Şimdi Ara

İphone kayıt ettirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Kayıtsız bir telefonu pasaport ile kaydettirmek için mevzubahis pasaport ile 1 ay içerisinde giriş/çıkış yapmış olmak gerekiyormuş. Ayrıca geçmişe dönük olarak 1 sene içerisinde telefon kayıt ettirmemiş olmak gerekiyormuş. Benim sorum ise, bu şartları sağladıktan sonra, kayıt ettireceğimiz telefonun yeni olması mı gerekiyor. Mesela piyasada kayıtsız olarak satılan telefonlar var. Telefonun kayıtsız olduğu belirtilmiş ve bu nedenle fiyatı biraz düşük. Ben bu telefonu alıp pasaportla gitsem, kayıt ettirebilir miyim?? Bana sen daha yeni gelmişsin ama bu telefon 1 senelik gibi birşey derler mi??

    Ayrıca bu kayıt ettirme olayında cihazın iphone olması ekstra bir problem yaratır mı?? Jailbreak yalnızca appstore bağımlılığını ortadan kaldırıyor bildiğim kadarıyla. Kaydettirme olayıyla jailbreak'in bir ilgisi yok değil mi?? Bir de simlock gerektiriyormuş cihaz. Simlock çözülmesi kolay mıdır??



  • Evet pasaport sahibi kişi ülkeye giriş yaptıktan sonra 1 ay içerisinde IMEI kaydı yaptırabilirsiniz. 1 aydan sonra yaptıramazsınız.

    "Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 31.01.2008 tarihli yazısı ile yapılan ve 01.02.2008 tarihinden itibaren geçerli olan düzenlemeye göre bir kişiye yurtdışından 2 takvim yılında 1 adet cep telefonu getirebilme hakkı tanınmış, yolcunun giriş yaptığı tarihten itibaren en geç 1 ay içinde cep telefonunun kayıt altına alınması zorunluluğu getirilmiştir."

    Kaynak:http://www.mcks.gov.tr/tr/KonuDetay.php?BKey=40&PHPSESSID=64d7c1a039069d872ecb95e1bc83e74f

    Sim kilidinin IMEI kaydı ile bir alakası yok. Yurtdışından aldığınız telefonun sadece o ülkedeki belli operatörlerle kullanılması için koyulmuş bir kilittir sim kilidi. Örneğin Amerika'da satılan iPhone'lar sadece AT&T operatörüyle kullanılmak üzere ayarlanmıştır. Siz o telefonu Türkiye'deki operatörlerle kullanmak için bu kilidi kaldırmak zorundasınız. Bu işlem bir yazılım aracılığıyla yapılıyor. Forumda aratırsanız detaylı rehberleri bulabilirsiniz.

    IMEI kopyalama hakkında bir bilgim yok. Bu işlemin yasal olduğunu da sanmıyorum. Eğer son 1 ay içerisinde yurtdışından gelen ve son 2 yıl içerisinde başka bir IMEI kaydı yaptırmamış bir tanıdığınız varsa pasaportla kayıt yaptırmak çok daha güvenlidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tristam -- 14 Eylül 2010; 8:44:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.