Şimdi Ara

KAPORA VERDI GERI VERMELIMIYIM LUTFEN YARDIM EDIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
1
Favori
57.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geri ver gitsin kardeş.

    En azından için rahat olur ..
  • Kaporayi geri vermemek sizin en dogal hakkiniz. Belki o kapora vermese simdi baskasina satmistiniz bile arabayi.
    Fakat ben olsam rahatsiz olurdum geri verirdim herhalde.
  • 300 lira az para değil. Adamın yerine birde siz kendinizi koyun. Yazık günah verin gitsin. Vebali varsa da sizden çıkmış olur.
  • Kapora vermesinin amacı senin arabayı başkasına satmanı engellemek değil mi? Sen araç için adamla anlaştın başka birine satma diye kaporayı verdi şimdi vazgeçip birde kaporayı istiyorsa yüzsüzdür. Ben olsam geri vermezdim işin kuralıda budur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acs_00


    quote:

    Orijinalden alıntı: ozguradam1

    valla adam normal memur,öğretmen v.s. bir meslek grubunda çalışıyorsa ve sizin aracınız 50-60bin gibi bir değeri yoksa kaporayı geri vermenizi tavsiye ediyorum.büyüklük sizde kalsın.zaten sizi zorlamamış kapora için.vermezseniz vicdanınız rahat etmez



    aracın değerı 12 bın tl. Adamda herhalde servis soförüydü. Oyle bi iş yapıyordu yada. Herhalde geri vereceğim.


    kardeş 12bin tllik araba için 300 tl çok para.adam şimdi uyuyamıyordur belki.geri ver gitsin.bir bakarsın diğer dünyada bir günahının kefareti olur senin için
  • adı üzerinde kapora vermemeniz taraftarıyım
  • ASlında işin raconu gereği kapora geri verilmez ama verip vermemek sizin isteğinize kalmış.Ben olsam verirdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-72878BAA5 -- 27 Eylül 2010; 1:27:04 >
  • Kapora vermek demek arabayı ben alacağım , eğer alırsam verdiğim kaporanın üstünü tamamlarım , eğer almazsam arabanı meşgul ettiğim için sana ödediğim paradır demek.

    Şimdi adam beni arada , 1 hafta sonra aracı kesin alıyorum al buda 1000 TL kapora dese , sonra geri vazgeçse ? Neden 1000 lirayı geri vereyim ? Benim arabamın 1 hafta yatma bedelini kim ödeyecek. Belki o süre içinde 500 kere satardım.
  • Normalde verilmez.Bu işin kuralı budur.Ama sen bilirsin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seizure

    300 lira az para değil. Adamın yerine birde siz kendinizi koyun. Yazık günah verin gitsin. Vebali varsa da sizden çıkmış olur.



    ben de ilk sinirle geri vermem dedim zaten ama sonra biraz sakinleşince de vicdanen rahatsız oldum yanlış mı yaptım diye
  • valla adam normal memur,öğretmen v.s. bir meslek grubunda çalışıyorsa ve sizin aracınız 50-60bin gibi bir değeri yoksa kaporayı geri vermenizi tavsiye ediyorum.büyüklük sizde kalsın.zaten sizi zorlamamış kapora için.vermezseniz vicdanınız rahat etmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozguradam1

    valla adam normal memur,öğretmen v.s. bir meslek grubunda çalışıyorsa ve sizin aracınız 50-60bin gibi bir değeri yoksa kaporayı geri vermenizi tavsiye ediyorum.büyüklük sizde kalsın.zaten sizi zorlamamış kapora için.vermezseniz vicdanınız rahat etmez



    aracın değerı 12 bın tl. Adamda herhalde servis soförüydü. Oyle bi iş yapıyordu yada. Herhalde geri vereceğim.
  • 300 tl sizi zengin etmeyeceği gibi adamıda batırmayacaktır. Ancak parayı geri verdiğinizde yaşayacağınız hafifleme. Bence hakkınız ama emeksiz kazanılan paranın hayrıda olmaz. Geri vermeniz taraftarıyım...
  • Aynı olay benim de başıma gelmişti ve ben parayı iade ettim. Miktarı önemli değil. Vicdanen rahat olmak istiyorsanız parayı iade ediniz. Zaten, ikinci mesajınızda kişiliğiniz hakkında ipucu vermişsiniz. Sizin gibi ince düşünen birisi o parayı gönül rahatlığıyla kullanamaz. Bence iade edin.

    Yalnız, ya paranın tamamını iade edin ya da hiç etmeyin. İçinden bir miktar kesinti yapmak bana göre gösterdiğiniz iyi niyete gölge düşürür.
  • Turk borçlar kanununa gore kaparo aksine adet örf vs yoksa geri verilir. Kararlastirilan sonuçta cayma parası değil. Vermeniz daha doğru diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dhqwer

    Adam parasının peşine düşmez, bir daha aramazsa vermezsin.
    ama ısrar edip kavga gürültü vs. bir şekilde geri isteyecek yaklaşımlara gireceğini anlarsan, daha tatsızlık çıkmadan verirsin geri. 300 lira da az değil hani. adamın parasının peşini bırakayacağını sanmıyorum...

    Bence tam tersini yapmalı konu sahibi arkadaş..

    Adam hatasını anlayıp, durumun farkına varmışsa yani bir daha arayıp sizi rahatsız etmez ise 4-5 güne verin parasını gitsin..

    Yok arar salça olmaya çalışırsada yapıştırın lafınızı.. Bende paranı değil belanı bulursun deyin vermeyin parasını da..

    EDIT: Konu tam hortmuş bizde düştük iyi mi :)

    Yorumumu silmiyorum, bir giren olursa bence olması gereken bu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaRToX -- 26 Şubat 2014; 16:21:34 >
  • kapora geri verilmez, bu forumda niye sürekli saçma sapan şeyler savunuluyor anlamıyorum, kaporanın amacı belli verilme nedeni belli, ha her cayana geri verecekseniz o zaman kapora almazsınız 1 gün beklerim ne olacak dersiniz, bırakın artık böyle aptalca şeyleri
  • Kaparo almayın da kaparo vermeyin de.. Baksanıza yıllardır bilgi kirliliği olmuş burada herkes de racon keser gibi yazmış; kaparonun anlamını hepimiz biliyoruz fakat uygulamada sorunlar var :)

    Birinden para alsam, bir iş için ama iş olmasa o para bana batardı. Adam arkamdan haram olsun dese 500 lira için değer mi derdim mesela kendi kendime.. Etik olarak dememesi lazım ama diyor işte; değer mi yani ?

    Bence iade edilmeli, satarken de ihtiyatlı davranılmalı alacağım ama bana süre verin demek falan bir anlamı yok. Parayı veren düdüğü çalar.. Teklif edende de almayın yani; adam 10 gün sonra alacağım diyor tamam de 10 gün içinde satılmazsa alırsın de geç.
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    benim zararimi sen mi karsilayacaksin peki sayin beyinsiz bey ?
  • Arkadaşlar satıcı satmaktan vazgeçerse aldığı kaporayı geri vermek zorundadır.
    Ama alıcı almaktan vazgeçerse verdiği kaporayı isteme yüzü olamaz.
    Bu işin raconu budur.

    Ama kalbinizi ferah tutmak istiyorsanız verirsiniz orası ayrı tabi.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.