Şimdi Ara

Açık Öğretim Lisesi ve Askerlik Tecil Olayı [Soru]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
33.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar açık öğretim lisesinden son sınıfı okuyorum. 172 kredim var. 192 kredide mezun olabiliyorum. Bugün son sınavlarıma girdim. 20 kredi almam gerekiyo. Fakat 20 kredi alamazsam yine mezun olamıcam. Bu bir yana, birde askerlik durumu var. Düz lise bölümünde askerlik tecil hakkı bulunmuyo. Meslek liselerindede 12. döneme kadar tecil hakkı var. Ben düz liseden meslek lisesine geçersem sıfırdan başlıcağımı söylediler. Bu konu hakkında geniş bilgisi olan varmı acaba? Yani tecil ettirmemin bir yolu varmı. Ocaktaki sınavda kesin krediyi tamamlarım ama o zamana kadar beklermi askerlik? Yani muaneye felan ozaman gitsem cokmu geç olur, herhangi bir cezası olurmu?



  • dostum burada pek soruunun cevabını alamazsn. aciklise.net forum buraya da yaz. ama görmüşken burdan cevap vereyim. sanırım 91 doğumlusun. bende senin durumundayım. son zamanlarda aynı senin gibi konu açan bi sürü kişi oldu. senin bişey kalmamış kredi ocak ayında tamamlarsın. sonra da öss ye girersin. diplomanı alırsın erteletirsin. hiç sıkıntıya girmene gerek yok.

    benim 151 kredim var. bugünkü sınavlarla 165 faln olur kredim. geriye 30 kredi kalıyo. onu da toplamam zor gözüküyor. aslında toplanılır da matematik alan derslerini verdiğim takdirde bitecek. bende matematiği kusursuz yapamıyacağımı düşündüğümden kaydımı akşam lisesine aldırcam. akşam lisesinde 1 sene okuyup yine aynı seneye 2011 de mezun olucam garantili ve askerlikte tecil olcak garantili.

    bak burda da konu açmıştımhttp://forum.donanimhaber.com/m_41729495/mpage_1/tm.htm

    yani sen hiç telaş yapma bi 10 kredi falan alırsın heralde bu sınavlardan he ?? geriye de 10 kredi kalır. onu da ocak ayı olmadı mayıs ayındaki sınavda bile verebilrsin. askerlik işleri eylül aylarında falan olcak. o zamana kadar halledersin herşeyi.




  • Eyvallah kardeşim, içim biraz rahatladı açıkcası... 3 yoklama olucak felan dedi arkadaş, dediğin gibi uzar heralde baya. Ben ocakta tamamlarım en geç. Ama ocak ayında tamamladıgım an bana diplomayı verirlermi yoksa ağustos ayınımı bekletirler acaba..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oyunmaynağı

    yani sen hiç telaş yapma bi 10 kredi falan alırsın heralde bu sınavlardan he ?? geriye de 10 kredi kalır. onu da ocak ayı olmadı mayıs ayındaki sınavda bile verebilrsin. askerlik işleri eylül aylarında falan olcak. o zamana kadar halledersin herşeyi.

    91lilerin askerlik işleri bu sene bitiyor kaçak durumuna düşebilir
  • o konu hakkında bilgim yok. onu gir aol ye siteye. iletişim var. orda numara var. ara onları oraya sor. vermeselerde onlar gönderiyomuş ama gidip elden alabilirsin bence. sınava girersin zaten öss ye barajı geçersin girersin ös ye bişeyler yaparsın kanka. ben akşam lisesine 3 bin lira bayılcam


    vrc 90 lılar bu sene. 91 seneye. bi 2011 şubat ayı bi de ekim ayı mı neymiş. şubat olmaz ekime kayar. bişeler olur ertelenir o zamana kadar bitirir o. ben de tecil işini 1 ay sonra akşam lisesine kaydımı yaptırırken tecil ettircem işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c585itjrkrdod -- 8 Ağustos 2010; 12:45:02 >
  • 1 ağustos doğumluyum hoca ben, dediğin gibi ekime sarkar heralde. çünkü yaşı doldurmak gerekiyo sanırım? ekime kadar sarkarsa her türlü bitiririm zatende. aslında ocakta bitiririm ama işte o diploma işi felan onu bi sorucam bugün, öğleden sonra 2de sınavım var ondan sonra hocaya felan sorarım geniş bilgi alırım burdada bilgilendiririm.
  • 90lılar şu an askerdeler sene sonuna kadar hepsi gidecek 91lilerin işleri yapılıyor

