Şimdi Ara

Yeni Kia Sportage Alanlar ve Alacaklar (1318. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27.258
Cevap
186
Favori
2.709.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13161317131813191320
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • celebic kullanıcısına yanıt
    2013 arabamda da yağ değiştiğinde 12 Lt gösteriyordu 10.5 oldu 10 Ltyi görmüştüm. Ben 13 Lt bekliyordum 11.7 11.4 leri gördüm şok oldum :)

    O dediğinizi 2015 mayısta sıfır Jeep bakarken satış temsilcisi 7.kat komşumuzdu. Arabanın geliş fiyatını görmüştüm. Birşey kazanmıyoruz kazandığımız servisten demişti :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar malum kış geldi herkes KIŞLIK LASTİK derdinde
    2015 Sportage için PETLAS almayı düsünüyorum lastik bilgileri aşağıda

    https://www.petlas.com.tr/lastik.php?id=82

    Ancak merak ettigim bu lastigi Sportage da kullanan var mı?

    Cevaplarsanız sevinirim

    Selamlar
  • Merhaba ben daha önce acı bir petlas tecrübesi yaşadım. 4 adet kış lastiği almıştım, ilk sezonda lastiklerde çatlama oldu fabrikaya zar zor gönderdik. Sonuç '0' lastikleri atmak zorunda kaldım ve firma hiç ilgilenmedi. O yüzden biraz endişeliyim. Bulabilirseniz nokian tavsiye ederim.
  • öncelikle herkese iyi forumlar..

    Mayıs 2016 da aldığım aracımla ilgili Prins sıvı LPG montajı, krom ve led uygulamalarım ile ilgili yaptıklarımı paylaşmak istiyorum..
    zira konu geneli nerede ise yakıt üzerine dönmekte..hem sayfanın biraz havasını değiştirmeyi hemde eleştirilerinizi bekliyorum..

    uygulamaların tamamını (lpg hariç) malzeme temini ile kendim uyguladım

    saygılar..

    öncelikle Prins Sıvı Sistem montaj fotolarını paylaşmak istiyorum (Doğan Makina Analya)











    Krom akseuar montajları


















    Led ışık uygulamalarım











    Sıvı sistem yakıt tüketimim

  • viztay kullanıcısına yanıt
    Merhaba Buğrahan Güler ;)

    Bu silikon anahtar kılıfını nerden buldun ya aliexpresste bile bulamadım :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • YozgatLee0666 kullanıcısına yanıt
    hemen anında görüntü yapalım
    çok beğendim mavisini de aldım

    https://www.aliexpress.com/item/white-colour-car-key-sticker-set-shell-cover-case-for-kia-rio-sportage-2014-ceed-sorento/32259296915.html?spm=2114.13010608.0.0.tkh16L



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viztay -- 5 Ekim 2016; 23:05:05 >
  • viztay kullanıcısına yanıt
    Bende saks mavisi rengi favorimdir hiçbir renge değişmem :) 2 anahtar olunca bi mavi bir kırmızı alayım hemen :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c a g a t a y

    Arkadaşlar malum kış geldi herkes KIŞLIK LASTİK derdinde
    2015 Sportage için PETLAS almayı düsünüyorum lastik bilgileri aşağıda

    https://www.petlas.com.tr/lastik.php?id=82

    Ancak merak ettigim bu lastigi Sportage da kullanan var mı?

    Cevaplarsanız sevinirim

    Selamlar

    Kimse lastik olayına girmedi sanırım?
    Yada bu konu başka başlık altında mı konuşuluyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c a g a t a y

    quote:

    Orijinalden alıntı: c a g a t a y

    Arkadaşlar malum kış geldi herkes KIŞLIK LASTİK derdinde
    2015 Sportage için PETLAS almayı düsünüyorum lastik bilgileri aşağıda

    https://www.petlas.com.tr/lastik.php?id=82

    Ancak merak ettigim bu lastigi Sportage da kullanan var mı?

