Şimdi Ara

Piranha Fuga 5.0 İnç Navigasyon (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
923
Cevap
2
Favori
123.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cevizkabugu

    Konuyu gerçekten çok güzel özetlemişsiniz...

    yazdıklarınızı hayranlıkla okuyorum..

    amma bu firmaların çoğunun uyguladığı pazar stratejisi. önce ürünü piyasaya sür.

    satışlar yavaşladımı hemen ufak 1 makyaj küçük 1 değişiklik.. yola devam.

    buda biterse farklı uygulamalarla satışı hızlandırma taktikleri uzayıp gidiyor..

    artık iyimi oluyor kötümü oda sizin takdirinize kalmış..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertac-73

    cihazınız nedir bilmiyorum primo denemek istediğinizi yazmışsınız

    sağdan soldan prımo nun en iyi sürüm olduğunu öğrendim. araştırmalarım sürüyor..


    arkadaşım, bana göre;

    sizin sandığınız gibi en iyi sürüm değil. amigo ve igo-8 bazı görsel konularda primodan daha iyi. her üç yazlımıda görmüş olsanız ve kullanmış olsanız en son kullanacağınız yazılım primo olurdu. ben primoyu çok tutmadım.. çokta hoşuma gitmedi. navi yaparken görsel olarak ekrana baktığınız zaman, hangisi daha hoş görüntülüyor derseniz igo-8 yada amigo derim..
  • aslında ben ıgo 8 den ve cihazdan memnunum. ama başka uygulama görmediğim içinmi iyi sanıyorum diye aklıma takılmıştı ama öyle diyosanız çok da heves etmemek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mako3e

    kulağa ne kadar güzel geliyor


    bence de..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertac-73

    aslında ben ıgo 8 den ve cihazdan memnunum. ama başka uygulama görmediğim içinmi iyi sanıyorum diye aklıma takılmıştı ama öyle diyosanız çok da heves etmemek lazım.


    amigo ile sizin cihazın navi görseli aynı, menü görseli farklı. yanlız amigo yazılım kısıtlı bir yazılım olduğu için bazı küçük özellikleri çalıştırmak için skin yüklemek gerekiyor, skin yüklendikten sonra navi görseli sizin cihazla aynı olur. + olarak bir iki gösterge fazlalığı (ekranda hız göstergesi + uyduların sinyal göstergeleri gibi) oluyor ve cihaz primodaki göstergelere benziyor.. amigo ile primonun menü sistemi birbirine benziyor, ama navigasyon görselliği amigoda bana göre daha iyi oluyor.

    primoyu dediğim gibi çok büyütüyorlar ama bence çok güzel navi görselliği yok. sonuçta navi sırasında harita başarsoft ise üçüde aynı şeyleri gösteriyor hiç farksız yanii..




  • Bu işlerde yeni fakat bilgisayar dünyasında yeni olmayan birinin gözünden de konuyu tekrar görün istediğim için yazıyorum.

    Bu yasal olayı aslında çok önemli değil önemli olan garanti.Hemen karar vermeyin yazımı okuyun lütfen,

    Bu yasal tantanasını savunanların argumanı belli.
    1)türkiye de navigasyona destek olalım. (evet olalım)
    2)Cihazın optimum çalışabilirlik seviyesini ve içinde çalışacağı yazılımı en iyi üretici bilir. (evet ama iyi niyetliyse)

    gelelim benim mantığıma,

    1) Eğer türkiyede navigasyon olayını geliştirmek istiyorsak, destek vermek istiyorsak öncelikle herkesin navigasyon cihazı almasını özendirmeliyiz ve hatta buna bağımlı insanlar ortaya çıkarmalıyız ki bu teknoloji elektrik su gibi standart olsun.Bunun içinde yazılımların gerekli elit seviyeye gelmesi gerekmektedir.Yani albenisi yüksek olmalıdır.

    2) gelelim zurnanın zırt dediği yazılım olayına.yukarıda yazdığım olayın gerçekliği olursa zaten cihazlar içinde orjinal yazılımlarla satılıyor.Yani ben fuga marka cihaz aldım diyelim.içinde de igo 8 yüklü.ben zaten o yazılımı yapan firmaya para verdim cihazın içinde gömülü olarak. Eğer ben gidip te primo yüklersem benden zarar edecek hali yok.Primo daha çok emek verilmiş derseniz gülerim.millet dışarda o resmi yazılımlara 10 basacak skin yazıyor da koskoca firma koordinat bilgisi girme özelliğine bile ekstra para dileniyorsa ben buna ancak gülerim.

