Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ REHBERİ [SSS] (130. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.850
Cevap
147
Favori
679.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafaalaci

    Ben DGS ile Kıbrısta bir üniversiteye yerleştim. Görsel iletişim tasarımı bölümüm. Geldim vizelere girdim filan. Alttan üstten muaf olmayan dersleri almaya başladım. Dönemlik sadece 6 ders alma hakkım olduğu için şuan 1. sınıf 2. sınıf ve 3. sınıftan ders alıyorum sadece. Bu dönem 1. sınıfın ve 2. sınıfın güz dönemini bitireceğim.3. sınıfında güz döneminin yarısını bitireceğim. Normal şartlarda okul yaz okulu filan yaparsam 2 sene 4 dönemde bitecek. Yaz okulu yapmazsam 2,5 sene 5 dönemde kesin olarak bitecek.

    Yurtdışı kontenjanı 1 olan bir okula başvuru yapacağım. Benim sormak istediğim şey şu. Yukarıda yazdıklarıma bakarak benim bir sınıfım olmadığı net bir şekilde söylenebilir sanıyorum. Ben hangi sınıftan geçiş yapma hakkına sahibim? Bu anlattıklarım benim geçiş yapmama engel teşkil eder mi? Engel teşkil etmezse gittiğim okulda hangi sınıftan başlarım?

    Varmı herhangi bir bilgi verebilcek aşağı yukarı benim durumumda Aynı bildiğim geçeceğim universiteye geçmek istediğin sene ve dönemi soyleyebiliyormussun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaşlar, 2. Sınıfım.
    YGS puan türüyle yerleştiğim bölümünden kurumlararası geçiş yapmak istiyorum. Fakat sıkıntı şu li ben ygs ile yerleştim istanbul üniversitesi lys ile alıyor. Not ortalamam ile geçiş yapabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Istanbil uni elektirik bolumuyum 1.sinif ygs1 ile girdim 2 yillik
    Ilk tercihlerimde att vardi ygs2 ile aliyo saglik bolumu yatay geci yapabilirmiyim not ortalamasi ile ygs2 dusuk cunku birde hangi bolumlere gecebilecegim nerden ogrenebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ben bu sene özelden devlete yatay geçiş yaptım acaba herhangi bir dersten başarız olursam eski okuluma dönme ihtimali varmı?
  • Arkadaşlar şu anki bölümüm maliye ve ben atatürk üniversitesi hukuk fakültesi ikinci öğretime geçmek istiyorum ama bölümün taban puanı 2 puan daha fazla benim puanımdan yani hiç bir şekilde geçme ihtimalim var mı ortalamayı falan yüksek tutup yoksa bir daha mı hazırlamam gerek ygs/lys ye daha iyi bir yer için ? Şu gerçekten çok kötü durumdayım var mı hiç ihtimal geçmem için ?
  • Arkadaşlar ben ingilizce hazırlık okuyorum bu sene başladım yatay geçiş yapmak istiyorum yatay geçiş yapabilir miyim yoksa 2 yıl geçmesini mi beklemem gerekir
  • Arkadaşlar ben vakıf üniversitesindeyim ve eğitim dili %30 ingilizce. Şimdi bizde dersten çekilme durumu olabiliyor ve bir dersi 1-2 hafta elinde tutup ortamı görebiliyorsun ve bu transcripte bıraktığında W (withdrawn) olarak yansıyor. Acaba bunun yatay geçişe bir etkisi var mıdır ?
  • İrregular olmak yatay geçiş için engel mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 8 yıl geçti ve gerçekten bitiremeyeceğim bu bölümü. Okula gitmiyorum vs vs. Neyse asıl sorum bu sene öss'ye girip başka bi bölüm yazmak. Geçen arkadaş işte üniversiteye girdiğin puanla başka yere dtercih yapabiliyorsun falan dedi. İNternetten baktığımda bu merkezi yataş geçiş olayı oluyor galiba. Fakat beni 2008'de sınava girdiğim için acaba bu benim için geçerli mi ? Öğrenci olmanız şart falan diyor ona göre kaydımı yaptırıcağım bu dönem de yoksa kayıt yaptırmıcam. Bilenler aydınlatırsa sevinirim.
  • Devlet okulundan özel okula %50 yada &75 burslu geçiş yapılıyor mu ?
  • Zendo kullanıcısına yanıt
    burs için istenen şartları sağlarsan oluyor hocam.
  • Yatay geçiş için gerekli belgeleri dönem bitmeden alsam ( transkript,ders icerigi vs) olur mu? Sıkıntı olur mu acep? Şuan sadece ingilizce tarih edebiyat gibi derslere giriyorum gecis yapacagim okulda bir ihtimal muaf olurum diye. İllede dönem sonunda mi almak gerek bu belgeleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan bir tıpta 1. sınıfım. Sene sonunda sadece 1 puanla kaçırdığım başka bir üniversitesinin Tıp fakültesine yatay geçiş denemek istiyorum ama not ortalamam yetersiz.
    Bana dediler ki yerleştirme puanın ile yatay geçiş yapmayı deneyebilirsin ama tekrar 1. sınıftan başlarsın. Bu konuda bilgisi olan var mı

