Şimdi Ara

>>> TOYOTA VERSO <<< (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
862
Cevap
24
Favori
130.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Valvematic motor teknolojisi hangi incelikte yag gerektiriyorsa onu kullanin. Kalin yag sisteme girmez ve yagsiz kalir.
  • 5-40 daha mı kalındır 5-30'dan?
    Sanki ikisi de 5 ile başladığı için bir yerde ikisi de aynı gibi (sadece bir sınırında demek istiyorum). İkinci rakamları farklı, sanki 40, 30'u da içeriyormuş gibi geldi bana. Yani 5-40 yağ , 5-30 yağın işlevini tam olarak yapabildiği gibi ayrıca 5-30'un yapamadığı, etkisiz kaldığı yerde de etkili oluyormuş gibi geldi. 5-40'ın aralığı diğerinden geniş gibi geliyor sadece rakamlardan yorum yaparsam. Muhtemelen rakamlardan hareket etmek doğru bir yorum tarzı değildir.
  • Motor yağlarının üzerindeki sayılar, yağın vizkositesinin kışın soğukta ne kadar incelebildiğini, yazın sıcakta ne kadar kalınlaşabildiğini ifade eder.

    1980 li yıllarda üretilen araçlarda 20W-50 yağ kullanılırdı. CNC teknolojisinin gelişimiyle motor parçası üretiminde hassasiyetin artması sebebiyle, hareketli parçaların aralarındaki bağlantı boşlukları minimum seviyeye indirildi ve yağarda buna bağlı olarak inceldi.

    Kışın soğukta her sıvıda olduğu gibi motor yağında da kalınlaşma olur. 0-5-10 sayıları kalınlaşmanın derecesini ifade eder. İnce yağ soğukta yatakların aralarına iyi nüfuz eder. Kalın yağ buralardaki mikro kalınlıklara giremiyeceği için motor erken yıpranır. İnce yağın faydası burada ortaya çıkar. Ancak yağın incelik derecesi yaşanılan iklimdeki hava sıcaklığına göre tercih edilmelidir.

    Yaz içinde yukarıda anlattıklarımın tam tersi geçerlidir. Yazın her sıvı gibi yağda incelir ve yataklar arasındaki gerekli kalınlığı yağlayamaz olur. Bunun olmaması için üst değer sayı iklime göre seçilmelidir.

    Örneğin;

    Aynı araç için, yazın Afrikada kullanılan yağ 50 ise İstanbul'da 30 olmalıdır gibi. Ya da K.Kutbunda kullanılan yağ için 0 numara dahi kalın gelecektir gibi.

    Burada yapılacak en doğru şey, fabrikanın tavsiyesine uymaktır. Valvematik motor tümüyle değişken sübab teknolojisi üzerine kurulu olduğundan, hassas parçaların yağlanabilmesi çok önemlidir. Motorun ömrü, ekonomisi, performansı doğrudan yağın kalitesine ve tipine bağlıdır. Yağ, lastik ve yakıt kalitesine verilen paraya asla acımamalıdır.

    Ya da araba almayıp toplu taşıma araçları kullanılmalıdır.




  • arkadaslar navigasyon versolarda varmıdır selamlar
  • Adamlar, bir 1.6 Dizel Verso yapıp satsalar, Türkiye'ye özel. Yok satar. ARabayı çok beğeniyorum ama dizel olanı çok pahalı. Benzinli almayıda istemiyorum...
  • sahibinden.com da var...ben nasıl ucuza getirtebilirim onu düşünüyorum,350 dolar alibaba.com da....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theraptorx

    Adamlar, bir 1.6 Dizel Verso yapıp satsalar, Türkiye'ye özel. Yok satar. ARabayı çok beğeniyorum ama dizel olanı çok pahalı. Benzinli almayıda istemiyorum...

    Benzinli motor ort. 7 lt civarı yakıyor...

    Dizeli de 6,5 lt...

    Aralarında aşırı bir fark yok...

    Ben 1.6 benzinlisini kullanıyorum...

    Depoyu doldurdum ve TEM'de 250 km yolu80-100km ort hızla 6.2 lt.ort. ile gittim...

    Devamında 350 km'de İstanbul içinde kullandım...

    Şuanda gösterge ort. 6.9 lt.yaktığını gösteriyor ve yakıt göstergesi depoda %20 yakıt kaldığını belirtiyor...