    edit askerlikte doğduğunuz ay değil yıl önemlidir ha 1 ocakta doğmuşsun ha 1 haziranda farketmiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GIGA -- 8 Ağustos 2010; 12:51:39 >
  • Askerlikten çok felaket korkuyosun?Neden bu kadar korkuyosun anlamadım?Korkunun ecele bir faydası yok.Er yada geç yapıcaksın bunu.Genç yaşta yaparsan daha rahat edersin.Tecil ettirsen nolcak ki yani.Üniversite okuyamıyacanağına göre.Eylülde askerlik muayenesi son.Askerlik muayenesine giderken açık lise diplomanı gösterirsen tecil ettirebilirsin belki.Herhangi bir askerlik şubesini ara sor.Açıköğretim lisesi diplomasını göstersem 2 yıl tecil ettirebilirmiyim diye.Yada üniversite sınavlara kayıt olursan tecil ettirebiliyosun.Şuan sen üniversite sınavlara kayıt olabilirsin.Ama kayıtların başlamasına da epey var.

    Bu arada askerde de açık lise sınavlarına girebiliyosunuz.Yani askerlik lise mezunu olmanıza bir engel değil.
  • Hoca korkuyla alakası yok, eyvallah her türlü gidicez Allah'ın izniyle vatan borcu. Ama herşeyin bi zamanı var, zaten tecil ettirsemde 1 sene edicem, biraz işlerim var. Diploma oldumu her türlü tecil olur açık ögretim yada normal lise farketmiyo. Üniversite okuyup okumayacagımıda nasıl kestirdin bilmiyorum, açık ögretime gidenler zaten okulu sallamış, başarısız ögrencilerdir önyargısını sil bi kere kafandan. Herkesin bi hayali vardır. Gidipte boğaziçi bilmem nereye girmek değildir herkesin hayali. Kendi çapımızda bi yerleri düşünüyoruz. Burda kararlarıma öneri istemedim ben kimseden, yinede saol ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carlosulo -- 8 Ağustos 2010; 13:00:12 >
  • illa okuma şartı yok ki belli bi yaş sınırı olması lazım 27 diye biliyorum o yaşa kadar tecil ettirebiliyosun diye biliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1_haki_1

    illa okuma şartı yok ki belli bi yaş sınırı olması lazım 27 diye biliyorum o yaşa kadar tecil ettirebiliyosun diye biliyorum


    Hocam naptın ya :) dalgamı geçiyosun bilmiyorumda, nerden duyduysan öle bişeyi başka yerde söleme gülerler :)
  • hadi ben öğle sınavına gidiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oyunmaynağı

    hadi ben öğle sınavına gidiyorum


    Aynen bende gidiyorum şimdi, başarılar kardeşim inşallah 30 alırsın :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaRLoSuLo

    Hoca korkuyla alakası yok, eyvallah her türlü gidicez Allah'ın izniyle vatan borcu. Ama herşeyin bi zamanı var, zaten tecil ettirsemde 1 sene edicem, biraz işlerim var. Diploma oldumu her türlü tecil olur açık ögretim yada normal lise farketmiyo. Üniversite okuyup okumayacagımıda nasıl kestirdin bilmiyorum, açık ögretime gidenler zaten okulu sallamış, başarısız ögrencilerdir önyargısını sil bi kere kafandan. Herkesin bi hayali vardır. Gidipte boğaziçi bilmem nereye girmek değildir herkesin hayali. Kendi çapımızda bi yerleri düşünüyoruz. Burda kararlarıma öneri istemedim ben kimseden, yinede saol ama.


    Hocam ezberledik bu lafı klişe oldu artık.("Askerliğin biraz daha zamanı var ondan tecil ettirmek istiyorum.")
    Ayrıca bende sınavlara giriyorum birazdan da yola çıkıcam sizin gibi.
    Üniversite işine gelince.Ben açık lise okuyan birisinin 4 yıllık kazanabiliceğini hiç sanmıyorum.Zaten 2 yıllık okuyanlarda yine 18 ay yapıyor.Yani 4 yıllık kazanman gerekiyor.Eee normal liseyi bitiremeyen birininde 4 yıl kazanabiliceğini sanmıyorum.




