Şimdi Ara

Yurtdışından iPhone 4 almak isteyenlere; iPhone 4, en ucuz hangi ülkede satılıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
60.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Satışa sunulduğu beş ülkede (Amerika, Almanya, Fransa, İngiltere ve Japonya) üç gün içersinde 1.7 milyon satarak Apple'ın 34 senelik tarihine en iyi başlangıcı yapan ürün olarak adını yazdıran iPhone 4, Eylül ayının 24'ünde ülkemizde de satışa sunuldu. Ancak, gerek birçok mağazada yaşanan stok sorunları, gerekse de kimi kullanıcılara göre diğer ülkelere göre yüksek satış fiyatı; iPhone 4 almak isteyen kullanıcıların yüzlerini yurtdışına dönmesine neden oldu. Peki yurtdışından iPhone 4 almak isteyen kullanıcılar, hangi ülkelere yönelmeliler ? İşte bu sorumuzun cevabını haberimizde bulacaksınız.


    Herşeyi özetleyen görsele geçmeden önce, görseldeki bazı bilgilere yazıya dökelim. Ülkemizde 1500-1900 Türk Lirası arasında satılan iPhone 4'lerin yurtdışındaki ortalama satış fiyatı 16GB'lık modeli için 598,50 Avro yani 1176 Türk Lirası, 32GB'lık modelinin ise 703,50 Avro yani 1382 Türk Lirası. Diğer bir deyişle yurtdıiından 32GB'lık iPhone 4 almak, ülkemizden 16GB'lık modelini almakla eşdeğer. iPhone 4'lerin en uygun fiyattan satıldığı ülke Hong Kong olurken (496 ve 585 Avro), en yüksek fiyattan satıldığı ülkeyse İtalya oluyor (659 ve 779 Avro)


    Yurtdışından iPhone 4 almak isteyen kullanıcıların oldukça işine yarayacak görsele gelelim. Filip Chudzinski imzası taşıyan görsel, iPhone 4'lerin 23 ülkedeki satış fiyatlarını sütun grafikleriyle karşılaştırıyor. Görselin sahip olduğu bilgiler sadece satış fiyatları değil. iPhone 4'lerin hangi ülkelerde sim kilitsiz satıldığı (kilit bulunmayanlar), hangi ülkelerde Apple'ın çevrimiçi mağazasından satıldığı (Elma logolu olanlar) , görselin bizlere sunduğu bilgiler arasında yer alıyor.


    Görseli 1:1 boyutlarında okuyabilmek için yapmanız tek gereken, altta yaklaşık 1:2 ölçeklendirilmiş halinin üzerini tıklamak.





    Dipnot: Görseli bizlere gönderen Sefa Koçali'ye teşekkürler...









  • resim çok küçük, okunamıyor bişey

    edit: resim düzelmiş, teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kronokrator -- 11 Ekim 2010; 0:01:32 >
  • @Kronokrator
    resmin üstüne tıklayın,resim büyüyor, rahat okunuyor
  • Allah kısmet ederse 29 ekimde Hong Kong'tayım. inat ettim alacağım :D
  • Çok yararlı bir araştırma olmuş teşekkürler.
  • param olsada ben alsam ^^
  • resim yanlıs ispanya simkilitsiz satıyor. BU LISTE ESKI LISTE !!!!!!
  • Amerikada apple storede 699 dolar anlasmasiz alirsaniz.... ayni zamanda daha da ucuza bulunuyor mesela cinde en ucuz 600 euro civarinda denmis amerikada 600 dolara bulunuyor sifiri ... bana gore fiyatlarda biraz sapma var gibi
  • tr Yok :D
  • Tr de satılmıyor bu ürün normaldir :)
  • Yine eski bir haber. Ayrıca HK da stok sıkıntısı var, 2 ay sıra beklemeniz lazım o fiyattan (600 USD fiyat) alabilmeniz için.
  • iphone 4 alamayınca ne oluyor? nefessiz mi kalınıyor, komaya mı giriliyor ben anlamadım bu işi?
  • İyide donanım haber nasıl böyle bir fiyaskoya imza atmış...teknoloji konusunda fiyatların an be an değiştiği herkes tarafından bilinirken, donanım haber gibi teknoloji ile adı eşdeğer hale gelmiş bir site yayınladığı haberde hiç mi tarihlere dikkat etmez.Yayınladığınız görselin tarihi altında yazıyor sizin yayınladığınız da malum...şimdi size sorarım bu fiyatların kaçı aynen değişmeden kalmıştır?:hayır öyle bile olsa haberin metninde bu fiyatlar şu tarihteki fiyatlardır yazılabilir değil mi?Tabi bunları kim hakediyor ki size göre? Bu kadar dikkati hangi okuyucu hakeder ki siz de göstercekesiniz...Lütfen en azından express haber yazmayın şöyle habere yaaa...
  • Merhaba