    Zaten teknolojinin ithal ve pahalı olduğu bir ülkede yaşıyoruz.Bu kadar aç gözlülük niye? Hem gelişsin isteyeceksin hemde hemen zengin olayım isteyeceksin. Eğer microsoft işletim sistemleri ve yazılımları korsan olarak bilinçli piyasaya dağıtılmamış olsaydı insanlar bu programlara bağımsız olsaydı şu anda bu seviyede dünya tekeli olamazdı.pardus deyince aval aval bakmazdı insanlar.

    mantık bu, Ali bey evinde excel kullansın alışsın, işyerinde nasıl olsa korkup lisanslı alacak o da bana 6 milyarlık dünyada hayde hayde yeter . Evlere baskı yapmaki koyunları ürkütme başka yolları icat etmesinler.(icat=ihtiyaç)

    Yazılım firmaları bıraksın son kullanıcıyı gitsin daha fazla cihaz markasıyla anlaşsın o zaman daha çok kazanır.zaten son zamanlarda bu ömür boyu ücretsiz güncelleme olayı bunu doğruluyor.İnsanlar uyandıkça firmalar hizaya geliyor.

    Sakın bana kızmayın bu yazdıklarım için, satın alıp vergisini ödediğim cihazımın içindeki resmi yazılıma ait en ufak bir rom yedeği-desteği yada yazılım kendisi bana verilmiyorsa, çinden getirdikleri malların özelliklerini bile bilmeden üstüne kendi markasını yazıp satmaya kalkışıyorlarsa (piyasada fm transmitter özelliği olmayan ama özelliklerinde var görülen cihazları biiyorum.AV girişinden kendi firmasının bile haberi olmayan cihazları biliyorum), aç gözlülük adına yazılımları kırpan yabancı yazılım firmaları korsanlara bişey demezken kendileri cihaz özelliği ile yazılım özelliğini birbirine karıştıran yurdum insanına daha fazla kazık atmak için bak bu filan markada yolda tabelalarıda gösteriyor diye yalan söylüyorsa (teknik servis olayına girmiyorum bile) bu işte bir yanlışlık var demektir.

    Ayrıca navigasyon konusunda yazılım lisansından bahseden insanların bilgisayarlarında, cep telefonlarında, hatta kendi navilerindeki yazılımları incelemek lazım :)

    Yazının başlarında garantiden bahsettim. Evet bu yazdıklarımı örtecek tek şey çinden free dost şeklinde içi boş yada korsan yazılımlı cihaz almak.Onuda zaten herkes beceremiyor.Zaten çindeki teknik servise gönderecek halinde yok.risk budur :)

    Enteran şu ki çinden 7 inç ekranı olupta getirilen cihazların evinize ücretsiz kargoyla yollanması dahil türkiyede ne kadar kazık yediğinizi acı acı anlıyorsunuz.çinden full özellikli bir cihazı aldığınızda aynı cihazı türkiyede 2 katı fiyata zor buluyorsunuz. Dedim ya yukarda aç gözlülük erken köşe dönme sevdası kullanıcıyı önemsememe gbii konulara değinen maşaAllah yok.Ülkem için türkiyeden almak lazım ama firmalarında kendisine çeki düzen vermesi lazım.

    Eğer yanlış bi şey yazdığımı düşünüyorsanız her türlü soru, yorum ve görüşlerinizi aşağıdaki cevap yaza yazabilirsiniz :)