  • Yaşının kaç olduğunu bilmiyorumda, cahilce konuşmana bakılırsa fazla büyük olduğunu düşünmüyorum. İş milliyetçilikse benden daha milliyetçi olacağını sanmıyorum. Ama herneyse konuyu saptırmayalım. Sen burda bu lafınla bütün tecil edenleri karşına aldın, hepsine korkak dedin. Tecil bir haktır, olan kullanır, çoğunun ihtiyacı vardır, çoğuda kendini hazır hissetmiyodur yada çoğu zevkinden gitmiyodur vs vs. Bu konuda kimseye hesap vermek zorundada değildir kimse. Ayrıca siz ve sizin gibiler askerliği çocuk oyuncağı sanıyorsunuz heralde. Öle 18 ay gidip biraz şınav, biraz atış talimi, sabahları iştima hep öle geçiyo bitiyo sanıyosunuzdur. Bilmiyorum belkide askerliği kolay bi yerde yapmışsınızdır bilemicem. Ama rahat ve cahilce konuşmanızdan bunu anladığım için söylüyorum bunları. Herneyse benim bu konuyu açma sebebim tamamen farklı, tartışma yaratmaya gerek yok boşuna, lüzumsuz bir tartışma çünkü. Kolay gelsin.

    Ek olarak üniversite olayınıda yazıyım, gerçi ilk cümlelerimde kısaca nedenini yazdım ama olsun. Açık ögretimden mezun olup, çok meslek sahibi olan var. Kimseyi küçümseme, insanın içindeki azme bakar herşey, kendim için söylemiyorum, dersaneye milyarlarca para verenleri ve kendi imkanlarıyla düz lisede okuyup derece yapanlara rastlamadım değil. Genelleme yapılırsa tabiki başarı oranı düşük ama kimseyi yada hiç bi kurumu böle küçümsemeye hakkın yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carlosulo -- 8 Ağustos 2010; 13:22:29 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaRLoSuLo

    Yaşının kaç olduğunu bilmiyorumda, cahilce konuşmana bakılırsa fazla büyük olduğunu düşünmüyorum. İş milliyetçilikse benden daha milliyetçi olacağını sanmıyorum. Ama herneyse konuyu saptırmayalım. Sen burda bu lafınla bütün tecil edenleri karşına aldın, hepsine korkak dedin. Tecil bir haktır, olan kullanır, çoğunun ihtiyacı vardır, çoğuda kendini hazır hissetmiyodur yada çoğu zevkinden gitmiyodur vs vs. Bu konuda kimseye hesap vermek zorundada değildir kimse. Ayrıca siz ve sizin gibiler askerliği çocuk oyuncağı sanıyorsunuz heralde. Öle 18 ay gidip biraz şınav, biraz atış talimi, sabahları iştima hep öle geçiyo bitiyo sanıyosunuzdur. Bilmiyorum belkide askerliği kolay bi yerde yapmışsınızdır bilemicem. Ama rahat ve cahilce konuşmanızdan bunu anladığım için söylüyorum bunları. Herneyse benim bu konuyu açma sebebim tamamen farklı, tartışma yaratmaya gerek yok boşuna, lüzumsuz bir tartışma çünkü. Kolay gelsin.

    Ek olarak üniversite olayınıda yazıyım, gerçi ilk cümlelerimde kısaca nedenini yazdım ama olsun. Açık ögretimden mezun olup, çok meslek sahibi olan var. Kimseyi küçümseme, insanın içindeki azme bakar herşey, kendim için söylemiyorum, dersaneye milyarlarca para verenleri ve kendi imkanlarıyla düz lisede okuyup derece yapanlara rastlamadım değil. Genelleme yapılırsa tabiki başarı oranı düşük ama kimseyi yada hiç bi kurumu böle küçümsemeye hakkın yok.



    Yaşım 19.91liyim.Milliyetçilikle alakası olamaz.Milliyetçi olsanda olmasanda bunu yapıcaksın nası milliyetçilikle bağdaştırabildin bunu?Ben milliyetçilikten filan bahsetmedim.Senin korkak olduğundan bahsettim.Yazılarından askerlikten ne kadar çok korktuğun çok net görülüyor.Benim bütün tecil ettirenleri karşıma almak gibi bir niyetim yok.Ben sadece senden bahsettim.Sen korktuğun için tecil ettirmişsin başkası üniversite okuduğu için tecil ettirir.Eğer üniversitesine ara verirse derslere tekrardan alışması epey zor olur.

    İsteyen istediğini yapar isteyen tecil ettirsin banane.Benim lafımla kararından vaz mı geçicek?Ben sadece düşüncemi söyledim.Korkunun ecele bir faydası yok dedim.

    Valla senin korkun her cümlenden anlaşılıyorki askerliği çocuk oyuncağımı sanıyosun diyosun.Sen hayatta hiçbir zorlukla karşılaşmamışsın heralde.Sürekli pc başında pinekleye pinekleye...Sana herşeyin zor gelmesi normaldir.İnsanoğlu her türlü zorluğa alışır er yada geç yapıcaksın bunu niye korkuyım ki.İlla çocuk oyuncağı mı olması gerekiyor?