    Bu mesajimi mobil bir cihazdan yazdigim icin eger surc-i lisan yaparsam affola.

    Bazi arkadaslarin haberle ilgili elestirilerine cevap vermek istiyorum.

    1-Tablodaki fiyatlarda herhangi bir sapma mevcut degil. Yazili olan fiyatlar Apple'in tavsiye ettigi satis fiyatlaridir. Dikkat ederseniz; sim kilitli satilan ulkelerin kontratsiz satis fiyatlari yazilmamistir. Cunku buralardan iPhone 4 alinsa bile sim kilitli olacagi icin gerekli gorulmemistir.

    2- Bir arkadasimiz fiyatlarin an be an degisebilecegini soylemis. Evet bu bircok ciha icin dogru olan bir olgu. Ancak Apple'in urunlerinde bunu gormek oldukca guctur. Fiyatlar genelde sabittir ve indirim kavrami daha cok Black Friday gibi ozel gunlerde gecerlidir. Onun disinda eger cihazin yeni nesili ciktiysa ve Apple bir onceki nesili satmaya devam ederse; onceki nesilde indirime gider.

    Ornegin İtalya Apple Store'un sayfasina bakarsaniz; gorselde yer alan Satis fiyatinin korundugunu gorebilirsiniz.

    3) Peki neden bu kadar kisitli ulke yaziyor ? Tahmin edebileceginiz gibi bunun sebebi Apple'in bu ulkelere vermis oldugu oncelik ya da diger bir deyisle deger. Bu ulkeler iPhone 4'e hem daha once ulasmistir hem de diger ulkelere gore ayrilan stoklari daha genistir.

    Herkese iyi forumlar dilerim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 11 Ekim 2010; 14:34:41 >




  • Amerikada 199dolar değilmiydi ?

    amerikada olan birinden istetiriz..
  • Kontratli 199 dollardir kontratdan cik hadi goreyim sizi ne ceza yersiniz o fiyati odersiniz. onlar anlasmali adamlar nasil olsa parasini cikartiyorlar.
    En ucuz Kanada farkina gitdiyseniz tabloda :D
    ki kanadadayim ve 1 ay sonra alicam kereteyi 32GB iphone 4.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dronegd

    Amerikada 199dolar değilmiydi ?

    amerikada olan birinden istetiriz..


    Türkiye'de bedava
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mene


    quote:

    Orijinalden alıntı: dronegd

    Amerikada 199dolar değilmiydi ?

    amerikada olan birinden istetiriz..


    Türkiye'de bedava


    'beyin bedava'
  • Eleştiri yapanlar yanlış şeyi eleştirmiş.

    Tabloda herşey Euro (€) kuruna göre dönüştürülmüş ve 31 Temmuz'daki kurlardan. Bunun yerine ülke para birimi cinsinden belirtilseydi, daha doğru olurdu; çünkü Apple ülke bazında fiyatlarda kolay kolay değişikliğe gitmiyor.

    Ayrıca ülke para biriminin altında parantez içinde son kurlardan TL cinsinden değer yazılsa daha faydalı olur herkes için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 12 Ekim 2010; 13:42:53 >
  • almanya'da ne kadar bir de sim kilitli mi satılıyor, bilenler yanıtlarsa sevinirim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.