Şimdi Ara

KOMBİ FİLTRESİ NEREDE? (Demirdöküm)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
40.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kombinin altına bak..Giren iki plastik boruda 2 vana göreceksin..O vanaların yanında V şeklinde iki plastik parça göreceklesin..V nin bir bacağında vidalı tıkaç var....Açarsan içindeki pisliği görürsün....Önce evin su girişindeki vanaları kapat...Kombinin altına büyük bir çamaşır leğeni koy....gerisi sana kalmış....Kolay gelsin..
  • Dün işten gidince evde baktım kombinin altına, iki tane boru vardı evet, o vanaların kıskaç gibi bir şekilde yapılmış içini açtım ve boru şeklinde küçük tel çıktı sanırım bunlar filtreydi, güzelce temizledim. kırmızı tıkaç kısmındaki bayağ siyahdı diğeri ise okadar değildi. Bunlar filtre sanıyorum ama v şeklinde bir parça göremedim. Eve gidince daha dikkatle bakarım eğer öyle birşey varsa onlarıda açarım
  • Arkadaşlar malum kış geliyor bende ufak çaplı bir araştırma yaptım ve kombi filtresinin temizlenmesi %10 luk bir kazanç sağlayabiliyormuş Fakat nerede oluyor bu filtre onu bilmiyorum bi yardımcı olurmusunuz. kombim Demirdöküm Aden. Akşam kombinin resmini çekebilirim tarif ile anlatılması güç ise



  • bu benim için önemli
  • mesajım bulunsun yakında temızlık ısı ıcın kolları sıvıyacagım
  • Demirdöküm aden için Dikkat en sağdaki filitre su giriş filitresi vardır altında kapama vanası yoksa filitrenin su sebekesini kesmen gerekir, filitrenin altındaki vanayı kapa (yoksa şebeke) üstünde vana varsa onuda kapa yoksa kombinin içindeki suyu tahliye edilmeli, filitreyi çıkar saatin ters yönünde çevir, filitreyi temizle tak çok sıkma contayı kesilebilir dikkat et.. Sağ tarafta 2.sırada tesisat filitresi olacak küçük 1/2 lik saatin ters yönünde tapayı çıkar içindeki filitreyi temizle tak, vanaları aç 1.5 bar su ver cihaz kapalı .... ben bu şekilde temizliyorum..
  • şunları fotoğraflı gösterebilecek, anlatabilecek bir forumdaş yok mu?
  • bende epey arastırdım forumlar olsun falan fakat ayrıntılı anlatan kimse bulamadım bu gün kendim sorunu cözdüm kısaca anlatayım...

    önce sorunla baslayayım petekler yarım ısınıyo ve termostat 30 derecede olmasına rağmen evin sıcaklığı 22 dereceyi gecmiyodu..(daha önceden geciyodu)

    servisci arkadasıma sordum filtreleri temizle olur servis cagırma sen halledersin bosuna para verme dedi...

    sıra yaptıgım işlemde


    kombinin alt kısmında 5 adet boru yuvası var bakıldıgında bunları göremiyosan yada hangileri oldugunu anlama problemin varsa zaten hiç ugrasma servis cagır..yerleri belki bazı kombilerde değişik olabilir fakat genelde boruların baglantı yerlerinde işaretlerle HANGİ BORU OLDUGU BELLİ..


    filtreleri anahtarla söküp icinden boru seklinde cıkan filtreyi cesmede yıkıyoruz yerine takıp tekrar somunu yerine sıkıyoruz bu kadar..bütün petekler suan sıcak ..

     KOMBİ FİLTRESİ NEREDE? (Demirdöküm)
  • Benim kombi boruları bu şekilde. Şu demir civatalarımı sökmek lazım filtre için?Bilen arkadaş varmı?
     KOMBİ FİLTRESİ NEREDE? (Demirdöküm)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.