  • Merhaba mako3e,

    Benim açımdan yazınızda haklı olduğunuz ve aynı şekilde benim açımdan yanlış düşündüğünüz şeyler gördüm ,ben bu konulara girmeyeceğim .Bende uzun zamandır (Yaklaşık 2 yıl,önceleri hobi ve bilgi edinmek ve daha sonra ihtiyaç duymamdan dolayı ) navigasyon cihazlarını ve forumları artı yabancı internet sitelerini takip ediyordum sonunda kafama yatan bir cihaz edindim ,ihtiyacımı görüyor hatta kullanmadığım multimedya özellikleri bile var.
    Teknolojinin olduğu her yerde muhakak ki korsan ,kırık program kullanımı da muhakak vardır .Ben mesela ne navigasyonumda nede PC'de asla korsan yazılım ve program kullanmadım ve asla da kullanmam.Antivirüsüme kadar hepsi yasal ve lisanslıdır,gerek duyduğumda da Microsoft'u veya antivirüs firmasını destek için arar ve işimi hallederim.
    Ben sadece şunu merak ediyorum,cihazı ucuza getirttiniz ,içindeki programı kırık olarak yüklediniz tamam bunu da anladım,çünkü bunların hiç biri yurdumda üretilmiyor.Peki haritayı ne yapacaksınız,yeni güncellemeyi nasıl yükleyeceksiniz.Onudamı internetten bedavaya indirip cihazınıza yükleyeceksiniz,işte bunu yapmayın özellikle rica ediyorum lütfen yapmayın(Bunu herkesten rica ediyorum ).
    Çünkü internette başarılı ve başarısız haritalar hakkında insanların nasılda şikayet ettiklerini ,navigasyon cihazlarını kullanamadıklarını veya dağa bayıra gittiklerini ve en ufak bir harita hatasında hemen feryat edildiğini hemen hemen hergün okuyoruz.Bunu yaşamamak ve de daha iyi haritalar kullanabilmemiz için bu konuda emeği geçen harita üreticisi firmalarına bir nebze destek olmak ve sonucunda ilerki dönemlerde de daha başarılı haritalar ile yurdumda navigasyon yapmak için lütfen yasal yollardan haritamızı alalım ki harita üreticisi firmaları küstürmeden ilşerine dahada bir azimle sarılıp biz tüketicilerine daha başarılı haritalar hazırlayabilsinler.Bilen bilir,ben diliyorum ki birgün yurdumda navigasyon cihazları aynı Almanya'daki gibi %99,5 doğruluk payına sahip navigasyon yapabilelim.

    Not: Herhangi bir navigasyon veya harita üreticisi ile uzaktan yada yakından hiç bir ilişkim yoktur.

    Saygılarımla,




  • mako3e,

    step-team

    Yazdıklarınızı büyük keyifle okudum bu konuyu okuyanları gerçekten aydınlatıp bilgilendirecek kalitede bir anlatım olmuş ellerinize sağlık..

    her geçen gün daha önce niye almamışım diye hayıflanıyorum bu navigasyon cihazını.. ve şundan eminim insanlar yeterince tanıyıp anlasalar bu aletlerin satışı ve kullanımı çok daha fazla olurdu..

    benimle seyahat eden arkadaşlarım yakınlarım şaşırıp kalıyor ne kadar şahane bişey bu diye...

    hatta bir tanesi ya sen bana hep adres sorardın epeydir bir yer sormuyosun dedi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertac-73

    bir tanesi ya sen bana hep adres sorardın epeydir bir yer sormuyosun dedi


    abii bundan sonra o sana sorsun bence..
  • Fugadan genel olarak memnunum. Artı eksileri şöyle
    +Yüklediğim 2 tane video dosyasını takılmadan oynattı. (satarken gösterdiği videoda takılıyordu ama benim avi dosyalarında takılmadı)
    +Navigasyon gösterimi ve sesli komutları fena değil
    +Ekran genişliği ve plastik kalitesi iyi
    +2 gb hafızası var ve minik sd kartlarla hafıza arttırılabiliyormuş. 1,5 gb kadar boş yeri vardı ilk aldığımda 3-4 dizi bölümü sığar
    +Sanırım bluetooth ile telefon arasında bağlantı yapıp navigasyon üzerinden telefon görüşmeleri-aramları yapılabiliyor. Ancak DENEMEDİM.
    +Arabayı kapatınca otomatik kapanıyor.
    +Hızlı GPS bağlantısı kuruyor
    +Gece ve gündüz modlarında ekranın ve yolların rengi değişiyor. Gece gözü almaması için koyu tonlara bürünüyor. Ayrıca gündüz tünele girince de gece moduna geçiyor, tünelde çıkınca gündüz moduna dönüyor.
    +Arabnın hızını ekranda gösteriyor. Hız sınırını geçince uyarı veriyor.

    -Ekranı gündüz arabaya ışık vurunca göremiyorum, cihazda mı sorun yoksa bütün navigasyonlarda da mı böyle olur bilemiyorum.
    -Bazı yerler tanımsız yol olarak gözüküyor, sanırım update yapınca bu sorun gidecek.
    -Haritanın detay seviyesi çok az. Daha doğrusu detaylar var ama iyice zoom yapmadan gözükmüyor. Yani uzaktan bakarken yolları-semtleri ayırmak mümkün olmuyor. Update yapınca düzelir mi bimiyorum.
    -Tuş seslerini kapatmama rağmen ekrana 2 parmak değerse zırrrt diye ötüp uyarı veriyor. Sinir bozucu
    -Ses ayarı yetersiz, Video izlerken ses seviyesini en düşüğe getirmeme rağmen ses fazla kısılmıyor.
    -Ekran parlaklık değerinin aralığı biraz daha geniş olabilirmiş. (karanlıkta en düşük yüksek geliyor, aydınlıkta-güneşte en yüksek düşük geliyor)
    -Neredeyse bütün navigasyon cihazlarında olduğu gibi açma-kapama tuşu harici başka tuş yok. Sesi açıp kapatmak ve ekran parlaklığını ayarlamak zaman alıyor.