  • Birader konu uzaaaarr gider, korktuğum felan yok Allaha şükür. Ayrıca her tecil eden üniversiteye felan gitmiyo, senin bulunduğun çevre nasıl bilmiyorum ama biraz açıl bi bak yani. Neyse dediğim gibi girmicem tartışmaya sen nası düşünüyosan öyle olsun. Kimseyi tanımadan bilemezsin, ben burdan klavye başından atarda yapmam kimseye, olurda bigün benm gibi biriyle karşılaşırsan, korkak ve mert arasındaki farkı anlarsın. Hadi sana sağlıcakla, cünkü ben burdan ne yazsam sen üste çıkmasını becerebilecek bi kabiliyettesin anladığım kadarıyla, o yüzden klavyede yazılanların hepsi boş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaRLoSuLo

    Arkadaşlar açık öğretim lisesinden son sınıfı okuyorum. 172 kredim var. 192 kredide mezun olabiliyorum. Bugün son sınavlarıma girdim. 20 kredi almam gerekiyo. Fakat 20 kredi alamazsam yine mezun olamıcam. Bu bir yana, birde askerlik durumu var. Düz lise bölümünde askerlik tecil hakkı bulunmuyo. Meslek liselerindede 12. döneme kadar tecil hakkı var. Ben düz liseden meslek lisesine geçersem sıfırdan başlıcağımı söylediler. Bu konu hakkında geniş bilgisi olan varmı acaba? Yani tecil ettirmemin bir yolu varmı. Ocaktaki sınavda kesin krediyi tamamlarım ama o zamana kadar beklermi askerlik? Yani muaneye felan ozaman gitsem cokmu geç olur, herhangi bir cezası olurmu?



    Bende açıköğretim lisesi mezunuyum yazdıklarını okuyunca biraz geçmişe gittim.Zamanımda 144 kredide tamamlanıyordu okul ve askerlik zamanım gelmişti.:Fakat tecil hakkım olmadığını öğrenince yıkılmıştım.Ve gittim askere geldim lise bitti ardından üniversite ve şimdi atanmayı bekleyen edebiyat öğretmeniyim.
    Madem 172 kredin var pekala öss ye girme hakkında vardı bence pek ilgilenmemişsin okulunla öss ye girip barajı aşıp 4 yıllık bir bölüm yazsaydın böyle kıvranmazdın.




  • geldiniz mi neler neler oldu ihihihi hala gülüyorum
  • Arkadaslar,

    Bende AOL' de okuyordum, III.Donem sınavları sonucu mezun oldum. Universite sınavlarınada girdim TM-1 bolumunde 72.000 deyim. Yani AOL' de okuyan herkes yeterli calısma ile universiteyi kazanır. Acık Öğretim Lisesinde okuyanlar öğretimini cesitli sartlar dolayisiyla yarıda birakmis insanlar. Ayrica benim gibi yurt dısından gelip lise denkligi veremiyen ve herkese denklik verilecegi sirada yurt dısında oldugu icin basvuramayanlarda var...

    Askerlige gelirsek; Ben Ocak 1989 dogumluyum.. Yani askerlik cagım geldide geciyor fakat universiteye gidene kadar ne yoklamaya gittim nede askeriyeden beni aradilar..Muhtara belge geldiyse haberim yok kimsede haber vermedi.. Kartal ve Kadikoy Askerlik Subesi ile gorustum, ayrica Kanunlarıda incelerseniz Milli Egitim onaylı her diploma tecil hakkıdır. Benim sansıma universite kayıt icin '' Bir fakulteye kayıt olmasi icin aykırı bir durum yoktur'' belgesi istemedi 88lilerden istiyorlarmis. İsteselerdide merak etmeyin alırsınız cunku universiteyi kazanmissiniz ve Asker Kacagi degilseniz, bu belgeyi almak kanuni hakkınız. Bakin Yoklama Kacagi olmanızın onemli bir tarafı yok. Yoklama yaptıran asker kacaklarinin problemi var. Yazan arkadaslar 20 yasının altında ise hic problem yok cünkü 18 derler ama 20 yasından gun alırsanız askerlik cagına gelirsiniz. Yoklama yaptırmassanız hic problem yok askeriye sizi aramaz..

    Kısaca okuyun girin bir universiteye, girene kadarda askerligi kafanıza takmayin !




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.