    %75 lys %25 okul puanı tarzı bir şeyler dedi kimisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KindredX -- 8 Mart 2017; 18:50:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KindredX

    Şuan bir tıpta 1. sınıfım. Sene sonunda sadece 1 puanla kaçırdığım başka bir üniversitesinin Tıp fakültesine yatay geçiş denemek istiyorum ama not ortalamam yetersiz.
    Bana dediler ki yerleştirme puanın ile yatay geçiş yapmayı deneyebilirsin ama tekrar 1. sınıftan başlarsın. Bu konuda bilgisi olan var mı

    %75 lys %25 okul puanı tarzı bir şeyler dedi kimisi

    Şuanki okuluna yerleştiğin senenin taban puanlarina bak. (2015 te yerleştiysen 2016 tercih kılavuzuna) eğer eşitse ya da yüksekse yaray geçis yapabilirsin. 0.00001 bile düşük olsa merkezi yerlestirme puani ile yatay geçiş yapamazsın. Birde puan türü bölüm hangisini istiyorsa o.lys %25 ygs bilmem ne diye birsey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    Kurumlararası yatay geçiş kaldırıldı diye söylentiler var. Net bir cevap bulamadım. Bilginiz var mı bu konuda?
  • steve78 S kullanıcısına yanıt
    yalan haber.sadece khk ile kapatılan üniversitelerde okuyanlar için geçiş yapacaklarında taban puanları kaldırıldı diye biliyorum.
  • KindredX kullanıcısına yanıt
    diğer cevap veren arkadaşında dediği gibi 0.001 kadar bile düşük olsa giremezsin.şu anda okuduğun bölüm üzerine yatay geçiş yapmak istiyorsan aynen kaldığın yerden devam edersin.sadece her okulda verilen dersler farklı olduğu için gittiğin okulda almadığın dersleri alttan alırsın.zaten başvuru yaparken sende ders içeriklerini isteyecekler oradan hangi dersleri alıp almadığına bakılacak.
  • kliktivist kullanıcısına yanıt
    Peki 3.sınıfın güz dönemini bitirdikten sonra 3. sınıfın bahar dönemine başlarken geçiş yapabilir miyim?
  • steve78 S kullanıcısına yanıt
    o üniversitesine göre değişiyor.kendimden örnek vereyim.ben güz sonu yatay geçiş yaparım diye düşündüm bekledim ama bahar dönemi için yatay geçişi sadece ön lisanslar için açacaklarını duyurdular.ben de bahar sonunu bekledim.yazın geçiş yaptım.dikkat edin bu yatay geçiş açıp açmama okulun elinde kontenjan yetersiz diye açmayabilirlerde.kısacası gitmek istediğiniz üniversitenin öncelikle puanı yetiyorsa ona bakın sonra okulun sosyal medya sayfalarını takip edin.oradan duyurular yaparlar zaten.
  • kliktivist kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.