  • Genel olarak ben de çok memunum Fuga'dan,alalı yaklaşık 1 ay olmak üzere ve ağırlıklı olarak Anadolu yakasında kullandım,önerdiği rotalar tutarlı ve cihazın çalışması da gayet stabil,çok sık olarak adres aramak zorunda kalanlar 4-5 ay içinde benzinden yaptığı tasarruf ile cihaza ödediği parayı amorti edebilir diye düşünüyorum,diğer başlıklarda az evvel okuduğuma göre de naviextras.com'a 2010 Q4 harita yüklenmiş birazdan yüklemeyi düşünüyorum,iyi naviler dilerim
  • naviextras programı ile en son yayınlanan 2010 Q4 haritasını yüklerken katolog bilgi kısmında süre bitiş tarihi olarak 28.11.2011 kalan süre 11 ay 5 gün kaldı yazıyor cihazlarınızın üstünde ömür boyu güncelleme yazıyor ben Kasım ayında Bostancı Vatan'dan aldım cihazı ve IGO 8 yüklü çıkan yazıya göre ömür boyu güncelleme yok yazıyor bunun sebebi nedir yoksa kandırıldık mı????ekrandaki yazının jpg resmini de ekliyorum görmeniz için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bhsoz

    naviextras programı ile en son yayınlanan 2010 Q4 haritasını yüklerken katolog bilgi kısmında süre bitiş tarihi olarak 28.11.2011 kalan süre 11 ay 5 gün kaldı yazıyor cihazlarınızın üstünde ömür boyu güncelleme yazıyor ben Kasım ayında Bostancı Vatan'dan aldım cihazı ve IGO 8 yüklü çıkan yazıya göre ömür boyu güncelleme yok yazıyor bunun sebebi nedir yoksa kandırıldık mı????ekrandaki yazının jpg resmini de ekliyorum görmeniz için

    O bilgi yanlış,bende'de 2 yıl ücretsiz güncelleme hakkı olan cihazda 3 ay kaldı gösteriyor..
  • 28.11.2010 tarihinde Bostancı Vatan'dan alığım Piranha Fuga gayet memnunken bugun firma olarak Piranha beni çok büyük hayal kırıklığına uğrattı bildiğiniz gibi toolbox üstünde 2010 Q4 harita çıktı beni kzıdıran ise güncelleme bitiş tarihi olarak 28.11.2011 (11 ay 4 gün kaldı yazıyor)oysa ki benim cihazın kutusunda ÖMÜR BOYU ÜCRETSİZ GÜNCELLEŞTİRME yazıyordu Piranha destek 0 212 599 00 88 ise tam bir facia yanlış hatırlamıyorsam Selda diye bir bayan çıkıyor tarz olark müşteriye salak gibi davranıyor vs bu durumu anlattğımda ise cihazın seri numarasını istedi sıkı durun bu ikinci bomba bu seri numaranın ömür boyu ücretsiz güncelleştirme hakkı yok dedi o zaman kutunun üstünde neden ÖMÜR BOYU ÜCRETSİZ GÜNCELLEŞTİRME yazıyor değimde biz bilemeyiz Vatan'a gidin sorun gibi çok saçma ve gereksiz bir cevap verdi sanki o kutunun içine o cihazı koyan Piranha değil Vatan bilgisayar resmen bir kandırmaca var,hatta bekleyin yetkiliye aktarıyorum saçmalıkları 15 dk bekleyip sonra hat düşmesi gibi saçmalıklar vs...inat ettim 45 dk uğraştım Ahmet bey diye bir kişiye aktardılar durumu anlattım(bu konuşmalar öğleden önce yapıldı)seri numarasını verdim cihazda I GO 8 yüklü olduğunu daha alalı 1 ay bile olmadığını söyledim kendisi de kabul etti bu serilerin ömür boyu güncelleme hakkı var dedi isim telefon numarası aldı biz size döneceğiz dedi ve tabii ki beklediğiniz gibi dönen muhatap alan olmadı zaten kendisine de açıkça söyledim dönen olmazsa bu durumu donanım haber sitesinde paylaşacağımıwww.sikayetvar.com sitesine yazacağımı da söyledim benden günah gitti bu sorunu çözmezlerse tüketiciyi kandırdıkları çok açık bir durum bu şekilde bu durum devam ederse bundan sonra ne Piranha alırım ne de dostlarıma aldırırım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bhsoz