    Cevaplarsanız sevinirim

    Selamlar

    Kimse lastik olayına girmedi sanırım?
    Yada bu konu başka başlık altında mı konuşuluyor?

    Yukarıda @beyzade106 nickli arkadaş bahsetmiş.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Merhaba ben daha önce acı bir petlas tecrübesi yaşadım. 4 adet kış lastiği almıştım, ilk sezonda lastiklerde çatlama oldu fabrikaya zar zor gönderdik. Sonuç '0' lastikleri atmak zorunda kaldım ve firma hiç ilgilenmedi. O yüzden biraz endişeliyim. Bulabilirseniz nokian tavsiye ederim.


    Ben de Petlas ile bir tecrübe yaşamamış olmama rağmen size önerim arkadaşın dediği gibi Nokian olabilir veya bunun dışında Michelin çok iyidir ve yine bunlardan aşağı kalmayan Goodyear Ultra Grip önerebilirim. Petlas'ın ilk alım maliyeti az olarak gözükse bile uzun dönemde yukarıda saydığım lastiklerden birini tercih etmeniz sizin menfaatinize olacaktır. Az önce andığım markaları 4-5 kış boyunca güvenle kullanabilirsiniz ancak Petlas için aynı şeyi diyemiyeceğim.
  • sportage seven ve sahibi olan arkadaşlara belki daha önce sorulmuş olması muhtemel bir soru sorayım cok sayıda sayfa olduğu ve baktığım sayfalarda net cevaba ulaşamadığım için .geçen hafta aracımı sattım ve uzun süredir aklımda olan duster 4 çeker almak için bir süre beklemeye karar verdim bu arada 4 çeker olmasada konfor donanaım kalite açısından sportage ve ix35 dikkatimi çekmeye başladı..belki şartları zorlayıp dusteri 0 km alabilirim ama sportage 0 almam mümkün değil max 55-60 bin gibi bütçe ayırabilirim2 .el ine yılda max8000-9000 km yapıyorum yani benzinli araç formatına uyyorum ama bugüne kadarda dizel ekonomisine alıştımix35 ve sportage bir elmanın iki yarısı gibi hangisine yoğunlaşssam bir türlü karar veremedim.birde sportage larda eco yazan kasalarda tasarruf oranı ve eco nun faydası nedir .otomatik vites ile ilgili bir problem varmı .bakım maliyetleri ve dikkat gerektiren hususlar neler .benim gibi orta sınıf memur ailesini zorlarmı yoksa macerayamı atılmış olurum.ikinci el gideri nispeten daha yavaş bunu biliyorum kısaca bilgi sahibi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum asx de var ama tek avantajı az yakması gibi sportage ve ix35 yaınında bu şıkkı eledim.
  • murat8228 kullanıcısına yanıt
    Marjet sıvı Lpg takarsınız benim gibi düz viteste 10 Lt gaz yakar :) Max 60 varsa Otomatik ne Sportage ne İx35 alabilirsiniz en dolu model olmak kaydıyla.

    Duster 4 tekerdir. Malzeme kalitesi 0 Konfor 0 sadece yerden yüksek dizeldir. Sportage İx35 e binin sonra Dustera binin farkı anlarsınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla hocam lpg çok sıcak bakmiyorum genelde üretici firmalarda olumlu bakmıyor garanti den çıkıyor sanırım önceki aracın dacia lodgy idi artıların o eksilerini bilerek aldığım icin sorun yaşamadım ve çok uygun fiyat yazmamama ramen aracında temiz olmasıyla ayni gün araç satıldı.sportage ve iç 35 de bu durum pek oluşmaz ancak kıyaslamaz tabii sportage in kalite konfor donanım ve keyfine diyecek yoktur lakin duster arazide hepsine toz artırır zaten duster 4 çeker alınır 60 civarlarına araçlar var yılbaşını bekliyorum o zaman denk gelir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat8228 kullanıcısına yanıt
    Alacağınız aracın garantisi bitik olucak :) Lpgde hiç bir sıkıntı olmaz 2 ayda Lpg ile,9000 km yaptım. Allaha şükür sıkıntım olmadı

