Şimdi Ara

World of Tanks Taktik Paylaşımı [ANA KONU] (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67.019
Cevap
120
Favori
2.438.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanay54

    14+6 yedek ile DH bir takım rahat çıkarır.

    Edit: EKLEME: Sesli ietişimi organizasyonu yapılması lazım. (bkz. TeamSpeak)

    skype ile yaparsınız.keşke ben de katılabilsem ama işe yarar bir tankım yok.sadece pz3 ile scoutluk yapabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeM-Tr -- 22 Eylül 2010; 20:05:07 >
  • Simdi ben de ozendim rehber hazırlamaya. Elimde olan Jagdtiger ve VK3002(DB)nin ozelliklerini size aktarmaya calısacagım.
    Jagdtiger
     World of Tanks Taktik Paylaşımı [ANA KONU]

    Oncelikle ben kullandıgım her tank hakkında bilgi almak isterim derseniz viki'de hakkında yazılar mevcut. Tabii ki ingilizce kaynagından okumanızı tavsiye ederim. Vikipedia Linki
    Oncelikle jagdtiger'ımızın uzerinde Pak 44/L55 topu bulunuyor. Degerleri MAUS'un topuna cok yakın, ama aynı top degiller. Sadece isim olarak degisik sayabiliriz. Eger tankla daha fazla oynayıp Pak 44 2L/61 topunu takarsanız daha iyi zırh delme degerlerine ve 520 hasara ulasırsınız, yani oyunda delemeyeceginiz zırh yoktur artık. -Yalnız L/55 ile 2L/61'in mermileri arasında 300 creditlik bir fark var, goz onunde bulundurmanızı tavsiye ederim-WW2'de almanların yaptıgı en iyi top L2imis-
    Tankın şase zırhı 250 mm, ust kısmının zırhı ise yazmıyor. Baktıgım kaynaklarda da bulamadım ne yazık ki. Ama 250'den daha dusuk bir deger oldugu kesin ve hemen hemen hic egimi yok. Yani bir Jagdtiger ile karsılastıgınıza dogrudan Auto Aim'e yıklayın, o ust kısma nisan alacagından isinizi kolaylastırır. -Soylemeden gecemeyecegim on kısmın egimi cok ise yarıyor-
    Tankımızda 850 beygirlik motor bulunuyor, maksimum hızı 28 km. Hızlanma degerleri ise 75 tonluk bir demir yıgını icin gayet ideal. Ama ne yazık ki tankın kendi cevresinde donus hızı cok yavas. Bunu bir IS cevrenizde tur atmaya basladıgında cok acı sekilde fark ediyorsunuz. -sonu da acı oluyor tabii- Onun icin tank ile yapmanız gereken taktik onde giden Agır'lara geriden destek atısı saglamanız, geri planda kalmanız her zaman avantajınız olacaktır.
    Jagdtiger'ın tamir masrafı en guzel yanı. Maksimum 13k. Yani savasların %95'inden kar ile cıkıyorsunuz. Zarar etmeniz icin tek bir mermi bile isabet ettirememis olmanız gerekiyor. Ki bence TD'lerin en avantajlı yanı budur.
    Jagdtiger'a ragmen suan en sevdigim TD Jagdpanther. Hızlı, tamamen egimli ve oynaması cok zevkli. Jagdpanther kullanıyorsanız tadını cıkarın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reyftn -- 24 Eylül 2010; 8:46:57 >
  • VK(3002)DB
     World of Tanks Taktik Paylaşımı [ANA KONU]

    Bu tank hakkında internette cok fazla kaynak yok. Ama ogrenebildigim kadarıyla Daimler Benz'in tank prototipi, cizim masasında kalmıs bir arac. Panther projesi yuzunden iptal edilmis.
    Oyunda ise kullanması eglenceli bir arac. TD'lerden sonra biraz hareket cok iyi geliyor.
    Uzerinde 750 beygirlik motor bulunuyor, maksimum hızı 55km ki bundan daha hızlı bir medium yok. -pz3'u mediumdan saymadım, T44'un ise 50 km- Yalnız hızlanma degerleri pek iyi degil, yani T44 kadar cevik olamıyorsunuz.
    Tankın uzerine 80mm egimli zırh bulunuyor. Hemen hemen her mermi size etki eder, ama sansınıza sektikleri de oluyor. Canı 1050, bence gayet makul bir deger.
    Topu 88mm. Tiger'ın topu ile hemen hemen aynı fakat Vk'nınki 130mm'ye etki ederken Tiger 200mm'ye etki ediyor. Verdikleri hasarlar esit.
    Tankı T43 ile karsılastırmam gerekirse, maks hız bakımından VK 5 km daha avantajlı. Can bakımından 150 avantajınız var. Fakat tareti cok yavas. T43 ile karsı karsıya geldiginizde taretiniz size sorun yaratabilir, gordugum kadarıya T43'un tareti daha hızlı. Hızlanma degerlini karsılastıramayacagım cunku daha once T43 kullanmadım. Fakat T43'un silah bakımından avantajı var, 100mm'lik topunun delme-170mm- ve hasar-230- degerleri daha iyi.