    28.11.2010 tarihinde Bostancı Vatan'dan alığım Piranha Fuga gayet memnunken bugun firma olarak Piranha beni çok büyük hayal kırıklığına uğrattı bildiğiniz gibi toolbox üstünde 2010 Q4 harita çıktı beni kzıdıran ise güncelleme bitiş tarihi olarak 28.11.2011 (11 ay 4 gün kaldı yazıyor)oysa ki benim cihazın kutusunda ÖMÜR BOYU ÜCRETSİZ GÜNCELLEŞTİRME yazıyordu Piranha destek 0 212 599 00 88 ise tam bir facia yanlış hatırlamıyorsam Selda diye bir bayan çıkıyor tarz olark müşteriye salak gibi davranıyor vs bu durumu anlattğımda ise cihazın seri numarasını istedi sıkı durun bu ikinci bomba bu seri numaranın ömür boyu ücretsiz güncelleştirme hakkı yok dedi o zaman kutunun üstünde neden ÖMÜR BOYU ÜCRETSİZ GÜNCELLEŞTİRME yazıyor değimde biz bilemeyiz Vatan'a gidin sorun gibi çok saçma ve gereksiz bir cevap verdi sanki o kutunun içine o cihazı koyan Piranha değil Vatan bilgisayar resmen bir kandırmaca var,hatta bekleyin yetkiliye aktarıyorum saçmalıkları 15 dk bekleyip sonra hat düşmesi gibi saçmalıklar vs...inat ettim 45 dk uğraştım Ahmet bey diye bir kişiye aktardılar durumu anlattım(bu konuşmalar öğleden önce yapıldı)seri numarasını verdim cihazda I GO 8 yüklü olduğunu daha alalı 1 ay bile olmadığını söyledim kendisi de kabul etti bu serilerin ömür boyu güncelleme hakkı var dedi isim telefon numarası aldı biz size döneceğiz dedi ve tabii ki beklediğiniz gibi dönen muhatap alan olmadı zaten kendisine de açıkça söyledim dönen olmazsa bu durumu donanım haber sitesinde paylaşacağımıwww.sikayetvar.com sitesine yazacağımı da söyledim benden günah gitti bu sorunu çözmezlerse tüketiciyi kandırdıkları çok açık bir durum bu şekilde bu durum devam ederse bundan sonra ne Piranha alırım ne de dostlarıma aldırırım

    Firmanın tavrı gerçekten düşündürücü,madem ömür boyu ücretsiz güncelleme bu hepsinde olur..Demek'ki bu işte bir kelime oyunu dönüyor,ama ne bakalım bekleyip görelim




  • ben ne olacağını size söyleyeyim kargo ile gönderin diyecekler sonra da bir bahane uydurup bilgisayarınızdan virus geçmiş vs saçmalığı yapıp kullanıcı hatası diyerek sıyıracaklar(çünkü destek sayfasına bakın hemen hemen her sorun için bu durum virus bulaşmasına bağlı falan yazmışlar ama bana zor derler çünkü cihaz çalşıyor navigasyon yapıyor güncelleştirmeleri görüyor vs ama yine de belli olmaz ne diyecekleri güvenim sıfırın altında 1000 şu anda)ben de cihazı onlara hediye edeceğim 290 TL beni ne zengin eder ne de fakirleştirir ama bu durum Piranha'nın imajına çok şey kaybettirir




  • Arkadaşlar,

    1-) Tollbox'ta 0x407DB yanlış parametre hatası ne anlama geliyor?

    2-) Toolboxta nereye bakılıyor son güncelleme tarihini öğrenmek için?
    Yukarda arkadaşın yazdığı ömür boyu güncelleme problemi bende de varmı diye bakacağım.

    saygılar
  • Güncellemelerim düğmesine tıkladığında,Türkiye 2010 Q4 yazısının yanında mavi küçük bir ünlem işareti var üstüne tıkladığında küçük bir kutu açılacak orada solda tarif yazar oyazının üstüne tıkla sü,re bitiş tarihi ve kalan süre yazar.
  • bhsoz teşekkür ederim,
    2013.12.16 (2 yıl 11 ay kaldı) yazıyor. acaba ömür boyu dediği 3 yıl mı?

    yanlış parametre hatası hakkında bilgisi olan varmı?


    saygılar
  • Piranha kafasına göre takılıyor demek ki kimine 1 yıl kimine 2 yıl yersen!!!
    o dediğin hata da bazen bende de değişik hatalar veriyor yeniden başlatyorum toolbox bazen saçmalayabiliyor.bu arada hala dönüp bilgi verecek Piranha'dan Ahmet bey,çok bekleriz!!!1
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.