Şimdi Ara

KAPIMIN ÖNÜNE PARK ETMEDİM DİYE TARTIŞMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
2
Favori
26.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi geceler. Dün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. kim haklı kim haksız lütfen belirtin. bende haksız olabilirim bilmiyorum.

    izmirde okumaktayım. ve güzelyalı taraflarında evimin önü boş oldukça arıcımı koyuyorum. bulunduğum sokak dar bir sokak. mümkün oldukça evimin önüne park ediyorum zaten 1 araçlık yer var ve bizim apartmanda benden başka kimsenin aracı yok.

    Dün evimin önü dolu olduğu için (bizim apartman dışından bir araç park etmiş) bende hemen karşı kaldırıma park ettim, yine her zaman olduğu gibi. Bu sırada bir adam da beni takip ediyor ..camdan görüyorum.

    arabadan indim apartmanıma girerken. Adam ya da amca deyim bana seslendi 'genç aracı çek burdan' diye.

    Ben de gayet sakin bir şekilde, benden büyük olduğu için saygıda kusur etmeden nedenini sordum. Bana bu apartmandan değilsin buraya park edemezsin dedi. Bende burası sizin aparmanın park alanı değil devletin açtığiı yodaki kaldırım dedim. Ayrıca evimin önüne de başkası park etmiş, ne yapayım aracı kucaklayıp evemi alayım dedim. Başladı bağırmaya 'Beni ilgilendirmez sizin evinizin önünde ki araç gidin onla muhattap olun.... tabi bunları çok sert bir uslüpla söylüyor. Ben yine sakin bir dille nereye park edeyim

    benimde park yerimi birisi almış desem de, beni dinlemedi ve dikkatimi bir sözü çekti amcanın. Bana oğlum aracını çek başına bir iş gelir yazık olur arabaya dedi. Bende fazla uğraşmamak adına Allah a havale edip, aracı çektim. bulunduğum mahallede şehir dışından gelen yabancı plakalı araç sahibi bir öğrenci olduğum için mi yapılıyor bu diye gece gözüme uyku girmedi. Açıkcası böyle şeylere kafasını çok takan biri olduğum için moralimde bozuldu. şimdi evimin önünde bir araç varsa ve karşı taraf boşsa park etmiyorum/edemiyorum. Bana akıl verin ne yapayım direneyim mi yoksa böyle bir hakkı var mı adamın

    Biraz uzun oldu kusura bakmayın paylaşmak istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omercan_84 -- 9 Ağustos 2010; 3:56:49 >







  • Büyük ihtimal yabancı plaka yüzündendir... Kesinlikle öyle bir hakkı olamaz.
  • Ben olsam elinden geleni ardına koyma derdim.Hele bir dokunsun arabaya sonrası fena olur.
  • Ufak tefek bir şey aslında o adamda başkasının kapısının önüne park ediyor ama gel de anlat
  • ya gerçekten böyle anlayışsız insanlar var ne yazık ki.
    benim de başıma geldiği oldu, hele de öğrenci olduğunu anlayınca insanlar daha bir cesaretleniyor biliyorlar tabi öğrencisin yabancısın vs vs.
    elinden geldiğince uzak durmaya bak, çok da takma kafana insanın canı sıkılıyor, uykuları kaçıyor sonra böyle.

    "Bana oğlum aracını çek başına bir iş gelir yazık olur arabaya dedi"
    "amcacım bir şey olmaz bence, evimizin önüne de mi park edemeyecez artık, hem olursa da bu ülkenin Savcısı var Polisi var yapanın yanına kalmaz elbet"
    deseydin keşke. Ne derdi acaba çok merak ettim.