    Size tavsiyem 4 teker B segment yerine C segment arabaya binin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkardaşlar merhaba. 9 ağutos 2016 da 2014 Sportage otomatik almıştım. Bugün tam 60 gün oldu ve 60 günde 10300 km yol yaptık :) Bu süreçte deneyimini yazayım.
    1-Otomatik şanzıman çok iyi. Buz gibi tork konvektörlü geçişleri DSG(olamaz zaten) gibi hızlı değil ama hızlı konforlu şanzıman. Sadece roket tuşu olmadığı gaz pedalı açısına göre vites düşürüyor bu yüzden biraz basayım derken vites düşürdüğü oluyor. Bunun için manuel moda alıp gaza yapıştırın ellemez :) Birde oranlar acaip uzun, 2013 de 3000 devir 110la gidiyordum şimdi 3000 devir 135le :)
    2-Yakıt Mersinde 15 LT yaktı genelde sonra yağ bakımından sonra 12-12.5 LTlere düştü.(Normal kullanım gazı yapıştırmalı bazen sakin ortaya karışık kullanım :D )
    3-Performans konusunda düz vitese göre bana daha iyi hissetirdi ya sıvı sistem takılı motordaki yanma daha iyi bu yüzden böyle yada şanzıman dişlilerinden kaynaklı olabilir.
    4-2013 e göre kadranı daha iyi önden arkadan daha iyi.
    Düz vitesten otomatiğe geçmeyi düşünenlere şiddetle tavsiye ederim. memnun kalacaklardır...
    LPG ile 9 bin km oldu bu hafta sonu 10 bin km olur onunda bu zamana kadar kaç lira gaz alındı kaç para verdiğimizi burda paylaşıcam....
  • YozgatLee0666 kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık, güzel bir paylaşım olmuş, şu sıralar bende düşünmekteyim tüp taktırmayı ancak halen araba değişsemmi yoksa tüp mü taktırsam derdindeyim. Normalde hesaplarıma göre ben yılda maksimum 10 bin km yol yapıyordum ancak bu sene 2 bayram tatili ve kendi yıllık iznimizi şehir dışında geçirince sadece 7500-8000 km şehir dışında yaptık, şehir içide 4500-5000 km civarı yapınca aramç dayandı 13 bin km ye. Aracı daha mayısta aldık ( 2015 model ama 2016 mayısda son kalan otomatik comfort paket ) 5 ayda 13 bin km böyle yakan bir araç için çok geldi. Ayrıca şunuda söylemeden geçemeyeceğim, bu araç kesinlikle uzun yol aracı değil , rahatlık açısından sorun yok ama yakıt açısından kesinlikle değil. Şimdi buna katılmayan bir sürü insan çıkacak ama yüksek devir isteyen bir araç yani devamlı kickdown yapan bir araç uzun yol aracı olamaz yakıt açısından, yoksa konfor olarak kimse laf edemez.

    Elimde iki seçenek var , ya gidip 5 - 6 bine tüp taktıracağım yada seneye bu zamanlar aracın yeni turbolu modeli olan GT- line exlusive yada Tiguan Comfort paket alacağım, yada bu sene sonuna doğru bu aracın 1,6 dizelleri geliyor ona bakacağım, tabi fiyat uygun olursa.