    Sonuc olarak basta da belirttigim gibi kullanması cok zevkli bir tank, bakalım Panther nasıl sonuc verecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reyftn -- 24 Eylül 2010; 8:44:42 >
  • güzel inceleme olmuş.ben maustan önceki heavy tankı çok merak ediyorum.kullanmış biri varsa yazabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeM-Tr

    güzel inceleme olmuş.ben maustan önceki heavy tankı çok merak ediyorum.kullanmış biri varsa yazabilir mi?

    TigerTr Nihat'a söylersen bilgilendirebilir seni.Bende onun hesaptan girip 1-2 oyun oynamıştım Vk4502 Ausf B ile ama o daha doğru bilgi verir
  • @Cedriccan

    Hoca JagdTiger'i ne ara aldın yav Ben Ferdinand'la daha 30k exp gerektiren motoru almak için kasıyorum ve canım çok sıkılıyor (gerçi sabitken %25 daha iyi kamuflaj ve sabitken %25 daha uzağı görme olayını aldım ama yine de bayıyor). Daha 60k'lık top ve sonra da 170k'lik JagdTiger için kasacağız. Valla helal olsun sana. TD'ler benim gibi sıkıntılı, oynarken aklına alakasız şeyler gelip siniri bozulan adamlara göre değil.

    Acaba 3. motoru da alayım mı, yoksa önce son topu mu alayım ve direk JagdTiger'e gideyim? Ya da topu alıp sonra motor, sonra da JagdTiger mi yapsam? Sadece o 30k exp için, premium üyelikle, toplamda, çatışmalar iyi geçse bile en az 40 kere savaşa girmek lazım. Bu oyuna ilerde çok çeşitlilik katılmazsa millet sıkılmaya başlayacak, benden söylemesi. Hep aynı şeyi yapıyoruz.

    quote:

    Onun icin tank ile yapmanız gereken taktik onde giden Agır'lara geriden destek atısı saglamanız, geri planda kalmanız her zaman avantajınız olacaktır.


    Onun için de takım oyunu lazım işte Hatta takım oyunu da değil, sadece öndeki tankların doğru yerden gitmesi yeterli ama onu bile yapmayabiliyorlar. Tek bir scout'un her şeyi rezil edebildiği bir ortamda, duyarsız takım, daha doğrusu olmayan takım söz konusu olunca takoz TD'ler acı veriyor insana. Hele takımdaki en iyi tanklardan biri benim Ferdi'yse, o zaman iyice feci oluyor. Topçular ve uzaktan beni görebilen tanklar direk bana nişan alıyor. Eminim düşman topçucu beni gördüğü anda haritada hemen işaretleyip "ferdi ferdi, orda, hakkı da şu kadar kalmış" diyordur, aynı benim SU-8'le görünce dediğim gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 24 Eylül 2010; 14:29:55 >
  • Sorma hocam Arty'ler hep ferdi ve jagd'ları nisan alıyorlar.
    Bende reset geldiginden beri Jagdtiger var, sabah da Panther aldım hadi hayırlısı.
    Bence tankın tum gelistirmelerini yaptıktan sonra jagd icin git, oteki turlu Ferdi ile zevk alamazsın, o 170k'yı en guzeli seve seve kasmak.
  • Tamamdır hocam 30k için eziyet çekmeyelim.

    O arty'ler yok mu... Arty ateşi paletleri patlama uzakta olsa da uçurabildiği için ayrıca dert oluyor. Eğer bir manevra yaparken bu başa gelirse düşmana atış talimi oluyorsun resmen.
    T-34'le bile sık sık öyle kabak gibi kaldığım oluyor, lanet paletler arty yüzünden gittiği için.
  • ya bu kv ne lanet bir tankmış.en dandik medium tanklar bile uçuruyor.200xp yi geçtiğimde kendimi şanslı sayıyorum.
  • bende Tiger kasalı panther kuleli vk3507 adında tuhaf bir tank aldım. Pişman değilim ama çok derme çatma duryor. Melez uyduruk bir devşirme gibi. :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeM-Tr

    ya bu kv ne lanet bir tankmış.en dandik medium tanklar bile uçuruyor.200xp yi geçtiğimde kendimi şanslı sayıyorum.


    T-28 lanetinden iyidir yine de En azından pusarak oynarsanız bir olayınız olur.
    Tarihsel olarak bakınca: Panzer 4'lerin ilk, zırh delişi kötü - patlayıcısı iyi toplu versiyonları da Heavy Tank sınıfına sokulmuştu mesela(sonraki uzun namlulu versiyonları medium tank). Heavy sınıfına geçince insanda bir beklenti oluşuyor ilk başta. T-28 de medium tank, T-44 de "medium tank" ona bakılırsa.
    Ama KV-3 iyidir bence. Gövde zırh değerleri ve HP'si güzel. Hızlanma hariç IS'den temel farkı yok gibi görünüyor. Oynayanlar bilir.


    quote:

    bende Tiger kasalı panther kuleli vk3507 adında tuhaf bir tank aldım. Pişman değilim ama çok derme çatma duryor. Melez uyduruk bir devşirme gibi. :D