    Böyle tehditvari laflar söyleyen adamdan ne beklenir ki zaten.
    Boş ver arkadaşım sıkma canını, geçmiş olsun.
  • Dostum aynı durumu dört sene boyunca ben de Isparta'da yaşıyordum ama çarşıdan taşınınca sıkıntım bitti.Adamın kıç kadar dükkanı var,gelmiş esnafım ben çekerim diye bıdı bıdı yapıyor.Kaldı ki bunu diyen adam dükkanına ne mal indirir bindirir ne de servise çıkan aracı var.Beyefendi işe gidip gelirken kullandığı hususi aracı için ben kendi kaldığım apartmanın önüne çekmeyecekmişim.

    İkinci sınıftayken vize haftası bir sınavdan geldik kız arkadaşımla,lokantası olan bir esnaf arabayı çektim dükkanından koşarak çıktı ve bana küfrederek arabayı çek dedi.Ben de amca bak yaşına hürmet ediyorum,burası benim kaldığım apartmanın önü,işine bak tatsızlık çıkmasın dedim.Amcam ben şuralıyım da bilmem ne de diyip hala küfüre devam edince baktım laftan da anlamıyor,sen oralıysan ben de Adanalı'yım dedim başladım buna.40-45 yaşları arasındaki amcayı aldım elime,ver Allah ver,neresine denk gelirse.Amcam sonra dükkanına kaçmak zorunda kaldı O sinirle düz duran arabayı da çapraz çekip yolu kapadım geçebilen geçsin diye.Apartmanın tam altındaki esnaf da ahbap olunca onlar da geldiler beni alıp sakinleştirdiler.

    Tüm bu olaylardan sonra aracım düzenli olarak çizilmeye başlandı,küçük ama göze çarpan çizikler.Biliyordum onun yaptırdığını ama ispat edemeyince birşey de yapamıyorsun.Olayın üzerinden 6-7 ay sonra yazlıkları çıkarıp kışlıkları taktıracağım zaman ne göreyim,iki ön tekere de aynı çividen saplanmış ama lastikler run-flat olduğu için farketmemişim.Çivileri görüp emin olduktan sonra amcanın dükkanına gidip gereken ayarı verdik de ondan sonra ne çivi ne çizik oldu.Çiziği çiviyi geç kuş sıçsa senden bilirim dedim amcaya

    Sözün özü,evet arabanı orda bıraksaydın zarar verirlerdi,alem şerefsiz olmuş.Kimsede hoşgörü anlayış kalmamış.Karşıdakine güzel güzel durumu izah ediyorsun ama adam diyor diyor dediğini diyor.Karşıya çekmek en doğal hakkın ama karşındaki insanı da göz önüne alarak küçük ama can sıkıcı şeylerin aracının başına gelebileceğini göz ardı etme.Bunu göz önüne alıyorsan da yapana, okuduğun şehirde gerekeni yapacak tanıdık,hısım akraba veya çevren vardır inşallah.Yoksa sen daha çok üzülürsün.




  • -bende çok kıl oluyorum böyle evimin önüne parkedenlere ama amcanın uslubu uslup değilmiş kibarca seni uyarabilrdi.zaten öğrenci milleti sevilmiyor bende aynı şeyleri yaşadım alt alıp iyi yapmışın kardeşim karşındaki insanlıktan çıkıyorsa sen bildiğini oku çıkma
    -yukarda arkdaş kapının önünü devletindir diye bahsetmiş de haklıdır doğrudur ama dünyada herşey her kanun yazılı yasalardan oluşmuyor mahalle kavramı,sokak kavramı komşu ilişkileri önemli insanlar birarada yaşarken zaten uyara uyara adam senin evinin önüne çekmemeye başlıyor yada çekerse bir yolla cezasını çekiyorki ençok kendi aracım zarar görüp harita olmuştur.
    -Bazen 2 sokak ötedeki beyfendi gelip arabayı evimin önüne çekiyor düşünün 10 daireli apartmanda 8 araç var sizce çektirirler mi çektirmezler?
    -tabi bu durumlar otopark olmadığı için yaşanıyor her birey için bunlar geçerli değil
    -Şahsen ben kibarca uyarıyorum.Yabancı araç ise zaten yapcak bişey yok bir komuşunun misafiridir yada adam bilmiyordur çekebilir ama yol devletin diye gelip senin kapının önüne çekenler hatta kaldırımına çıkan tek garaj girişini kapatan dangalaklar var ne kendileri için ne de o güzelim araçlar için yazık oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsclub53 -- 9 Ağustos 2010; 8:41:31 >