    Yani daha 150-200km gidebilir demektir.


    Bugün itibariyle benzin 4.30 olduğuna göre km'de 0.30 TL yakıyor demektir ki;

    1.6 atmosferik motorlu 1500 kg.lık bir araç için mükemmel nitelikte bir oran...

    Dizelini alsanız 0,25 TL yakacak ve yıllık vergisi 1000 TL daha fazla...

    Üstelik servis ve yedek parça fiyatları yüksek...


    Tek avantajı yüksek torku.




  • arkadaşlar 10000 km bakıma gideceğim aşşağı yukarı ne tutuyor bilgisi olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgunozyilmaz

    arkadaşlar 10000 km bakıma gideceğim aşşağı yukarı ne tutuyor bilgisi olan var mı?

    sen gitinse bizlerede söyle ne tutuyor bi kıyaslama yapalım selamlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmedcan

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozgunozyilmaz

    arkadaşlar 10000 km bakıma gideceğim aşşağı yukarı ne tutuyor bilgisi olan var mı?

    sen gitinse bizlerede söyle ne tutuyor bi kıyaslama yapalım selamlar

    telefon açtım 330 tl civarı,ama bişeyler yaparız dediler.cts gideceğiz bakalım.
  • ee ne aldılar servis icin bizde pazarlık yapalım
  • daha gitmedim detaylı paylaşacağım...
  • Sn. ozgunozyilmaz,

    Navigasyon cihazı almayı düşündüğünüzü okudum, bende düşünüyorum. Eğer alırsanız kullandıktan sonraki tecrübelerinizi aktarmanızı rica edeceğim.

    (Navigasyon kalitesi, cepten bluetooth bağlantısının araca her binişte kendiliğinden olup olmadığı, ses kalitesi gibi konularda)
  • evet almayı düşünmekten ziyade çok istiyorum,cumartesi 10000 km bakımına gideceğim bizim araçlar için navigasyon dvd v.s li cihazı getirmişler ve fiyatı 2500 tl civarı imiş diye duydum?? eğer öyle ise çok pahalı olduğundan taktıramam ama 1000 tl gözden çıkartırım bir şartla o da geri görüş kamerası olsun isterim zira ben aracın arkasını görmek istiyorum.hem bakım maliyetini kısmet olurda taktırırsam paylaşacağıma emin olabilirsiniz...
  • özgünyılaz kardeşim servise gittinmi ne aldılar ücret olarak nevigasyona baktınmı nasıl bir sey ve fiyatı ne dediler bilgi verirsen seviniriz selamlar
  • evet bugün 10.000 km bakım yapıldı,330 tl den 280 tl ye düştüler sağolsunlar,4.5 lt 5w30 yağ ve yağ filtresi değişti ve lastik rotasyonu yapıldı.onun haricinde hiç bişey yapılmadı.toyota navitech ile yanılmıyorsam anlaşmış 2250 tl diyorlar kamera ve montajına,cihaz dvd,navigazyon,lastik basıncı,geri görüş v.s özelliklerle dolu,lakin fiyatı çok pahalı...yeni verso comfort vardı showroom da içinde o cihazdan vardı ,plaka lambasının oraya kamera monte etmişler çok iyi olmuş,önde park sensörü yok artık.montaj 4 saat sürüyormuş,detaylı bilgisi olan varsa paylaşsın benden bu kadar...
  • 2250 TL bu cihaz için Toyota kazığından başka bir şey değil. Çin'den 250 usd'ye getirilen cihazlar bu fiyatlara çıkarılarak satılıyor. Bence max. kabul edilebilir fiyat 1250.-TL olmalı.
  • bilemedim 1500 tl ama 2250 tl de cok fazla alibaba comda 350 dolar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dhakanuysal

    2250 TL bu cihaz için Toyota kazığından başka bir şey değil. Çin'den 250 usd'ye getirilen cihazlar bu fiyatlara çıkarılarak satılıyor. Bence max. kabul edilebilir fiyat 1250.-TL olmalı.

    Aynen öyle zaten izmir elektronikçiler çarşısında 1150 tl artık 50 tl takma herşey full geri park kamera dahil televizyon anten ne ararsanız var ama garanti derseniz bilemem işte onu.
  • bende onu dedim max.1250 tl vereyim takalım kampanya olursa haber verecekler...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.