemeyenler için oluşturulmuş bir sistemdi, tutuldu ve hala devam ediyor
  • Tüm arkadaşlarım buradan ev aldı,benimde sıramın gelmesine az kaldı..Memnunuz yani,banka gibi sömürü düzenleri yok..
  • yapmayın etneyin kardeşim saadet zinciri gibi bir uzantı bu,yarın öbürgün ihlas gibi bir gümler bizim gibi parayı almak için 25 sene beklersiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: catalyst

    Onceden soyleyeyim sistemi falan incelemedim. Ama burada okuduklarim hosuma gitmedi.

    En temizi cebindeki parayla arabani almak.

    Bu adamlar para kazanmiyor olsalar bu isi yapmazlar.

    Banka kredisinden daha mantikli olabilir bu arada, ben zaten ona da karsiyim.

    Bu sisteme girerken zaten basta bi miktar para oduyosun babalarinin hayrina yapmiyolar bu isi...


    Aslinda sistem mantikli ve cazip ama vaktin bolsa cunku alacagin evi yada arabayi 3ay sonrada alabilirsin 3yil sonrada alabilirsin tamamen sans

    Eger kit kanaat geciniyorsan birde burdan ev alacaksan olagan giderlerinin uzerine ekstra 500lira daga ekleyeceksin sira sana gelene kadar hem kredi hem kira odeyeceksin...

    Araba icinde durum boyle eger arabaya hemen ihtiyacin varsa hic girilmez bakarsin 50 kisilik grupta 50. Kisi olur ve 50 ay sonra alirsin arabayi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: novinovi

    yapmayın etneyin kardeşim saadet zinciri gibi bir uzantı bu,yarın öbürgün ihlas gibi bir gümler bizim gibi parayı almak için 25 sene beklersiniz.

    Yok hocam oyle bi sistem degil bu... o tur olaylarda sana cok fazla sey vaad ediyolar burada ise sadece sinin istegin ev mi istiyosun kardesim buyur sana ev sartlarda bu arabami buyur aba.

    Sana demiyorlarki bi tanidiginida getir ordan sana kar verelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 200ugececekaga


    quote:

    Orijinalden alıntı: novinovi

    yapmayın etneyin kardeşim saadet zinciri gibi bir uzantı bu,yarın öbürgün ihlas gibi bir gümler bizim gibi parayı almak için 25 sene beklersiniz.

    Yok hocam oyle bi sistem degil bu... o tur olaylarda sana cok fazla sey vaad ediyolar burada ise sadece sinin istegin ev mi istiyosun kardesim buyur sana ev sartlarda bu arabami buyur aba.

    Sana demiyorlarki bi tanidiginida getir ordan sana kar verelim

    anladım hocam onun gibi değilde,şunu söylemek istiyorum bilsem bütün dünya ülkeleri bu ve buna benzer kuruluşlara kefil olacak, bu sistem türkiyedeyse girilmez.
    Bu sisteme girecek olan insanlar 5.vakit namaz kılmıyorsa,ramazanda oruç tutmuyorsa,onların cemiyeti ile hareket etmiyorsa o kura sana en son çıkar. ev aldın 10 yıl hem kira hemde ev taksidi kim ödeyecek.? Araba aldın zam geldi fiat farkı kalan taksitlerinin üstüne eklenecek 50. ay öde vs vs vs Referanslarına bakın %50 i imam yada o uzantıda olan kişiler. Bu benim şahsi düşüncem her kes kendi kararında özgürdür.
    Saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: novinovi

    quote:

    Orijinalden alıntı: 200ugececekaga


    quote:

    Orijinalden alıntı: novinovi

    yapmayın etneyin kardeşim saadet zinciri gibi bir uzantı bu,yarın öbürgün ihlas gibi bir gümler bizim gibi parayı almak için 25 sene beklersiniz.

    Yok hocam oyle bi sistem degil bu... o tur olaylarda sana cok fazla sey vaad ediyolar burada ise sadece sinin istegin ev mi istiyosun kardesim buyur sana ev sartlarda bu arabami buyur aba.

    Sana demiyorlarki bi tanidiginida getir ordan sana kar verelim

    anladım hocam onun gibi değilde,şunu söylemek istiyorum bilsem bütün dünya ülkeleri bu ve buna benzer kuruluşlara kefil olacak, bu sistem türkiyedeyse girilmez.
    Bu sisteme girecek olan insanlar 5.vakit namaz kılmıyorsa,ramazanda oruç tutmuyorsa,onların cemiyeti ile hareket etmiyorsa o kura sana en son çıkar. ev aldın 10 yıl hem kira hemde ev taksidi kim ödeyecek.? Araba aldın zam geldi fiat farkı kalan taksitlerinin üstüne eklenecek 50. ay öde vs vs vs Referanslarına bakın %50 i imam yada o uzantıda olan kişiler. Bu benim şahsi düşüncem her kes kendi kararında özgürdür.
    Saygılar.

    Referanslarinin cogunun imam yada dine bagli kisiler olmasi gayet normal cunku o kisiler faiz olayina girmemek icin bu tur sistemlere basvuruyo.

    Namaz kilmayana oruc tutmayana 50 ay sonra cikar diye birsey yok bu is tamamen sans

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: anyhill

    mantık : faize bulaşmak istemeyenler için oluşturulmuş bir sistemdi, tutuldu ve hala devam ediyor

    faiz yok vade farkı var
    neticede adı ne olursa olsun cebinden ekstra para çıkıyor
    millette allaha bin şükür harama bulaşmadım diye kalbini rahatlatıyor.
  • Öncelikle herkese merhaba ,

    Biz araç alırken çok araştırdık faize bulaşmamak için özellikle babam bu konu da çok hassas. En sonunda bulduk eminevimi. Aracı ordan aldık bir sorun olmadı gayette iyi aklınıza takılan bir soru olursa yardımcı olabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1999da araba almıştık.fuzul otomobil sistemiyle.hatırladığım kadarıyla sorun çıkmadı.banka kredisiyle aynı seviyede ödememiz olmuştu.
    bu sistemin özeti: faiz ibaresiz kredi gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vezveldek

    İşkembe-i kübra'dan sallamaya başlamadan önce bir deyin bakalım, bir tane adam var mı "Ben bu firmaya bu kadar para ödedim bana evimi almadı arabamı almadı" diyen.



    Sormaya gerek yok bu ve buna benzer grupların kazığını çok yedi bu millet,bu grup alemi cihan olsada farketmez değeri sıfırdır.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.