  • O yolda bir yapım olduğu zaman belediye o sokaktaki tüm evlerden ücret talep ediyor, sadece o apartmandan değil. O sokak kamu malıdır. Yasaksa kimse parkedemez ama parkedilebiliyorsa herkes edebilir.

    Bunun yanında ben "arabanın başına birşey gelebilir" diye tehdit edildiğim zaman cevap olarak. "Arabamın başına birşey gelirse aynı şiddette birşey sizin aracınızın başına da gelebilir, piyangonun bana vurma ihtimali size vurma ihtimali, ile aynı" diyorum. Hiç de birşey olmuyor aracıma.

    EDIT: Bu arada kimse parketmesin diye evinin önüne kuka, sandık gibi şeyler koymak da suçtur. Bu yüzden ceza yiyen kişileri görebilirsiniz biraz araştırma ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 9 Ağustos 2010; 9:43:25 >
  • geçen 15 dk lik işim için bıraktım söylediğinize benzer bir dialog geçti. basitçe rica etseydi çekerdim seve seve ama sizde olduğu gibi imalı konuşunca aracı kımıldatmadım ve elinden geleni ardına koyma diyip işimi hallettim.hiçbiryer kimsenin babasının arsası değil benim evimin de dukkanımın onunede yabancı araçlar koyuyor bn kimseye böyle demiyorsam kimsede bana diyemez. keşke sizde çekmeseydiniz aracı.
  • Şehirlerdeki araç sayısı günden güne artıyor ve bu tür olaylar. Yakında cinayet işleyecek millet bu nedenle. Plansız şehirleşmenin sonuçları bunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xiamen -- 9 Ağustos 2010; 10:09:04 >
  • Ankara dayım ve burada kayınpederlerin sitelerinin girişine kumanda ile açılabilen otomatik kapı yapmışlar dışarıdan yabancı kimse giremiyor imrendim ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omercan_84

    ........Bana oğlum aracını çek başına bir iş gelir yazık olur arabaya dedi......



    Kalem tipi bir kamera alıp cebinize takın.. Amcayı pencerede gördüğünüz bir gün, kamerayı çalıştırıp kaldırıma park edin. Amcaya bir selam verin, mümkünse aynı hakaretleri ve tehditleri bir daha telaffuz etmesini sağlayın.. Sonra arabanızın çizilmesini vs. bekleyin (kaskonuz vardır sanırım.. ) Eksperden aldığınız hasar raporu ve kamera kaydı ile doğru karakola..

    Ya da "İte dalaşmaktansa çalıyı dolaşmak yeğdir" deyip, uzak durun.