    Alman tanklarını o yüzden istemiyorum ben de Bir sürü abuk subuk kuleli, namlulu medium Alman tankı dolaşıyor ortalıkta. Çeşit olsun diye prototipleri atmışlar oyuna, ortaya böyle bir görüntü çıkmış. Gerçi Panther'in de gudik versiyonları dolaşıyor ortalıkta Hele gövdesi kadar tareti olan Panzer 4'lere hastayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 24 Eylül 2010; 18:05:55 >
  • t28 çok kötü değil ya.zis4 ile çok kv indirdim.
  • Bende jagdpanther'in yanına hummel'i aldım.Şerefsiz iyi para getiriyor.Patlayıcı mermileri zırh mırh dinlemiyor inletiyor heavyleri.Haşat olsa bile onarımı ucuza geliyor.Tek sorun yılan gibi sokulan p3 ve leopardlar.Hem oyun başında artilerilere hedef gösteriyorlar hem de kamikaze yapıyorlar.
  • Beyler son gün hala Turnuva için takım çıkaramadık. Organizasyona katılmak isteyenler, Tank bilgilerini yazarlarsa. Bir takım çıkarmayı deneyebiliriz.
  • hiç bir işe yaramayan kv.
    pz3 ve tüm upgradeler.
    hetzer ve tüm upgradeler.(ama işe yaramıyor.)
    grille ve tüm upgradeler.


    sonuç:ben yokum.
  • Arkadaşlar, kimse iddaalı olcağız. Turnuvayı kazanacağız demiyor. Bu turnuva ile. Dışarıdan oyuncu olmadan full takım olarak nasıl koordine olacağımızı, nasıl taktik yapabileceğimizi denemek için bir fırsat. İsterse ilk turda hatta ilk maçta kaybedelim. Bana göre önemli olan o organizasyona girebilecek bir takım çıkartabilmek. Çünkü yarın öbür gün clan özelliği ve clan war özelliği geldiğinde ne yapabileceğimiz yada ne yapamayacağımızın fikrini verecektir. Lakeville haritası ile ilgili taktik yapılacaksa bu taktik içinde Topçuda medium da scoutta lazım. Kısaca her türk tank işe yarar. Hatta ve hatta 3 adet kendini direk feda edecek medium tank lazım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanay54

    Arkadaşlar, kimse iddaalı olcağız. Turnuvayı kazanacağız demiyor. Bu turnuva ile. Dışarıdan oyuncu olmadan full takım olarak nasıl koordine olacağımızı, nasıl taktik yapabileceğimizi denemek için bir fırsat. İsterse ilk turda hatta ilk maçta kaybedelim. Bana göre önemli olan o organizasyona girebilecek bir takım çıkartabilmek. Çünkü yarın öbür gün clan özelliği ve clan war özelliği geldiğinde ne yapabileceğimiz yada ne yapamayacağımızın fikrini verecektir. Lakeville haritası ile ilgili taktik yapılacaksa bu taktik içinde Topçuda medium da scoutta lazım. Kısaca her türk tank işe yarar. Hatta ve hatta 3 adet kendini direk feda edecek medium tank lazım :)


    Kimseden ses seda çıkmayınca böyle oluyor genelde hocam.. Bende is-4 var mesela biliyorsun ama yani dediğin gibi koordinasyon.. Bu da biraz eksik kaldı galiba, turnuva fikri duyurulalı baya oldu.. Katılamayacağız galiba..
  • aslında ben kendini direk feda etme işini yapabilirim.grille ile bayrak kapmaya gitmiş adamım.
  • Benim tiger melezi tuhaf vk3500 serisi tankım birde ful paket stug var

    İsterseniz geleyim

    Oyundaki adım NitroCharger

    Eğer adam lazıma beni friendse ekleyip mesaj yazın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeM-Tr

    t28 çok kötü değil ya.zis4 ile çok kv indirdim.


    Kötü hocam ya zırhı sefil, HP'si sefil, buna karşın cüssesi çok büyük (SU-8'le aynı gibi), tareti nispeten yavaş... Karşılığında hızı ve manevrası fena değil ama yine de ezik. Biraz da, beraberinde çok daha etkili T-34 kullandığım ve ikisiyle de scout oynadığımdan bana öyle geliyor tabii.
    Yine de, en güçlü tankın biz ya da KV falan olduğu savaşlarda T-28 iş yapıyor tabii.


    Benim de şu an elimde tam upgrade(bir iki silah hariç) T-28, tam upgrade T-34, tam upgrade SU-5, tam upgrade SU-8 ve 3. motor ve 3. top hariç upgrade'li Ferdinand var. Takım işi olursa katkıda bulunmak isterim ama pazartesi ünide dersler başlayacağı için biraz zor olabilir.
    Bugün ve yarın biraz kasayım; T-28'i KV, T-34'ü T-34-85(+motor ve süspansiyon upgrade'leri) yaparsam katkım daha çok olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 25 Eylül 2010; 20:25:35 >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.