Şimdi Ara

SIRALAMA MF-3 =12.730=Tıp?Diş Hek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.Tercih işleriyle uğraşan bütün arkadaşlara Allah kolaylık versin, herkesin hakkında hayırlısı olsun.Vakit ayırıp bakanlara teşekkürler.

    SIRALAMA

    MF-3 ==12.730== Öncelik Tıp? Olmazsa Diş Hekimliği?



  • Ben olsam normalde önceliği tıp fakültesine verirdim.

    O sıralamayla girebileceğin tıp fakülteleri ancak Türkiye'deki vakıf üniversitelerinin burssuz programları, GATA, KKTC Yakın Doğu Üniversitesi'nin burslusu ve bazı Türkî cumhuriyetlerdeki üniversiteler olabilir maalesef.

    Diş hekimliğinde ise batıdaki büyük şehirler dışındaki yerlerin çoğu gelir.



    Önemli Düzenleme: Ben 2009 SAY-2 sıralamalarına göre konuştum. Bunların bu yılki kılavuzdaki MF-3 simülasyonlarına göre konuşsak tutan tutana zaten. Sen yine tıp fakültelerini başlara yaz ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 24 Temmuz 2010; 17:04:56 >
  • aslında dediğiniz gibi Kıbrıs mesela burslu oluyor ama orda hayat çok pahalıymış, belli bir ortalamanın altına düşmekte bursu kaybettirir.zira öğrenim ücretleride dudak uçuklatacak cinsten.Paralı olsada ülkemizde okumak daha mantıklı geliyor,ama kardeşime laf anlatamıyoruz tam karar veremedik oda Türkiye dışına çıkma taraftarı değil pek.Diş te ısrar ediyoruz devlet üniversitesinde oku diyoruz sonuçta insan istedimi üniversite pek fark etmez her yer sivrilir işinde.Ama illa Tıp olacaksa da paraya kıyıp gönderecez başka çare yok aileden bi doktor çıksınTeşekkürler

    Not: Düzeltmen dikkate alındı teşekkürler tekrar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @RİF_D -- 24 Temmuz 2010; 17:06:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ıspider

    aslında dediğiniz gibi Kıbrıs mesela burslu oluyor ama orda hayat çok pahalıymış, belli bir ortalamanın altına düşmekte bursu kaybettirir.zira öğrenim ücretleride dudak uçuklatacak cinsten.Paralı olsada ülkemizde okumak daha mantıklı geliyor,ama kardeşime laf anlatamıyoruz tam karar veremedik oda Türkiye dışına çıkma taraftarı değil pek.Diş te ısrar ediyoruz devlet üniversitesinde oku diyoruz sonuçta insan istedimi üniversite pek fark etmez her yer sivrilir işinde.Ama illa Tıp olacaksa da paraya kıyıp gönderecez başka çare yok aileden bi doktor çıksınTeşekkürler


    Hocam üstteki iletimde bir son dakika düzeltmesi yaptım, haberin olsun.

    Tıp fakültesi için üniversite farkı bence olsa olsa eğitim kalitesi ve TUS kazandırma farkıdır. TUS da ÖSS/YGS-LYS gibi, KPSS gibi bir merkezî yerleştirme sınavlarından biri. Yani iş yine öğrencide bitiyor sonuçta.

    Burssuz programların ücretlerini iyi araştırmanızı öneririm. Hem tıp fakültesi olacak, hem vakıf üniversitesi olacak, hem burssuz olacak, hem de belki Kıbrıs'ta olacak. Ekonomik şartları iyi araştırın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.