    Açıkçası araca tüp taktırma istemiyorum , çünkü İstanbul gibi bir yerde AVM lerin tüplü araç almama durumu ve çocuklu bir aile olarak oto parkı kesinlikle kullanmak zorunda olmam nedeniyle, bu seçenek bana biraz uzak durmakta. Bununla birlikte zaten araç uzun yolda devamlı yüksek devir istiyor ve bu beni yeterince rahatsız ediyor, aracı manuelde kendim vites atim diyorsunuz yani vites düşürmesin istiyorsunuz sonrada bayılıyor, düşük vitesdede aracın bağırması yakıtı geçtim beni rahatsız ediyor. hatta eşim bile geçen uzun yolda kendisine verdiğimde , cidden bu araba gitmiyor aracı 120 km / h hızına getirmek için devamlı gaza yükleniyorum dedi. Şehir içinde hiç sorunumuz yok yakıt diğer muadilleri ile 1 lt en fazla 1,5 lt oynuyor. Ama uzun yolda araç ortalaması 9 lt ki en yumuşak kullanımda bile en fazla 8,5. Şimdi araç çok yaksa bile diğer muadil yada dizellere göre aradaki fiyat farkını en iyi ihtimalle 10 senede kapatıyor orada sorunumuz yok.
  • Avmye hertürlü girer :) Çünkü bagaja baktığında pandizot kaldıran güvenlik görevlisi görmedim. İstanbula yılda 2-3 kere araba ile giden biriyim :). Uzun yol arabası yakıtından dolayı benzinle olamaz ama Lpg ile gerçekten çok iyi. Şehir içi yerine hep şehir dışında kullanmayınız isterim. Kullanıma göre şehir dışında 9-11 Lt gaz yakıyor. Daha ne olsun :)

    İmkan varsa Gtline alın Marjet sıvı sistem taktırın mis gibi binin... Bundan sonraki araç muhtemelen Tucson 1.6 T-GDİ Elite veya Elite Plus olacak. Tabikide alındığı 2. Günü Lpg takılacak yoksa evlat acısı :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • YozgatLee0666 kullanıcısına yanıt
    Aslında tüp olayı beni çok kasan bir durum yani seçeneklerim de en son neredeyse, aracıda seviyorum ama dediğim gibi uzun yol olayı beni baya üzdü,, bir önceki yorumda yazdım zaten. Şimdi yakıt için bakımı geliyor zaten geçenlerde siz yazdınız sanırım, yağ değişiminden sonra yakıt 1-2 lt düştü diye, bir ona bakacağım.

    Ayrıca araç değişim için seneye bu zamanları bekleyeceğim, hedefteki araçlar sırası ile, Yeni sportage dizel ( gelmesini beklediğim ), Gt-line Exlusive , Tiguan Comfortline, Passat 1.4 TSI DSG, tabi birde yeni seat ateca var. Bu araçları alırsam dizel hariç, tüpe gerek yok çünkü uzun yolda zaten yakmıyor, şehir içinde beni kurtarıyor. Aslında şehir dışı yapmasam hiç değiştirmem ama tatillerde araçla gitmek gerekiyor.
  • 1-2 değil 3 Lt yakıt düştü :D Bende Lpgyi acaip seviyorum. Mazotun 4 lira benzinin yerine göre 4.80 hatta mahrumiyet yerinde 4.90-5 lira olduktan sonra daha çok seviyorum 2.17 den alıyorum :) Şu ara opette 40 lira akaryakıt kampanyası var 2.29 dan alıyorum bitsin gene 2.17 ye devam :D

    Size tavsiyem Sportage 2.0 Dizel alacaksanız Gt şike olarak. 2. El Sorento alın. En azından daha üst segment bir araç. Şuan yakıtı fazla geliyorsa takın Marjeti miss gibi gezin :)

    Yağ olayı ise servis dışardan yağ getirmeyi izin vermeyebilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar mrb..

    otomatik spo almayı düşünüyorum alınabilecek en mantıklı yıl ve donanım hangisidir konuya biraz yabancıyım kusura bakmayın...

    teşekkürler..
  • ozgurr1903 O kullanıcısına yanıt
    2014 Concept plustır. 67-70 arasına biter
  • 
Sayfa: önceki 13161317131813191320
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.