Şimdi Ara

Samsung AQ 12NSBN 12.000 BTU A Enerji Klima

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar başlıkta yer alan klimayı ''sanalreyonum'' isimli siteden şuan sipariş etmiş bulunmaktayım. Aynı ürüne yetkili satıcılar 1000TL gibi bir rakam veriyordu ben ise bu siteden 752TL/9 taksit şeklinde aldım. Ürün malum internet siparişi olduğu için kargo geldiğinde neyi kontrol etmemi önerilsiniz?

    Ürünü aynı gün kargo diyor ama sanırım yarın(pazartesi) verecekler kargoya bir aksilik olmaz ise salı bende olsa çarşamba bilemedim perşembe günü bağlatmak için servis gelmiş olur.
    Şimdi benim merak ettiğim montaj esnasında neye dikkat etmeliyim?

    1)İklimsa servisinden sigma klima alacaktım ama son anda vazgeçmiştim keşif için gelenler yere baktıklarında iç ünite ile dış ünite arasında kullanılacak boru üniteler aynı duvar üzerinde önlü arkalı olacağından çok kısaydı (80cm) ve 12000btu luk cihaz için en az 3mt boru kullanılması
    gerektiği fazlalık boruyu yuvarlak daire şeklinde dış ünitenin arkasına gizleyeceklerini aksi halde verim alamayacağımı söylemişti. Bu doğrumudur?

    2)Vakumlamadan bahsediliyor ancak bunun süresi neye göre değişir?

    3)Dış ünitenin duvara montaj yerine lastik papuç koydurtmaya kalksam bu sessizlik bakımından bir avantaj sağlarmı bana birde servis bunu yaparmı? Yoksa sadece ayak ile ünite arasında lastik papuç olması yeterlimidir?



    Şimdilik sorularım bu kadar yardımcı olmak adına cevaplandırılsanız sevinirim. Montaj sonrası kurulum ve kullanım ile ilgili detaylı bilgiler vermeyi ihmal etmeyeceğim.

    Teşekkürler...







  • Bugün artık gelmeyecekler diye tam umudumu kaybetmişken 19:45'te geliyoruz diye aradılar. Vakum yapmak gerecekeceğini, bu bilgiyi servise randevu alırken ilettiğimi, onların da tabi yapılacak dediklerini, kompresörlerini getirip getirmediklerini sordum. Yeni klimaya vakumlama gerekmediği, kompresörün yağının aktığını söylediler. Ben de servise özellikle bu konuya bildirdiğimi, şimdi yapılmazsa daha sonra olamayacağını ısrarla söyledim. Bunun üzerine tamam yaparız diye razı oldular. Buradan anlaşılan ısrarcı ve kararlı bir şekilde konuşulmazsa müşterilere anlattıkları hikayeye devam edecekleri kanaati oluştu.

    Klimayı kapalı balkon çıkışı olan salonun köşesine monte etmelerini söyledim. Dış üniteyi de balkon dış duvarına değil ile yatak odası ile balkon arasındaki duvara koymalarını bildirdim. İlk önce balkon dış duvarına koyabiliriz dediler, ben de istemediğimi gösterdiğim yere koymalarını söyledim. Bunun üzerine dediğim yere koydular. Salon duvarından balkona delik açtılar, oradan boruları düzgün bir şekilde köşeden aşağıya doğru götürüp, drenaj hortumunu da balkonun su giderine uygun şekilde sallandırdılar. Dış üniteye giden tesisat borularını da isteğim şekilde yüksekte olmayacak şekilde yere yakın yerden delerek bağlantısını yaptılar.

    Elektrik kablosu kısa olduğundan elektriği balkondaki prizden alarak bağlamalarını söyledim, biz elektrik bağlantısını yapmıyoruz siz elektrikçi çağırıp kendiniz yapacaksınız dediler. Evdeki 4 lü topraklı prizi geçici olarak verdim, uçlarını buna bağladılar. Artık pazartesi elektrikçi çağırana kadar böyle idare edicez.

    Herşey bittikten sonra vakumlamayı yaptılar.

    Genel olarak servis hizmetinden memnun kaldım.

    Şu anda klimayı kullanıyorum fakat iç ünite çalışırken ses olayına takıldım. Sanki buzdolabı çalışıyor gibi bir ses geliyor. Belki ben hassasım ama buna takıldım.

    Bilmiyorum diğer kullanıcı arkadaşlar da aynı sesi duyuyor mu? veya sesten rahatsızlar mı?

    http://stock2.pho.to/data2/5/c/2/5c2fc0f8-aa7c-9884-3964-84e1962eb77b.jpg
    http://stock3.pho.to/data4/e/1/a/e1aafcb8-717b-2e54-e1a6-5e4618f4bd92.jpg
    http://stock1.pho.to/data1/3/c/0/3c0ec309-104d-3214-f156-34f28b12e373.jpg
    http://stock2.pho.to/data1/1/b/3/1b3c7729-cea5-1294-69a4-797d65b8d6c8.jpg




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.