    Tercih sizin, kolay gelsin..
  • Bulacaksın bi hurda, çekeceksin oraya yatsın günlerce.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi treabacks -- 9 Ağustos 2010; 11:12:24 >
  • bi akşam arkadaşın ısrarıyla kuşadasına gittik.bana barlar sokağı diye bir yere götürdü etraf kalabalık bi yukarı beş aşşağı yürüyor insanlar.o sırada bende yoruldum ve bir mekanın önündeki kaldırımda durduk öyle ayak üstü kaldırımda arkadaşımla muhabbet ediyoruz. O sırada insanlıkdan nasibini almamış biri bana şşşt oğlum bekleme orda diye gayet öküzce bi tavırla.seslendi. Nekadar sinir olduğumu tahmin bile edemezsiniz.bend benim gibi kaçtane oğlun var belediyenin kaldırımının sahibi senmisin diyerek cevap verdim ama öküz olmaya görsün bir insan gerçi öküz çok yararlıdır öküzlerede hakaret oluyor neyse. Ve ortalık karıştı bana anırıp anırıp duruyorlar. Arkadaşım beni sakinleştirdi ordaki esnafdan araya girdi bi kaç kişi öyle konu dağıldı. Demem o ki değil arabayı kendini bile park edemiyorsun ortak kullanım alanı olan kaldırıma.
  • Adaletle, polise sikayetle malesef isler cozulecegine daha da uzuyor. Islemiyor adalet bizim memlekette.
    O zorbalik mi yapiyor, sen daha zorba olacaksin. Gozunu korkutacaksin.
    Devletin kendi varligini hissettirmedigi, duzeni saglamadigi yerde guclu gucsuzu ezer duzeni otomatik olarak yerlesiyor.
  • Söyleyeceğim tek kelimem olurdu, bu arabada en ufak çizik göreyim, senin yanında biterim...
    Başına bela almak istiyor ise buyursun istediğini yapsın.
    Yerse!
  • Köpeğe (kibarlaştırılmış) bulaşacağına çalıyı dolaş diye bir söz vardır. Ama her insan yapamaz bunu. Önce araban kaskolu olmalı sonra da 1-2 çiziği, lastik yarılmasını göze alacaksın. Eğer adam tehditle kalmayıp gerçekten arabana zarar verirse vereceksin sopayı hiç acıma.
  • Maalesef bunlar plansız yapılaşmanın sonuçları ve büyük şehirlerin hemen hepsinde ve hatta küçük şehirlerin merkezlerinde durum aynı. O noktada senin yapacağın 155 i arayıp polis çağırmak olmalıydı. Ne karşılık vereceksin ne de pabuç bırakacaksın. Polis gelince ''burada park yasağı olmamasına rağmen şu kişi aracı park edersem başına bir şey gelebileceğini söyleyerek tehditte bulundu'' diye şikayetçi olacaksın. Bak bakalım bi daha ağzını açabilir mi. Tepkisiz kalmamak lazım bu tiplere. Ben olsam kafa göz girerdim ona ama sonra haksız duruma düşersin, sonrasını düşünmek lazım.
  • Arkadaşlar yorumlarınızı tek tek okuyorum. Çok teşekkürler desteğiniz için. Ben anadolu çocuğuyum yurdumun her köşesinide seviyorum. Bu olaydan dolayı izmirden ve insanından soğuyacak değilim. Bu her bölgede yaşanabilecek bir durum.

    Ayrıca park edilemez levhası vs bulunmamasına rağmen böyle tepki verdi. kaldırıma park edilemez gibi tabela asma hakkı var mı merak ettim doğrusu.

    Umarım amca bu foruma arada sırada giriyordur. Yorumları okurda insanlığından utanır. Çok üzdü beni.

    hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. şurdaki yorumları okuyarak haklı olduğunu bilmek bile insana moral veriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s0ft

    Maalesef bunlar plansız yapılaşmanın sonuçları ve büyük şehirlerin hemen hepsinde ve hatta küçük şehirlerin merkezlerinde durum aynı. O noktada senin yapacağın 155 i arayıp polis çağırmak olmalıydı. Ne karşılık vereceksin ne de pabuç bırakacaksın. Polis gelince ''burada park yasağı olmamasına rağmen şu kişi aracı park edersem başına bir şey gelebileceğini söyleyerek tehditte bulundu'' diye şikayetçi olacaksın. Bak bakalım bi daha ağzını açabilir mi. Tepkisiz kalmamak lazım bu tiplere. Ben olsam kafa göz girerdim ona ama sonra haksız duruma düşersin, sonrasını düşünmek lazım.


    Elestiri olarak degil de gozlem diyelim: Peki gelen polis sizce ne yapacakti boyle bir olay ustune cagrildiginda?
    "Tehdit mi, hemen yasal islem baslatayim" bu durumda mi diyecekti sizce?




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.