Şimdi Ara

Kısa Dönem Askerlik Sonrası Asker Olarak Kalmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
62.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 4 yıllık fakülteyi bitirdikten sonra kısa dönem için gittiğimizde asker olarak kalmak için ne yapmamız gerekiyor. Böyle bir imkanımız var mı ?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: AstAvcı

    quote:

    Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

    quote:

    Orijinalden alıntı: AstAvcı

    Kısa dönemden sonra askerde kalmak diye bişey olabilir şöyle olabilir artık şansına çavuş olursun girersin uzman erbaş sınavına olursun uzman çavuş. şuan askeriyede uzman çavuşluk kadar zor bi rütbe yok bence bnm görüşüm . uzman çavuş gelmiş 40 -45 yaşına yeni mezun olmuş astsubay çavuş 24-25 yaşında babası yaşında adaama bağırck emir vercek .

    bildiğim kadarıyla uzman çavuş veya astsubay olmak için askerde çavuş olmaya gerek yok. açılan ilandaki şartlara uysan yetiyor. askerdeki bir er de eğer şartları uyuyorsa uzman çavuş olabiliyor.

    öncelikler daima askeriyedeki er olarak gelen çavuşlara veriliyor.

    dediğiniz tam olarak doğru değil.

    uzman erbaş yönetmeliğine göre lise mezunu olmak zorunda veya lise mezunu değilse askerliğini çavuş olarak yapmak zorunda. kaldı ki kısa dönemden sonra askerde kalmak diye yine bir şey yok.

    asker veya değil. ilan açılıyor, ilandaki şartlara haizseniz başvurunuzu yapıp uygun bulunursa sınava giriyorsunuz. teskere bıraktım diye bir şey yok.

    sonuç: kısa dönemden sonra askerde kalmak diye bir şey yok. TSK ilan açar. askerde olsanız da olmasanız da başvurursunuz(askerde olanlar için komutanın uygunluk vermesi gerekiyor.) sınavları mülakatı geçerseniz alınırsınız.

    not: kişilerin yanlış bilgilendirilmemesi adına yazıyorum bunu.

    http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.9439&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.